20 Kasım 2013 Çarşamba

Sebo'nun yatağı..:)

ne zamandır seboya bir yatak yapmak istiyordum.pazar günü bir gayret yaptım.evdeki parça polarlardan hep kare kesip elde diktim.birleştirme işinde ise misina ve silikon kullandım.eh azıcık da süslemek lazımdı kedi figürü kullandım.şimdilik 2 kere yattı.kediler özgür ruhlu hayvanlar köpeklerle bu anlamda çok zıtlar.:)canı nerede isterse orada yattığından 2 kere yatması bile başarı :)) 
hala hastayım .dün okulda 2 derse girebildim.baktım ateş yükseliyor dayanamayacağım soğuğu doktorcuğumda aldım.pazartesi gitmiştim ve enfeksiyonun şiddetli olabileceğini söyleyip bana antibiyotik vermişti.rapor vereyim dedi yok toparlarım dedim.gördüm toparlamayı :)) doktorumu bu kez kendim seçtim.10 yıldır tanıdığım ve hep iyi duyumlar aldığım inanılmaz güleryüzlü çok şeker bir insan.aile hekimimizin tayini çıkınca bu fırsat hemen verdim dilekçeyi.artık ali bey doktorum ve ben daha güvenli hissediyorum.yani dünden bu yana raporluyum evde yatıyorum.
bu arada 2014 ten itibaren diş ve göz ödeneklerinin verilmeyeceğini biliyormusunuz? zaten kendi dişlerimi yıllardır özelde yaptırıyorum ama çocuklarıma şimdi damak ve diş teli takılması lazım.bir kaç hastaneye gittik ama ya burada yapamayız çok doluyuz dediler yada 2 yıl sonrasına randevu verdiler.şaka gibi.mecburen özele gideceğiz.üçümüzünki 15 bini buluyor.hadi sıkıp dişimizi öderiz diyorumda parası olmayanlar ne halt edecek merak ediyorum.lükse vede estetiğe giriyormuş.merak ediyorum bu kararı alanlar  kendileri yada aile bireylerinden biri böylesi dişlerle ne kadar dolaşabilirler yada bizim yaşadığımız sıkıntıyı ne kadar yaşayabilirler? 







bu arada aşure yaptım  bende dün hasta olmama rağmen salı ben yapacağım diye söz verdiğimden okula götürüp dağıttım.aşure tarifim hemen  hemen Gülayımınkiyle aynı sadece erik kurusu ekleyip bal oranını daha fazla kullandım.portakal ve nar haricinde kullandığım tüm malzemeler memleket ve bahçemizden.böyle olması çok güzel yaa..


lahana sardım.bir haftadır bekleyip duruyordu.baktım çürüyecek mecburrr :) lahanayı büyük  almışım o yüzden yarısıyla turşu yaptım.ölçü kullanmadan göz kararı.bir bardak sirke,kalın tuz,yarım limon suyu bir kaç nohut ve bol sarımsak kullandım tabiki kaynamış soğumuş suda. iki de havuç doğradım :))



42 yorum:

  1. Hayatım hastasın biraz dinlen ne bu gayret:)))) ekkerine sağlık hepsi çok güzel görünüyor.... Diş ve göz ödeneklerini bilmiyodum iyi ben yırttım kızımın telleri geçen sene takılmıştı çabucak düzeldi ve 8 ay sonra çıkardılar Üniversite hastanesinde 600 TL ile kurtulduk çok şükür aslında olmayana para bile çok üzüldüm o kadar vergi veriyoruz maaşlarımızdan onca kesinti yapılıyor buna rağmen sağlık masraflarımızı yine cebimizden ödüyoruz.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım hastalığın başındaydım yani böyle olacağını bilmediğim zamanda yaptım :) teşekkür ederim.keşke bizde 600 lirayla kurtulsak diş işinden :(

      Sil
  2. Maaşallah hasta hasta ne çok iş yapmışınız.Aşure,lahana sarması,turşu,bide seboya yatak..:) Ben hastayken hiç iş yapamam o yüzden sizin gibi kişileri tebrik ediyorum.Afiyet olsun ve seboya iyi uykular...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yeni hastalanıyordum galiba tam bilemedim :) teşekkür ederim.sevgiler benden...

      Sil
  3. hepsi için ayrı ayrı ellerinize sağlık, en çok ta turşu için. çok severiz lahana turşusunu. lahanamız hazır bu gün yarın biz de güzellerimle kurmak niyetindeyiz. sarma da çok leziz görünüyor, afiyet olsun. Şifalar diliyorum, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sizde kolay gelsin.sevgi ve selamlar benden...

