16 Ağustos 2013 Cuma

Annemden son ürünler..

dışarda feci bir rüzgar var.saatlerdir pc başındayım.her birinizi ziyaret etmek geçmiş bayramlarınızı kutlamak ve paylaşımlarınıza bakmak istedim ama daha yarısında felç oldum :)arkası yarın yani.şimdi memlekette annemin yaptığı cicileri fotoğraflamışken sizinle paylaşıp balkonda bir kahve keyfine kaçacağım ve kararan gökyüzünü izleyip fırtınayı dinleyeceğim.bakalım neler söyleyecek:)
çoğunuz biliyorsunuz annem 3 yıl önce meme kanserine yakalandı.umut vermeyip son evre az ömür deseler de Elhamdülillah gayet iyi gidiyor.1.5 yıl kemoterapi aldı aralıksız.o zehir her ne kadar tümörleri küçültse de başka yerlere zarar verdi.el ve ayaklardaki sinir uçları gibi.yani eskisi gibi hissetmiyor her dokunduğunu ya da kavrayamıyor hep uyuşuk.geçici olduğunu söylesek de aslında kalıcı ciddi hasar var.birde hızla eriyen kemikleri.ama tüm bunlara rağmen hep bişeylerle uğraşıyor.zaten babamla beraber bahçede harikalar yaratıp stres atıyor ama bunun dışında evdeki kumaş dantel vb den şahane işler yapmış.hadi bakalım birlikte.
mesela bu yatak örtüsü patchwork yatak örtüsü evdeki kumaşlarla yapmış.bayıldım ben buna.





evdeki yün sepetini kumaşla giydirivermiş :)



hele bu yatak örtüsü ki hikayesi vardır bende zira benim eski mutfak takımım olur kendisi.keten üzerine renkli beyaz iş yapmıştı canım benim.11 yıl kullandıktan sonra (sırf ütüden kaçtığımdan:)) kaldırmıştım.sonrada anneme verdim nasıl değerlendirirsen diyerekten.ve sonuç şahane bir yatak örtüsü takımı olmuş.eski haliyle fotolarımız vardı ama hepsi virüs yüzünden gitmiş bulamadım.





bu kışın başında birlikte almıştık iplerini ve onuda bitirmiş canım annem.





bu dantellerde benim eski yatak odası takımlarımdan biri.sandık üzerine örtü yapmış.






bu danteller ise vestiyer takımlarımdan bir-ki eskiden böyle bir takım vardı yaaa- masa örtüsü yapmış.




ve gelelim bu caanım patchwork yastıklara.her birimize birer tane yastık yapmış.bayıldım hangisini seçeceğimizi şaşırdık desem yalan olmaz.ve tabiki çoğu eldeki kumaşlardan yada kıyafetlerden çıkan parçalardan.













37 yorum:

  1. Harika şeyler maşAllah :) hepsi birbirinden güzel.. Sağlık ve mutlulukla nice güzel el işlerini görürüz inşAllah..

    YanıtlaSil
  2. Annenin yaptiklarina bakarken hauranlik ilr izledim masallah annene himm birde seni kiskandim ama annenin becerikli olusundan degil annenin yanina gidip hasret giderebildigin icin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende üzüldüm şimdi yorumu okuyunca.biliyorum...ama sana daha önce de yazmıştım.maşallah nur topu gibi 2 sağlıklı yavrun ve eşin var.Rabbim seni onlara bağışlasın.teşekkür ediyorum.sevgiler..

      Sil
  3. ANNENİZİN ELLERİNE VE GÖNLÜNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  4. Maşallah ne kadar güzel işler yapmış anneniz.. Sağlıkla ve mutlulukla nice güzel el işleri yapar da bizlere de görmek nasip olur inşAllah..

    YanıtlaSil
  5. Önce tekrar tekrar çok geçmiş olsun Alanayım. Sevgili annenin ellerinden öpüyorum, sarılıyorum sımsıkı.
    Yaptıklarına bayıldım ne kadar yetenekli bir insan. İnan bakarken ben bu güzelliklere ne yazsam, ne söylesem boş dedim. Kırkyama yatak örtüsünden, tığ işi yatak örtüsüne, dantellerden, o harika yorganlara kadar nefis işler yapmış. Gerçekten yanımda olsaydı sevgiyle öperdim onu, çok güçlü bir insan.
    İyiki paylaştında bu güzellikleri gördük canım benim. Annenin ellerine, emeğine, zevkine sağlık.
    Ayrıca geçmiş bayramın kutlu olsun, öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın Aslıcım.geçecek inşallah.haklısın çok güçlü.tüm bu güzel yorumlarınızı okumak onu çok mutlu edecek.bende geçmiş bayramını kutluyorum birtanem.kucak dolusu sevgiler...

      Sil
  6. Annene çok geçmiş olsun canım, doktorlar bir şey bilmiyor bak, annen daha uzun yıllar yaşayacak ve böyle güzellikler dikecek, bolbol yoğurt yesin canım, zehirleri atar, eline sağlık, hepsi çok harika yatak örtülerinin...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah müjdem.haklıısn bilmiyorlar:)yoğurt yemez mi yiyor hem de evde yapıyor daima.ileteceğim bu güzel yorumu.kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  7. Hayranlıkla uzun uzun baktım her birine. Ellerine emeklerine sağlık anneciğinin. Çok zor zamanlar yaşadınız ama geçti inşallah. Tekrar tekrar geçmiş olsun ve Allah sağlık versin her zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah rengim inşallah!çok teşekkür ediyorum anneciğim adına.okuduğunda çok mutlu olacağını biliyorum.larayı ve seni çook öpüyorum.sevgiler..

