14 Kasım 2014 Cuma

Son Kitap Listem :)

valla yaz yaz bitmez bugünlük son okuduklarımın bir kısmı.:)


Doğum Lekesi
Caragh M. O'Brien
Martı Yayınları
Genç-Yetişkin, Distopya, Romantik
 Geleceğin dünyasında insanoğlu ikiye bölünmüştür. Bir yanda ihtişamlı ve korunaklı hayatlar yaşayan üstün bir ırk, diğer yandan bu ırkın varlığını sürdürmek için görevlendirilmiş, zor koşullar altında yaşayan ötekiler... Yüzündeki çirkin yara izi yüzünden kusursuzların dünyasından ucube olarak dışlanan bir kız, bu üstün ırkın bilinmeyen gerçeklerini ortaya çıkaracak bir güce sahiptir; çünkü geleceğin kaderi, bu kıza ait eski ve gizemli bir kurdelenin ucundadır...
3/4


FAKİR TUTKULAR
KATE CAMERON 
IHLAMUR KİTAP
GENÇ,YETİŞKİN,ROMANTİK,
Delikanlı kızı beklerken bir spor gazetesiyle bir paket sigara alıyor.Genç kız çok bekletmiyor.Koşarak yaklaşıyor delikanlıya örgüleri omuzlarını okşuyor kız güzel çünkü hem genç hem aşık.Bruno nun bir hareket yapması bir şey söylemesi onu şaşırtmaya yetiyor genç kızı kimse onun gibi şaşırtamaz...
3/4


Gökyüzünün Uzak Ucu
Kristan Higgins
Koridor Yayıncılık
Aşk Romanı
Callie küçük bir kızken doğum gününde aldığı ve "sonsuza dek mutlu yaşadılar" adını verdiği sandalyesini gelecekte hep evinin bir köşesine koyma hayali kuruyordu. Ancak otuzuncu yaş gününü hâlâ birlikte yaşadığı huysuz büyükbabası ve tuhaf ailesiyle hiç hesapta olmayan bir şekilde kutlayan Callie'ye hayatının en kötü sürprizini çocukluk aşkı Mark yapmıştı. Kaybedilmiş bir aşk, vazgeçilmiş bir kariyer ve boşluk… Ta ki başını kaldırıp gökyüzüne bakıncaya dek. Gökyüzünü, kasabaya yeni taşınan Ian'ın gözlerinde görünceye dek. Bu gizemli adam Callie'nin yaralarını sarabilecek mi…
"Kristan Higgins öyle parlak bir yeteneğe sahip ki yürek burkan hikayelerde bile okuyucuları gülümsetmeyi başarıyor."
-Kirkus-
"Kristan Higgins sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir yazar."
-Romantic Times-
3/4


Şeytan Şifresi
Charles Brokaw
Pegasus Yayıncılık
Ayasofya'dan Yerebatan Sarnıcı'na uzanan, tarihin seyrini değiştirecek sırlar…
Ünlü dilbilimci ve arkeolog Dr. Thomas Lourds, İstanbul Üniversitesi'nde ders vermek için Atatürk Havalimanı'na ayak bastığı gün silahlı kişilerce kaçırılır. Bu insanlar Lourds'tan yüzlerce yıldır İstanbul'un altında saklı bulunan bir parşömeni bulup çevirmesini istemektedirler. İnsanlığın ve dünyanın kaderi bu parşömende yazanlara bağlıdır ancak parşömenin ortadan kaldırılmasını isteyen başka bir grup daha vardır.
Lourds, Şeytan'ın da bizzat bu mücadeleye karıştığını kısa sürede anlayacak ve iyi ile kötünün savaşında hem canını hem de tüm insanlığı kurtarmak için tüm yeteneğini konuşturmak zorunda kalacaktır. 
"Gümbür gümbür bir macera."
-Publishers Weekly-
"Heyecan dolu ve tempolu bir roman."
-Booklist-
"Macera, gizem ve heyecanı seviyorsanız bu kitap tam size göre."
-Deepak Chopra-
"Bir macera daha güzel anlatılamazdı. Başucu kitaplarımdan."
-David Hagberg-
"Bir macera bağımlısının isteyeceği her şey var: hızlı bir tempo, gözü pek bir arkeolog, karanlık entrikalar, büyük bir çekişme ve gerçek bir gizem."
-Kevin J. Anderson-
(Tanıtım Bülteninden)
3/4


