29 Nisan 2013 Pazartesi

Fuarın Ardından...


Günaydın dostlarım.aydınlık bir Ankara  sabahından hepinize selam olsun.Günlerdir çoğunuzun bildiği gibi 4.sü düzenlenen Avrasya Hediyelik eşya Fuarına katıldığımı bağıra bağıra yazmıştım.dün nihayet bitti :) ama bende bittim.yanıma kar olan son bir ayda 4. kez antibiyotiğe başlamış olmam ve şişen bir bacak:))hayatımda ilk kez bir fuara katıldım sanırım şimdilik son olacak.fuarı Rem fuarcılık düzenlemişti.güvenilir bir firma olduğu kanaati vardı.stand ortağım şazinin tavsiyesiydi.sevgililer gününde katılmış ve çok memnun kalmıştı.ama bu fuar sonunda biz de dahil katılımcıların hiç biri memnun ayrılmadı.sebebine gelince birincisi standlar çok pahalıydı.6 metrekarelik alana 1350 lira verdik.ikincisi gelen ziyaretçilerden para alınması ki bana göre çok anlamsızdı.üçüncüsü yerli ve yabancı katılımcılar arasında ayırım yapılmasıydı.bizler para öderken filistin,kosova iran vs dan gelenlerden para alınmadığını öğrendik.fuarın ilk gününden itibaren sürekli dolaşıp para istenmesi ayrı bir görgüsüzlüktü (para vermeden kaçan olmuş daha önceki fuarlarda) ki bizi bağlamaz.sonuçta sözleşme yapıyorsunuz.bunlar fuar firmasına ait sıkıntılardı.bunun dışında istenilen satışın olmaması tüm katılımcıların ortak sıkıntısı oldu.çoğu insan stand parasını çıkaramadan ayrıldık bende dahil:) bir kaç gün üzülsem de sonrasında sağlık olsun dedim.ama beni en çok üzen şey cidden el emeğine verilemeyen değer.insanlar sizin emeğinizi bir kenara bırakın yaptığınız işin maliyetini bile kurtarmayacak paralarla alışveriş yapmaya çalışıyorlardı.birde ölücüler vardı:) ölücüler kapanma saatine yakın gelip her şeyi indirimli koparmaya çalışan müşterilere deniyormuş fuarcıların arasında:) ama her şey bir yana bana tecrübe oldu.şaziyle uzun zamandır bu kadar birlikte olmamıştık (eski yani emekli müdür yardımcım).o ve eşi inanılmaz keyiflilerdi.beni sürekli çok zayıf olduğumu düşündüklerinden beslediler.:)) konuştuk oynadık eğlendik.:) üstelik bir sürü ders çıkardım bu işten.birincisi fuarcılık bana göre değilmiş:) ikincisi para cidden insanları ölçmede güzel bir araçmış.ha ha bir ölçüm yapma durumunda kaldım da:) üçüncüsü ise tüm başarısızlığıma rağmen hala ticareti çok zevkli buluyor olmam:) o yüzden emekli olduğumda iş olarak devam ettireceğim ki devam etmek için emekli olmayı da beklemeyecek küçük adımlarla internetten devam edeceğim.mesela bir dükkan açacağım.
tüm bunların yanında çook güzel insanlar tanıdım.en güzeli de aralarında blogcu arkadaşlarımın olması.sağolsunlar beni desteklemek ve tanışmak için ziyaret ettiler.mesela sevgili İknur yani ikn desing,sevgili Yasemin yani dünden bugüne bloğunun sahibi gibi güzel insanlar.selcen ve serpilde zaten stand almışlardı hep beraberdik ve daha bir kaynaşıp tanıdık birbirimizi ve çok keyif aldık.ayrıca nalanım şeker kadınım beni yanlız bırakmadı.şimdi antalyada buradan ona kocaman öpücükler ve selam yolluyorum.
işte böyle dostlar biraz uzun bir yazı olup gözlerinize şenlik olmuş olabilir ama inanın bu kadarcık makaslayabildim.:)
şimdi sırada 21 -24 mayıs tarihlerinde Yunus Emre Kültür Merkezinde yapacağım sergi ve yine 24 Mayısta aynı yerde yapacağım defile var.zaman çok az kaldı ve çooook iş var.bu hafta nereden baksanız 300 ile 400  arası elbise tasarımı toplayacak not verecek ve oluşturacağım bir jüri ile birinciyi seçeceğim.onlara (cebimden) ödül vadettim.çok heyecanlı çalıştılar.çook çılgın kıyafetlerimiz var.defileyi kaçırmayın derim:) ayrıca bir kareografi düzenlemem gerekiyor.bu konuda deneyimi olan var mı ?bana fikir verecek...
hayırlısıyla sorunsuz bir şekilde bunları da atlatıp notları da verdi mi benden iyisi olmayacak:) fikir,öneri,yardım vs açığım haberiniz ola:) hepinize kucak dolusu sevgiler dostlar.

