20 Haziran 2014 Cuma

son zamanların zor halleri ve bir kaç keçe çalışması...

yine az zaman olmamış.nafile! kendime verdiğim sözüde tutamadım (en azından haftada bir yayın ve her gün bir kaç blogger dostu ziyaret konusu)  o yüzden saldım çayıra mevlam kayıra :))
pek stresli ve yoğun geçen dönemin ardından gelen rehavetle fena değilim aslında.bu yıl çok kalabalık sınıf mevcutları ve yandaki öğrencilerin okulumuza geçmesiyle beraber bozulan okul ortamı,birbirine asabiyetle bakan iki okulun öğretmen gruplarıyla berbat bir yıl geçirdik.hayatımda bu kadar mutsuz ve başarısız hissederek çalıştığım bir yıl olmamıştı.istediğim okullar dolu tayin isteyemedim falan filan ama bitti şükür.seneye daha güzel olacak inşallah.(bu arada öğretmenlik mesleğini seçeceklere özel test falan yaptırmalı.çocuk sevmeyen sabırsız vs insanlar asla ve asla öğretmen olmamalı )
son bir ay babamın kanser olduğu stresiyle yaşadık şükür temiz çıktı.
kızçem bu yıl mezun oldu.:)


ve oğlum bu yıl beni inanılmaz üzdü.hızla kilo verip çok uyuyunca ve sürekli yorgun ve depresif olunca doktora gittik.B 12 ve kan yerlerde.özellikle B 12 100 ün altına düşmüş  ki doktorumuz inanamadı nasıl ayakta gezdiğine.2 aydıır iğne kullanıyoruz ama hala normale binmedi.birde şekeri yüksek çıkıyor sürekli.bu arada öğrenme durdu,başında  ve ellerinde yaralar oluştu.depresyona ,girdi ki malum B 12 tamamen sinir sistemini tahrip ediyor.ve daha bir sürü yan etki.şükür daha iyi. ahhh birde olimiz bizim sevgili dostumuz ve oğluşumun aşkını kaybettik.kış uykusundan uyandıktan sonra yemeyi kesip bir nevi intihar eden ve 6 yıldır bizimle yaşayan canım oli :(((((( veterinerimizde söyledi kablumbağalar çok duygusal hayvanlarmış.oğluşum 6 yıldır her gece onunla yatar onunla gezerdi.sebo gelince onunla eskisi kadar ilgilenmedi belkide bilmiyorum.yemeyi içmeyi keser ve intihar ederlermiş üzüldüklerinde :( bu olayda çok ğır geldi oğluşuma.


sağlığının bozulması derslerini de alaşağı etti ve hala inanamayıp hazmademesem de çocuğum sınıfta kaldı.okulundaki öğretmenleri sağ olsunlar  çok yardımcı olup sınıfta kalmasını desteklediler.yasal çok açık var  aslında ama artık sinirlerim çok zorlandı .oğlumun hayatından giden o bir yılı sevgili öğretmenlerine hediye ediyorum.dedim ya çok hazımsızım bu konuda yazarsam daha parmaklarıma engel olamayacağım sanırım.ama önemli olan çocuğumun sağlığı.Rabbim hepimizin çocuklarını korusun,sağlıklarına zeval vermesin.
son yıllarda sağlıkla ilgili ailemde çok sıkıntı yaşadık.o yüzden önceliklerim çok değişti.sadece hayırlısı diyorum.(bu telkinleri son bir aydır sürekli kendime verdiğimden adeta otomatiğe bağladım.sanırım sizden çok yine kendime yazdım :)
tabiki bu sıkıntıların arasında stresimi atmak için yine hobilerime sığındım ve birde dostlarıma.iyiki varlar yaa.bir sürü şey yaptım hala da yapıyorum ama burada yayınladıklarım önceden yapıp paylaşmayı unuttuğum kıyı köşe işleri :)ilk çalışma mini bir keçe sepet.yapımı çok kolay.kayık şeklinde iki parça ile taban kesip silikonla yapıştırıyorsunuz.kulpları ekleyip süsledik mi tamam :)

buna benzer bir duvar süsü daha yapmıştım kahverengi keçeden hatırladınız mı :)

bu şaşkoloz tavuk biraz komik oldu ama denedim ya oldu bitti işte :)

bu kapı kolu süslerinden daha öncede yapmıştım hatırladınız mı ?:) burada 



ve gelelim son misafirimize.bugün eve dönüş yolunda kuaförüme uğradım.ve bu minik sevimli yaramaz gelip beni buldu.sahipsiz ve yorgun.bırakamadım.sebo hırlayıp duruyor.kararsızım,emin değilim ama ya bizde kalacak ya ona bir yuva bulacağım ama kesinlikle sokağa salmayacağım.
son olarak tüm şikayetlerimi iç dökümlerimi sabırla okuyan siz dostlara kocaman sevgilerimi  yolluyorum :)