Balayı
James Patterson
 GOA Basım Yayın
Polisiye
Ayın Kitabı Kulübü ve dünya çapındaki başka 15 kitap kulübü yılın uluslararası macera kitabı olarak BALAYI' nı seçti.Tüm yazarların en iyi eserim dedikleri yapıtları vardır. James Patterson'ın BALAYI kitabına hoş geldiniz.Bütün erkekler tarafından arzulanmak ve bütün kadınlar tarafından kıskanılmak nasıl bir duygudur? Muhteşem. İşte Nora'nın hayalini kurduğu, uğruna çok çalıştığı ve asla taviz vermeyeceği yaşamı böyleydi.SİZDEN DAHA ÖNCE DE SONUNU KİMSEYE ANLATMAMANIZ İSTENMİŞTİR:O'Hara onu ilk gördüğünde mükemmel olduğunu düşünür. Görüntüsü, kariyeri, giysileri, farkındalığı, bilmişliği ve umutlandıran seksiliği. İşte bu mükemmellikler için erkekler sıraya giriyordur. Nora sadece onları cezp etmekle kalmaz, onları büyüler.ANCAK, BALAYI'NDA BAŞINI DA KİMSEYE ANLATMAYIN.Peki, O'Hara neden Nora Sinclair'le bu kadar ilgileniyor? Nora' nın etrafındakilere esrarengiz şeyler olmaktadır-özellikle de erkeklere. O'Hara olaya daha yakından bakınca, onu cezp eden şeylerin içini korkuyla doldurduğunu fark eder ve Nora'yla ilgili tehlikeleri görür. Geçmişinin izah edilemez boşluklarında karanlık noktalar mı vardır? Onu daha fazla tanıdığında, adaleti mi sorgulayacak? Yoksa kendi öldürücü takıntılarıyla mı karşılaşacak?
4/4


Şeytanın Sağ Eli
John Saul 
MARTI YAYINLARI 
John Saul, yirmiden fazlası en çok satanlar listesine girmeye hak kazanmış gerilim romanlarının yanı sıra, New York Times'in en çok satanlar listesine giren altı bölümlük The Blackstone Chronicles'in yazarıdır. Halen Seattle'da, Washington ve Hawaii'de yaşamını sürdürmektedir. 
Evliliklerin parçalanmak üzere olduğu noktada, Ted ve Janet Conway'e halalarından asırlık bir ev miras kalır. Conway'ler çocuklarını da alarak, ikinci bir şans ykalamış olmanın heyecanıyla Louisianan'nın küçük bir kasabası olan St. Albans'a giderler. Önlerinde yeni bir hayat uzanmaktadır. 
Ne var ki, uzun zaman terkedilmiş duran Viktorya tarzı büyük malikanenin içinde Conway soyadının karanlık geçmişinin anahtarları yatmaktadır - intaharlar; garip kaybolmalar, vodo ayinleri ve cinayet söylentileriyle dolu kanlı bir geçmiş. Conway'ler, bir kere ortaya çıktığında yaşşayan her ruhu sindirmekle tehdit eden bu sırlardan habersizdirler. Coway ismini taşıyan her nesli, cehennemin derinliklerinden gelen bir hesaplaşma günü beklemektedir.
3/4


Ruh ve Yürek
Maeve Binchy
Doğan Kitap 
Aşk/Macera Dizisi
Doktor Clara Casey için bundan daha kötü bir zamanlama olamazdı. Kocasından ayrıldığı sırada ve iki kızının sorunlarıyla boğuşurken aldığı iş teklifi, tüm mzel sorunlarını rafa kaldırmasını gerektiriyordu. Sıfırdan kurduğu kalp kliniği tüm zamanını ve enerjisini alsa da, kendisi ve çevresindekiler için yepyeni, umut dolu bir başlangıç olabilir miydi?
Hikaye anlatmakta Binchy'den iyisi yok.
-Sunday Express-
Son derece iyi gözlemlenmiş harika karakterlerle etkileyici, neşeli ve iyimser bir roman.
-Daily Mail-
Dram, mizah, samimiyet ve mükemmel karakterler... İşte dünyanın en sevilen yazarlarından biri olan Maeve Binchy'den beklenen her şey.
-Woman's Weekly-

3/4


Günlerin Getirdiği
Danielle Steel
  Altın Kitaplar 
Roman
Üç sıra dışı aşk, üç farklı birliktelik... Ama her biri sevgi, aşk ve tutku dolu... Coco Barrington efsanevi bir Hollywood ailesinin çocuğudur. Annesi ünlü bir yazar, babası ise tanınmış bir ajans sahibidir. Ancak Coco içinde büyüdüğü bu gösterişli yaşamın dışında asi bir ruha sahiptir. Babasının ani ölümüyle de bu yaşamı ve hukuk fakültesini bırakarak gözlerden uzak bir sahil kasabasına yerleşir. Üstelik ünlü bir yapımcı olan ablası Jane''nin ve annesinin tüm baskılarına karşı çıkarak. Ne var ki, günün birinde Jane''den gelen sürpriz bir telefon tüm hayatını değiştirir. Jane, Coco''dan lüks evine ve köpeğine uzun bir süre bakmasını istemektedir. Coco gönülsüzce bu isteği kabul eder ve bir anda hayatının nasıl değişeceğini öğrenir. Çünkü Jane''nin evine, çılgın sevgilisinden kaçan beklenmedik bir misafir de davetlidir. Bu, dünyanın en ünlü oyuncularından biri olan Leslie Baxterdır. İkili arasındaki inanılmaz çekim kısa sürede büyük bir aşka dönüşür. Yaşadıkları aşkı herkesten gizleyen çifti, bambaşka bir gelecek beklemektedir. Bu arada Coco''nun annesi ve ablası ise sıra dışı olsa da sevgiyle kuşatılmış yeni hayatlarını kurarlar.
2/3