40 yorum:

  1. Ben de bu gün arayıp geçmiş olsun derim diyordum.Evden çıkmadıysan arayayım.
    Keyifli zaman geçirmen herşeyden önemli canım.
    O kadar da dua ettik be yaaa,bir sefer de benim başıma gelmşti.Benimde 3kermes deneyimim vardır da :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)kermes deneyimi bendede var ama kira bu kadar olmuyordu aman herneyse.akşam eve geç geldim arayamadım geç oldu diye.yarın konuşuruz olmazsa olur mu canımcım?

      Sil
  2. Alanaycım standın çok güzelmiş öncelikle cıvıl cıvıl çok renkli ...
    Malesefki el emeğine rağmet çok az oluyor elinle yaptığını insanlar çok ucuza mal etmeye çalışıyorlar ve söylenen kelime ise aman ne varki bunda 5 dk iş sen gene yaparsın oluyor ....Yapmak değilki önemli olan ona emek vermek vakit vermek ama malesef dediğim gibi bu zihniyet yok bizlerde...
    Ankara olsaydım mutlaka ziyeretine gelirdim :) Çok çok kolay gelsin sana el emeklerini izlemedeyim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nehir güzel yorum ve desteğin için çok teşekkür ederim.inşallah yolumuz aynı şehirde kesişir ve tanışırız.kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  3. Canım benim, fuarda yaşadığın olumsuz durumlar için üzüldüm, insanların el emeğine değer vermemelerine ben de dayanamıyorum, para toplumu haline gelinmiş malesef. Ama arkadaşlarınla güzel vakitler geçirme fırsatı bulmuşsun, çok iyi olmuş. Kolaylıklar dilerim sana, bol koşturmacaların içindesin, kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. füsunum zarif arkadaşım çok teşekkür ediyorum.iyiki varsınız ya.bende sevgilerimi yolluyorum sana.

      Sil
  4. Alana hanım çok dolu dolu bir yazı olnys.Ben de Ankarada ikamet ediyorum.Kismet olursa sizle ve diğer arkadaşlarla tanışmak için nelerMayıstaki fuara ben de gelmek isterim.Şimdiden başarılar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba rabia hanım.tabiki bende tanışmak isterim.inşallah şu koşturmacamı atlatayım Ankaralı blogger buluşması düzenleyeceğiz.sevgiler...

      Sil
  5. öncelikle Dolunay'cım çok çok geçmiş olsun ,canın sağ olsun :)
    seni çok iyi anlayanlardanım ,ticaret gerçekten zor bir meslek hele insanlarla muhatap olmak çok zor emek konusuna gelince seninle aynı fikirdeyim canım maalesef bizim insanlar çok akıllı oldukları için her şeyi onlar bilir.
    beş , on liralık bir şey alıp seni satın aldığını zannedenler,seni çalışan sanıp hor görmeye çalışan ki bu yüzden hangi mağazaya girersem çalışanlara nazik davranırım.
    çok zarif müşteriler de geliyor ama pek az itiraf etmek gerekirse kadın müşterilerden şikayetçiyim çok azı kibar gerçekten :)
    internette dükkan açma fikri güzel ben de destekliyorum ,küçük esnaf maalesef bitti kasıtlı bir şekildi her yer yabancı sermaye olmuş,şehrin göbeğinde AMV'ler yazık bu memlekete ,gerçekten yazık
    öpüyorum canım kocaman tez zaman da iyileşirsin inşallah :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar doğru yazmışsın fatoşum.sonuna kadar haklısın.en çok üzüldüğüm her anlamada Avrupa peşinde koşarken onların bu konudaki duyarlılığını alamadık.çok teşekkür ediyorum bir tanem.kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  6. Geçmiş olsun Alanay!Zor bir iş...Emeğin kıymeti bilinse ve patır patır satış olsa tadından yenmez ama maalesef öyle olmuyor.Yine de;dostlarla değişik bir atmosferde bir arada bulunmanın keyfi başka tabii:))
    Sergi ve defileniz için kolaylıklar diliyorum,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın gülden hanımcığım.ama yazdığın gibi değişik ortam ve dostlar yinede güzeldi.güzel dileklerinize inşallah ve teşekkürler diyorum.kocaman sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  7. Geçmiş olsun.....İlk fuar deneyiminin tatsız olması kötü olmuş. Ama haklısın işin içine para girince insanları tanımak daha bir kolay oluyor...Standın çok güzel görünüyor ama neden daha çok fotoğraf eklemedin ki????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne bileyim zaten çoğunu gördünüz biliyorsunuz bende eklemedim işte sevgili saadet.teşekkür ediyorum...

