29 Haziran 2013 Cumartesi

İstanbul dan Selamlar...

merhaba dostlarımm.hepinize muhteşem hafta sonları diliyorum.bu kez Ankara değil aşık olduğum şehir İstanbul dan yazıyorum.geleli 3 gün oldu ama hala miskin bir halde yatıyorum. Ankara'nın kuru havasından sonra buradaki nem çarptı galiba beni:)yine de burada bu şehirde ve en kadim dostum ablamın evinde ve yanında olmak muhteşem . Rabbime hep şükrediyorum varlıkları için..
bu arada sizi ailenin yeni üyesiyle tanıştırmak istiyorum:)adı şimdilik kendigelenkız!:)


eşim iş çıkışı bir arkadaşına uğramış.sonrasında arabaya binip hareket ettiğinde bir bakıyor yan koltukta bu kızçe oturuyor:))eve birlikte geldiler.çocuklar çıldırdı(kızım aylardır kedi arkadaşlığı istiyor)besledik,talimatlar verildi ve biz onu eşimle bırakıp geldik.ertesi sabah konuştuğumuzda gece ne yaptığını sordum: "benimle uyudu "dedi eşim:)) daha önce hiç kedi beslemedim.o yüzden panikledim açıkçası.ayrıca sorun beslemek değil sonuna kadar bakabilmek.ha çocuğunuz olmuş ha kedi beslemişsiniz.aynı şey benim nazarımda.hadi ben sıkıldım geri götüreyim yada bırakayım şeklinde ala düşünemem.bu anlamda büyük sorumlukluk.şimdilik eşim bakıyor ama gidince oturup düşünüp karar verecek ve ya yanımızda kalacak yada ona iyi bir yer bulacağız.zaten garibim sokakta büyümüş,çok zayıf.ama o kadar sevgi delisi ki sürekli beni sevin modunda. 3 saatlik beraberliğin ardından zor ayrıldık:))


gökçenime giderken çok önceden yaptığım seramik formlardan birini özene bezene paketledim ama gel gör ki açtığımda ayakta tutan bir bacağın tam birleşme yerinden kırıldığını gördüm.neyse ki yapışabilecek bir yermiş ve yapıştırdım.



ve son olarak girmeden önce yaptığım ayraçları paylaşayım sizlerle.bu yıl atölyemiz olmayacak okulda.dolayısıyla okulun son günleri dolaplarımı boşaltmaya çalıştım ama olmadı:) elime eski paspartular geçti.çoğu yırtılmıştı ama renkleri ve kalınlıkları geri dönüşüme yollamamı engelledi.bende ayraç yaptım.hem de bir sürüüüüü:) kızlara hediye ettim.öğrencilerime.çoğunu kızçemin yani iremin eski resimlerinden yaptım.sadece ilk resimdekiler benim tezhip denemelerimden kalan parçalardan kestiklerim.













38 yorum:

  1. Bence kendiliğinden gelen bu kızı başkasına verme Alanay'cığım, sizin kokunuzu aldı bir kere, beraber uyudunuz, emin ol başkasına verilince tıpkı çocuk gibi üzülecek, bunalıma girecektir.

    Bak benim Bücürük'den önce 16 yıl ve melek olana kadar baktığım Prenses kızım vardı. Bücürük'ü sokakta buldum bildiğin sokak kedisi, Prenses'i ise ailesi çok seyahate çıktıkları bahanesiyle başlarından atmak istiyormuş, biz denk geldik onlara ve Prenses'i aldık..meğer o seyahate çıkan aileden önce de 6 ay başkası bakmış!! Yani biz üçüncü ailesi olmuşuz!!

    İnan 15 gün yüzümüze bakmamıştı:( o kadar üzülmüştü:( sanki onu biz zorla almışız gibi:(( halbuki bilse ailesi onu başlarından attı:( çok zor güvenini kazandık, kucağıma gelip oturup uyuması için 3 ay geçmesi gerekti! ! Hele ilk iki gün yemek, içmek yok! Resmen açlık grevi!:(

    Kediler insana uğur getirir rahmetli annemin, anneannemin lafıydı ben de inanıyorum...kimseye vermeyin..melek olana kadar bakın..20 yıllık bir kedici olarak her tür nasihat bol bol ve seve seve veririm buradan sorabilirsin hiç çekinme..mesela kedi kumu seçimi vs....

    sevgiler

    unutmadan seramik biblo da, kitap ayraçları da harika, eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hala o bu konuda kararsızım.çünkü ciddi anlamda sorumluluğu var ve o sorumluluğu alacak gücüm var mı emin olamıyorum.birde evde çok yalnız kalacak ya!ama düşüneceğim.
      teşekkür ederim..

      Sil
  2. Kot cudny! Na pewno przyniesie wam wiele miłych chwil razem :)
    A zakładki (obrazki) są fantastyczne! urzekły mnie - bardzo :)
    pozdrawiam ciepło - spokoju i miłości życzę Alanay:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili Barbara.sana buradan kuka dolusu sevgi ve selamlar gönderiyorum..

