2 Ocak 2014 Perşembe

Kitaplar...

baştan diyim size bazı   fotoğrafları düzeltemedim kaldı öyle :)ikinciside hepsi emanet kitaplardan .yani tercihimle alınmış değil arkadaşlarımın aldıklarından :)aslında 4 yada 5 kitap daha vardı ama fotoğraflamadan geri vermişim okuyup.gelde hatırla şimdi :)



Morgan Rice 
1-DÖNÜŞÜM : 
İçindeki yırtıcı duyguyu bastırması mümkün değildi…
Susuzluğu öyle yok ediciydi ki acı çekiyordu…
Önünde şarkı söyleyen adamın şah damarını parmaklarının ucunda hissediyor, nabzın ritmik sesleri dişlerini kamaştırıyordu.
18 yaşındaki kibar, güzel ve utangaç Caitlini bedenindeki değişimler büyük bir felakete sürüklüyordu. Vampir meclisleri cadı avı başlatmışlardı, genç kızın yanında yalnızca onun uğruna meclisinden atılmayı göze alan yakışıklı ve güçlü Caleb vardı. İkisinin de hayatı artık Caitlinin bir seçilmiş olup olmadığına bağlı… Şehir vampirler tarafından kapatıldı…


                                                   2-SEVİLMİŞ
Şimdiye kadar hiç kimseyi böyle sevmemişti... Aşkı için tarifsiz acılara gönüllü olan bir Kadın... Barış ve özgürlük uğruna yaşamından vazgeçen bir erkek... Gücün delirtici arzusuyla kadın ve erkeğin peşinde koşan koca bir Şehir... İnsanlar ve vampirler sonunda karşı karşıya gelecek, kıyım başlayacaktı. Caitlin ve Caleb'in aşkı yaşamaya fırsatları yoktu. Bir an önce Türk kılıcını bulmalı ve savaşın önüne geçmeliydiler. 'Sevilmiş; mükemmel bir kurguyla oluşturulmuş, heyecan dolu bir kitap. Her adımda yeni bir olay, yeni bir serüven. Sonraki kitabı beklemek çok zor olacak.' -The Dallas Examiner- 'Vampir serisinin ikinci kitabı olan Sevilmiş, ilk kitap kadar sürükleyici ve heyecanlı. Romantizmin, aşkın ve maceranın da eklenmesiyle iyice okuyucuyu kendine bağlıyor.' -vampirebooksite.com- (Tanıtım Bülteninden)


                                                              3-ALDATILMIŞ
Caleb ve Caitlin için mücadele daha yeni başlıyordu. Vampirlerin dünyayı istila etme planlarını bir tek onlar durdurabilirdi. Tabii önce kendi aralarındaki savaşı bitirmeli, tekrar birbirlerine güvenmelilerdi. Aldatılmış, çekişme dolu, okuyucuyu nefes nefese bırakan sağlam ve yaratıcı bir hikâye Dalla Examiner Caleb ve Caitlinin macerası giderek artan gerilimle devam ediyor! Aşk, ihanet çalılıklarının arasında büyüyen kırmızı bir güldü.



                                                       4-YAZGI
Caitlin, yapayalnızdı. Bilmediği bir zamanda, bilmediği bir yerde savunmasız ve korkmuş Bir an önce Calebi ve babasını bulup kutsal zırha ulaşmalıydı. Yoksa tüm insanlık vampirlerin kölesi olacak, yeryüzü mahşer yerine dönecekti. Ancak önünde büyük bir engel vardı. Kyle Baş düşmanı Caitlini yakalamaya, ondan intikamını almaya kararlıydı ve Caitlinle Calebi öldürmek onun için büyük bir zevk olacaktı. Yazgı, serinin kaçınılmaz kaderini belirliyor Bütün seriyi ara vermeden okumak isteyeceksiniz. The Dallas Examiner Kaderin bizleri nasıl da ters köşeye yatırdığını ele alan Yazgı; aşkın, sadakatin ve fedakârlığın öyküsünü anlatıyor. The Romance Review Ruhlarının kavuşması için aşk kaderden üstün olmalıydı Üstün olmalıydı ki tomurcuk güle dönsün. Biz biriz, bütünüz Aklımız dursa da, nefesimiz kesilse de beraber olacağız. Geçilen denizler, aşılan dağlar, yürünen dikenli yollar birbirimize kavuşmak için Senin için Benim için Biz biriz, bütünüz Kanımız aksa da, ruhumuz yansa da beraber olacağız. Sonsuza dek
 Seri hakkındaki kendi yorumuma gelecek olursak vakit kaybı ve hayal kırıklığı diyebilirim.arkadaşımdan alınan emanet kitaplardandılar.yani ben almadım.dolayısıyla aldım ya bitireyim babında okudum :)
Puanım 5 üzerinde 1 :)