      Sil
  8. Oszałamiające i piękne! wszystko co dzisiaj pokazałaś Alanay jest piękne!
    życzę zdrowia i miłości kochana!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili barbara her zaman ki ilgin güzel yorumların ve içten dileklerinle daima moral veriyorsun.çok teşekkür ediyor ve sevgi,selamlarımı yolluyorum.

      Sil
  9. Ah maşallah.. Böyle annenin eli öpülür.. Allahım esirgesin bağışlasın sizlerden ayırmasın inşallah.. Okurken çok duygulandım inan.. Benim ne akrabalarım ne iyileşmez denilen kanserlerden iyileştiler.. Allahım şifasını verir inşallah..
    El emeklerine söylenecek inan hiçbirşey yok.. ellerinden öpüyorum annenin.. Selamlarımı da ilet ne olur..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim çok teşekkür ederim.inşallah diyorum hepimiz için tabiki.tabiki ileteceğim.bende kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  10. Annenin ellerinden öperim.ne emek ama.elleri dert görmesin.selamlar Alanay abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın feyzacığım.ileteceğim.bendende sevgi ve selamlar..

      Sil
  11. Annenin ellerine-kollarına sağlık:))) Hepsi pek güzel amma velakin yatak örtüsüne ayrı bir bayıldığımı belirtmeden geçemeyeceğim......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla bende bayıldım sevgili saadet.nasılda üşenmeden yapmış!teşekkür ediyorum annem adına.sevgiler..

      Sil
  12. Alanay o marifetli annenin ellerini öncelikle öpüyorum ve bizim gibi bu hastalıkla mücadele verenlere ne kadar moral verici olduğunu anlatamam :)Bu arada uzun zamandır yoktun özlemişiz hani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindim canım benim.bu günlerimiz geçecek ve her şey daha güzel olacak inşallah.bende seni ve sizleri özledim.kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  13. Canım annenin elleri dert görmesin hepsi birbirinden harika helede patchworklere bayıldım bak yine dkiş bilmemek içime oturdu.... Rabbim anneni bir an önce sağlığına kavuşturur inşallah...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oturmasııın!:)inan sadece azıcık sabır istiyor ufak ufak deneyebilirsin belkide kimbilir!teşekkür ediyorum annem adına.sevgiler..ve kocaman bir Amiiiiin!

      Sil
  14. Alanay'cığım anneciğine şifalar diliyorum.
    Senin bu yazını okuyunca bir kez daha fark ettim, el becerisine, zevke, bir hobiye sahip olmak Tanrı'nın verdiği muazzam bir hediye. İnsanı canlandıran, hayatı sevdiren, boş boş oturup kuruntu yapmayı önleyen tek ilaç. Bu harika çalışmaların anneciğinin sağlığına çok olumlu katkıları olduğuna inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısın sevgili Nihal.zaten bizde öyle değil miyiz hobilerimizle atmıyor muyuz stresimizi.teşekkür ediyorum.kucak dolusu sevgiler..

      Sil
  15. Valla süpeeeeer. Ne güzel şeyler bunlar. Ellerinize anneciğinin ellerine sağlık. Sağlıklı günler.

    YanıtlaSil
  16. Dolunay'cığım Allah anneciğine acil şifalar versin,başınızdan eksik etmesin.
    Annenin yaptıklarının her biri sanat eseri bakmalara doyamadım ellerine kollarına sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin mehtabım.ne güzel dilekler.çok teşekkür ediyorum.sevgi ve selamlar..

      Sil
  17. Canım anneciğinin ellerine sağlık inşallah bu hastalık annenden temelli uzaklaşır...
    Maşallah ne güzel şeyler öyle annenin ellerine sağlık ellerinden öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah gülayım.Rabbim bu güzel dua ve dileklerinizden razı olsun.teşekkür ediyor ve öpüyorum.sevgiler...

      Sil
  18. Maşallah ona! Allah hayırlı, sağlıklı daha nice yıllar nasip etsin canım.

    YanıtlaSil
  19. amin tülinciğim.Rabbim tüm hastalara şifa ve sağlıklı ömürler versin.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  20. Öncelikle annene şifalar diliyorum sevgili Alanay... Keşke herkes annen gibi hayata tutunabilse... Ne çok insan var aslında taaaaa başından vazgeçen, kaybeden...

    Yazını okuduktan sonra yapılanları görünce inan çok şaşırdım! Uyuşan parmak üçlarıyla tüm bu güzellikler yapılmışsa eğer, rahatsızlığından önceki zamanlarında neler yaptığına annenin hayal bile edemiyorum!!!

    Hepsi çok güzeller. Her ne kadar hiç yapma girişimim olmasa da patchwork olanlara ba-yıl-dım!

    Hepsi güzel günlerde kullanılsın inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demetim çok teşekkür ederim.malesef haklısın hayata tutunmak konusunda.
      evet annem bildim bileli eskiyi yeni yapar harikalar yaratırdı.halada öyle.onun adına çok teşekkür ediyor gönülden sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)