23 Şubat 2016 Salı

merhaba


Al Bayrağım!
Sevgim ve sadakatimle seni yüreğimde daima taşıyacağim.
Rengin kanım gibi kırmızı ,hilalin alnımın akı .
Sen bir kere yükseldin ve daima yüksekte kalacak gururla dalgalanacaksın.
Sen bağımsızlığımın,vatanımın simgesi,sen TÜRK'ün en güzel elbisesi ...
Sana uzanan eller var bilirim ancak o ellerin nasıl kesileceğinide bilirim.
sabır'ın son demindeyiz ,
Merak etme o elleri kesmeyide biliriz 
                                                                                                         alanay



merhaba sevgili blogcanlar ,..:)
tam koltuğuma oturmuş kahvemi içip iş dönüşü sardığım pazıları eritme gayretine girişmişken facebook sayfama gelen yorumun zil sesini duydum.örgüçantam  sevgili hatice kulağımı çekiyordu yorumunda ve malum blog konusunda.müjdem de ona destek olmuş :)) söz verdim gelip bakacağım dedim.biraz evvel bi baktım örgüçantam dağınık anne"nin başlattığı haftanın bloğu etkinliği adına benim bloğumu tanıtmış.oyy nasıl mutlu oldum ,gururlandım anlatamam ve tabiki iyi de gaza gelip soluğu burada aldım :)))
ilginçtir hemen hemen her gün iç sesimle zaten blog yazıyorum ben.şaka gibi ama öyle.unutkan beynime her bir yazıyı kaydedip yazacağıma dair kendime sözler veriyorum  falan ve zaman böyle akıp gidiyor.
son zamanlarda zor günler geçiriyoruz ki bu son zamanlar bir kaç ay değil benim nezdimde son birkaç yıldır böyle.abartmadığımı artık biliyorum zira yaşananlar bunun ispatı.dün bir öğrencim "öğretmenim sizi hep suratı asık görüyorum neden gülmüyorsunuz" dedi.adının "empati"olduğunu bilmeden empati yaparak iletişim kurmayı öğrendik biz,böyle büyütttüler ebeveynlerimiz bizi.ve şimdi empatiyi içimden atamadığımdan gülemiyorum dedim öğrencime.anlamadı kuzum saf saf baktı.tabiki o cümle havada kalmadı açıkladım çocuğuma ama asıl söylemek istediklerim canavar gibi boğazımı şişiriyor.oysa demek istediklerim:
ben çok mutsuzum !
hesap sorasım var!kıran,kızdıran ,inciten,kanatan,tüketen,yok eden,bozan,acıtan herkese her şeye hesap sorasım var...
bir sevginin hesabı sorulmaz onun dışında her şeye hesap sorasım var.bu kez var olanla yetinmek istemiyorum bu kez içimden gönlümden geçenleri isteyesim var.adaleti göresim,saygıya selam veresim,sevgiyi kucaklayasım,göründüğü gibi olana sarılasım,olduğundan başka görünenleri silesim,silmenin ötesinde ne halt olduğunu cümle aleme gösteresim,ihaneti tüketesim,nefreti bitiresim,umutsuzluğu yok edesim,hoşgörüyü çoğaltasım,affetmeyi yayasım,mutlu olmaya hevesim var...kırılganım ben uçsuz,tamiri için:en çok sevdiceklerimi göresim var...
işte böyle dostlarım  :) sanırım birde yazasım varmış :)



41 yorum:

  1. Alanay'cığım hoşgeldin:) dönüşün muhteşem oldu, Hatice'ciğim iyi ki, o paylaşımı yapmış, ya boşver ya facebook filan ben dondurdum (ya dün, ya evvelsi gün unuttum)bloğun yerini hiçbir şey tutamaz, mutsuzsun tabii ki, arkadaşım şu ülkenin halinde mutlu olan varsa zaten ya bir arıza vardır, ya anlık bir mutluluktur...inşallah son paragrafa yazdığın şeylerin hepsi gerçekleşsin hepimizin çok ihtiyacı var buna...bu kadar uzun aralar verme ben komşularım bile tatile çıksın istemiyorum:))bencillik belki ama illa ki, balkondan da olsa görmek istiyorum...blogda da öyle:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbuldum müjdem.yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ve çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yaaa tam yazmaya karar verdim yazımı yazdım ve sonrasında senin yazını görmek ne iyi geldi bana bende herkesi çok özledim.... Hatice abla yazmaya na ceza mı verse ne yapsa acaba, ama bir karar verdim yazarken blogumu aksatmıcam diye ve yorum yazarken bile ne kadar özlediğimi anladım... hepinizi seviyorum iyi ki varsınız...seni mutlu edebilecek tüm dileklerinin kabul olması dileğiyle:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ceza mı olur hiç hepimizin giremediği dönemler oluyor.

      Sil
    2. bende sizi çok seviyorum öznurum.burada aramızdaki bağın ve yarattığımız bu dünyanın çok özel olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  3. inanır mısın daha yarım saat önce bloğuna geldim , son yazına baktım dedim ki kapatacak mı acaba çok uzun zaman oldu, hatta yorum yazacaktım kızçemim boğazı ağrıyormuş kalktım çay yapmaya geldim buradasın, ah ne güzel oldu dönelim artık buralara, bireysel de olsa birliğimiz mutluluğumuz devam etsin. belki yayılır tüm ülkemiz feraha kavuşur. iyi düşünelim iyi olsun, umud edelim. ne uzun yazdım özlemişim buradaki dostluğu. çok sevgiler, selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende sizleri çok özlüyorum özlemciğim.buranın havası çok başka.temiz,yaratıcı ve daha güvenilir vede dost.çok teşekkür ederim.

      Sil
  4. ay tabii ki haftanın blogu olursun seni sevmeyen mi var kiii. sölediklerinde de haklısın ki ne zaman umutku huzurlu neşeli bi ülke olcaz yaa of yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belkide kendimize gelip ayağa kalktığımız zaman deep.teşekkür ederim.

      Sil
  5. Hatice'ye once bir tesekkur firlatiyorum buradan:) Milleti buraya cekmeye calismaktan kollarimda derman kalmadi ayol:)) Birakip gidene ceza mi versek ne yapsak?
    Bizi birakip gidenler yesin yesin 150 kg olsunlar. ( Hadi simdide gidinde goreyim sizi:)
    Canim hosgeldin, gercekten ozlettin kendini. Turkiye'de degilim ama, takip ediyorum, kah agliyorum, kah sinirlenip, en guzel kufurlerimi siraliyorum, kah birakip buralari, gidiyorum, sanki birakip gidince hersey duzelecek gibi? :(
    Insallah duzelir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne derseniz ne yaparsanız kabulüm şekerim boynum kıldan ince valla size karşı :)ama ne olur o 150 kilo duası olmasınnnn :))
      inşallah kuzum.teşekkür ederim.

      Sil
  6. Canim hosgeldin. Bundan sonra daha sik yaz. Yazilarini ozlemisiz.
    Maalesef ki Ulkece aci ile birlikte yasamayi ogrendik.: (

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbuldum canım.teşekkür ederim.
      acılarla yaşamayı öğrenmek değil üstümüzden atmayı istiyorummm

      Sil
  7. merhaba
    örgüçantam Hatice Ablam tanıtırdı ben gelmez miyim

    YanıtlaSil
  8. Aynı duyguları paylaşıyoruz, kendine iyi bak ,seni seviyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seni seviyorum nurayım.çok teşekkür ederim.

      Sil
  9. Canımmm gitme artık çok özledim olmaz böyle mujde annem seni sopalarken bende kahvem eşliğinde izleyeceğim ohhh diye :) niye bırakıyorsun ozellklede beni en büyük. Destekçimdin değneklerimi kırdın kaçtın ohhh içimi döktüm. Rahatladım :) seviliyorsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahaa:)))))))))))kız kıyamam ben sopalar mıyım hiç:)))))bakma sen dayaklık dedim ama sevgimden:))))çok tatlısın kızımcım, Allah da seni güldürsün, hiç keyfim yokken neşemi getirdin. İkinizi de öptüm.