      Sil
  8. resimdeki stand senin mi? birde resimdeki sen misin merak ettim :) bende gitmeyi çok istedim ama bir türlü nasip olmadı çocukları bırakıp gelemedim . Ama inan çok gidip sizlerle tanışmak istedim.
    bu arada sanada kolay gelsin. Umarım tüm işlerin istediğin gibi gider çok güzel günler seni bekler.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet standda resimdeki hatunda benim canım:) canın sağolsun inşallah başka sefere başka yerde buluşup tanışacağız.yeterki gönüller bir olsun.

      Sil
  9. Szkoda, że tak wiele złego musi ciągle zakłócać życie wspaniałych ludzi ;-(
    Mam nadzieję, że będzie lepiej u Ciebie ze zdrowie Alanay - życzę miłości i spokoju ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel cümleler ve dilekler sevgili Barbara.çok teşekkür ediyorum.kocaman sevgilerimi yolluyorum...

      Sil
  10. Alanay hanımcım emeğe saygı duyulmadığı bir dünyada yaşıyoruz zaten.Ama sizin iöçin farklı bir deneyim olmuşMaşallah o kadar çok koşturuyorsunuz ki...inşallah bundan sonraki çalışmalarınız da güzel gider.zor işler başarıyorsunuz neticede.Kolaylıklar dilerim Allahtan sizin için.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili feyza yine güzel zarif yorum ve dileklerde bulunmuşsun.çok teşekkür ederim ve inşallah diyorum.bir mukabele diyorum...

      Sil
  11. Gecmis olsun alanaycim.. Bak ben de diyorum sana.. Fotograflarda zayiflamis gördüm... Iyiki arkadaslar beslemis seni;)yoksa rüzgara falan cikma sen;) ucarsin bak.. Saka bir yana dikkat et kendine.. Fuarcilikta para kazanamamis omana üzüldüm.. Emeklerin degerini bilmiyor insanlar.. Artik ben de degerini bilmeyene el isi hediye falan yapmiyorum.. Emegime yazik diyerekten yani..;) bizim türkiyeden misafirler vardi.. Kardesim ve ikizlere hamile olan esi.. Arada hep beraber gezdik.. Arada onlara arabami verdim kendileri gezdiler.. Ben de evde dinlendim.. Hergün iki cocuk gezilmiyor;)))hele süt emen bebeyle cok zor;))) merak etme sesim cikmiyor diye.. Sadece vakitsizlik.. Arada ev ekmegide pisirmeye basladim eksi maya ile.. Eksi mayami da kendim yaptim hani..;))) bloguna yaziverdim artik kisacik olani biteni.. Kusura bakma konu ile ilgisi olmasada ..;))) dükkani internet blogu olarak mi acican? Yoksa elle tutulur gözle görülür dükkan mi? Onunda kirasi var hani.. Öptüm sevgili ablacim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyyyyy kim varmış burada.nar çiçeğim bir tanem.yazını adını görmek çok güzel.sen iyice hamarat oldun yaa ekmek pişiriyorsun hemde mayayı kendin yaparak süper!gözünaydın diyorum kardeşinin ziyaretine gelmesi çok güzel."vardı" diye yazdığına göre gittiler .kendine dikkat et kuzucum sen emzikli kadınsın ve hala yorgunsun.bebişim iyidir inşallah vede börülcem.
      evet biraz zayifladım bağışıklığım zayıfladı baya.ama düzeleceğim merak etme ve artık cidden üzülmüyorum.
      dükkanı internette blog olarak açacağım.gerçi şimdi e vergi çıkarmışlar ama öle çok kazanç varmış gibi vergiye tabi olmıycaz herhalde.gerçek dükkkan emekli olunca üç kızkardeş ortak bir yer yapacağız.rüya gibi bir yer olacak Allah izin verirse..çok öpüyorum seni,bebişi ve börülceyi bir tanem.kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  12. benim yorumumu göremedim , :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çıktıktan sonra yazmışsın canımcım valla yayınladım :)