      Sil
  4. Gecmis olsun..iyi dinlen.. Bak seni tanidim taniyali hep bu mevsim hasta oluyorsun.. Ciddiye almiyorsun... Sonra uzadikca uzuyor... ( bakiniz ; eski 2012, 2011 alanay postalari ;) bak bir de asure falan yapmissin... Yoruyorsun kendini...benim de cok canim cekti ama simdi... Ben de yapicam benim cadiyla..hikayesini anlattim..simdi pisirmeye sira geldi.. Türk marketine yolumun düsmesi lazim... Sebonun yatagi benlik olmus...girip yatayim valla... Iki cocuk bu ara iyice yoruyor...bir de burada havalar karardi..iyice karardim.. Tipik kasim bunalim durumu...lahana sarmissin...hmmmmm eline saglik.. Afiyet, seker olsun..sifa niyetine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) nasılda takip eder ve bilirmiş.haklısın narçiçeğim farkındayım o yüzden çok debelendim zatüre aşısı olayım diye ama koca ankarada yok inanabiliyor musun?
      ve sakın kararma yorulduğunu azcık da olsa bunladığını biliyorum ama her şey güzel olacak.bakınız:hamileliği hatırlayalım :))
      aşuren eminim çok güzel olacak.börülcemde sana yardım eder.şimdiden afiyet olsun ve bir daha düşün .tamam mı?

      Sil
  5. Dolunaycığım Gülayla nasıl seni andık anlatamam. O kadar beğeniyoruz ki tüm tasarımlarını el işlerini ve çalışkanlığını..
    Yine harikalar yaratmışsın maşallah diyorum önce Sebo ya sonra yatağına..
    Hastalığına üzüldüm ama. Ben de nasıl hastayım hatta tam da Gülay varken öyle hastalandım ki şuan hala berbat durumdayım. İlaç alıyorum ama nafile..
    Bir an evvel iyileşirsin Allah şifa versin inşallah..
    O diş olaylarını ben de yaşadım ben de kızımın diş teli ve damak olayını mecburen özel yaptırmak zorunda kaldım. Vallahi Allah herkesin yardımcısı olsun çok pahalı..
    Sevgiler selamlar öpücükler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın.çok teşekkür ediyorum.bende sizi çook beğeniyorum :) seninde hasta olduğunu biliyorum umarım düzelmişsindir.tekrar geçmiş olsun canımcım.çook öpüyorum sevgiler..

      Sil
  6. Alanayım her şeyden önce çok geçmiş olsun diyorum bu aralar grip salgın sanırım bende bir haftadır hastayım iki gün izin yaptım o yüzden. Birde insanın doktoruna kesinlikle güvenmesi gerek, çok iyi yapmışsın.
    Devlet yakında bizi sağlığın her alanından çıkarıcak, her şeyi özelde yaptırın diyecek de bakalım ne zaman. Sinir oluyorum inan.
    Şimdi bu kedi yatağına ben ne diyeyim öyle şeker olmuşki :)
    Aure yapmışsın ne güzel biz daha yapamadık, Allah kabul etsin.
    Öpüyorum çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslım çok geçmiş olsun.umarım daha iyisindir.
      o sinir olma olayı bende de çok .:)
      çok teşekkür ediyorum canım.sevgiler ve öpücükler..

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun Alanay'cım,dinlenmek en iyi ilaç..Yatak çok şirin olmuş,aşure çok güzel gözüküyor (Allah kabul etsin)..
    Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bağnucuğum o yüzden şimdi daha iyiyim :) çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  8. Yaaaa senin yaptgin ismi simdiiiii:(( Nasil agzim sulandi oyleeee :)) Ki birde bayilirim beyaz lahana sarmasina, lahana tursusunu hic soylemiyorum bile... Simdi olacakti lahana tursusu, yaninda haslanmis patates, ohhh disardada 15 cm kar hazir zaten. Ohhhh keyfe gelllll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya kıyamam ben sana üzüldüm şimdi.ama yakın değiliz ki, getireyim yapayım sana :(

      Sil
  9. Problemy zdrowotne w naszych krajach, choć tak różnym bywają bardzo podobne... takie same są trosi zwyklych ludzi....:)
    piękne posłanie dla Pana kota :) na pewno zadowolony:)
    pozdrawiam z miłością i zdrowia dla Ciebie Alanay )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ülkenizde daha iyi olduğundan eminim sevgili barbara.burada iyi idi ama giderek kötüleşiyor:(
      çok teşekkür ediyorum.sana kucak dolusu sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

      Sil
  10. Tee Allaaam yaaaaa... Bu senin hasta halin mi Alanay? "Bir dur hele" demez misin sen hiç kendine? Rapor almaz, okula gider, kedi yatağı yapar, lahana sarar... (bu arada Sebo'nun yatağı çok güzel olmuş ama o ayrı mesele).
    Bak önümüz kış, günler biraz daha zor olacak. Şimdiden bitirme tüm enerjini...

    Sevgiyle kucaklıyorum seni... İyi ol....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yazamaktan yoruldum ama dur tekrar edeyim daha yeni hasta oluyormuşum o anlarda :)) sonra ölü gibi yattım zati :)) dersimi aldım şeker yorulmak yok :))teşekkür ederim.

      Sil
  11. Sağlıksız bir toplum olmamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Yani dişsiz kör bir toplummu olalım. İşlerine gelir her halde. Canım aşureni allah kabul etsin hepside çok güzel görünüyor. Kendine iyi bak öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın ilknurum maalesef öyle.hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim:(çok teşekkür ediyor öpüyorum seni.

