28 Temmuz 2013 Pazar

Kitaplar Kitaplar Kitaplar....



not:aslında okuduğum kitapları sayfa açıp oraya yazıyordum ama sayfa işini baktım beceremiyorum.normal posttan devam etmeye karar verdim:) yani bu kitapları okuyalı çook oluyor.
**********************
Debbie Macomber ve kitapları
son aylarda okuduğum kitapları paylaşamadım.zaman yetmiyor baştan savma bir post olsun istemiyorum ama o kadar çok biriktiki başlamak lazım bir yerden.yazarın bu serisini özellikle hobicilerin okumaması mümkün değil gibi geliyor:) o yüzden tek tek kitapları tanıtıp konularını yazmayacağım.ama okumanızı özellikle tavsiye ederim.ben çok keyif aldım.özellikle okurken yorulmadığımı hissettim.zaten günlük rutinde beynimiz biraz fazlaca yoruluyor ve bedenen de geriliyoruz.bu anlamda bu kitaplar çok rahatlatıcı.bunun dışında paylaşmanın güzeliği ve umudu asla yitirmemek gerektiğinin de altı çizilmiş.

************************

ÖDÜL


Julie Garwood
Epsilon Yayınevi
 Roman
 Yabancı Roman

Çevirmen : Timur Avarkan
Ağustos 2011, 456 sayfa


New York Times çok satanlar yazarından harikulade bir eser daha…
Fatih William’ın Sakson tutsağı Nicholaa, Norman soylularından biriyle evlenmek zorunda bırakılır. Genç kadın eş olarak kendine merhametli savaşçı Baron Royce’u seçer. Becerikli, isyankâr ve tam anlamıyla tecrübesiz Nicholaa hislerine söz geçirmeye çalışsa da Royce’dan etkilenmeye başlar. Savaşın acımasızlığını, tutkunun yakıcılığını deneyimlemiş olan Royce ise bu çekici kadın karşısındaki hislerinin derinliğinden ötürü dehşete kapılır. Ve Saksonlar’ın Norman istilacılar tarafından böylesine ilgi gördüğü bir ihanet ikliminde, Royce ve Nicholaa yeni bir aşka yelken açarlar...
“Kalbinizi fethedecek kahramanlarıyla ÖDÜL gizem, entrika ve aşk dolu bir roman…”
Affaire de Coeur
“Sürükleyici anlatımıyla romantik, eğlenceli ve bir o kadar da macera dolu bir hikâye.”
Randezvous
“Tek kelimeyle kusursuz.”
Romantic Times
Yazarın daha önce okumuş olduğum Gelin,Sır,Sen de Yanarsın,Güllere Sor Yazgı ve Baharı Beklerken kitaplarından sonra son okuduğum romanı ödül.eğlenceli bir kitap.isimleri sık tekrar etmesi ve abisi akibetinin havada kalması ve biraz çabuk kabullenmeleri dışında beğenerek okudum.ben bu tarz kitaplara çerez diyorum.beynimin çok yorgun olduğu zamanlarda okuduğum kitap türlerinden :)
                                *************************************

                           BİR SORU BİR AŞK
                                               

Kitabın Yazarı:David Nicholls
Çeviren: Sevinç S. Tezcan
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Kitap Türü: Yabancı Roman, Romantik Aşk
Yayınlandığı Yıl:2012
Sayfa Sayısı: 464
ISBN: 6055289409
Kitap Puanı:8.5 / 10 


Bir kadın bir erkekte aslında ne arar?
Çok Satan Bir Gün Kitabının Yazarından Kalpleri Fethedecek Yeni Bir Roman
Brian Jackson üniversiteye büyük umutlar, hedefler ve gizli bir de arzuyla gelmiştir: Üniversiteler Düellosu'na katılmak. Şimdi bu şansla birlikte aşkı da bulan Jackson, hem yarışmayı hem de sevdiği kızın kalbini kazanabilecek midir?
"Bize güvenin, bayılacaksınız."
Arena
"Elimden bırakamadım. Bayıldım."
Alan Cumming
"Dokunaklı, sıcacık ve eğlenceli… Bu kitabı okuyun."
Daily Mail
"Enfes! Herkese öneririz.'
Paul Morley, Richard&Judy's Book Club
ilk başlarda sıkıldığım ama sonrasında keyifle okuduğum bir kitap.kitaptaki olayların geçtiği dönemi iyi biliyorsanız espriler cidden komik gelecek size de.keyifli.okuyun derim.
******************************************************************
LÜKS