      Sil
  13. Çok geçmiş olsun, yoğun bir temponun içine girmeden biran önce toparlanıp sağlığınıza kavuşursunuz inşallah.
    Dükkan fikri çok güzelmiş, sanal mağazacılığın da tadı başkadır heralde :)
    Ayrıca okurken karşılıklı konuşuyormuşuz gibi hissettim, o kadar haklısınız ki..
    Kısacıkta olsa gördüğüme, tanıştığıma çok memnun oldum özel ve çok güzel oldu benim için, devamı gelicek inşallah.
    İnşallah sergi ve defileyi de kolaylıkla atlatmak nasip olur.
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  14. Geçmiş olsun canım. Üzülüp iyice zayıflama:) Allah sağlık versin her şey yoluna girer. Bu gün arıycaktım fuar bitti, okuldada yoğunsundur diye aramadım. Görüşürüz sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Dolunay hanım merhabalar,
    Bence fuarda yapılabilecek en iyi şeyi yaptınız. Eserlerinizi en güzel şekilde sergilediniz. Zaten bundan fazlası (girişi az ya da çok ama ücretli olan bir fuarda) tüm katılımcılar için zordu. Normalde ve Kültür sanat etkinliklerinde (sergi vesaire) katılımcıdan para alınıyorsa ziyaretçiden alınmaz. Az ya da çok alınırsa ziyaretçi düşer ve katılımcıların satışları misliyle düşer.
    Buna bir tür sergi ya da kültür sanat faaliyeti gibi bakarsak (ki ben öyle bakıyorum) gerek siz ve gerekse emek veren tüm el sanatı sanatçıları, en içten tebrikleri hak ediyor bence.
    Sizi, Deli İşi Bunlar standındaki ekip arkadaşlarımızı ve tüm sanatçıları yürekten kutluyorum.
    Tevfik Elçioğlu
    GrafikSaati Online Kültür Sanat Dergisi yöneticisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Tevfik bey güzel yorum ve desteğiniz için.

      Sil
  16. Dolunay' cım öncelikle geçmiş olsun demek istedim üzülmüşsün ama sonrasında yine o harika enerjinle yenmişsin üzüntünü, çok şükür.
    Ben de hep ticaret bana göre değil diye düşündüm ömrümce ve internette de olsa dükkanı açmasa mıydım demeye başladım :) (Desteğin için çok teşekkür ederim bu arada) Ama sen hiç yılmıyorsun helal olsun. Hızına yetişemiyorum hamarat komşucum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) HAYAT GÜZEL ŞEY VE NE OLURSA OLSUN MÜCADELEYİ GEREKTİRİYOR.HER ZAMAN DEVAM:)teşekkür ederim rengim..

      Sil
  17. o kadar uğraşıp emek vermene değmemesine çok üzüldüm:( sen güzel üretimlerine devam et, enerjin ve çalıma isteğin çok güzel, çok hoşuma gidiyor. bir dahaki sefere her şey daha güzel olur umarım:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Merhaba:)
    Güzel bir tecrübe olmuş aslında.El emeğinin değerini biz Türkler bilmiyoruz fakat son zamanlarda özellikle yeni nesilde büyük gelişme var:) Gelen siparişlerde gayet kibar ve saygılılar .Sonra yorumlar tüm yorgunluğa değiyor.
    Hayallerin umarım bir gün gerçekleşir ,artık rakip mi oluruz bilemiyorum :))benimde planlarım var bakalım inşallah gerçekleşicek:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah sevgili Nuray.Rabbim tüm dileklerimizii gerçekleştirmemize yardım etsin.çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  19. Alanayım fuar olayında gelen insanlardan ara talep edilmesi öyle yanlışki. Düşünsene insanlar bir şeyler almaya geliyor ve içeri girerken daha para ödüyorlar bu olmamalı bence. O yüzden alış fazla olmamıştır çok üzücü.
    Birde hastalanmışsın bak :( ve öyle büyük bir yoğunluk içindesinki Allahtan kolaylıklar diliyorum. Lütfen kendine çok çok iyi bak olurmu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın Aslıcım bakmak zorundayım merak etme sen.evet başta zaten para olayı saçmalıktı.neyse oldu bitti iişte:)

      Sil
  20. Geçmiş olsun. Allah sağlık versin her şey yoluna girer. Katıldığın fuarın deneyim olduğunu düşün başka da olumsuz düşünme boşver. Geleceğe bakın siz, kardeşler dükkanı iyi fikir doğrusu.
    Benim de liseden arkadaşım geçen hafta Örgü evi adı altında bir yüncü dükkanı açtı, şimdiden komşular örgü örmeye toplanmaya başlamışlar bile. Hayallerinin gerçek olması dileğiyle, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzelll darısı benim gibi tüm isteyenlerin başına.teşekkür ediyorum kesinlikle haklısın.zaten bir iki gün üzüldüm geçti gitti.

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)