      Sil
  3. Sevgili Alanay arkadaşım, Artık sen de bizdensin..:))
    Sevgili Müjde hanımın yazdıklarını okudum kesinlikle katılıyorum inanın kedi bakımı hiç zor değil. Size en ufak bir sıkıntı vermez.. yoldaşlık eder kızınız çok sever inanın. Evin içinde yeni bir nefes yeni bir yaşam öyle güzeldir ki anlatamam.
    Bence Allah onu sizin karşınıza çıkarmış. Aynı benim kedim Mestan ın beni ilk bulduğu an gibi. Yağmurlu bir sabah fakülteye gidecek iken arabamın altında buldum miniminnacıktı ve hastaydı. Aynen kendigelen gibi.. Onu fakülteye arkadaşlara götürdüm ne uğraştım iyileştirmek için. Amacım tedaviden sonra evlat edindirmekti ama veremedim. İyiki de vermedim şimdi çok mutlu geçinip gidiyoruz. İnanın kedi sevgisi bambaşka.Evimde köpişim de var ama kedimin yanıma gelip yatması yok mu soğuk gecelerde gelip bana sığınması yok mu.. Allah diyorum başka birşey demiyorum..:))
    Hiç vermeyin inanın geçinir gidersiniz. Yoldaş olur salmayın Allah göndermiş size artık o size emanet..
    Her türlü bilgi ne gerekiyorsa yaparım hiç çekinmeden sorun.. Hiç zor değil inanın ben köpekle birlikte aynı evde bakıyorum o bile zor değil bir tek kediden inanın hiç birşey olmaz..
    Size en en en derin sevgilerimi, gönülden sevgilerimi gönderiyorum..:))
    Kendigeleni de çok çok çok öpüyorum..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))bu yorumları okuyunca gaza geliyorum vallahi :)) sevgili müjdeyede yazdım düşüneceğim.şimdilik eşimin yanında dönünce bakalım karar vereceğiz inşallah.sevgiler..

      Sil
  4. Benim güzel yürekli marifetli güzel arkadaşım öncelikle kendine dikkat et ve bir an önce toparlan. Geçmiş olsun. Kendi gelen pisicik hoşgelmiş seugi dolu ailenize.
    Emek emek yaptığın çalışmalar da yine çok güzeller. Seneye çok şey kaybedecek okul bu etkinlikler olmayacağı için bence. Sevgiler çok çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımsın.böyle yazma yaa valla utanıyorum.senin güzel bakışından.
      merak etme baya bi toparlandım.bol bol uyudum:))
      pisiciğe gelince dönüşte karar vereceğiz.
      benden de sana ve ailene kucak dolusu sevgiler.laramı kocamaaan öp yerimee.

      Sil
  5. Canımmm kediş çook tatlı. Bence kızın o kadar istiyorsa sizinle kalsın. Hem bereket hem uğur getirir size. Güzel patilerinden öp benim için dönünce ^-^
    Ablanla da bol bol hasret giderin. Güzel anlar biriktirmen dileğimle.
    Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ayşınım.inşallah.kocaman öpüyorum seni.sevgiler..

      Sil
  6. Ayraçlar harika olmuş canım, iyi gezmeler diliyorum.
    Kedicik çok şekerr:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum kuğum.sende kendine iyi bakkk!sevgiler...

      Sil
  7. Güzel memleket İstanbul. :))
    Ayraçlar da renk renk çok şirin. :)

    YanıtlaSil
  8. Kendigelenkız pek güzel bir isimmiş:))) Bakarsan böyle bile kalabilir belki de....Bu arada ayraçlarına bayımdım cidden çok güzel olmuşlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili saadet.ismi biraz uzun buldular ama bende sevdim:)

      Sil
  9. bence de canım kimseciklere verme pisiciği :) birlikte yaşar gidersiniz. kitap ayraç fikri de çok iyi olmuş, sevgiler :)


    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah sevgili Semra.bakalım..
      teşekkür ediyorum.selam ve sevgiler..

      Sil
  10. Evde hayvan besleme tercih meselesi Alanay'cım..Ben şahsen evimde kedi köpek gibi hayvanlar besleme taraftarı değilim ve ailede kimsede bana evde bu tür hayvan besletemez.Ama bu hayvan beslemiyoruz anlamına gelmez,muhabbat kuşumuz ve şu anda balkonda beslediğimiz 3 tane civcivimiz var ,bizim hayvan beslememiz bu kadarla sınırlı.Ha bahçeli müstakil evim olsun sevimli bir köpek isterim ama bahçede.Ayraçlar çok güzel olmuş ellerine sağlık,iyi tatiller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın tercih meselesi ve zor bir karar.muhabbet kuşlarını bende çok seviyorum.kukim vardı 2 yıl önce öldü hala çok özlüyorum onu.:((
      çok teşekkür ediyorum.selam ve sevgiler..