Lüks
Yazarı: Jessica Ruston
Çeviren: Tuğçe Ayteş
Hazırlayan: Yayınevi: Olimpos
Yayın Yeri: İstanbul
Yayın Yılı: 2010
Dili: Türkçe
Cildi: Karton Kapaklı
Lüks'e sıra dışı bir yaklaşım Jessica Ruston'un ABD'de yayımlandığında büyük ilgi uyandıran ve amazon.com'da da yüksek bir satış grafiği yakalayan Lüks, bu yaşam tarzını farklı bir bakış açısı ile sorguluyor. Manhattan'ın teras katları, egzotik adalar, şatafatlı mekanlar, lüks içinde yüzen insanlar.... İstedikleri yere gelmek için ne yapması gerektiğini bilen bu insanlar, elbette ki amaçlarına "bazı düşmanlar" edinmeden ulaşamıyor. Lüks yaşamın da bir bedeli var. Kumar, bağımlılık, seks ve skandallar da bu hayatın cabası.... Amazon.com'da ve yayımlandığı her ülkede çok iyi bir satış grafiği yakalayan Lüks, Adele Geras'ın deyimiyle; "Sizi kitaba bağlayacak her şeyi anlatıyor. Uzun bir uçuş ve tren yolculuğunda bavula tam da konulması gereken şey!" Jessica Ruston romanıyla ilgili yaptığı bir röportajda romanının "Women's fiction" olarak tanımlandığını ama okur kitlesinin "eğlenmek isteyen ve iyi bir hikaye ile ilgilenen herkes" olduğunu söylüyor. Zaten romandaki olaylar da başlangıçta arkadaş olan üç erkeğin çevresinde gelişiyor. Ruston neden böyle bir kitabı yazma ihtiyacı hissettiği sorusuna ise şöyle cevap veriyor: "Bu benim okumaktan hoşlandığım tarz. Büyük bir hikaye, iddialı karakterler ve içinde dram barındıran, Shirley Conran ve Harold Robbins'in çok ses getiren kitapları gibi ama bu neslin okurlarına göre kurgulanmış bir çalışma!" Lüks yaşamları ve lüks yaşamların içinde barındırdığı savaşları merak ediyorsanız, bu romanı kaçırmayın! "Lüks, cazibe, servet ve skandal saçıyor; mükemmel bir ilk roman." -Company- "Manhattan'ın teras katları ve egzotik adalar, bomba gibi bir ilk romanın şatafatlı mekânları. Hoş bir biçimde anlayışlı." -Marie Claire- "Jessica Ruston, seksi zengin adamlar, aldırışsız cazibeli kadınlar ve paralı çöküşleri mümkün olmadığını sandığımız bir şekilde anlatıyor... Uzun uçuşlar bunun için yapılıyor." -Elle- "Yağmurlu bir hafta sonundan tam bir kaçış." -Woman- "Sizi kitaba bağlayacak her şeyi anlatıyor... Uzun bir uçuş veya tren yolculuğunda bavula tam da konulması gereken şey." -Adele Geras- (Tanıtım Bülteninden)
içinde dramın aşkın dışında cinselliğinde yoğun hissedildiği bir roman ama çabucak okuduğum kitaplardan biri oldu.