Solan Hayaller
Yazar: Colm Toibin
Çevirmen: Arzu Yazıcıoğlu
Kitabın Türü: Roman, Edebiyat

1895 yılının Ocak ayında James, Londra'daki ilk tiyatrosunda başarısız olur ve kendini dış dünyaya kapatır. Özel hayatındaki yalnızlığı ona büyük bir acı vermektedir. James hayatındaki bu gelgitlere rağmen yılmadan çalışır ve çok önemli bir romancı olur. Bu kırılgan, zaman zaman şizofren ve karmaşık ilişkiler sizi romanın içine öyle bir çekecek ki uzun süre etkisinden kurtulamayacaksınız. Aşk, sevgi, arkadaşlık ve aile kavramlarını yeniden sorgulayacaksınız.
 yorumuma gelince ödüllü bir kitap olmasına rağmen sürükleyici değildi.olaylar birbirinden kopuktu ve karakterleri çözümlemeye çalışmakla kitabı baktım bitirmişim :) 
puanım 5 üzerinden 1



Leyleklerin Uçuşu
Sayfa Sayısı: 362
Baskı Yılı: 2002
Dili: Türkçe
Yayınevi: Doğan Kitap
Göçmen kuşlardır Leylekler. Her bahar Avrupaya gelir, yaz sonunda tekrar Afrikaya doğru yola çıkarlar. Ama bu yıl geri dönmeyecekler... Louis Antiocheun kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı yolculuk kısa sürede kabusa dönüşür. Parçalanmış cesetler, nereden çıktığı belli olmayan katiller... Arayışı onu, Bulgaristandaki Çingene mahallelerinden işgal altındaki toprakların güneşte kavrulan kibutzlarına, Orta Afrika Cumhuriyetinin balta girmemiş ormanlarından Kalkütanın arka sokaklarına kadar götürecektir. Hatta cehenneme kadar...

Sınır tanımayan bir hayal gücü, kusursuz, bir kurgu tüyler ürpertici şiddet sahneleri, nefes nefese bir gerilim: Jean-Christophe Grangeyi bu tarzın zirvesine çıkaran, "Kızıl Nehirler"i dünya çapında bir başarıya ulaştıran bu nitelikler, "Leyleklerin Uçuşu"nda da var. 

Korkutucu bir yolculuk, şaşırtıcı bir kitap!
yorumuma gelince iyi bir kurgu,merak var.ortalara doğru biraz sıkılsamda sonrasında merak duygusu yine sizi sarıp sarmalıyor.gerilim sevenler özellikle okumalı
puanım 5 üzerinden 4 :)


SIRLAR KASABASI
Yazar:Rebecca Warner
Çevirmen:Enver Günsel
Yayınevi:Tual Yayınları
Sayfa Sayısı: 408
Baskı Yılı: 2011
Dili: Türkçe
Yayınevi: Tual Yayınları
Bir kasabada yaşayan birbirinden farklı karakterlerin ilginç sır dolu hayatlarının da işlendiği bu romanda aşkı hüzünle hissedecek, önyargıları sorgulayacak ve düşüneceksiniz. Belkide okurken kendinizi bulacak yaşantınızdan bir kesitle karşılaşacaksınız.Yıllardır ayrı kaldıkları kasabalarına birgün dönüş yapan iki gencin tüm zorluklara rağmen geri kalmış bir zihniyetle olan savaşları belkide aşklarını taçlandıracak kim bilir.Sürükleyiciliği kadar bir o kadarda düşündürücü içinizi ısıtacak kadar dramatik, serinletecek kadar da iffetli .Son zamanların en ilgi çekici konusu itibariyle de elinizden bırakamayacak kadar da bağlayıcı…
yorumum:kitabın ismine bakınca çok başka bir kurgu düşünsem de oldukça keyif ve merakla okuduğum bir kitap oldu.zaman zaman kendi kültürümüzden izler gördüğüm kitabı keyifli zamanlar için tavsiye edebilirim.
puanım 5 üzerinde 3 :)


  Ölümüne Sev Beni
Yazar                   : Allison Brennan
Orjinal Adı           : Love Me To Death