23 yorum:

  1. Okuyunca dedim içimden " hayat işte!"

    YanıtlaSil
  2. Canım, çok geçmiş olsun. B12yi dikkatle izlemek gerekiyor. Protein bazlı besleneceksiniz. Sevinçler ve acıları aynı anda yaşıyoruz. Bu sene acılar biraz pik yapmış Haziran sonrası, o güzel yüzünün gülmesini diliyorum. Dualarımda hep varsın. Kendine çok iyi bak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım perim çok teşekkür ederim.dualarında olmak çok güzel.tabiki geçecek hepsi sadece biraz sindirmekte zorlandım.

      Sil
  3. Sağlık sıhhat versin Mevlam. Babanın sağlığının iyi olmasına sevindim. Oğlun için ise gerçekten üzüldüm. Yıl kaybetmiş olması bir yana sağlık sorunları olması zor bir durum. Konu çocuklar olunca bizim de kaygılarımız büyüyor. Her sey yoluna girer inşaallah Bir Kaplumbağada bizde vardı. Biz onu çok büyük bir topluluğa kattık. Çok uzun yaşadıklarını öğrendiğimiz zaman cok üzülmustum. Küçücük bir akvaryumda 30 yıl geçermi diye... 4 yıl baktık sonra tatilde bir restoranın kaplumbağa dolu havuzuna bıraktık. 5 yıldır her yaz ziyaret ediyoruz. Çok mutlu. .. Çok yazdım...herşey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok değil güzel yazmışsın arkadaşım.güzel dileklerin için teşekkür ederim.zaman geçtikçe bende daha pozitif oluyorum ama hala çok hazımsızım. neyse.kaplumbağa konusunda iyi yapmışsınız.bizimki kara kaplumbağasıydı.6 yıl boyuncada oğlumla uyudu mübağalasız.dokunma olunca yakınlık daha fazla malum.neyse hala bahsedince içim acıyor.

      Sil
  4. canımmm hepsi geçti bitti gitti ;) yazdın hepsi bir anı olarak kaldı diyelim ve öyle olsun ne güzel yüreğin var seviyorum seni not:içimdeki deli içindeki deliye sölüyo bunu :))

    YanıtlaSil
  5. Canım benim sonuna kadar okudum umarım herşey daha güzel olur sağlığınız iyi olsun gerisi hallolur inşallah:)))kızını tebrik ediyorum darısı başımıza diyerekten bu hafta sonu ünv. sınavı var sanırım umarım kızının sınavıda iyi geçer istediği bi okula yerleşir... oğluşun içinde sıkma canını belki sınıf tekrar etmesi onun içinde iyi olur çabucak kötü günleri geçirip güzel günlere kavuşmanız dileğiyle...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah öznurcum.sınava hazırlanmadı kızım bu yıl japonca istiyordu ama gel görki hazırlanmadığı halde bir çok bölüme rahat giriyor ama karar ona ait bakalım.çok öpüyorum seni.sevgiler canım.

      Sil
  6. Ah, hep böyle olur. Bazı dönemlerde pek çok sıkıntı üst üste gelir, insanın "erkekseniz tek tek gelin ulaaaan" diye haykırası gelir. Sonra hepsi yavaş yavaş bize yenilir kaçar giderler. Biz yine huzurumuz ve sevgimizle başbaşa kalırız. Oğluşuna sevgilerimi gönderiyorum. Hiç üzülme hepsi geçecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) valla aynen öyle.teşekkür ediyorum nihalim.iyi geldi güzel hissettirdi sözlerin.

      Sil
  7. canım kızını tebrik ediyorum bu arada kıyafetin çok hoş çokyakışmış...gençlerde büyürken böyle şeyler de olabiliyor geçici bir durum üzülme çok...annelik başka bişey tabi mutlaka üzülürsün de geçici olduğu için çok sıkılma diyorum yani...çok çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın menekşem.geçici ama geçerken can yakıyor işte :( çok öpüyorum seni sevgiler.

      Sil
  8. Çok geçmiş olsun canım.
    İnşallah oğlunda toparlanır hem fiziken hem ruhen. Yavrun nasıl sevdiği belli baksana.
    Zaten geldimi üat üste gelir. Ama yinede şükrediyoruz. Yaradan bize kaldıramıyacağımız yük vermesin diye.
    Yaptıklarına söyleyecek sözüm yok zaten :)
    İyi ki yapıyırsun bunlar senin stress atma uğraşların. Sürekli oturup düşünüp takmanın bir faydası yok çünkü :))
    Çok öpüyorum seni canım. Allah hepinize sağlık ,huzur versin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısın gülayım.herşeyin başı sağlık.napalım sağlık olsun deyip önümüze bakacağız.