*******************************

Eskisi Gibi Olmayacak




Yazar:Erica James
Kitap Adı:Eskisi Gibi Olmayacak
Boyut:14.0x20.0
Format:Kitap
Kağıt:2. Hamur
Çeviri.Anaca Ergül
Yayınevi:Koridor Yayıncılık
Sayfa sayısı:336
Üretim Tarihi:2006
Hilary Parker çok mutludur. Kibar ve ilgili bir kocaya , iki sevimli çocuğa sahiptir ve vaktinin çoğunu hem ailesinin olduğu hem de doğup büyüdüğü yerde geçirmektedir. Derken bir pazartesi sabahı bütün dünyası başına yıkılır.Hilary kocası David'in başka bir kadınla ilişkisi olduğunu keşfeder. Onunla yüzleşip onu kaybetme riskine mi girmelidir? Yoksa kocasının sayısız ilişkisini sineye çeken komşusu Cindy gibi görmezden mi gelmelidir? Ya da acaba köye yeni gelen yakışıklı Nick Bradshaw'un kollarına mı atılmalıdr? Ne yaparsa yapsın hayat bir daha eskisi gibi olmayacaktır. bunu bilse bile Hilary işlerin hiç beklemediği bir yön bulmasına hazırlıksızdır...
Biraz komik,biraz hüzünlü ve birazda sinirlendiren bir kitap.yanlış anlamaların yada birbirini iyi tanımamanın getirdiği sonuçlar ve yüzleşmeleri..

******************************************************



UNUTULAN KRALİÇE



Yazarı: VANORA BENNETT 
Çeviren: BAHAR ÇELİK 
Yayınevi: MARTI YAYINCILIK 
Yayın Yeri: İSTANBUL 
Yayın Yılı: 2009 
iki krallik, Bir Kraliçe.
Soyluluk Oyununda En Büyük Koz Asalettir...
Aç kalmıstı, etrafın da kimseler yoktu. Bulunduğu durumdan kaçabilmesinin tek yolu evlenmesiydi. Annesi sadece kendi iliskileriyle mesguldü, babası da-onu sevmesine rağmen- kendi dünyasında yaşıyordu. 
Paris karısıktı, gücü zayıflayan kralın otoritesini ele geçirmek isteyenler birbirleriyle kıyasıya savaşırlarken, Ingiltere kraliyetinden yollanan galli elçi Catherine’nin dikkatini çekti çünkü Catherine yalnızdı ve kendini bu kaos içinde basibos dolasan bir varlik gibi hissediyordu.
Evlenecegi adamın kim oldugunu ögrendiginde, ruhu da Paris’teki o kaos havasına büründü. Düşmanı, işgalci Ingiliz’lerin krali simdiyse Fransa’yı fethetmeye gelmisti.Valvois’li Catherine’nin karsısında V. Henry vardi.Soylu bir aileden gelen Catherine ve Ingiliz kraliyetinin varisi V. Henry.
Nikah kıyıldı, kıyıldı kıyılmasina fakat Catherine’i hiç de alisik olmadigi bir hayat ve bir adam bekliyordu. Londra’nın ortasına salıverilmis bir Fransız nasıl hissedecekse o da böyle hissedecekti. Iki farkli aristokrasinin ortasında yasama alısması neredeyse imkansız olan Catherine’nin pesini birakmayan yalnızlık da bunlara eklenince durum daha da kötüye gitmisti.Yeni eşi sürekli savaslara gidiyor ve uzun süre Catherine’le ilgilenmiyordu. Onun bu durumda neler hissettiğini en iyi anlayan bir kisi vardi-ve bu arkadaslık tehlikeli oldugu kadar da çekiciydi.
 sıkılmadan keyifle ama birza da sinirlenerek okudum.

******************************************************

GÖLGEDE BİR YAŞAM 



Yayınevi: Neden Kitap 
Basım Tarihi: Temmuz 2010
Kitap Türü: Roman / Edebiyat
Işıltılı bir yaşama gözlerini açmıştı. Babası bir müzik adamıydı; babası, onu ve kardeşini iyi birer müzik insanı olarak yetiştirmek istiyordu. Bu nedenle onlar daha küçük birer çocukken, birer müzik dehası olmuşlardı.İlk başlarda bir peri masalı gibiydi onun yaşamı. Kardeşiyle beraber, soylu insanların bile görmediği dünyanın en güzel ülkelerine gidip, Avrupa'nın en görkemli saraylarında kral ve kraliçelerin huzurunda konserler veriyorlardı. Ama bu güzel yaşamın zorlukları da çok fazlaydı. Bitmek bilmeyen seyahatler, hastalıklar, maddî zorluklar…Babasının, daha çok oğlunun müzik yeteneği ve dehası üzerinde durması, Nannerl'i çok üzüyordu. O yeterince yetenekli değil miydi? Kadınlar yeterince iyi müzik yapamazlar mıydı?Nancy Moser'ın bu eşsiz romanında küçük bir kızın, yetişkin bir kadın olurken yaşadıklarını, şöhret, müzik ve kardeş sevgisi arasındaki gelgitlerini ve rekabeti gerçek bir yaşam öyküsünde okuyacaksınız… 


