4 Mart 2013 Pazartesi

Laleli Nazarlık

Günaydın dostlar.bugün kendimi canlı hissetmiyorum.kendime nazar değdirdim herhalde bu sene hasta olmadı diye.kırgınlık ve halsizlik var.galiba grip oluyorum.bu arada hastanede çalışan dostlardan ve okulda arkadaşlardan aldığım haberlere göre yoğun bir domuzgribi  vakası varmış.ama bu kez ortaya atmıyorlar nedense.hepinize güneşli mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.pazartesi bir çoğumuzun kabusudur(benimde dahil:) 
doğal keçeden tabanını yaptığım üzerini yine doğal keçe lale ve boncuklarla süslediğim nazarlıkla karşınızdayım.o boncuklar bir türlü sıraya dizilmediler (yandakiler) asi olanların gözü hep dışarıda.baktım olmuyor böyle daha doğal göründüğüne karar verip bıraktım:)ama bu tasarımın bana ait olmadığını blogcu arkadaşlardan serap'ın tasarımı olduğunu söylemeliyim.bakmak isterseniz burada.tabiki aynısı değil ama damla şeklinde olması ve kenarlarının boncukla  dizilmesi benziyor.






Nazar değen kimse şifa için:
Fatiha Suresi,
Ayetü'l-Kürsî,
Felâk Suresi,
Nâs Suresi, okumalıdır.
5-Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâallahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallallahü teâlâ aleyhi ve selleme.
6-Sabah-akşam, Besmele ile 3 defa "Bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim" okuyan, büyü, nazar ve zulümden korunur."
7-Fatiha, Âyet-el kürsi ve ( Kâfirun, İhlas, Felak, Nas sureleri ) 7şer defa okunup üflenirse, büyü, nazar ve her dert için iyi gelir. Tuza okunup, suda eritilerek içmek de olur. Bir hadisi şerifte de, (Fatiha ile Âyet-el kürsiyi okuyana, o gün nazar değmez) buyuruldu.





18 yorum:

  1. Günaydınnn,çok geçmiş olsun kendinize dikkat edin.Keçe nazarlık çalışmayı bende severim çok güzel olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili mehtap.dikkat etmeye çalışıyorum.daha öncede yazmıştım sizin çalışmaların yanında benimkiler mum gibi sönüp gider:)

      Sil
  2. Geçmiş olsun Alanay, dikkat et kendine. Kesinlikle bir mikrop dolaşıyor ortalıkta yine. Bizimkilerin okulunda da var hasta çocuklar hatta Deniz'de bile başladı hafiften. Tam hastalık havaları....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle saadet hanımcım.ortalık buradada feci.zaten en çok çocuklarla sürekli haşır neşir olmaktan alıyoruz.sizde denize dikkat edin.teşekkür ediyorum kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  3. Geçmiş olsun Alanay, dikkat et kendine. Tam hastalık havası var son zamanlarda....Nazarlıksa süper olmuş ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Asi boncuklara ayrı bir bayıldım ben :)Çok hoş duruyor,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim fun desing.asi boncuklar konusunda yazdıkların içime biraz su serpti.

      Sil
  5. geçmiş olsun canım dikkat et kendine... nazarlığında pek güzel güzel olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.dikkat etsemde kırgınım ve kesinlikle hasta olma lüksüm yok!

      Sil
  6. değişik ve güzel olmuş alanayım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun , çok yormadan - çok hasta etmeden geçsin gitsin inşallah ... keçe nazarlık ne güzel olmuş . KORUSUN SENİ TÜM HASTALIKLARDAN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın neslihanım.teşekkür ediyorum güzel yorum ve dileklerine.bir mukabele...

      Sil
  8. Geçmiş olsun canım. Allah nazarlardan korusun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.Rabbim hepimizi korusun nazarlardan kem gözlerden.sevgiler.

      Sil
  9. Alanayım lütfen kendine çok dikkat et. Havalar öyle soğuk ki ve kendimizi korumamız bazen güç olabiliyor.
    Keçe nazarlığın önce rengini çok beğendim. Mavi'yi zaten çok severim ama Laciver bu son zamanlarda çok etkiliyor beni. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslıcım teşekkür ederim canım benim.dikkat ediyorum da yoruluyorum biraz sanırım.kucak dolusu sevgiler.ayrıca beğenmenede sevindim:)

      Sil
  10. Yaaaaa... neler yapmışsın görmeyeli... buna da bayıldım bak şimdi.... niye böyle güzel şeyler yapıyorsun da beni daraltıyorsun yaaaa :)))

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)