      Sil
  9. Dolunay'cım ,yazdıklarının hepsini okudum canım..Babanın tahlillerinin temiz çıkmasına sevindim,oğlunun hastalığına üzüldüm:(( ..Çok geçmiş olsun..Allah beterinden korusun..Ve çocukları seven,mesleği gerçekten yapabileceğine inanan ve hiç bir şey olamasamda bayanlar için iyi meslek öğretmenlik demeyen kişilerin öğretmen olması taraftarıyım,hemde sonuna kadar.Eğitim sisteminden ve öğretmenden yana çok muzdaribim bu konuda:( Yaptıkların el emeklerin ise çok güzel ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. trudne jest to nasze życie i ... piękne...Masz piękną duszę i serce - my matki musimy być silne dla naszych dzieci.
    pozdrawiam z miłością Alanay:)

    YanıtlaSil
  11. Yazdıklarını okuyunca çok üzüldüm. B 12 eksikliğinden 3 yıl önce eşimin kulağı duymadı, KBBye gittik ,önce doktorda anlamadı,bir tertip ilaç kullandık bitti düzelme olmadı.Tekrar gittik bu kez B12 olduğunu anladı ve bir ilaç kullandık ve düzelmişti. Oğluna çok geçmiş olsun, önemli olan sağlık her şey zamanla yoluna girer.
    Babana da acil şifalar diliyorum. Eğitim sisteminden ,genel konuşmuyorum çok değerli öğretmenlerimiz var onların yeri ayrı, bazı öğretmenler malesef anlattığın gibi bu konuda yerden göğe haklısın:) Keçe eserlerin çok güzeller :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. bu yazın, kışın verdiği tüm sıkıntıları alıp götürmesini diliyorum. oğlunuz için üzüldüm. inşeAllah hem ruhen hem bedenen çabuk toparlar. bazen öğretmenler, küçücük kalplerde açtıkları yaraları fark etmiyorlar. hele de bir sağlık sorunu nedeniyle, bir çocuğun yaşadıklarını anlayamamak büyük haksızlık. güzel kızçeyi tebrik ediyorum. hayat işte hem sevinçler hem de sıkıntılar aynı anda yaşanabiliyor. el işlerinize söyleyecek bir şey yok, her zamanki gibi emeğiniz, zevkiniz üzerinde hissediliyor. iyi günlerde kullanılsın. çok sevgiler....

    YanıtlaSil
  13. Dolunaycım bu sene bende tembelliğin dibine vurdum.
    Batukan'a çok çok geçmiş olsun inşallah salığı hızla iyiye gider ,sınıfta kaldığına üzülmesin boş ver sende üzülme bunda da vardır bir hayır diyelim .Her şeyin başı sağlık ,canı sağ olsun yeter ki .
    İrem'i tebrik ediyorum umarım hayatı istediği gibi olur ,öpüyorum kocaman.
    Maşallah sana o kadar sıkıntının ve yoğun geçen günlerine rağmen el işlerini bırakmıyorsun ya bravo .Ellerine çok çok sağlık Dolunaycım :)
    Sanırım kedişimiz şu an yeni sahibinde ,Sebo için güzel haber resmen kıskanmış :) :) :)
    Öpüyorum seni canım kocaman yaz tatilinin tadını doya doya çıkart birazda arsız ol her şeyi takma boş ver takıyoruz da ne oluyor ki.

    YanıtlaSil
  14. Alanay abla oğlun için üzüldüm.Bizler hiç okula gelmeyen öğrencileri bile geçirmek mecburiyetinde bıakılırken şu işe bak.
    Babacığın için sevindim.Çok geçmiş olsun.Kızına da başarılar diliyorum.Sana gelecek olursak inşallah seneye her şy daha güzel olur.Çünkü huzursuz bir ortamda çalışmak eziyet olsa gerek.Bu arada çalışmaların harika.Yine döktürmüşsün kendine has tasarımlarını.ellerine sağlık.
    sevgiler.
    Bu arada facebook sayfamda çekiliş var.beklerim.
    https://www.facebook.com/pages/Feyzan%C4%B1n-hobileri-ve-ah%C5%9Fap-boyama/252198644964424

    YanıtlaSil
  15. Hayat çok acımasız ama yaşayıp gidiyoruz işte. Hiç kimsenin hayatı güllük gülistanlık değildir. Allah çekemeyeceğimiz yük vermesin kimseye. Biz (yani kadınlar :((( ) herşeyin üstesinden geliriz.
    Kendinizi sıkmayın fazla bence.

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)