11 Haziran 2020 Perşembe

Sıradışı bir yaşam mücadelesi...


Sıradışı bir yaşam mücadelesi onunki.


Şubatın sonundaydık ya da mart başıydı. Bir grup öğrencim yaklaşan 18 Mart Çanakkale Zaferi için bir şehit ağacı yaptılar. Etraftan topladıkları dalları saksıya koyup alçı döktüler. Dallar kan kırmızısına boyandı hemde sprey boya ile. Dallara şehitlerimizin adı yazıldı ve bitmiş halini teslim aldım. Çanakkale Zaferi hazırlıkları çok önemliydi benim için. Mektuplar yazıyor, resimler yapıyorduk. Bu şehit ağacını da başına bir şey gelmesin diye sergi gününe kadar müdür yardımcımız Kerim beyin odasına koydum. Sonra günler geçti. Corona illeti geldi okullar kapandı. Dün Kerim beyden bir mesaj geldi bunu tanıdınız mı diye. Yolladığı bu resimdi. Bizim şehit ağacımız yeşermişti. Alçıda olmasına. Sprey boya ile boyanmasına rağmen... İnanamadım.Aynı gün okulda işim vardı gözlerimle gördüm ve tekrar fotoğraflarını çektim. Canlılardaki yaşam enerjisi, hayatta kalabilmek için geliştirdikleri bu sıra dışı yöntemler beni büyülüyor.
Kerim bey odasında ki bitkilere su verirken nedense ona da su vermiş. Sadece su ile bakın bildiğiniz ağaç olmuş. Uygun bir yer bulup dikilecek tabiki.


"Kamplumbağa Adasındaki (Amerika kıtası) tüm halklar(Kızılderililer) arasında şöyle ortak bir deyiş vardır: "Tüm akrabalarımıza" ya da "hepimiz akrabayız". Bu söz, bir duanın sonunda ya daa konuşmayı bitirdiğimizde söylenir ve bize Yaratan'ın, sevgiyle yaşamı verimli kıldığını anımsatır. Şu anda var olan, geçmişte var olmuş ve gelecekte de var olacak tüm yaratıklar; hayvanlar, kuşlar, böcekler, bitkiler, otlar, ağaçlar, taşlar, su, ateş, toprak birbirine bağlıdırlar. Bunlar bizim dedelerimiz, ninelerimiz ve kardeşlerimizdir. Hepimiz 'ruh' ve 'enerjinin' içinde biriz, hepimiz dünyalıyız. Yaşama farklı biçimlerde ve kabuklarda gelebiliriz. Farklı niteliklerimiz, yeteneklerimiz ve güçlerimiz olabilir. Ancak sonuçta hepimiz biriz. Hepimiz aynı yaşam döngüsüne bağlıyız. Bu bağı bir kez anladığınızda, gücün kaynağını ve Yaratan'ı da anlar duruma geleceksiniz. O zaman yaratılışın diğer bölümleriyle ilişkiye geçebileceksiniz. Şüpheniz varsa, yapmanız gereken tek şey çevrenize bakmak ve her şeyin yaşadığını, yaşayan her şeyde de Yaratan'ın olduğunu görmektir."

Mita-kuye Oyasin !
Hau Mitakuyapi !
Wa'na'nee'che




15 yorum:

  1. Alçının içinde yeşermesi inanılmaz :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. ses kaydını aldım

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. seninlen küstüğümü bahane ederek dersinde bunları dinliyom

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)