Peter Pan Ölmeli
John Verdon
Koridor Yayıncılık
Polisiye
John Verdon'un şimdiye dek yazdığı bu en şaşırtıcı romanında, her olayı bulmaca çözer gibi ele alan Dave Gurney, polisin belirttiği şekilde işlenmesi imkansız olan bir cinayeti sıra dışı dehasıyla çözebilecek mi…
Varlıklı bir işadamı, annesinin cenazesinde suikasta kurban gitmiştir. Suçlu bulunan karısı tutuklanır ve ömür boyu hapse mahkum edilir. Onun masum olduğuna inanan sürgündeki dedektif Hardwick, bu esrarı çözebilecek tek kişinin, Dahi Dedektif DaveGurney'in kapısını çalar.
Suikastçının, bulunduğu noktadan hedefi vurabilmesinin imkansızlığı sadece Gurney'in dikkat edebileceği küçük bir ayrıntıydı.
Gurney, soruşturma için delilleri toplamaya başladıkça birbiri ardına tuhaflıklar olduğunu fark eder ve çok geçmeden tehlikeli bir adamın, sonucunda sadece ölüm olan şeytani hamleleriyle karşı karşıya kalır. Bu adamla alay eden herkes, bir gün ansızın ortadan kaybolmuş, kendilerinden bir daha hiç haber alınamamıştır. Öldürürken hep aynı şarkıyı mırıldanan, dünyanın en azılı tetikçisi, çocuk görünümlü olduğu için "Peter Pan" denilen sihirbaz bir cani.
"Dehşet verici bir olay ve çatallı yol ayrımında bir dedektif. Kesinlikle başarılı bir kombinasyon."
-New York Daily News-
"SherlockHolmes gibi Gurney de gerçeğe o derece susamış, hassas ve mantıklı."
-New York Times-
"John Verdon gizemli bir olayın akıl almaz örgüsünü işlerken hikayenin en beklenmedik anında ortaya çıkıveren, şeytani bir kurnazlığa sahip."
-Washington Post-
4/4


Besinci Tup
Michael Palmer
Martı Yayınları
Polisiye
New York Times çok satan kitaplarının vazgeçilmez yazarlarından Michael Palmerın yeni romanı şu huzursuz edici sorularla başlıyor: Laboratuarda verdiğiniz kan örnekleri nereye gidiyor? Hangi amaçlar için kullanılıyor? Ve bunu bizler neden bilmiyoruz? 
DERİN BİR NEFES ALIN.. 
Hayatı boyunca zorluklarla savaşmış, eski milli atlet, yeni Harvard Tıp Fakültesi öğrencisi Natalie Reyes gururunun kurbanı olup okuldan uzaklaştırılınca can dostu, akıl hocası tarafından Brezilyada bir tıp konferansına gönderiliyor; burada kaçırılıp vuruluyor, bir çıkmaz sokakta ölüme terk ediliyor. Ve hayatta kaldığına sevinmeye fırsat bulamadan akciğerini kaybettiğini öğreniyor.. 
Dünyanın başka bir köşesindeki dahi doktor Joe Anson milyonlarca insanın hayatını kurtaracak bir serum üzerinde çalışıyor. Ancak milyonların hayatı Ansonın gün geçtikçe kötüye giden sağlığına bağlı ve gizli kapıların ardındaki gölgelerin işlerini şansa bırakmaya niyeti yok... 
Chicagodan dedektif Ben Callahan, vücudunda esrarengiz izler bulunan ölü bir adamın kimliğini bulmak zorunda. Ben için sıradan bir kayıp vakası çok daha büyük bir komplo teorisine dönüşmek üzere... 
Birbirinden habersiz bu üç kişinin hayatı, kökleri antik felsefeye inen, Rio de Janeirodan Bostona, Türkiyeden Moldovaya kadar uzanan gizli bir cemiyete doğru çekiliyor. Ve neye inanacaklarını bilemedikleri bir dünyada güç ve dehanın, sadakat ve ihanetin, doğruların ve yalanların gerçek anlamı tek bir tüp kanın - beşinci tüpün - içinde gizli. 
"Dahiyane bir tıbbi macera. Gerilimi hiç bitmeyen zeki bir hikâye." - Cross Bonesun yazarı Kathy Reichs. 
"Kaçırmayı göze alamayacağınız nefes nefese bir gerilim." - Point Blankin yazarı Catherine Coulter.
"Bilgi gücü doğurur; güçse baştan çıkarılmaya hazırdır. Michael Palmerın Beşinci Tüp romanı tıbba karşı inancımızın sınırlarında dolaşıyor. Kahramanın yaşadığı trajedinin etkisinden hâlâ kurtulabilmiş değilim." - Kan Gölünün yazarı Tess Gerritsen.
"Ürkütücü ve kışkırtıcı bir hikâye. Hem gerçekçi hem de dehşet verici. Bütün gece gözünüze uyku girmeyecek!" - On The Runın yazarı Iris Johansen. 
"Bu son sürat macera kışkırtıcı bir gerçeğin etrafında dönüyor. Heyecan kasırgasıyla sürüklenirken Palmerın ortaya koyduğu soruları aklınızdan atamayacaksınız." - Prior Bad Actsin yazarı Tami Hoag. 
"Beşinci Tüp muhteşem bir tıbbi macera olmakla kalmayıp hikâyesiyle ödümü patlatacak kadar da inandırıcı. Bütün bunlar gerçek olabilir mi? Palmer insanı şüpheye düşürüyor." - Richocetnin yazarı Sandra Brown. 
"Tıbbi macera türünün belki de en usta kalemi olan Michael Palmerın bu heyecan yüklü son romanını okuduktan sonra organlarınız yerli yerinde mi diye bakma ihtiyacı duyacaksınız." - Armageddons Childrenın yazarı Terry Brooks.
4/4