 ünlü müzisyen Mozartı sever çok olmasa bile dinlerdim ama onun bir ablası olduğundan ve fırsat eşitsizliği yüzünden bu dehanın harcandığından bu kitap sayesinde haberim oldu.yazar kitabın son sözünde "Tanrının Nanlere birinin onun öyküsünü yazdığımı" söylemesini isterdim demiş.nanlerl bir deha bir kadın ve savaşçı.okumanızı tavsiye ederim..

**************************************************


Yayın Yılı: 2011
Kitap Kağıdı:240 sayfa
Dili: TÜRKÇE
Döndüğünde Phillipin itiraf ettiğini söyledi. "Yıllar önce seni kaçırdığını itiraf etti" dedi.
Bana bir daha ismimi ve kaçırıldığımda kaç yaşımda olduğumu sordu.
Sanki yıllardır bu soruyu bekliyor gibiydim; on bir yaşımdaydım ve şimdi de yirmi dokuzum! dedim. Şaşkına döndü.
Bana bir daha ismimi sordu. Söyleyemem dedim. İşi zora sokmaya çalışmıyordum.
On sekiz senedir ismimi söylememiştim. İsterse, yazabileceğimi söyledim.
Ellerim titreye titreye küçücük bir kâğıda ismimin harflerini yazdım:
JAYCEELEEDUGARD...
11 yaşında kaçırılan bir çocuk.
14'ünden beri iki çocuğunu "arka bahçe"de büyüten bir anne.
18 yıllığına, tecavüzcü ve karısının elinde bir tutsak.
ismini dahi söylemesine izin verilmeyen, hayatı çalınmış bir kadın.
Ve 29 yaşında yeniden özgür...
Okurken sinirlerimi altüst olduğunu söylemeliyim.onun yerine kendinizi koyduğunuzda bu kadar dayanabilirmiydim diyorsunuz.o işkenceler.ve her şeye rağmen bu kadar pozitif bakabilmesi hayata gülümseyebilmesi.okumanızı tavsiye edeceğim kitaplardan biri.edebi değerinden ziyade yaşanan olaylar ve verdiği dersler açısından..

********************************************************

KULÜP EROTİKA



KULÜP EROTİKA
Yazarı: LİSA BETH KOVETZ 
Yayınevi: GOA
Yayın Yılı: 2011 
Dili: Türkçe

GOA BASIM YAYIN tarafından yayınlanan Lisa Beth Kovetz tarafından kaleme alınan Kulüp Erotika kitabının içeriğiyle ilgili tanıtım yazısı: 
Dört kadın boş bir konferans odasında buluşurlar. Her biri biraz gergin, biraz da fesattır ve hepsi de kendi yaratımları olan fantezilerle doludur. Önceleri öğle tatillerinde sıkıcı edebi toplantılar olarak başlayan bu buluşmalar zamanla daha farklı, daha gizli saklı ve yasaklı bir şeye dönüşür... ve sonsuza kadar sürecek arkadaşlıkların temeli atılır. "Kadın dostlar hakkında son derece zekice, yer yer komik ve tabii ki buram buram erotizm kokan bir hikâye."
  Lisa Beth Kovetz ödüllü bir yazar, yapımcı, oyun yazarı ve stand-up sanatçısıdır. Flying South Productions isimli şirketi çocuk yayınları ve kısa filmler üzerine faaliyet göstermektedir. Kovetz´in David´in Topları adlı oyunu Edinburgh Fringe Festivali´ne katılmış, Pearl of the Carpathians Tiyatro Festivali için Romenceye çevrilmiş ve Bükreş´te üç yıl boyunca sahnelenmiştir. Yazar Los Angeles, California´da yaşamaktadır. 


Adından da anlaşılacağı üzere buram buram erotizm kokuyor ancak işin içinde kadınlar olduğunda mizah,fesatlık ve entrika da oluyor.dolayısıyla eğlenceli.keyifli bir kitap.

