15 Kasım 2013 Cuma

Son Kitaplar


İYİ Kİ GELDİN 
Kitabın Yazarı:
Debbie Macomber
Çeviren:
Nil Bosna
Yayınevi:
Epsilon Yayınları
Kitap Türü:
Yabancı Romanlar, Romantik Aşk
Yayınlandığı Yıl:
2013
Sayfa Sayısı:
440
  
Arka Kapak

Libby Morganın yıllardır tek bir hayali vardır: Büyük iş yükü altında çalıştığı hukuk firmasına ortak olmak. Kariyeri için arkadaşları, evliliği ve aile kurma şansı da dahil olmak üzere her şeyden feragat etmiştir. Patronu onu ofisine çağırdığında, Libby en sonunda güzel haberi alacağını zanneder, fakat sarsıcı gerçek onu beklemektedir: İşten çıkarılmıştır ve tüm hayatını yeni baştan kurmak zorundadır… hem de hiç vakit kaybetmeden.

Bütün uğraşlarına rağmen iş bulamayınca Libby eski arkadaşlarıyla tekrar bağlantı kurar ve öğleden sonralarını da sıcacık bir yüncü dükkânı olan Bir Yumak Mutlulukta geçirmeye başlar. Burada dükkânın iyi huylu sahibi Lydia, Lydianın çocukluktan yeni çıkmış olan enerjik kızı Casey ve Caseyin en iyi arkadaşı olan Avayla yakın bir ilişki kurar. Utangaç ama sıkıntılı bir kız olan Ava, Libbynin geleceğini şaşırtıcı ve köklü bir şekilde yeniden biçimlendirecektir.

Bir Yumak Mutlulukun ikinci yuvası -buradaki kadınların da ikinci ailesi- olmasıyla birlikte, Libby sahip olduğu bu yeni hayattan büyük bir zevk almaya başlar. Hatta, onun için mükemmel bir seçenek olarak görünen etkileyici ve yakışıklı bir doktorla romantizm yaşamak için gereken zamanı bile bulur. Ama olaylar gelişirken, Libby çok sevdiği yeni yaşamını sonsuza kadar değiştirebilecek bir tercih yapmak zorunda kalır.

Sımsıcak bir anlatımı ve zengin dokunmuş bir kumaşı olan İyi ki Geldin, yeni başlangıçların vaadi ve dostluğun ve aşkın sonsuz keyifleriyle dolu bir roman.
İyi ki Geldin Debbie Macomber Kitap Özeti

Kariyeri uğruna arkadaşlarını, ailesini ve hatta aşkı bir kenara iten ve kariyer hayalinin peşinde amansızca koşan bir kadın hayaline ulaştığını düşündüğü gün hayalini tamamen kaybeder ve artık yeni bir hayata ve yeni bir hayale başlama zamanı gelmiştir.

Libby çalıştığı hukuk firmasına ortak olma hayali uğruna her şeyini vermiştir fakat bir gün kovulduğunu öğrenir. Yeni iş bulma çabaları da pek olumlu sonuçlar doğurmaz ve bunun üzerine eski arkadaşları ile yeniden iletişime kurar ve kader onu yüncü dükkanına getirir. Burada kurduğu arkadaşlıklar ile yeni bir hayata ve yeni bir hayale başlayan Libby, geç de olsa bazı değerlerin farkına varır.

Debbie Macomber yine mükemmel bir iş çıkartıyor ve
 İyi ki Geldin romanı ile okurlarına arkadaşlık ve aşk üzerine güzel bir hikaye sunuyor. Kariyer hayalleri ile arkadaşlık, aile ve aşk kavramlarını çakıştıran yazar gerçek değerlerin neler olduğunu okurlarına çok güzel anlatıyor.
yorumuma gelince sanırım kendini tekrar etmeye başladığını düşünüyorum..