 Sır
 Rai Aren
Kalipso Yayınları
Roman
Alex, Mısırda bir arkeoloji kazısında çalışan genç ve güzel bir arkeologdur. Alex güneşin al-JLtında çalışırken uyuya kalır. Uyurken kumlara gömülmüş antik bir sandığı bulmalarına yardımcı olacak bir rüya görür. Gördüğü bu rüya üzerine yaptığı kazıda bir sandık bulur. Sandığın içinde metal bir silindir ve parşömenler vardır. Yapılan inceleme sonucunda silindirin ye parşömenlerin 12.000 yaşında olduğunu öğrendiğinde şoke olur.
3/4



Kalp Sızısı
F. Louisa Barclay 
Panama Yayıncılık 
Ask Romanı
Arka Kapak
Jane Champion, zengin ve bağımsız bir İngiliz asilzadesi olmakla birlikte bir o kadar çirkin ve gösterişsiz bir kadındır. Garth ise genç, yakışıklı ve güzel olan her şeye aşık bir ressamdır. Zaman zaman Maldrum Düşesi olan teyzesinin malikanesinde kalan Jane, ortak dostlar vasıtasıyla katıldığı bir partide Garth ile karşılaşır. Sakin bir şekilde devam eden partide Jane'in vermiş olduğu kısa süreli konser Garth'ın, Jane'in içinde barındırdığı güzelliği görmesine ve ona deliler gibi aşık olmasına neden olur. Bir süre sonra Garth artık dayanamaz, Jane'e olan duygularını açıklar ve ona evlenme teklif eder. Fakat Garth'ın kuralları hiçe sayan yaşam tarzı ve yakışıklılığı karşısında Jane'in gösterişsiz ve çirkin bir olmasından dolayı kendine olan güvensizliği bu teklifi reddetmesine neden olur. Korkaklığın ve kendine olan güvensizliğin ağır yükü altında ezilen Jane'in psikolojisi alt üst olur ve yaşadığı travmadan kurtulmak umuduyla dünya turuna çıkmaya karar verir. Yıllar sonra verdiği karardan pişman olan Jane, Garth'ı bulup ondan af dilemek ister ama Garth, geçirdiği bir kaza sonucu gözlerini kaybetmiştir ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 
2/4


Beni Yalnız Sen Anlarsın
Emma Burstal
Epsilon Yayınları
Roman
Londra'nın güney batısında yeni açılan şık spor salonuna üye olan dört kadın bir yandan mekik çekip pilates yaparken bir yandan da çene çalıp dertlerini paylaşırlar ve zamanla sıkı dost olurlar. 
Bu dostluk onları sıkı sınavlardan geçirir ama birlikte olmaktan vazgeçemezler. 
Uzun zamandır mesleğini yapmayan öğretmen Percy, kocasının kıskançlığına boyun eğip hukuk okumasına rağmen ev kadını olan Patrice, sakatlanarak bale kariyerine son vermek zorunda kalıp içmimar olan Carmen ve başarılı bir üst düzey yönetici olan Suzanne… 
Kahramanlarımızın kendi hikâyelerini ve birbirleriyle arkadaşlıklarını okurken kitabı elinizden bırakamayacaksınız.
3/4




 Tatlı Düşler Yeşeren Umutlar
Sue Moorcroft
Sonsuz Kitap
Roman
Sue Moorcroft, kadınların içindeki gücü ortaya çıkarıyor...
Nişanlısı tarafından düğünden bir gün önce terk edilen bir kadının inzivaya çekildiği kasabada yaşadığı dostluklar, cesaretini ve gücünü keşfetmesi, âşık olması… Bazen her şeyi unutup baştan başlamak gerekir.
"Canlandırıcı, yüreğinizi ısıtacak ve eğlenceli, elinizden bırakamayacağınız bir kitap. Tatlı Düşler, Yeşeren Umutlar yeni başlangıçların büyüleyici hikâyesi."
Single Titles,
"Tatlı Düşler, Yeşeren Umutlar kendinize verebileceğiniz en güzel hediye."
The Truth About Books
3/4