      Sil
  11. Anaaaammmm... İstanbula gelmişsin de insan şöööle bi İzmite doğru uzanıpta banuya gelmez miiii :)
    Yeni bebişiniz hayırlı uğurlu olsun, kolay gelsin :)
    O seramik objeye bayıldııım, Allah sahibine bağışlasın :)
    Ayraçlara diyecek yok, çoook şekerler :)
    Sen de öylesiiiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. banucamm gelmeyi çok isterim bakarsın dönüşte:)) belli mi olur? teşekkür ediyorum canımcım beğeni ve güzel yorumlarına.
      bu arada hiç şeker görmüyorum kendimi ama benim gibi düşünen arkadaşlara misal yanımda oturan hatuna kapak oldu bu son cümlen :)))
      kocaman öpüyorum.selam ve sevgiler..

      Sil
  12. Uğuru ile gelmiş olsun inşallah.
    İstanbul'un da tadını çıkarım benim yerime.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah sevgili Tülin.teşekkür ederim.selam ve sevgiler..

      Sil
  13. oyyy ne sevimli bir kediii, çok severim kedileri, ama bakım gerçekten sorumluluk gerektiriyor. ayraçlar çok cici olmuş , İstanbul'a ben de aşığım , olunmayacak gibi değil çünkü =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın sevgili mekila.
      teşekkür ediyorum.selam ve sevgiler..

      Sil
  14. Alanay ah!seni zorlu ama unutulmaz günler bekliyor.Aynı senin ufaklık gibi hayatımıza giren ufaklık beni ve çocukları ele geçirdi:)Evin prensesi halini aldı herşeyimizi ona göre düzenledik.Yeri geldimi en can dostum Daisy oldu.Hastalığında mızmızlığında iki oğlum ve ben insandan ayırt etmemecesine ilgilendik.Çoğu bu sevgiyi anlayamayan çevremize rağmen hiç bırakmayı düşünmediğimiz evin prensesi üstüne üstlük 3 ufak yavruda doğurdu.Belli bir süre 3 ay kadar onları büyütmesi için de bekledik fakat ufak oğlumda varolan alerji ve eşimin rahatsızlığı sebebiyle çok sevdiğim bir arkadaşımın çiftliğine vermek zorunda kaldık.Bencebüyük bir engelin yoksa verme,inan ilerleyen günlerde ailenin bir parçasıymışcasına yaşamaya alışcaksın ve keyif alıcaksın.Bu arada memleketim,göz ağrım İstanbuluma bol selam...Benim için şöyle uzun uzun çek onun havasını içine.Kitap ayraçların çok şık olmuşlar,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. unutulmaz günler olacağından eminim çünkü hayvanları ve dostluklarını inanılmaz seviorum.2 engelim var.birincisi annem tedaviyi yanımda görüyor ve şimdilik 3 ayda bir geliyor ki senmde yazmışsın onun için sakıncalı.ikincisi de evde yanlız kalacak o beni düşündürüyor.bakalım.dönünce karar vereceğim.
      İstanbula selamını ilettim bile:)
      ve teşekkür ediyorum.sevgi ve selamlar benden...

      Sil
  15. Kendigelen ismini çok sevdim,eşim istemediği için ben evde hayvan besleyemiyorum ama arkadaşlara katılıp bende vermeyin diyorum.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende sevdim mehtap hanımcığım.inşallah.sevgi ve selamlar benden..

      Sil
  16. canım benim de kedim var biliyorsundur adı pofuduk.çok tatlı çok mülayimdir 5 yıldır beraber yaşıyoruz.umarım ki senin gibi gönlü güzel insan da kalır tabi ama olmazsa da sahiplendirmeyi istemen de çok güzel.pek de şirinmiş gerçekten kıyamam.

    ayraçlar çok şeker olmuşlar.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim mor menekşem.
      kediş çok tatlı ve sevgi böcüğü bişey.vermeyi bende istemiyorum.ama iyi düşünmem gerek.sevgiler..

      Sil
  17. yaptıkların da hoş haberler de.
    :)

    YanıtlaSil
  18. Yerim o patileri ben:))Gönlüm sende kalsın istiyor:)Ayraçlar çok güzel rengarenk.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)gönlüm benimde öyle diyor ama birazda çekiniyorum.teşekkür ederim sevgili gülay.

      Sil
  19. Kitty niz cok cici.. Kendi ayagiyla gelmis..tanri misafiri bu yaaaaa... Istanbul..insallah tadini cikarmissindir.. Ayraclarda cok hos.. Bu yil bende yapacagim kurutulmus ciceklerden..senden ögrendim yaa..;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul benim gizli bahçem gibi.elimden geldiğince çıkardım ki orada olmak bile yetiyor bana.teşekkür ederim narçiçeğim.öpüyorum seni çok ve kuzularıda..

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)