Altı yıl önce Lucy Kincaid, bir manyak tarafından saldırıya uğramış ve ölmekten kıl payı kurtulmuştur. O hayatta kalmayı başarmış ama saldırganı başaramamıştır.
Şimdi Lucy’nin yegâne amacı FBI’a katılmaktır fakat bunun yanı sıra kurban hakları için çalışan bir oluşumda gönüllü olarak görev yapmakta ve internette seks suçlularının tespit edilip kanuna teslim edilmesine yardımcı olmaktadır. Ancak tuzak kurduğu seks suçluları öldürülmeye başladığında FBI bütün ilgisini Lucy’nin üzerinde yoğunlaştırır.
Geleceği ve hatta özgürlüğü tehlikede olan Lucy, birden çarpık bir adalet arayışında piyon olarak kullanıldığını fark eder. Güvenlik uzmanı, gözü pek Sean Rogan’ın da yardımıyla internet sohbet odalarından Washington D.C.’nin acımasız sokaklarına uzanan soluksuz bir maceraya adım atarlar.
Fakat biri onları gölge gibi takip etmektedir: Acımasız bir psikopat vahşi gözlerini Lucy’ye dikmiştir. Bundan kurtulmasının tek yolu da bir kez daha hayatı pahasına savaşması olacaktır.
yorumum:polisiye seven biri olarak beğendiğimi söylemeliyim.hele romantik -polisiye olunca biraz daha keyifli sanki :) 
puanım 5 üzerinden 4


Ne Zaman Geleceksin - Susane Colasanti
· Epsilon Yayınevi
· Basım Tarihi : 07 - 2010
· Sayfa Sayısı : 320
Beklemek...

Bekleyen ve bekleten arasındaki bağ...

Susane Colasanti'nin sade bir üslupla kaleme aldığı kitapta siz de kendinizi sorgulayacaksınız: Beklemek mi zor, bekletmek mi?

Yorgun bir gönülle beklemek de zor bekletmek de...

Büyüdük artık ve hiçbir şey çocukluğumuzda düşlediğimiz gibi değil. Her şeyin farklı bir anlamı var... Hayat, çocukken güzelmiş insanın gözüne. Büyüdükçe karamsar oluyorsunuz, acemileşiyorsunuz insanların karşısında. Kolay olmasını dilediğiniz zamanlarda hayat hiç de kolay değil...
Marisa'nın hayatında da durumlar aynı. O sinirli biri ve sinirli olduğu sürece insanlarla anlaşması da güç. Tabii bunu değiştirmek için uğraşır. Bir yandan da beklenti içindedir; sevinçler, başarı, huzur vs... Ama onu en çok bekleten şey Aşktır.
yorumum:uslubunu çok beğendim.son derece yakın bir dille yazılmış ve belkide artık unuttuğumuz o büyüme sancılarına özellikle çocuklarımız anlamak adına güzel bir geri dönüşüm :)
puanım 4



Aşkı Arayan Yürek
Yazar:Rachel Kadish
Çevirmen:Deniz Güleşen
Yayınevi:Yakamoz Yayınları
Edebiyat profesörü Tracy, Tolstoy'un Anna Karenina'sında, yalnızca mutsuzluğun ilginç, mutluluğunsa öngörülebilir ve hafif olduğu düşüncesinin tam aksini iddia etmektedir. Ona göre, mutluluk kendi başına edebiyatta da hayatta da yeterince ilginçtir. Usta Tolstoy'a meydan okuması, kariyeri için tehdit oluştursa da Tracy kendinden emindir. Her şeyden önce kendisi teorisine müthiş bir örnek oluşturmaktadır: Arkadaşları, işi ve otuz üç yaşındaki yalnızlığıyla yaşamaktan memnundur. Ta ki ayaklarını yerden kesen ve düşüncelerine meydan okumaktan kaçınmayan George'la tanışana kadar... Aşkın düşündüğünden çok daha karmaşık olduğunu anlayan Tracy, gerçek arzularının peşinden gitmeden mutlu olamayacağını görür. 
''Kadish'in yazınsal teoriye tutkuyla bağlı, zeki, romantik klişelere saplanıp kalmayan anlatıcısının gözünden insan ilişkilerine dair yazdıkları 20. yüzyıl feministleri tarafından da takdir edilecek.'' (Publishers Weekly)
''Konusu zarifçe ele alınmış, gerçekten zekice kurgulanmış bir roman...'' (Boston Globe)
 yorumum :uzadıya bişey yazmaya gerek  yok çerez kitaplardan biriydi.canınızın sıkkın olduğu,kafanızın dolu oladuğu zamanlarda tercih edebileceğiniz türlerden :)
puanım 5 üzerinde 3

Yazar:Billie Letts
Çevirmen:Mine Atafırat
Yayınevi:Epsilon Yayınları
Yüreğin Attığı Yer

