başlık azıcık komik oldu ama cidden düşündüm ne yazacağımı bilmediğimden bu başlığa karar verdim .bu tarifi internette bir yerlerde görmüş ve bilgisayarıma kaydetmişim.ama sadece resim var içerik yok:)bende evdeki malzemelerden bir derleme yapıp fırına verdim ve sonuç mm çok lezzetli oldu.yani yemek bloğu olmadığımdan iddiam yok ki yemek yapmayıda çok sevmiyorum ama benim gibi pratik yemeklerden hoşlananlara alternatif bir yemek olabilir.lafı çok uzattım.gelelim nasıl yapıldığına.ah ha önce malzemeler değil mi:)
*1 adet tam buğday ekmeği( evde bu vardı o yüzden bunu yazıyorum sizde farklı ekmek varsa onunla da olur kanımca:) ayrıca bayat ekmekleri değerlendirmek içinde kullanılabilir ki benim ekmeğim bayattı.
*yettiği kadar dilimlenmiş kaşar
*çok minik dilimlenmiş sucuk(sevenler sosis,salamda koyabilir.bir daha ki sefere kıymalı yapacağım bende)
*zeytinyağı (1 çay fincanı kadar koydum ben)
*bir yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
*pul biber
*kekik
*bir kaç dal taze yeşil soğan
*ince kıyılmış bir klaç baş sarımsak
*dilimlenmiş siyah zeytin
buradaki malzemeleri damak zevkinize göre değiştirip zenginleştirebilirsiniz.yada eldeki malzemelere göre belirleyebilirsiniz.
yapılışı:
önce ekmeğimizi enine boyuna dilimleyerek küçük kareler oluşacak şekilde dilimliyoruz.
kaşar peyniri dilimliyoruz ardından kesiklerin içine yerleştiriyoruz.zeytinyağının içine erimiş tereyağını,biberi,kekik ve sarımsağı atıp karıştırıyor ve karışımı ekmeğin iç kısımlarına nüfuz edecek şekilde döküyoruz(ne anlatım ama:))
ardından ince kıyılmış soğanları ve zeytinleri üzerine döküyoruz.ve fırına veriyoruz.yaklaşık 150 derecede 25-30 dakika pişirdim.
işte pişmiş hali.afiyetle yiyoruz son olarak :) tadına bayıldım.özellikle çocuklar çok sevdi.benden söylemesi:)
bunu biliyorumm.. Ve çok güzel görünüyor....
YanıtlaSilNe zaman bilmiyorum ama denemem lazım. :)
:) mutlaka dene derim.keyifli ve kolay..teşekkür ederim..
SilAaa süpermiş.. Çok pratik ve çok akıllca.. Hiç görmemiştim daha önce hemen kaydediyorum arkadaşım..:))
YanıtlaSilÇok teşekkürler..:))
:)) teşekkür ederim özlemciğim.bana ait bir tarif değil ama malzemeleri uydurdum cidden.kolay gelsinn.öpüyorum.
SilÇok güzel görünüyor, ben de bayat pidelerle pizza yaptım ilk kez, o da çok güzel olmuştu, yazayım mı linki (http://esen-can.blogspot.com/2013/07/ramazan-pizzasi-kagittan-agac-esliginde.html)
YanıtlaSilellerinize sağlık, afiyetler olsun :)
hemen bakıyorum.teşekkür ederim.sevgiler.
SilPratik ve çok güzele benziyor.Denemek lazım,ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilteşekkür ederim Bağnucuğum.kucak dolusu sevgiler..
SilGörüntü çok güzel:))))
YanıtlaSil:)) valla şekerim tadıda çok güzeldi:)
Silçok değişik vede güzel bir tarife benziyor daha önceden hiç görmemiştim... Üstelik ekmek değerlendirmesi açısından da bir başka altarnatif tarif olabilir :)
YanıtlaSilaynene öyle canım.bayat ekmek tariflerine alabileceğin türden bişey.
