2 Nisan 2013 Salı

Urgan Sepet Yapımı ve Sepetlerim :)

günaydınn!güneşli bereketli aydınlık ve mutlu vede sağlıklı sabahlarınız olsun.
dün sabahki posttan sonra doktora gittim.kan idrar tahlilleri verip  ultrasona girdikten sonra ultrasona girdim.sonuç vücudumda hala enfeksiyon var.biliyorsunuz 20 gün önce gripal enfeksiyon başlamış ve aile hekimimin verdiği antibiyotiği almıştım.ardından geçmeyip dişlerime vurunca diş hekimim ağır bir antibiyotik vermişti .oda bitmiş ama hala ateşten kurtulamamıştım.nasıl bir enfeksiyonsa geçmek bilmedi.umarım bu kez işe yarar.aylardır ilaç kullanmıyordum seviniyordum şimdi üçüncü kez antibiyotik art arda sinir oldum.neyse hayırlısı olsun.
daha önce burada,ayrıca burada ve şurada urgandan kase ve tabak denemiştim.şimdi ise sepeler yaptım ve yapıyorum da.biraz pis olmasına rağmen çok da  zevkli.urgan sonuçta doğal malzemeden yapıldığından süslemelerde yapay malzemeleri çok tercih etmedim.genelde kumaş çiçek,yoyo,dantel vb kullandım.daha 160 metreden fazla yapacağım:) yok kendime değil.30 metresi benim kalanı okul için.biliyorsunuz daha önce yazmıştım sergi masraflarını çıkarmak için okulda mini bir kursumuz var.gönüllü velilere keçe vb teknikler gösteriyorum.keçelerimiz az kaldı.urganlar okulda yetişmeyeceğinden evde yapacağım zira daha farklı malzemelerimiz var yapacağımız.zaman azalıyor.21-24 mayıs arası sergi var ve ayrıca şuan tüm okula geri dönüşüm malzemelrinden kıyafet tasarımı yaptırıyorum.bu kıyafetlerle 24 mayısta da defile yapacağız.nasıl çıkacağım bu işlerin içinden bilmiyorum.:) hayırlısı diyelim.hadi şimdi sepetlere bakın nasıl olmuş? birde sepet neymiş nasıl yapılırmış mini bir not:)









Sepetçilik Ağaçların ince sürgünlerinden, bitkilerin odunlaşmamış saplarından faydalanılarak yapılan örgü ve el sanatı. Sepetçilik sanatı insanlık tarihiyle başlar. Toplumların kültür tarihlerine katkısı bulunan sanatlardan birisidir. Bugün Afrika'da Eski Mısırlıların beş bin yıl önce sepet yapımında kullandıkları teknik ve metot kullanılmaktadır.
Sepetçilik güzel bir el sanatı olmakla birlikte, bu sanatta uğraşanların iç dünyalarını da dışarıya aksettirir. Sepet örgülerindeki zerafet, renk, doku, desen, şekil çeşitlerinde bunu görmek mümkündür.
Kökü çok eskilere dayanan sepet örme, sepetçilik sanatı; günümüzde ambalajlama tekniğinin gelişmesiyle biraz gerilemiştir. Çünkü eskiden malların piyasaya sürülmesi, tarım, bahçe, bağ ve balıkçılık ürünlerinin taşınması, pazara götürülmesi ve pazarlanmaları hep sepetle olurdu. Modern ambalaj sanayii ise bugün sepetçiliği kaldırmıştır. Buna karşılık, ince sepetçilik, özellikle lüks sepetçilik gelişti. Mobilyacılıkta sandalye ve koltuk yapımında da kendini gösterdi.
Sepetçilik yurdumuzda eskisi kadar çok olmamakla birlikte; Konya, Kastamonu, Kocaeli-Karamürsel, Rize, Edirne, Kırklareli illerinde bugün de varlığını hala devam ettirmektedir. Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde özellikle Trakya bölgesinde yaşayan Çingelerin başlıca geçim kaynaklarıdır.


35 yorum:

  1. süper olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. atom karınca gibisin alanayım bir dakika boş durmuyorsun vallahi ellerine sağlık harikalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) atom karınca ha:) bak şimdi çocukluğum geldi aklıma ne seyrederdik:) böyle dinleniyorum ben de alonenesim.

      Sil
  3. Ne kadar güzel olmuş bunlar:)))) hem de bi dünya....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)evet bir dünya oldu daha devamıda var hem kendime hem okula yaptığım sepet ve tabaklar...

      Sil
  4. Zdrowia Ci życzę Kochana :)
    A koszyczki piękne:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Barbara.kucak dolusu sevgiler.öpüyorum..

      Sil
  5. geçmiş olsun alanaycım, sepetler çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür edeiyorum Noblessem.sevgilerde benden..

      Sil
  6. Geçmiş olsun, çabucak iyileşirsiniz inşallah çünkü görünüşe bakılırsa işler sizi bekliyo:)). Bu arada sepetlerde harika olmuş, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bize göre.teşekkür ediyorum güzel dilek ve beğenin için.sevgiler.