AŞK SENİ BULURSA
Yayınevi: Nemesis Yayınevi
Çeviren: Ayşe Tunca
Basım Tarihi: Şubat 2011
Uzaklaşmak isteyen güzel bir kadın.
Uzakta onu bekleyen yakışıklı bir erkek.
Kışkırtıcı bir aşk hikayesi
Sadece gitmek istediğiniz bir zaman oldu mu hiç? Yaşadığınız şehirden, yoğun işinizden uzaklaşmak, yeni bir hayata başlamak istediğiniz bir zaman Bunu kaçımız başarabiliriz ki?
Bu kitabın sihirli dünyasına adım atın. Gerçek aşk, tutku ve eğlence bu sayfalarda sizi bekliyor.
Rachel Gibson Amerikan Aşk Romanı Yazarları Birliği tarafından Rita Award Ödülüne layık görülmüştür ve romanlarıyla iki defa yılın en beğenilen yazarı olarak seçilmiştir.
Aşk Seni Bulursa USA Today ve Newyork Times tarafından belirlenen En Çok Satılan Elli Kitap listesine girmeyi başarmıştır
Dolayısıyla elinizde tuttuğunuz kitap, gittikçe yükselen bir yıldıza aittir. 

 benim için çerez dediğim kitaplardan biri.kafa boşaltmaya birebir :)


Kayıp Kız
Yazar:Gillian Flynn Flynn
Çevirmen:Uğur Mehter
Yayınevi:Artemis Yayınları
Aşık olduğunzu insanı ne kadar tanıyabilirsiniz?
"Ne düşünüyorsun Amy?.. Evliliğimiz boyunca dile getirmesem bile, içten içe, sürekli sorduğum soru bu. Sanırım bu tür sorular tüm evliliklerin kaçınılmazı: Ne düşünüyorsun? Neler hissediyorsun? Sen kimsin? Bize ne oldu? Şimdi ne yapacağız?"
Evliliklerinin beşinci yıldönümü sabahında, karısı Amy aniden ortadan kaybolunca, Nick Dunne bu sorularla baş başa kalıyor. Polisin baş şüphelisi Nick. Amy'nin arkadaşları, kadının Nick'ten korktuğunu, bazı şeyleri ondan sır gibi sakladığını söylüyor. Nick'e göre bütün bunlar büyük bir yalan. Polis, Nick'in bilgisayarında tuhaf bilgilere rastlıyor. Dahası, biri, cep telefonundan ısrarla Nick'i arıyor. Asıl soru şu; Nick'in güzel karısına ne oldu? Peki, Amy'nin özenle paketleyip bıraktığı kutuda ne vardı?
Kayıp Kız'da evlilik, tam bir savaş sanatına dönüşüyor.
"Bıçak kadar keskin. Şaşırtıcı derecede sinsi. Akıl almaz bir oyun. Kayıp Kız, Gillian Flynn'den baş döndürücü bir roman. Gillian Flynn'in gerilim konusunda Patricia Highsmith'den geri kaldığını düşünüyorsanız, dantel gibi dokunmuş bu hikayenin ayrıntılarına bir daha göz atın. İlk okuduğunuzda yüreğinizin sıkışmasına neden olan şeyler, ikinci okuyuşunuzda tamamen farklı görünecek."
-Janet Maslin, The New York Times-
"Alfred Hitchcock'u bile kıskandıracak, karşı konulmaz bir yaz gerilimi. İnsan psikolojisinin en karanlık kuytularına inen bu nefis gerilim romanı tüylerinizi diken diken edecek."
-People-
şaşırtıcı, sürükleyici bir roman Kayıp Kız. Gerilim-gizem sevenlerin kesinlikle göz atmasını tavsiye ediyorum.



KRALIN KERVANLARI 
Yazar :Jean-Christophe Rufin
Çeviri : Gülseren Devrim
Yayınevi :Doǧan Kitap
 2003 - 454 sayfa

Kitap Hakkında:
Doğu’nun ve doğanın gücünü her satırında hissedebileceğiniz bir roman, "Kralın Kervanları". Jean-Christophe Rufin bu ilk romanıyla 1997 Goncourt İlk Roman ve Mediterranée ödüllerini aldı. Tarihin, gizem, macera ve aşkla buluştuğu bu romanla Türk okuru büyülü bir kalemle tanışmış oluyor.
Kitabın kahramanı Jean-Baptiste Poncet ilginç ve güçlü bir karakter. O Doğu’nun gizemli dekorunda dostluklar, hayal kırıklıkları ve isyanlarla döşeli bir yolda yürümeye başlarken, tarihî kişilikler de ona eşlik ediyor. Doğu’ya yabancı olmayan ve doğanın gücüne inanan bir yazarın kaleminden, edebiyat ve tarihin en etkili buluşması gerçekleşiyor. "Kralın Kervanları"nda iktidarın değil, insanın sesini duyacaksınız...
 Yazar Hakkında
1952’de Bourges’de doğdu. Nöroloji ve psikiyatri uzmanı bir doktor. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nün kurucularından ve onursal başkanı. 2007-2010 arasında Fransa’nın Senegal Büyükelçisi olarak görev yaptı.
Rufin, yazmaya çağdaş insanın sorunlarına eğilen deneme ve makalelerle başladı. Ardından da ilk romanı Kralın Kervanları geldi ve Fransa’da büyük yankı yarattı. Yazar, bu romanıyla 1997 yılında Mediterranée ve Goncourt İlk Roman ödüllerini aldı. Rufin’in İsfahan Kuşatması ve 2001 yılında ona Goncourt Ödülü’nü kazandıran Kızıl Ağaçlar Ülkesi adlı romanları da Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır.
Benim gibi tarihi romanları seviyorsanız okunması gereken kitaplardan biri.