**************************************************************

KİRALIK ADAM



Kitabın Yazarı :  Yazgülü Aldoğan 
Kitabın Yayınevi :  Alfa Yayınları 
Basım Tarihi :   Nisan 2009 
Aşk ve cinsellik, gurur ve inat, gitmekle kalmak, iki sevgili arasında hiç bu kadar tartışılmamıştı.
"Bir kadınla erkeğin birbirini anlaması, birbirini istemesi, birbiriyle anlaşması, birbirlerini çok seviyor olsalar bile neden bu kadar zor?" diye düşündü Hayal. Evet, Uğur'u seviyordu, onunla sevişmekten zevk alıyordu ama niye her sevişmelerinde sorun çıkıyordu? Birbirlerini bu kadar sever ve vazgeçemezken neden yatakta da, hayatta da an İtişilmiyorlardı? Uğur ve Hayal mi anlaşamıyordu, yoksa ta başından beri Adem'le Havva da mı anlaşamamıştı?
Güçlü, başarılı ve çekici iş kadını Hayal, tutkuyla âşık olduğu genç, duyarlı, yakışıklı sevgilisi Uğur'u cinsel terapi yaptığı kadın hastalarıyla ne kadar paylaşabilecek? İkisinin de vazgeçemediği bu büyük aşkın öyküsünü bir solukta okuyacaksınız.
ÖNSÖZ
Sürekli kitap yazmamı ister okurlar… Kaç kez başladım, hep yarım kaldı… Yoğun iş temposu içinde, gündemin ayrıntılarıyla gazete yazıları yazarken gece yarıları bu da aradan çıksın diye ne roman, ne öykü, hiç yazılmıyor, en azından ben yapamadım. En iyisini yapmak istediğimden belki… Belki de tam aradığımı bulamadığımdan… Sonra bu romanı yazmaya başladım. Biliyorum, benden beklenen ilk kitap cinsel sorunların da irdelendiği bir aşk romanı hiç değildi! E o zaman bu da nereden çıktı derseniz, iki yıl önce katıldığım bir profesyonel çalışmadan. CETAD, Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği, AB destekli bir fonla, Türkiye’nin cinsel sorunlarını uzmanlara inceletti, “Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Araştırması 2006″yı yayınladı. İçlerinde benim de bulunduğum bir grup medya mensubu ise bu çalışmada “İletişim Kurulu”nda savunucu olarak yer aldı. Proje sonuçlarının medyada tanıtımına ve geniş kitlelere ulaşmasına katkıda bulundu. İşte bu raporların tartışılması aşamalarında cinsel bilgisizliğin, isteksizliğin ve cinsel sorunların ülkemizde ne kadar yaygın olduğuna ve insanların hayatını kararttığına bir kez daha tanık oldum. Cinsellik olmadan aşk olabilir miydi? İşte aşkın ve cinselliğin doruğa ulaştığı bu roman böyle bir etkilenmeden doğdu.
Bu kitabı yazarken başkanları psikolog Doç. Dr. Cem İncesu’nun şahsında bana esin kaynağı olan CETAD’ın tüm üyelerine ve sunumundan etkilenerek çok tartışılmasını beklediğim bazı bilimsel verilerini kullandığım Prof. Dr. Mehmet Sungura özellikle teşekkür etmek istiyorum.
Bu kitap, aşkı ve cinselliği, kadın ve erkeğin ilişkisini anlamaya çalışmamıza yararsa ne mutlu bana… Hatta okurun keyif alması bile yetmez mi?


cinsel konularda tabuların çok ve baskın olduğu ülkemizde romanda bahsi geçen hayal karakterinin yaşam tarzınızı toplumun çok küçük bir kesiminde görürüz.dolayısıyla yazar her ne kadar CETAD araştırmalarından yola çıkarak yazsa da çözüme dair somut bir yaklaşım yok bana göre .ayrıca final bölümü yeşilçam filmleri gibi bitmiş.çok beğenmedim.
*************************************************************

