16 Nisan 2013 Salı

Lavanta Keseleri-LAVANTA-


günaydın dostlarım.nasılsınız?her şey yolunda mı?dilerim öyledir.her şeyden önce sağlıklı olmanızı diliyorum.tadı tuzu olmayınca hayattan keyif almak daha zor..
bana gelince ben biraz dağıldım.bugünlerden annem bende olduğundan gelen gidenin fazla olması,kayın pederin rahatsızlığı( her gün ziyaret edip yemek yapıp göndermek vs) ve cuma günü açılacak fuarın hazırlıkları kafamı da bedenimi de çok karıştırdı:) Rabbim yüzümüzü kara çıkarmaz inşallah..çok şey yaptım yapıyorum ama fotoğraflamaya bile fırsatım olmuyor..yarın paketleme sayım etiketleme vs yapacağım o zaman fotoğraflayacağım inşallah.


bu lavanta keseciklerini de araya sıkıştırdım .özellikle ağaç çalışmalarımın ve keçelerimin aralarına koyuyorum.kokusu muhteşem.lavanta demişken inanılmaz faydalı bir bitki olduğunu biliyorsunuzdur çoğunuz.hadi bir hatırlayalım nelere iyi geliyormuş:

Lavantanın Faydaları: Yatıştırıcı ve uyarıcıdır. İdrar ve gaz söktürür. Karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır. Romatizma şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir. Ateşli hastalara iyi gelir. Özellikle Karaciğere çok faydalı olan Lavanta, karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bu özelliği ile karaciğer yetmezliği, hepatit B ve C, sarılık gibi hastalıklarda faydası görülür. Lavanta çiçeği yağı kapalı göze kompres yapılırsa gözleri kuvvetlendirir ve rahatlık verir.
Lavanta Nasıl Kullanılır? Çoğunlukla kokusu için kullanılır. Lavantadan lavanta yağı ve lavanta kolonyası elde edilir. Kokusu tahta kurtu, güve gibi böcekleri uzaklaştırır. Lavanta çayı, romatizma ağrılarını hafifletir, ayrıca saç derisine sürülürse saç dökülmesini azaltır. Lavanta yağı bulantı ve kusmaları giderir. Lavanta yağı ayrıca, başta egzama ve yanık olmak üzere sedef, akne gibi cilt rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Yemek ve salatalara 2-3 damla lavanta yağı katmak cinsel gücü arttırıcı etki gösterir. Lavanta yağı zehirlenmelere ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceği için günde 5-6 damladan fazla almamak gerekir. İçki kullananlar, hamileler ve emziren anneler lavanta kullanmamalıdır.
Lavanta, güzel kokusunun yanında, antiseptik ve cilt temizliği sağlamada yararları mevcuttur. Lavanta, küçük ve hafif yanıklarda ve deri enfeksiyonlarının tedavisinde losyon olarak kullanılabilir. Birkaç damla lavanta yağı, steril su ile karıştırılarak, nemlendirici olarak, sedef hastalığında, kızarıklık ve kaşıntılı lezyonlarda kullanılabilir

20 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin inşallah.
    Hayırlı olsun fuar inşallah, arada sırada böyle tatlı heyecanlar yaşamak lazım. Renk geliyor insanın dünyasına, fuarı ziyaret etmeyi çok isterdim ama sanırım farklı şehirlerde yaşıyoruz..
    Umduğundan çok daha güzel geçer inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah sevgili Yasemin.teşekkür ediyorum bu güzel yorum ve temennilere.inşallah birgün tanışma fırsatı çıkar.sevgiler..

      Sil
  2. Yine çok cici olmuşlar. Hastala şifa, sanada Allah kolaylıklar versin canım

    YanıtlaSil
  3. Pero que velocidad creando, estan preciosos.
    Bss.

    YanıtlaSil
  4. çok güzeller ellerine sağlık alanayım

    YanıtlaSil
  5. canım lavanta keselerin çok güzel olmuş ellerine sağlık :) bu arada lavanta nelere iyi geliyormuş da haberimiz yokmuş paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.lavanta cidden çok güzel bir bitki.sevgiler..

      Sil
  6. çok doğal gözüküyorlar.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Fazlasıyla yoğunsun Alanayım kayınpederine geçmiş olsun diyorum. Bütün bu koşturmacalar içinde hala çok güzel işler yapabiliyorsun. O yüzden bu kadar işi bir arada yapabilen insanları gerçekten takdir ediyorum. Kolaylıklar diliyorum bütün işlerinde.
    Lavanta keseleri oldum olası çok severim ve bende yaparım. Her çekmecemde vardır mutlaka kokusu deli eder beni :)
    Çok beğendim yaptığın keseleri ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım canım benim teşekkür ediyorum.yine ilaç gibi yorum yazmışsın.inşallah diyorum.kucak dolusu sevgiler canım..

      Sil
  8. keseler süper ellerinize sağlık bende bloğuma beklerim yorumlarınız ve fikirleriniz için
    teşekkürler şimdiden
    www.hamarathatunum.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili Burçin.tabiki gelirim.sevgiler..

      Sil
  9. çok güzel olmuşlar ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. geçmiş olsun ve kolay gelsin canım.keseler bi harşka bayıldım.sevgiler

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)