Kitap Adı: Aşk Seni de Vurur
Özgün Adı : Shadow Music
Yazar : Julie Garwood
Çevirmen : Kübra Tekneci
Yayınevi : Epsilon
Sayfa Sayısı : 390
Kitap arkası bilgilendirmesi :

 Aşkın, nefretin, intikamın ve saf arzunun özüne inen sürükleyici bir hikâye…
St. Biel’li Prenses Gabrielle için İskoçya şaşırtıcı manzaraların, vahşi klan şeflerinin, aldatıcı vadilerin, dik gölgelerin – ve şimdi de hilekârlığın, ihanetin ve cinayetlerin diyarıdır. Muhteşem güzelliğiyle tanınan ve İngiltere’nin en güçlü baronlarından birinin kızı olan Gabrielle, aynı zamanda Highlands topraklarında barış isteyen kral için mükemmel bir pazarlık kozudur. Kral John, Gabrielle’in iyi huylu ve asil bir beyle evlendirilmesine karar verir. Ama bu evlilik asla gerçekleşmeyecektir.
Muhafızlarıyla birlikte akıl almaz bir zalimliğe tanık olan Gabrielle için her şey bir anda değişir. Okuyla tek atışla birinin canını alırken, bir başkasının hayatını kurtarır ve böylece savaş başlar. Birkaç gün içinde eski ve yeni düşmanlar arasında büyük bir kavga alevlenirken Highlands tutkuyla tutuşur. Gabrielle’in sakladığı sır yüzünden İskoçya’nın en korkulan adamı Colm MacHugh’un cesur olmak için yeni bir sebebi vardır. Colm’un delici bakışlarının altında Gabrielle’in ne bedeni ne de kalbi güvendedir.
“Sürükleyici ve ilgi uyandırıcı.”
-Publishers Weekly-
“Garwood tarihi aşk romanı yazarları arasında parlayan bir yıldız.”
-The State-
“İskoçya’nın masalsı atmosferinde maceraya doyacaksınız.”
-The Roanoke Times-
tarihi tarafından dolayı sevdiğim serinin son kitabı ama bu kez beklentimin altında kaldı.çerez niyetine işte :)


Kitap Adı: Kız Kardeşler Arasında
Yazar Adı: Kristin Hannah
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 480
Arka Kapak Yazısı

Sevgi adına yapılan hatalar
Yeni bir başlangıç yapabilme umudu
Ve sadece iki kız kardeşin arasında kalacak anılar

Meghann Dontess yıllar önce kimsenin cesaret edemeyeceği bir tercih yaparak tüm hayatını sil baştan kurmaya karar verir ve başarılı bir kariyere sahip olabilmek için ağır bedeller ödemek zorunda kalır: Kız kardeşini terk etmek. Başarılı ama yalnız bir kadın olan Meghannın yıllar sonra tekrar bir araya geldiği kız kardeşi Claire şimdi bir dönemecin eşiğindedir ve hayatında ilk kez âşık olup kısa süre içinde evlenmeye karar vermiştir.