      Sil
    2. ya ben sana yeni değnek alırım kuğum aşkolsun.ba ba ba bide seyredecem diyor.bi ara gittin seni sopaladık mı şeker bi düşün bakem

      Sil
  10. Alanay que alegria verte de nuevo por aquí. Me ha gustado tu post.
    Bss.

    YanıtlaSil
  11. Bin kere, milyon kere katılıyorum duygularına canım Alanay.
    Gülümseyeceğimiz günlerin yakın olması dileiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah güldencim.çok teşekkür ederim.kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  12. Benim de yazmayasım var :(
    Yarın yine okuyayım seni, belki ilham gelir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamam yine oku ama yaz tamam mı tülinim.seni çok seviyorum.

      Sil
  13. Keyifle okudum yazınızı :) Ne mutlu bana da içinde ufacık da olsa payım olmuş :) Hatice Hnm çok tatlı gerçekten!!
    Çok samimi bir yazı olmuş! Keyfiniz daim olsun inşallah :)
    Takipteyim çok hoşmuş bloğunuz!
    Sizi de etkinliğe bekleriz;)
    Sevgiler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba dağınık anne .öncelikle teşekkür ederim.bende geleceğim tanıyacağım tabiki.blogger dünyası muhteşem.yeni insanlar bilgiler fikirler hayatlar dostlar..

      Sil
  14. O nasıl bir giriştir yahu! Helal, alkış, tebrikler!!!!
    Haftanın bloğu etkinliğinden geliyorum, girişi görünce kalbim güm güm attı ki!!! Kaleminize yüreğinize sağlık! istediğin her şeyi o kadar içten istiyoruz ki! Ancak bu kadar da güzel dışa vurum olurdu ;) Ülkemize güzel günler yakışır, gelsin güzellikler artık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.ve kesinlikle bu cennet vatan adı gibi cennet olmalı artık.

      Sil
  15. Korefenomeni kızımın peşine takıldım ve gördüm ki sizi tanımak bana onun sayesinde kısmet olacakmış. Yüreğinizin yandığını ne kadar güzel dökmüşsünüz satırlarınıza.Kuğu kızım,gitmeyin diye yazınca acaba bir daha paylaşımlarınızı göremiyecekmiyim endişesine kapıldım.

    Evet hiç bir şey yolunda gitmediği gibi,sanki yokuşa bırakılmışız görüntüsü vermeye başladı.Tepkiliyiz.. Zira vatanımız için,onun huzurla dolduğunu görebilmek adına umudumuzu kaybetmeye başlamak istemiyoruz. Dilerim her şey tahmin ettirildiği gibi değil,ama olanlar yerini,bir mucizevi sebeple layık olduğumuz,her türlü haklarımızın iadesiyle güzel günlere bırakır.Sevgilerimle.Ece Evren.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ece hanım merhaba.endişelenmekte haklısınız.çoğu kez elim varmıyor içimden gelmiyor ama burada bir sihir var yine parmaklarım değdimi geri geleceğimi biliyorum :)
      çok teşekkür ederim.sevgiler.

      Sil
  16. E, aşkolsun yorumlara cevap bile yazmamışsın....nereye kayboldun yine? :(

    YanıtlaSil
  17. Merhaba epeydir bloga girmiyorsunuz benim bloguma da bu yüzden gelmediniz sanırım e bekliyoruz ama! :=

    YanıtlaSil
  18. Canımmm nere gittin yine hep ara verir olduk gündem yüzünden hiç olmaz sa bir cümle ile o güzellikleri buradan da sergile.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın ablam.sinir küpü gibiyiz.valla mide bulantısı tuttu artık bugün bi bakayım diyip geldim bak tam 4 saattir yorum yazıyorum.proje dağılımını yazacaktım kaldı vallla:)

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)