29 Temmuz 2014 Salı

Bayram....



Bayram biraz müjde,biraz neşe,biraz coşku,biraz bereket ama en çok da birlik-beraberlik duygularının yoğun olduğu günlerdir.bir Ramazan bayramını daha karşılayacağız.
Evlerimizde temizlikler yapılıp,börekler açılıp baklavalara şerbet verilirken hem ülke hem müslümanlar adına belkide en kötü karşılamayı yapacağız.Evlerimize kendimize gösterdiğimiz hassasiyeti maalesef hem ülke hem islam dünyasında gösteremedik müslümanlar olarak.
hırs ve kinin kol gezip katliamların yapıldığı hele hele çocukların öldürüldüğü ,aldatıldığımız horlandığımız ve aşağılandığımız bu zamanlarda bayramı hangi çoskuyla kutlarız bilmiyorum.ama Allah affedicidir.verdiği nimetlere şükredersek hele...Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarımızın Rabbin yüce katına iletilmesine Ramazan Bayramımız vesile olsun ,mübarek olsun. Bu değerli Ramazan Bayramında, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.Bayram bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.Küskünler barışsın,sevenler bir araya gelsin,hastalar iyileşsin,mazlumlar kurtulsun,barış ve merhametin gölgesi üzerimize çöksün.
Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gercek olsun,acılar unutulsun,dualarınız kabul olsun.
Bu bayram buruğuz biraz.bir kızım bir ben bir başımıza kutlayacağız.Eşim iş için Katara gitti ,oğluşum ise anne ve babamın yanında memlekette.Büyüklerimizi ziyaret edemeyeceğiz,ellerini öpemeyeceğiz,ebediyete uğurladığımız aile büyüklerimin mezar taşlarında oturup hasbihal edemeyeceğiz ,ama dualarımızı rahmetle andığımız yokluklarını her daim hissettiğimiz sevdiğimiz güzel insanların ruhlarına yollayacağız.Başta ulu önder güzel insan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimize ve ebediyete uğurladığımız aile bireylerine.

tüm dostlarım BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

4 yorum:

  1. Çok güzel söylemişsin canım. Birlik beraberlik.
    Bu bayram yalnızsın ama olsun. Tatildesin nasılsa sonra çıkar gidersin büyükleri ziyarete. Bayramın kutlu olsun. Çoook öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Senin de bayramın kutlu olsun... Niceeeeeee nicelerine inşallah...

    YanıtlaSil
  3. canım benim gecmiş bayramın kutlu olsun gelip yorum bırakmışsın bana cok sevindim bende düğün telaşındayız ailece kardeşim evleniyor onun koşuşturmacasından bloğuma bile bakamaz oldum

    YanıtlaSil
  4. amiiin. bu kadar güzel dua ve sözlerin üzerine başka söz söylemeye gerek yok. gönlü güzel, dili güzel arkadaşım.

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)