İlk Aşkım
Nicole Anderson 
KALİPSO YAYINLARI 
Roman
GİZLİ BİR AŞK BU, BİRBİRLERİNİ KAYBETME KORKUSUYLA KENDİLERİNDEN BİLE SAKLADIKLARI, KARŞI KONULMAZ BİR AŞK.
Natalia içine kapanık, duygularını açmakta çok zorlanan bir kızdır. Hayatı boyunca gerçekten seveceği biri karşısına çıkmamıştır. Zaten çok kırılgan olan Natalia’nın karşısına sırılsıklam âşık olabileceği biri çıkar ama kaderin cilvesine bakın ki o da abisinin en yakın arkadaşıdır.
Natalia’nın abisinin en yakın arkadaşına duyduğu ilgi gün geçtikçe karşı konulmaz bir aşka dönüşmüştü. Dallas Natalia’nın bu aşkına ilgisiz kalmamış ve kalplerinde büyüyen aşklarını kimseye belli etmemek için büyük mücadeleler vermeye başlamışlardı. Yaşadıkları bu macera gün geçtikçe daha zorlaşıyor ve artık gizleyemeyecekleri bir hâl almaya başlıyordu. Natalia bu büyük aşkı nasıl itiraf edeceğini düşünüyordu fakat bu itirafa gerek kalmadan kader çoktan yolunu çizecek ve bu aşkın gün yüzüne çıkmasını sağlayacaktı.
Aşkları için savaşacaklardı ve kazanan yine aşk olacaktı…
1/4


Aşkımız Şansa Kaldı
Katie Wall
Sonsuz Kitap
Roman
Doğan her yeni gün temiz bir sayfa açar...
Kendi masalını yazmak için ufak bir yolculuğa çıkmaya cesaret edebilir misin?
Başına pek çok şey gelecektir elbet. Parasız kalabilirsin, tehlikeli arkadaşlar edinebilirsin, insanlar seni kullanmaya çalışabilir...
Sadece bunlar değil; umudunu kaybetmiş insanların yüreğine ışık tutabilirsin, insanlar senin sayende korkularıyla yüzleşebilir.
Tabii arada yaşanan trajikomik olayları da unutmamak lazım: Sosyetik bir partinin tuvaletinde kilitli kalmak... Öleceğini sandığın için dramatik konuşmalar yaparken sadece gaz sıkışmasından muzdarip olduğunun açıklanması...
1/4



Mutfakta Aşk Kokusu Var!
Eleanor Moran
Sonsuz Kitap 
 Roman Dizisi
Aşkın tadı parmaklarınıza bulaşacak, lezzeti aklınızı başınızdan alacak.
Etrafındaki dostlarının çoğu evlilik hazırlıklarıyla meşgulken Amber, boşanma sonrası dönemi en az zararla atlatmaya çalışmaktadır.
Hayatının kontrolünü elinden kaçırmış, yeni bir başlangıç yapmak için geç bile kalmıştır. Yeni bir işe başlayarak hayatında yepyeni bir sayfa açmak niyetindedir.
Ünlü şef Oscar'ın mutfağında çalışmaya başlamak, atacağı ilk adım olacaktır ancak şefin, ağzı bozuk ve sinirli bir adam olduğunu öğrendiğinde iş işten geçmiştir. 
Bu mutfakta aşk, tutku ve çekişme bir arada..
2/4


Kıyıya Vuran Hayatlar
Sally Goldenbaum
 Martı Yayınları
Polisiye-7 kitaptan oluşan serinin ilk kitabı
Huzur Yerini Korkuya Bırakırsa...
Sally Goldenbaum, dostluk bağlarını harikulade bir dille işlediği bu romanda duygusallığın yanı sıra gerilim ve gizem dolu muhteşem bir kurgu yaratmayı başarmış. Bu yazar yeni bağımlılığınız olacak!"
Publishers Weekly
Her yaz adeta bir şenliğe dönüşen huzurlu bir kasaba
Tüm yaşanmışlıkları geride bırakıp, yeni bir hayata başlamak için bu kasabaya yerleşen yalnız bir kadın Kasabadaki örgü atölyesinde bir araya gelen insanların peşine düştüğü akıl almaz bir cinayet Ve hiç kimsenin tahmin edemeyeceği sarsıcı bir sonla biten şaşırtıcı bir roman...
"Sally Goldenbaum, dostluk bağlarını harikulade bir dille işlediği bu romanda duygusallığın yanı sıra gerilim ve gizem dolu muhteşem bir kurgu yaratmayı başarmış. Bu yazar yeni bağımlılığınız olacak!
Publishers Weekly
"Sally Goldenbaum bizlere dostluk, entrika ve cinayet temalarını birleştirerek harika bir motif sunuyor, hem de tek bir ilmek bile kaçırmadan."
Gillian Roberts
"Birbirini önemseyen harika bir arkadaş grubunun başından geçen merak uyandırıcı olayları okurken kendinizi romanın içinde bulacağınız kesin. Bir sonraki buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum!"
Nancy Pickard
"Sally Goldenbaum'un çarpıcı dünyası, okuyucuları alıp bambaşka zamanlara götürüyor. Coşku ve gizem dolu bu kitapta karakterler kurgu ürünü değil gerçeğin ta kendisi sanki."
Carolyn Hart
"Birbirine sıkı sıkıya bağlı bir toplulukta işlenen bir cinayetin ardından yaşanan heyecan dolu olayları okurken harika vakit geçireceksiniz."
Rhys Bowen
3/4


