14 Aralık 2014 Pazar

"Zentangle" ve Şişe Üzerinde Denemesi :)

uzuun çok uzun aradan sonra tekrar merhaba.artık mazaret yazmayacağım ,ağlamayacağım ,şikayet etmeyeceğim.bu sıralar böyle:zaman fakiri ve yazmakta  tembel :)
bugün size 2 yıl önce tanıştığım bir akımdan bahsetmek istiyorum: Zentangle! 6.sınıflarda çizgi,doku ,nokta ve leke değerlerini anlatıp uygulattığımız klasik çalışma için inanılmaz bir alternatif olduğunu farkettiğim ve aslında size hiç de yabancı olmayan bir akım.telefonda konuşurken,derste ya da evde birilerini dinlerken ,tv seyrederken ,elimizin altındaki kağıtlara bir şeyler karalarız farkında olmadan.ve aslında bunu yaparken de rahatlarız :)işte zentangle de içinizden geldiği gibi tam olarak bu omasa da çıkış noktası diyebiliriz.isim babası-annesi Maria ve Rick. buradaki adreste onlara ait çizim ve açıklamaları incelemeniz mümkün.genel olarak tanımına baktığımızda ise zentangle:Tekrarlayan desenler kullanılarak oluşturulmuş soyut çizimlerdir. Genellikle belirli bir şekil içinde
yapılandırılmıştır. Yani zentangle çizmeye bir çerçeve çizerek başlarsınız. Sonra da çerçevenin içini doldurursunuz. Zentangle çizmek, eğlenceli ve dinlendirici bir aktivitedir. Odaklanmayı, yaratıcılığı ve artistik becerileri geliştirmek için çok basit ve her yerde uygulanabilir bir metotdur.
gelelim benim yaptığım zentanglelere :) azıcık tersim ya kağıt yerine şişe üzerine denedim.baktım fena olmuyor hala devam ediyorum.bakmayın buradaki sayıya daha bende uu çok var :)
nasıl yaptığıma gelecek olursak ,öncelikle tek renk çalışmaya karar verdim.o yüzden siyah çizimler için şişeleri beyaza,beyaz çizimler için şişeleri siyaha boyadım.ne ile mi? bildiğimiz iç cephe duvar boyası ile.malum hep geri dönüşümden yola çıktığımdan mütevellit ve birde zamansızlıktan,ikide bir gidip ahşap ya da cam boyası almak işime gelmedi.boya işlemi 3 kat .kuruduktan sonra kurşun kalemle çizim yapıp sonrasında en ince yani sıfır numaralı fırça ile çalıştım.yani kalem boya kullanmadım bildiğiniz fırçalarla tek tek çizdim.hatalar vs çok var.ama fırçayla bu desenleri düz olmayan zemine çizmek inanın çok zorluyor.birde bazen el titremesidir gidiyor falan ..bu arada elimde verniğim olmadığından verniksiz olarak fotoğrafladım.hepsini topluca şubat tatilinde halledeceğim inşallah.desenlerin kimini pinterestte bulduğum örneklere bakarak kiminide uydurarak yaptım.eğer denemek istiyorsanız pintereste muhteşem örnekler var.sonrasında içinizden geldiği gibi kendi özgün çizimlerinizi oluşturabilirsiniz.
unutmayın zentanglenin en güzel yani terapi yapması :))









37 yorum:

  1. Alanay naptın sen bayıldım ben bu çıkardığın işlere.Hepsi harika görünüyor ben de işyerinde sürekli karalıyorum adını bilmediğim bu teknikle.Acayip heyecanlım şişelerini görünce demek adı buymuş zentangle.Desenlerin harika olmuş kelebekli ve kalpli olanları özellikle çok sevdim çok zor görünüyor ama deneyeceğim.paylaşım için çoooook teşekkürler.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok ama çok güzeller.......