      Sil
  7. Urgandan kaseleri çok beğenmiştim ama bir türlü deneyemedim.Urgandan sepetlerde çok güzel olmuş.Urganın doğallığını çok seviyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende seviyorum Sevgili Nazan.en kısa zamanda denersin inşallah.teşekkür ederim.

      Sil
  8. Çok çok çok geçmiş olsun, daha detaylı mı tetkik yaptırsan nedir bu anlamadım ki. 3 tur antibiyotik...
    Sepetler harika özellikle bitirme detaylarına bayıldım ve sapları eklediğin detaylara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rengim yaptırdım zaten.annemdede hep ateş oldu hastalanmadan bir yıl önce sebebini bulamadılar.sonrada kanser dediler.o yüzden tırstım zaten yaptırdım.kanımda enfeksiyon var.inşallah bu kez silinecek.teşekkür ediyorum canımcım.sapları bende sevdim.ipin ucu çirkin duruyordu ne yapsam derken böyle bişey denedim.oyaladı ama iyi durdu.

      Sil
  9. ay çok şirin bunlar bayıldım. tabaklarınıda görmemiştim onlarda şahaneee ellerine sağlık Dolunay harikasın bu kadar şeyi ne ara yapıp nerede saklıyorsun düşünemiyorum artık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))ev doldu valla.yakında fuar olacağından gıkımız çıkmıyor yoksa dağıtırdım valla:) teşekkür ediyorum.bunları akşamları iş bitince eşimle otururken bir yandan yapıyorum zira beynimi böyle boşaltıyorum:)

      Sil
  10. hepsi de harika olmuş.çok beğendim.İnşallah bir an önce iyileşirsiniz.Sergi için de Allah kolaylıklar versin.Siz üstesinden gelirsiniz öğretmenim : )

    YanıtlaSil
  11. Doğal duruyor ve yine çok güzel olmuş canım.:)

    YanıtlaSil
  12. Excellent weblog right here! Additionally your web site
    quite a bit up fast! What host are you the usage of?

    Can I get your affiliate hyperlink to your host? I desire my web site
    loaded up as quickly as yours lol

    Also visit my site; http://www.blurayarsivim.com/

    YanıtlaSil
  13. Estupenda idea, estan geniales.
    Bss.

    YanıtlaSil
  14. Çok şık olmuşlar ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun,inşallah bu defa silinir gider.Sepetlere bayıldım,kolaylıklar diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah sevgili Gülden.teşekkür ediyorum.sevgiler.

      Sil
  16. öncelikle çok geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum fazla antibiyotik hiç iyi değil içmeni de istemem bu ülkede her hastalığa antibiyotik veriyorlar çok canım sıkılıyor yıllardır kullanmıyorum inatla, boğaz enfeksiyonlarını bol bol karabiberli ,limonlu ,kekikli çay yapıp içiyorum bol bol su iç vücut ter yolu ve idrar yoluyla atıyor spor tavsiye ederim
    hem okul hem sergi şu bu vallahi bravo nazar değmesin tü tü tü maşallah
    sepet çok güzel olmuş ellerine sağlık
    kocaman öpüldün
    (ben daha Eskişehir'e geleceğim demi zaman ayarlamaya çalışıyorum :( )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fatoşum haklısın canımcım bende ilaç içmemekle övünüp duruyordum son zamanlarda.ama enfeksiyon kanımda yani terle suyla atılırmı zor.yıllar önce de geçirmiştim.tansiyonumu oynatıyor yani düşürüyor.sokakta bayılmıştım hiç unutmuyorum bir veli toplantısı dönüşü.tansiyonumun sıfırlandığı söylenmişti.zaten pazar akşamı baygınlık geçirince hadi gideyim dedim.inşallah bu kez geçer.teşekkür ediyorum ilgine bu güzel yoruma ve dileklerine.eskişehir için zamanı ayarla artık!öpüyorum kocaman.

      Sil
  17. Нey there! I simply ωant to offer you a
    huge thumbs up for the excellent info you hаve got here оn this post.
    I wіll be returning to уour site for more ѕoon.


    My webpаge ... angry birds

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun ilaç konusunda çok haklısınız.
    Karşı komşum çok hareketli yerinde duramayan sürekli bir şeyler yapan biridir. Bazen Ayşe abla bana da bulaştır şu enerjini diye takılırım ona.
    Sizinde enerjinize ve yaptıklarınıza hayranım,ellerinize sağlık.
    drydnzlm.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili derya.ne güzel yorum.görüşmek dileğiyle.sevgiler..

      Sil
  19. sepetlere bayıldım.elleriniz dert görmesin.ben de bu tür sepetler yapıp gül ürünleri sattığım dükkanımda arajman amaçlı kullanmak istiyorum.sepetleri yapsam maliyeti yaklaşık olarak nedir acaba?

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)