Yağmur Sonrası
SARAH JIO
Arkadya Yayınları
Roman
II. Dünya Savaşının tam ortasında yaşanan yasak aşk ve işlenen korkunç bir cinayet
Umut tükenmiş gibi görünse de ikinci şans her zaman vardır Ya yoksa?
Anne Calloway ne kadar çabalasa da yetmiş yıldır peşinden gelen anıları bir türlü aklından silemiyordur. Bora Bora Adasından adına gelen gizemli bir mektup ise adeta kapanan yarasını yeniden açar.
1942 yazında, II. Dünya Savaşının en hararetli zamanında Bora Bora Adasında görev almak için orduya hemşire olarak katılan Anne, genç, güzel ve nişanlı bir kadındır. Ancak orada hiç hesap etmediği bir durumla karşılaşır. Aşk Kalbini tutkuyla dolduran, yakışıklı asker Westry Greene karşı koyamaz. Kısa sürede aşkları, adadaki amber çiçekleri gibi filizlenirken, sazdan çatısı olan bir bungalovun altında gizli bir dünyayı paylaşırlar. Ta ki bir gece tüyler ürperten bir cinayete şahit olana kadar... Savaş rüzgârıyla ayrı yerlere savrulan çift, bir daha asla bir araya gelemez. Peki Anne, onca sene sonra çıkagelen bu mektubun izinden gidip taşıdığı vicdan azabını sonlandırabilecek midir?
Ya siz, araya zaman, mekân, kişiler girse de gerçek aşkın peşinden gitmeye cesaret edebilir misiniz?
Mart Menekşeleri ile gönüllere taht kuran Sarah Jiodan muhteşem bir başyapıt Yağmur Sonrası ile tutkunun zaman tanımayan öyküsünü okurken, gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız.
4/4


Pamuk İpliğinden Hayaller
Marie Bostwick
Arkadya Yayınları
Roman
En fazla hasar görmüş, parçalanmış bir kalpte bile yeşermeyi bekleyen bir umut vardır daima... Hayat dediğimiz bu inişli çıkışlı yolculukta, düştüğümüzde bizi elimizden tutacak melekler bulunur. Bu melekler, kâh birlikte güldüğümüz kâh birlikte ağladığımız dostlarımızdır. Umut kapısını birlikte aralayan dört kadın...
Evelyn Dixon'ın tek hayali, yaşamın sahteliğinden sıyrıldığı bir yerde kendine yeni bir yol çizmek ve yapmayı çok sevdiği kırkyama işi üzerine bir dükkân açmaktır. Başlangıçlar her zaman zordur ama bu başlangıçlar yeni dostluklarla anlam kazanır. İşte tam bu noktada Evelyn'in karşısına, taşındığı kasabanın ileri gelenlerinden Abigail Burgess, annesinin ölümünden dolayı teyzesi Abigail'ı suçlayan Liza ve kendini kariyer yapmaya odaklayan Margot çıkar. 
Adeta bir kırkyama gibi eğri büğrü hayat kumaşını birleştirecek olan bu dört kadın, kendini keşfetmekle kalmayıp Pamuk İpliğinden Hayaller işleyecektir. 
"Oldukça yetenekli bir yazar... Yükselişini izlemeye hazır olun!"
-Debbie Macomber-
(Tanıtım Bülteninden)
3/4


Çiçeklerin Dili
 Vanessa Diffenbaugh
Pegasus Yayınları
Roman
Bazen bir dal mimoza kelimelerden daha fazlasını anlatır...
Eskiden çiçeklerin duyguları ifade etmek için kullanıldığı söylenir. Örneğin papatyanın masumiyeti, manolyanın saygınlığı, hanımelinin bağlılığı ve sardunyanın da dostluğu temsil ettiğine inanılır. Fakat sıcak bir evin huzurundan hep mahrum kalmış, annesiz ve babasız Victoria için çiçekler bambaşka bir anlama sahiptir. O, çiçekleri insanlarla kurduğu iletişimin aracı olarak kullanıp öfkesini, güvensizliğini ve yalnızlığını bu yolla anlatır. 
Victoria on sekiz yaşına geldiğinde evsiz bir genç kız olarak parklarda yatıp kalkar ve kendine küçük bir bahçe yaratır. Çiçekler konusundaki becerisi bir çiçekçi tarafından keşfedildiğinde de bu yeteneğini insanlara yardımcı olmak için kullanabileceğini fark eder. 
Yıllardır herkesten uzak duran Victoria yavaş yavaş dünyayı tanımaya başlar ve sonunda hep kaçtığı aşka yenik düşer. Aşk, onu geçmişine ait acı verici bir sırla yüzleştirirken Victoria mutlu olmak için kendisine ve insanlara bir şans daha vermesi gerektiğini fark edecektir.
Çiçeklerin, ailenin ve aşkın anlamı hakkında yürek burkan ve mutluluğun imkânsız olmadığını anlatan bir Külkedisi masalı...
"Kalbinizi ait olduğu yere götürecek bir peri masalı..." 
Jamie Ford
"Çiçeklerin Dili şefkatin ve aşkın iyileştirici gücünün bir kanıtı..." 
Beth Hoffman
"Dayanılmaz bir acının duygu dalgaları sizi de savuracak." 
Boston Globe
"Bu romana daha ilk sayfadan bağlanacaksınız." 
Elle
"Dupduru bir anlatım ve duygu dolu bir hikâye... " 
Wall Street Journal
"Büyüleneceksiniz... Diffenbaugh gerçek sevgiden ve çiçeklerin dilinden çok iyi anlıyor. Vanessa'nın acı dolu hayatı sizi derinden etkileyecek." 
The Oprah Magazine
3/4