Billie Letts, Steinbeckin Oklahomasından yükselen, sıcak ve içten bir ses. Yıllarca öyküler, oyunlar yazdıktan sonra, ancak elli beş yaşında "Yüreğin Attığı Yer" kitabıyla okuyucuya ulaşabilen Letts, kitabı yayımlandığı anda hak ettiği beğeniyi kazandı. İki yıla yakın bir süredir çok satan kitaplar listelerindeki yerini koruyan kitap, Walker Percy Ödülünü aldı.
Steinbeckin "Sardalya Sokağı" ve "Tatlı Perşembe"; Fannie Flaggin "Kızarmış Yeşil Domatesler" adlı kitaplarındaki gibi insanın içini ısıtan bir sevgi, dayanışma ve paylaşım öyküsü anlatan "Yüreğin Attığı Yer", yalnızlığın ve bencilliğin egemen olduğu dünyamıza bir umut ışığı sunuyor.

On yedi yaşında ve yedi aylık hamile olan Novalee Nation, elinde sadece 7.77 dolarla, Oklahomanın küçük bir kasabası olana Sequoyahda, erkek arkadaşı tarafından terk edilir. Yedi rakamının uğursuz olduğuna inanan ve her türlü yediden ödü kopan genç kız büyük bir umutsuzluk içindedir. Bebeğini doğurana kadar bir süpermarkette -Wal-Mart- barınan Novalee, bu küçücük güneybatı kasabasında, kendisi gibi işsiz, evsiz barksız bir genç kızı sevgiyle bağrına basmaya hazır kişilerle karşılaşınca umutsuzlukları umuda dönüşür. Küçük insanların her şeyi paylaşan dünyasında hayallerini gerçekleştirirken, kendi değerlerini keşfeder, çevresindekilerle birlikte kendini de sevmeyi öğrenir.

"İnsanın yüreğine hitap eden ve mutluluk veren bir öykü. Lettsin sıra dışı, çılgın karakterleri, mizah ve umut yüklü. Gerçekten canlı ve etkileyici bir ilk roman."
- Publishers Weekly-

"Billie Lettsin taptaze bir sesi var. Kitabı okumaya başladığınızda elinizden bırakamıyorsunuz. Olağandışı kahramanı Novalee, okuycuyu asla unutulmayacak bir serüvenle peşinden sürüklüyor."
- Anne Rivers Siddons-
(Arka Kapak)
yoruma gelince sıkılmadan okuyabileceğiniz yine bir keyif kitabı.
puanım 3


OLmaz Olsun Cüzdanımda Milyonlar
Victoria Conelly
· Nemesis Kitap
· Basım Tarihi : 09 - 2010
· Sayfa Sayısı : 265
· Çevirmen : Meriç Deniz
Çiçekçi Molly Bailey, lotoda büyük ikramiyeyi kazanır ve kazandığı paradan kurtulmak ister.
Bir an önce!
Tom Mackenzie, işini kaybetmenin eşiğindedir.
Gazetecilik kariyerini sürdürmek istiyorsa, olay yaratacak bir haber bulmak zorundadır.
Bir an önce!
En iyi çözümün serveti paylaşmak olduğuna inanan Molly, paraları dağıtırken, ülkenin peşinde en çok koşulan insanı haline gelir.
Yanında sadece sevimli köpeği Fizz ve kadim dostu Beetleı ile hayatının yolculuğuna çıkar.

Mollyyi önce kim bulacak
Medya mı yoksa ailesi mi
Peki ya aşk
:) bakın burası merak edilir :) okurken hem güldüm hem keyif aldım .ve kendimede dönüp sordum :loto bana çıksa ne yapardım ?birde molly!in pinti ailesi varki evlere şenlik :))
puanım 3


Aşk Yemini
Yazar : Barbara Scott
Sayfa Sayısı : 368
Yayın Evi :Calipso  Yayınevi
Tür : Aşk Roman ve Öyküleri
Morgan, Daniel’i ilk gördüğünde aşık olmuştur, ancak aşık olduğu adam bir başkasıyla evlidir. Başarılı bir tiyatrocu olan Daniel turnelere çıkar ve seneler boyunca genç kız onu göremez. Morgan aradan yıllar geçmesine rağmen yakışıklı ve karizmatik bir erkek olan Daniel’i bir türlü aklından çıkaramamış ve başka bir erkeği sevememiştir.

Tam umudunu kaybetmek üzereyken, bu geçen sürede eşini kaybeden ve bir oğlu olan Daniel ve Morgan’ın yolları bir kez daha kesişir. Fakat Morgan, genç adama bir türlü duygularını açıklayacak cesareti kendinde bulamaz ancak beklenmedik bir şey olur ve Daniel, Morgan’a evlilik teklifi yapar ve Morgan kendini, yıllarca hayalini kurduğu nikah masasında bulur.