    YanıtlaSil
  3. Harika çalışmalar.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. muhteşem görünüyorlar çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. muhteşem Alanayım bu çalışmalar, dilim tutuldu, şahane hele şişe üzerinde olması beni büsbütün cezbetti pintereste bakmaya gidiyorum ve yeni çalışmalarını bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim senin nakışlarının güzelliği ve zarefetinin yanında esamesi okunmaz.çok teşekkür ederim.kocamaaan öpüyorum.

      Sil
  6. pinterestte örnekleri gördüm, çok zor:)))) özellikle ince fırçayla boyamak:))))

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş şişeler, beyazla siyahın uyumu da harika... Ellerine sağlık arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım benim.mutlu ettin beni.sevgilerrrrrrrrrrr.

      Sil
  8. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.bende gelip bakacağım tabiki.sevgiler benden..

      Sil
  9. Merhaba,

    Bloğunuzu blog keşif etkinliğinden buldum. Ben de bloğuma beklerim :) www.herseydenkonusmali.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.hoşgeldiniz.ve tabiki hemne geliyorum ziyaretinize.sevgiler..

      Sil
  10. Bana zaman deme Alanayım, ayda bir kere blog yazısına eyvallah deyip boynumu büktüm, vakit yok vakit:) Bu şişeler beni benden aldı, kusur musur görmüyorum ben, bildiğin artistik tasarım dekoratif şişe örnekleri bunlar, bayıldım ve o güzel ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) baharcım sen en yoğun zamanlarını yaşıyorsun bu çok normal hem benden de çok gençsin :) ama aynı zamanda en güzel zamanların.tadını da çıkardığından eminim.
      ve güzel yorumun içinde teşekkür ediyorum.nasıl gaza geliyorum bilsen :))

      Sil
  11. beni benden alıyorsun Dolunaycım aşığım bunlara da sanada yaptıklarına süper kahramanlıkta bu işte ya elini atıyon bişe buluyosun eee sonra bunlar ortaya çıkıyor Sevilde burda çatlıyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) hiç çatlama anacım sen kendinin farkında değil misin.o grumiler kesinlikle hem yaratıcılık hem beceri istiyor.ve bende onları yapamıyorum.ama ısrarla çatlamamaya çalışıyorum :))
      teşekkür ederim sevilim.çok öpüyorum seni.sesini özledim tel açamayı planlıyorum sonra bakıyorum elimdeki iş bitsin diye.eh sonrada hafıza depolamıyor ve unutuyorum:))

      Sil
  12. merhabalaar...
    yeni şeyler öğrenmeyi hele de işi bileninden öğrenmeyi çok seviyorum . iyi ki yapıyor ve paylaşıyorsun bu güzellikleri. hepsi ayrı bir sanat eseri. ellerine emeğine sağlık.canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlemciğim zarif arkadaşım.çok teşekkür ederim.öğrenmenin sonu yok ve bizimde birbirimizden öğreneceğimiz milyon şey var.bu anlama çok şanslı hissediyorum kendimi böyle becerikli yaratıcı dostlarım olduğu için.

      Sil
  13. Süper olmuşlar,ellerine sağlık Dolunay'cım,tek kelimeyle harika:))

    YanıtlaSil
  14. Sen ne harika işler çıkarmışsın yine Dolunay'cım. Gözümü alamadım uzun uzun baktım. Bravo ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın rengim.teşekkür ederim.larayı ve seni kocamaaan öpüyorum.

      Sil
  15. Çok başarılı. Bayıldımm. Siyah ve mat. Çok zarif.

    YanıtlaSil
  16. Süper olmuş.Bize de hizmet içi eğ.kursunda doku çalışması diye öğretmişlerdi. Ben de bir konferans dinlerken çizerim. Yolculuklarda ise elim boşsa bir de içeceği köpük bardakla verdilerse bardağı tırnak marifetiyle dokularım sonra da istemeyerek çöpe atarım eserimi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) kıyamammm.aslında en güzeli küçük bir çizgisiz defter taşıma yanında.çok işe yarıyor :)

      Sil
  17. ne güzel olmuş,bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim sevgili havva.beğenin mutlu etti beni :)

      Sil
  18. Harika çalışmalar yapmışsınız. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)