Meghann kız kardeşini hata yapmaması için evlenmekten vazgeçirmeye çalışırken kader onları tahmin bile edemeyecekleri kötü bir sürprizle karşı karşıya bırakır. Ancak zorlukların üstesinden gelmek için gösterdikleri çaba onları yakınlaştıracak ve birbirlerini anlamaları için bir fırsat sunacaktır

Kız Kardeşler Arasında acı veren pişmanlıkları, kalbin küçük bir köşesinde saklanan güzel hatıraları ve ne olursa olsun yitirilmeyen tekrar sevebilme umudunu anlatıyor


Hannah bize harika bir ders veriyor:
Sevgi, birbirimizin hatalarını kabullenmekten geçer.
People

Kız Kardeşler Arasında aşkı, samimiyet ve şefkatle ele alıyor.
Luanne Rice
 Hannah hayranı olarak her çıkan kitaba atlıyorum ama :) kitabı diğerlerine kıyasladığımda daha vasat ama yinede bittiğinde salya sümük ablamı aramadan duramadım :))


AYRILIK MEVSİMİ 
Yazar:Robin Antalek
Çevirmen:Aslı G. Korkmaz
Yayınevi:Artemis Yayınları
 Sayfa Sayısı: 352
Baskı Yılı: 2011
Ayrılık Mevsimi

Anne, aranan bir oyuncu, baba ise bir zamanların meşhur oyun yazarı. Haas kardeşler kargaşanın göbeğinde büyümüştü. Dünyaları hem ihmal, hem de pırıltıyla doluydu. Babaları öldükten sonra, öfke ve kırgınlıkla geçen yıllara rağmen, birbirlerine karşı hissettikleri, üzerini küller kaplamış yoğun ve hassas bağı yeniden kurup aile olmanın anlamını bir kez daha hatırlayacaklardı. Bazen acınacak kadar insancıl, bazense tahammül edilemeyecek kadar bencil olan kardeşlerin dördü de yanlış kararların esiriydi. Kardeşlik ve aile bağları üzerine kurulu bu hikayede tatlı çekişmeler sizi kimi zaman gülümsetecek, kimi zaman da gerçekten ağlayacaksınız.

"Ayrılık Mevsimi öyle başarılı bir çıkış romanı ki, okurken kalbiniz sızlayacak ve telefonu alıp hemen kardeşinizi aramak isteyeceksiniz."
- Will Allison, What You Have Leftin yazarı

"Ayrılık Mevsimi, Haas ailesinin dört çocuğunun hikayesini anlatıyor. Her bölümde zenginleşen ve netleşen hikayeyi okudukça onların ruh halini, omuzlarındaki yükleri, birbirlerine bağlılıklarını daha iyi anlayacaksınız."
- Juliette Fay, Shelter Menin yazarı

"Bu dokunaklı romanın belki de en etkileyici özelliği yazarın karakterleriyle ilişkisi. Her kardeşin karmaşık hikayesini şefkatle, saygıyla ve duyarlılıkla anlatan Antalek, kendisinin de ne kadar iyi bir ebeveyn olduğunu gözler önüne seriyor."
- Martha Moody, Best Friendsin yazarı

"Robin Antalekin ilk romanı, akıldan çıkmayacak bir okuma ziyafeti sunuyor. Bir aileyi parçalayan, herkesin başına gelebilecek dramatik olaylar ve aynı aileyi biraraya getiren tarifi imkansız bir sevgi. Ayrılık Mevsimi unutamayacağınız güzellikte bir roman." - Diana Spechler, Who By Fireın yazarı

4 farklı kardeşin hikayesini anlatan ve sıkılmadan okuyup tavsiye edeceğim bir roman...

5 yorum:

  1. Debbie Macomber acaip bir yazar. İlk defa Bir Yumak Mutluluk serisiyle tanıdım onu. Gerçi o 5 kitaptan başka kitabını da okumadım ya neyse:) Ama dizi izler gibi bir kitap serisi okudum ilk defa. Akıcı üslubunu beğendim. Çeviri de iyiydi. Bu kitabı da okumak mı lazımdır nedir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer kitaplarındaki karakterlerin bazıları burada yine ve bu kez biraz sıkıldım diyebilirim :)

      Sil
  2. Bu kitapların hiç birini okumadım Alanayım, itiraf ediyorum :( aslında Debbie Macomber kitaplarının hiç birini okumadım ama listemde hep elınacak diye işaretli, bakalım alıcam bir ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kafa dağıtmak ve dinginlik için güzel bir seri ama belli bir yerden sonra tekrar ediyor hissini veriyor.ama ilk kitapları için oku derim.eh umut vadetmesi bile güzel! :)

      Sil
  3. Aşk kitapları mı arıyorsunuz? Tıklayın: en güzel aşk kitapları

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)