SilAlanayım ben böyle pratik ve nefis bir tarif görmedim, inan gözlerimin önünde hemen nasıl yaparımın hayalleri uçuşuyor :) cidden leziz ama çabucak yapılabilecek bir tarif olmuş.
YanıtlaSilBirde çalışanlar için harika bir şey bu. Ellerine sağlık canım benim...
:))evet çalışanlara güzel bir tarif.hatta ekmeği bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün yemekten yarım saat önce içini yapıp döküp ver fırına zamandan kazan:)teşekkür ederim Aslımmmm!
SilDolunay'cım yalancı pizza olmuş bu, hıııım çok lezzetli görünüyor vallahi. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSil:)sağolasın Fatoşum.aroması pizzadan daha bir değişik olmuştu.yeri ayrı yani:)
SilHarika gözüküyor,hemen kaydediyorum ellerine sağlık Dolunay'cığım.Sevgilerimle..
YanıtlaSilrica ederim sevgili mehtap.sevgi ve selamlar..
Silne kadar güzel bir tarif ellerine sağlık:)
YanıtlaSilteşekkür ederim sevgili Aslıhan..
SilCanımmmm resimde nefis görünüyor eimin tadıda şahanedir hemde çok pratik mutlaka bende deniyeceğim;)
YanıtlaSilcidden tadıda güzeldi sevgili nehir.bir ara dene derim.sevgiler..
SilAlanaycım çok lezzetli ve pratik gözüküyor.Ellerine sağlık bende benim ufaklıklara yapayım bundan tam onlara göre:)
YanıtlaSilaynen öyle.benim çocuklar çok sevdi hatta ikide bir yeniden yap anne diyorlar:)
Silmmmm... wygląda smakowicie Alanay :)
YanıtlaSilna pewno kiedyś spróbuję :)
pozdrawiam z miłością :)
:) kesinlikle çok lezzetli sevgili Barbara.evet denemelisin.teşekkür ediyorum.sevgiler..
SilAmanııııııın!
YanıtlaSilBu ne biçim iştah kabartı kine ki!!!!
Ellerine sağlık :)
:))sağolasın demetciğim.sen iyi o valla söz sanada yapacağım:)
SilEllerine sağlık canım. İçinde çocuklar ne severse var. Yemezlermi :)
YanıtlaSil:)yerler yerler hemde nasıl:)teşekkür ederim gülaycığım..
SilAaa. Ne kadar ilginç. Yapabilir miyim acaba? Kocaman ekmek. Nasıl yiyeceğiz şimdi bunu. Dilimleri ayırıp da mı? Üstteki harç dağılmaz mı? :))) Ne salakça sorular sordum dimi.. En kısa zamanda yapıp görmeliyim. Çünkü acayip lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilsen mi yapamayacaksın alasını yaparsın.ekmeği tabana kadar kesmediğğin için kolayca dilimliyebiliyorsun.yemesi zor değil ve tadı cidden çok güzeldi.harç dapılmıyor kaşar tutuyor çünkü.sevgiler ablacığım..
Silaaaaaa ne hoş ve pratik yaaa.
YanıtlaSilyenmez mi bu.
not aldım.
denerim ki.
:)
:)tamam yapınca yazz
Sil:)
Ekmek pizza olsun bunun adı :D ellerine sağlık harika görünüyoo.Kokusu buraya kadar geldi :D ben de isterim amaa.
YanıtlaSilama demin saadeti müstesnanın bloğunda okudum ramazan pidesiyle pizzayı:) tombik ekmek pizza olsa nasıl olur acep?:))
Silyaparım canımcım sen iste yeterki
Tombi pizza :D çok cüzel oldu.Önce adıyla doyurur :D
SilŞimdi Esen'in tarifini okuyup geldim. Bu da nefismiş Dolunay'cim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil:)teşekkür ederim rengim.öpüyorum çok..
Sil