Kumsalda Kaybolan İzler
Sally Goldenbaum
Martı Yayınları
Polisiye Roman
Huzur kokan sokakların uzandığı, dostluğun nefes almakla eşdeğer olduğu, sakin ve bir o kadar keyifli bir kasabada hayat, ansızın ortaya çıkan davetsiz bir misafirle bozulur. Herkesin hikâyesini merak ettiği bu yabancının gelişiyle, sanat camiasının önde gelen isimleri tuhaf bir şekilde peş peşe cinayete kurban gitmeye başlamış; kasaba halkının bir liman gibi sığındığı dinginlik artık yerini korku ve endişeye bırakmıştır…
 İlk romanı Kıyıya Vuran Hayatlar’la dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sally Goldenbaum, serinin ikinci kitabı Kumsalda Kaybolan İzler ile okurlara heyecanın, gizemin ve entrikanın harmanlandığı doyumsuz bir roman daha armağan ediyor.
“Sally Goldenbaum’un keyifli ve bir o kadar da heyecanlı dünyası okuyucularını bir kez daha içine çekiyor.”
Carolyn Hart
“Büyüleyici… Goldenbaum serinin ikinci kitabında muhteşem bir desenle karşımıza çıkıyor. Izzy ve örgücü arkadaşları bir ilmeği dahi kaçırmadan, bilinmez bir düğümü çözmek için 
yeniden işbaşındalar.”
Publishers Weekly
“Kumsalda Kaybolan İzler, muhteşem karakterleri ve merakı canlı tutan anlatımıyla okuyucularını yeniden o güzel kasabanın kıyılarına götürüyor. Roman bittiğinde bu uzak 
kasabada yaşama isteğiyle dolup taşacaksınız.”
Nancy Pickard
3/4


Son Kamelya 
 Sarah Jio
Arkadya Yayınları
Tarihi kurgu, gizem, romantik, gerilim
Önce küçük bir tohum düşer kalbin odasına, sonra aşkla yeşerir. Kulak verin, umudun sesini duyabiliyor musunuz?
1940'lı yılların Amerikası'nda bir fırıncının kızı olan Flora Lewis, un kokulu hayatının bir gün çok farklı yöne sürükleneceğini bilmiyordur. Genç kız bir yandan yaşlı anne babasına yardım ederken, öte yandan botanik bahçesinde bitkilerin ve çiçeklerin gizemli dünyasıyla uğraşmaktadır. Ta ki kendini uluslararası çiçek hırsızlığı zincirinin tam ortasında bulana kadar… Yapacağı iş çok basittir; İngiltere kırsalındaki Livingston Köşkü'ne gidip Middlebury Pembesi olarak bilinen ender bir kamelya türünü bulup haber vermek. Köşke dört öksüz çocuğa dadı olarak sızan Flora, içinde imkânsız bir aşkın tohumlarını büyütürken, ne tür bir belaya bulaştığını acı bir şekilde öğrenecektir. 
Tam elli sene sonra bahçe tasarımıyla uğraşan Addison Sinclair, eşiyle birlikte Livingston Köşkü'ne gelir. Geçmişindeki hayaletten kurtulmaya çalışan Addison, aslında burada çok daha sancılı bir gizemin içine düşer. Bunu çözmeye çalıştıkça dillere destan kamelya bahçesinin kanla sulandığı gerçeğine de adım adım yaklaşacaktır…
Mart Menekşeleri ve hâlâ çoksatanlar listesinde yer alan Böğürtlen Kışı yazarı Sarah Jio'dan muhteşem bir kitap daha. Son Kamelya, kalbimizdeki geçmişin zehrini umut kırıntısına tutunan küçük bir tohumla yok edebileceğimizi gösteren bir başyapıt. 
"Günümüze kadar taşınan geçmişin gizemi ile olayları yatıştıran affetmenin gücü tek kelimeyle muazzam."
-Booklist-
(Tanıtım Bülteninden)
3/4