      Sil
  12. Canım öncelikle çook geçmiş olsun. Ya bir türlü düzelemedin . Nazarmı var ne :)
    Hoş bu kadar güzel ve becerikli olunca olmaması imkansız.
    Sebonun yatağını sevsinler bayıldım....
    Aşuren 10 numara turşu ve dolma 15 numara :)
    Özlemin dediği gib nasıl kulaklarını çınlattık nasıl anlatamam canım...
    Acil şifalar hazır evdeyken az dinlen kendine gel canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) öyle oldu gülayım.nazarda var sanki evet :) hep öyle deriz ya:)
      utandırma beniiii ..çok şeker ve güzel bir insansın sen ve çook seviyorum seni vede çok öpüyorum.

      Sil
  13. Çok çok geçmiş olsun canım ,şu antibiyotikleri yutmasan gerçekten vücudunun doğal florasını da bozuyor yinede sen bilirsin canım .
    Sebo'nun yatağı harika olmuş dediğin gibi özgürler,bizim kediyi hiç sorma benim yatağıma 6 kez af edersin işedi birde iki kez pisledi yemeğini ben veriyorum çok çok da seviyorum yinede yaranamıyorum önceki sahibine çok kızıyorum .
    maşallah hasta masta dememişsin aşure,sarma,turşu ellerin dert görmesin yiyenlere afiyet bal şeker olsun .
    kocaman öptüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın fatoşum ama enfeksiyon çok kuvvetliydi mecburen kullandım ateşim düşmedi günlerce :(
      kedin neden işediki veterinere sordun mu mutlaka bir sebebi vardır derim.
      çok teşekkür ederim birtanem çok öpüyorum seni.

      Sil
  14. Tu gato estará feliz le has hecho un trono precioso.
    Bss.

    YanıtlaSil
  15. seboun yatağını aşureni dolmanı hepsini çok beğendim
    bizde bir yavru kedi bulduk sokakta şimdi onu eve aldık. küçük yastığı ona tahsis etmiştik.artık bende böyle bir yatak yapmalıyım evimizin yeni üyesine
    3. sınıfta okuyan kızım anne biz artık üç kardeş olduk değilmi diyor. hayvan sevgisi uzaktan olmuyor eve alınca anladık hayvanları ne kadar sevdiğimizi çook şirinler çook

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.ne güzel yapmışsınız yaa.yavruyken az biraz yaramazlar ama inanın evde yeni bir hayat yeni bir soluk ve muhteşem bir dostluk duygusu sarıyor.

      Sil
  16. Çok geçmiş olsun Dolunay'cığım.Hasta,hasta neler yapmışsın ellerine emeğine sağlık.
    Sağlık konusunda yapılanlar tahammül sınırlarımızı çok zorluyor yakında her şey özelleşecek Allah herkesin yardımcısı olsun.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet rahat durmadım ve daha beter oldum mehtabım.
      özelleşmede haklısın sonumuz hayır olsun inşallah.
      sevgi ve selamlar benden...

      Sil
  17. Sevmesem de yemesem de aşure yaptım :) Allah kabul etsin ellerine sağlık turşu ve lahana sarmaları çok iştah açıcı görünüyor bu hafta sonu alıp yapayım bari canım çekti :) Ellerine sağlık tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kabul etsin.ve çok teşekkür ederim.sizde şimdiden afiyet olsun.sevgiler..

      Sil
  18. sağlık haberlerini bilemedim ama sebo haberlerini çok seviyom.
    aşure miam miam.
    lahana sarması da en sevdiğim yemek heyoooo.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) sebo çok iyi deep.
      sebo hayatımı sardı sarmaladı ve iyi ki geldi.artık konuşmayı bile öğrendik birbirimizle :))
      belki bir gün sana yaparım lahana sarması :)
      sevgiler...

      Sil
  19. sanırım artık daha iyisindir... umarım öyledir. hatalığa rağmen pek bir gayret göstermişsin.. maşallah hepsi çok güzel görünüyor.. Sebo nun yatağı çok hoş olmuşş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim.evet daha iyiyim şükür.sebo sevdi ama sadece bakmak için :))

      Sil
  20. Yatağa bayıldım ,keşke yatsalar , benim elimdende gelse keşke :(( Aşurenizide ALLAH kabul etsin inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim her birimizinkini inşallah.
      evet sanki yamaları için yapmadık :))

      Sil
  21. Çok yoruyorsun kendini diyeceğim ama kızacaksın. Bünyen zayıf düşüyor sonra da hop hastalığa davetiye. Çok geçmiş Olsun.
    Bir sürü yazını okudum ama reader da bir sorun vardı yorum yazamadım telefondan bilgisayarı da açmaya fırsat bulamadım neyse Şimdi sorun çözülmüş. Güzel kızçenin de dogum günü kutlu olsun tekrar. Öperim ikinizi de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok kızmayacağım rengim.ama bunlarla uğraşırken de kafam dinleniyor işte ne yapayım :) kızçem adına teşekkür ediyorum canımcım.bizde seni ve prensesi öpüyorum.

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)