Peki Morgan hayal ettiği mutluluğu bulabilecek midir? Daniel’in karanlık geçmişi peşlerini bırakacak mıdır? Bu sıra dışı ve çarpıcı aşk hikayesi sizi o kadar çok etkileyecek ki, uzun süre bu kitabın büyüsünden kurtulamayacaksınız…
 yorum morum yazmıyorum anacım çok yoruldum beyaa :) çerez kitaplardan biri daha.can sıkıntısı zamanları için :)
puanım 3 :)
ayol bende puan falan vermeye kalkıyorum siz bana bakmayın haddime değil.sonuçta emek verilmiş ve yazılmış.

16 yorum:

  1. Kitaplar çoook ilgi çekici canımcım:)
    İnşallah en kısa zamanda okursun ..
    Ama şimdi merak ederim ben izledikten sonra da toplu bir iyi - orta - kötü değerlendirmesi bekliyorum:)
    Çoook öpüyorummmmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sağolasın gülayım.ancak bunları okudumki ben.okumadan kitap paylaşmıyorum.zaten hatırlamak adına yayınlıyorum genelde de.her birinin altınada bir kaç cümle yazdım nacizane hatta puan bile verdim :)

      Sil
  2. "Olmaz Olsun Cüzdanımda Milyonlar" :)) Çeviriyi biraz abartmışlar mı ne? Okuduğum kitapları hatırlamak konusunda çok kötüyüm. 5-6 sene kadar önce Peyami Safa'nın Fatih-Harbiye kitabını okumuştum. O zaman pek bir beğenmiştim. Ama şu aralar bir kanalda bunun dizisini yapmışlar, hiç hatırlamıyorum. Muhakkak çok değişikliğe uğramıştır ama bende tık yok! İşin kötü yanı haftasonları cumadan bize gelen kayınvalidem ve onu bizde ziyaret eden eltim, bu diziye bayılıyorlar. Valla bir gün şırak diye bayılmam an meselesidir. Bu haleti- ruhiyemi görebilseydi, Peyami Safa bile bu romanı yazdığına pişman olurdu:) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bende senin gibi düşündüm ilk görünce.amaa sevimli bir kitaptı.bende çok hatırlamıyorum hatta aynı kitanı bi kez daha aldığım bile oluyor yani :)) o yüzden burada yayınlıyorum ki arşiv olsun :))sevgiler bendeeennnn

      Sil
  3. canım maşallahın var çok hızlısın tüm bu kitapları hangi ara okudun birde üstelik okuyup verdiğin resmini çekemediğin kitaplar varmış :) vallahi senin hızına ben yetişemem bacım :))
    keyifli okumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oysa bu yıl inan ağır okuyorum :) teşekkür ederim.yok yok yetişirsin ama senin çocukların küçük vaktinin çoğunu alıyorlar.

      Sil
  4. Son dakika yorumun beni bitirdi..:)) Ben de puan vermeye kalkıyorum.:))) Leyleklerle ilgili birde "Ölümüne Sev Beni " notlarıma aldım. Ne zaman diğerlerinden onlara zaman gelirse okuyacağım. Sevgilerimle..:) Öptüm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) inşallah canım.keyifli okumalar ve sevgiler..

      Sil
  5. Bu aralar okumuyorum demiştin ama bi dünya paylaşmışsın:))) Hiç birini okumadım ben. Şu şenlik kitapları bitsin biraz kafama göre takılacağım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önceki tempomu bildiğimden çok yavaş gidiyorum kendime göre saadet :) o yüzden öyle dedim yanii :)

      Sil
  6. du bakıyim fantezi aksiyon ve aşk okumuşsun di mi en çok o zaman.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şekerim emanet olunca ne gelirse okudum diyim :)) (silah dayadılarda :)

      Sil
  7. Puanlama sistemi çok güzel olmuş :-)
    Maşallah diyorummm süpersin.
    Keyifli okumaların olsun :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim yaseminim.çok öpüyorum seni.

      Sil
  8. Leyleklerin Uçuşu - Grangé. Daha ilk cümlelerini okur okumaz "işte bu kitabı okumalıyım" dedim. İlgimi çekebilecek her şey var yazdığın kadarıyla bu kitapta. Sonra da senin verdiğin puan bu düşüncemi pekiştirdi. Kuzum, sen bu kitapları ne kadar sürede okudun? Bravo diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.yaklaşık bir ay sanırım okuma süresi :)

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)