Deniz Feneri Yolu
Debbie Macomber
Novella Yayınları
Roman
Her kadının bir hikâyesi vardır...
Sevgili Okur.
Henüz beni tanımıyorsun. Fakat bu durum birazdan değişecek çünkü seni evime, yaşadığım yere davet ediyor; ailem, arkadaşlarım ve komşularımla tanışmanı istiyorum. Gel hadi, hikâyelerimizi öğren, hatta belki sırlarımızı da...
Yolunuzun kesiştiği her insanın az veya çok hayatınıza bir şey kattığı gerçeğini bilirsiniz. İnsan ilişkileri üzerine özellikle eğilen, hayatın içinden seçtiği olaylardan yola çıkarak yazdığı romanlarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan Debbie Macomber, bu kez yeni karakterlerin birbirilerine geçmiş hikâyeleriyle karşınıza çıkıyor. Hiç bilmediğiniz ama tanımaktan büyük keyif alacağınız bu insanların yaşamlarına dahil olurken kimi zaman sevinecek, kimi zaman üzülecek, şaşırtıcı olaylara tanık olurken çoğu zaman heyecanlanacaksınız.
"Debbie Macomber'ın, büyüleyici kalemiyle duyguları harekete geçirme konusunda özel bir yeteneği var. 'Cedar Cove' serisi bunu bir kez daha doğruluyor."
-Publishers Weekly-
"Debbie Macomber'ın yeni serisi 'Cedar Cove' için harikulade bir başlangıç. Serinin ilk kitabı Deniz Feneri Yolu'nda karşınıza çıkan karakterlerle dost olmaya, kendinizi onlardan biri gibi hissetmeye hazır olun."
-Reader to Reader-
"Gerçek hayattan esinlenerek yazdığı romanlarıyla tanınan Macomber, etkileyici karakterlerden oluşan yeni serisi 'Cedar Cove'da insan ilişkilerinde yaşanabilecek her tür sorunu aşk, umut ve hoşgörüyle buluştururken okuru adeta büyülüyor."
-Booklist- 
(Tanıtım Bülteninden)
3/4

21 yorum:

  1. Paylaştığın kitaplardan bazıları okuduklarım, bazıları da alıp almamakta karar veremediklerim. En son kitap alışverişimde Doğum Lekesi kitabını elime aldım ama bıraktım sonra. Bu arada aynı türden kitapları seviyoruz galiba :)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah canım, ben çok nadir okuyabiliyorum , be siz kitap kurtlarına hayranım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) olsun nadir bile olsa okuman güzel.o zaman sana boll okumalı günler diliyorum.sevgiler..

      Sil
  3. Bu doğduğundan beri çok sevdiğim kitap eyleminden uzak düştüm. kitap postlarını görünce çok imreniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( belki bir yerden başlamak gerekiyor.umarım bu başlangıç çabucak ve daimi olur.sevgiler..

      Sil
  4. Ne güzel kitap okumak.maşallah iyi okuyorsunuz.Bloğunu yeni keşfettim ben de beklerim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Kitap listen bayagi kabarikmis:) Dogum lekesi, fakir tutkular ve seytan sifresi cok dikkatimi cekti. John Verdon'un butun kitaplarini okudum sayilir, iclerinde en gereksiz uzatmalar sus peterpan olmeli'de yapilmis. Pek begenmedim yani!!! John Verdon'un kitabina kadar hizlica bir goz attim, digerlerine daha sonra tekrar bakacagim. Sindire sindire okumam lazim.:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) tama şekerim nasıl işstersen.verdon konusunda haklısın ama karakteri çok sevdiğimden okurken de katlandım yani :))

      Sil
  6. Hepsini okumak istiyorum.Al da gel kuzuuuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))))) tamam şekerim gelirimmmmmm.ama evin uzak yaaaaa.15 tatilde geleceğim söz.

      Sil
    2. bekleriz efeniiim ,bekleriz biz bekleriz :)

      Sil
  7. gördükçe içim gittti keşke ben de bu kadar çok okuyabisem:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama sende okuyorsun zaten neslim.hem gençsin önünde kocamaaan bir hayat var.okuyacaksın tek tek hepsini.

      Sil
  8. ya kaç günde okudun ki bunları. hepsi iyimiş. peter panı okudum. şeytan şifresi dışında hepsini okurum ki yaaa :)

    YanıtlaSil
  9. harikasın.
    okumanın hızını ve sayısını görünce... Aslında şöyle yazmalıyım okuduklarının, hobilerinin, işlerinin çokluğunu görünce hayran oluyorum. zamanı en iyi kullanan insanlardan biri olduğun ortada. çok güzel,çok.

    YanıtlaSil
  10. Maeve Binchy'e bayılıyorum. Ne çok ve hızlı okuyorsun maşallah. Bir de ciciler üretiyorsun. Kutluyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Ooo harika yoğunlukta günler geçiyor desenize, kitapların güzellikleri ve insana verdiği keyif bambaşka, paylaşım için teşekkürler, bu arada gün itibariyle 24 Kasım olmasından mütevellit Öğretmenler gününüzü kutluyorum;) sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Canımmm.
    Nasıl özledim kitap okumayı.
    İnan her fırsatta elime kitap alıyorum ama ne kadar okuyorum tahmin edersin...
    Berfinle çok öpüyoruz seni Dolunay teyzesi :))

    YanıtlaSil
  13. Seni ihmal ettim alanaycigim bu ara. Iki cocuk, biri okula basladi. Ufaklik ele avuca sigmiyor.. Subatta ise basliyorum. 2 yil izin geldi gecti.. Kitap listen muhtesem. Yararlanacagm. Harikasin.. Yazilarinin devamini okuyayim.. Annen nasil? Postalarinin hepsini okuyamadim. Ben el isi yapamiyorum bu ara.kitaplara gömdüm kendimi bos vakitlerde. Gazete falan okumaz oldum. Mide bulandiriyor haberler. Öptüm.

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)