Erkekler 1'e Ayrılır



Emily Giffin 
April Yayıncılık 
385 s., Çeviren: Çağla P. Güneri 
Ankara, 2008, 1. Baskı
Erkekler 1'e Ayrılır
Darcy Rhone hayatı çözdüğünü düşünüyordu; Bir kız ne kadar güzel olursa, hayatı da o kadar büyüleyici olur. Gerçeği önemsemeyin. Oyunu kurallarına göre oynamayı önemsemeyin.  Karma’yı önemsemeyin. Fakat en yakın arkadaşı; sıradan “iyi kız” Rachel nişanlısını çaldığında ve Darcy hayatında ilk defa tamamen yalnız kaldığında; düzgün ve mükemmel dünyası alt üst olur… Üstelik yolda da bir bebek vardır.
‘Erkekler 1’e Ayrılır’ bir kadının arkadaşlık, aşk ve sonsuza dek mutlu olmanın gerçek anlamıyla ilgili şaşırtıcı keşifleri hakkında bir kitap. Bu kitap hayatında bir kez bile, gizliden gizliye de olsa, başına gelmesini istediği son şeyin aslında ihtiyacı olan ilk şey olduğuna inanmış herkes için.


benim için çerez kitaplardan biri işte:)

**************************************************
SICAK BİR AŞK MASALI

Yayınevi:Yakamoz Yayın Dağıtım
Editör:Mehtap Gün AYRAL
Baskı:İstanbul, Nisan 2011  Karton Kapak, Kitap Kağıdı, 340 Sayfa
Anahita için bu sorunun cevabı her anlamıyla bir bilmecedir. Babasının onu aşiretin yaşlı ve sevilmeyen lideriyle evlendirmek istediğini öğrenince, Anahita hayatının kontrolünü eline almaya karar verir. Aklına bir yarışma düzenlemek gelir. Onunla evlenmek isteyen kişi, Anahita’nın düğün halısına dokuduğu bilmeceyi çözmek zorundadır…
Meghan Nuttall Sayres, satırlarını büyük bir ustalıkla dokuduğu bu egzotik romanında okurlarını uçan bir halıyla Doğu’nun gizemine, zenginliğine ve aşkın doğasıyla mistisizmine yolculuğa çıkarıyor.
Binbir Gece Masalları’nın diyarında aşkı arayan genç bir kızın büyüleyici öyküsünü okurken Anahita’nın gökten üç elma düşmesi umudunu paylaşacağınıza ve satırların arasında aşkın anlamını yeniden keşfedeceğinize inanıyoruz.
“Farklı bir kültürün keşfi masal tadında romantizmle birleşince ortaya gayet doyurucu bir roman çıkmış.”
Voya Magazine
“Onun başına gelecekleri tahmin etmeye çalışırken Anahita’nın sıcacık yüreği ve üstün zekâsı, okuyanları sarıp sarmalayacak.”
Sacramento Bee
“Bu kitapla, kimsenin girmeye cesaret edemeyeceği bir dünyaya adım atıyoruz… Yüreğimiz sızlıyor.”
Historical Novels Review
 Beğendiğim okurken keyif aldığım kitaplardan biri.anahita karakterin güçlü yapısı ve olaylar karşısında verdiği cesur davranışlar hoşuma gitti.tavsiye ederim okuyun derim:)
*****************************************************************

7 yorum:

  1. Bende daha dün gece Küçük Mucizeler Dükkanını bitirdim. İnan dediğin gibi kendini çok güzel okuttu. Hiç yorulmadım okurken ama son sayfalarda artık salya sümük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)hayatın içinden ama öyle uzun uzadıya tasvir vs olmadan keyifle okutuyor cidden sevgili gülay.keyifli daha nice okumalar diyorum canım.sevgiler..

      Sil
  2. erkekler 1 e ayrılır ı merak ettım bak :)

    debbie de bitti bitecek seriler bende

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence oku sevgili müge.debiieyide.sıkmadan su akar gibi gidiyor işte..

      Sil
  3. hımmmm ne güzel kitaplar.
    hemen hemen hepsi okuyabileceğim kitaplar.
    kiralık adam ona bi bakayım önce.
    bir soru bir aşk.
    okuyup sevmiştim.
    aynı yazarın "bir gün" adlı romanı o kadar güzel ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bir günü çok keyifle okudum hata sonra filminide seyrettim.sebn seyrettin mi.komikti:)

      Sil
  4. Merhaba lüks kitabının filmi varmış ismini bilen yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)