21 Şubat 2013 Perşembe

Mor -Anlamı- ve kapı süsünde yansıması...

günaydın günaydın günaydınnnnnnn!)neşeli bir gün olsun.sıcacık sorunsuz ağrısız kavgasız kaygısız.
mor rengin hakim olduğu yeni bir kapı süsü.en sevdiğim renktir mor.olumlu ve olumsuz yanları olan bu rengin gardrobumda olmasından her daim mutlu olurum.aksesuarlarda da.



Mor duygu rengidir, çok özel bir renktir, mistik bir yücelik getirir ve metafizik gücü simgeleştirir. Mor imparatorlukların, dinlerin, ölümün, cazibenin ve sevginin sembol rengi olarak yüzyıllar boyu kullanılmıştır. 
Mistikler, büyük sanatçılar, düşünürler, toplumları düşünce ve ideallerle yönlendirenler tarafından seçilir ve kullanılır. Büyük, ölümüne ve çok özel aşklar mor rengin aşklarıdır onlardan sürekli mor renk yayılır. Bu renk nedeni anlaşılmaz bir bütünlük ve birlik sağlar çünkü bu gizemli gücün önünde mor bir sis ve buğu vardır. Müzikte mor rengi veren nota si'dir.
İstemediğiniz sorumluluklar sizin için çekilmezdir, bu duruma zorunlu olarak düşerseniz asla mutlu olamazsınız. Çevrenizde bu rengi yayan bir ortam bir şekilde muhakkak olmalıdır, yoksa yaşama küsebilirsiniz. Siz zor karar veren ve aslında çevreye yani sıradanlığa uyumsuz birisiniz. bu da ayrıcalığınızdır. Bütün yeni çağ aktiviteleri başta astroloji olmak üzere, parapsikoloji, kristaller ve ruhsal şifa sizin için doğal ve uygun konulardır. 
Eflatun seçilmiş ve mükemmeliyetçi bir renktir, seçilmişler içindir. Manevi enerjiyi simgeler, ruhsal yetenekleri geliştirir, sır küpü olmanızı sağlar. Zeka düzeyinizi arttırır. 
Mavinin ve kırmızının karışımı olan mor size korunma güdüsü sağlar, kendinizi sanki sağlam bir kalkanın arkasında gibi hissedersiniz. Bu renk kokteyli sizi sakinleştirebileceği gibi aynı zamanda da uyarıcıdır. Örneğin bu renklerin yani mavi tonların ve kırmızının yani morun hakim olduğu odalarda sevişmeyi deneyin; göreceksiniz ki çokşey farkli olacaktir. 
Mor renk size güç verir, yeteneklerinizi pozitif olarak etkiler. Konsantrasyonu arttırır aynı zamanda da meditasyon için çok uygun bir renktir. Mor renkli bir ışığın veya enfraruj bir lambanın yandığı bir odada oturup kendinizi dinlemeniz ve sizi yoran düşünceleri yarım saat için olsa da kafanızdan atmanız tahmininizden öte size dinlendirecek ve sakinleştirecektir. Yanlız şunu hiç unutmayin, bu renk sizi ancak rahatsız etmediği sürece kullanmalısınız; bunun göstergesi ise uykularınızdır.
Mor renk sizi rahatsiz ediyor ve sevmiyorsaniz sizi korkutan güçler demektir; beklenmedik tehlikeler düşlüyorsunuz ve ani sürprizlerden korkuyorsunuz. İlişkilerinizin daima dengeli ve dozunda olmasını istiyorsunuz; çok sıcak ve çok soğuk ilişkiler size göre değil. kendinizi dengelemek için çevrenizde ve gardrobonuzda çimen yeşili ve pembe renkleri bulundurun.


43 yorum:

  1. Mor benimde sevdiğim bir renk siz bu gülleri nasıl yapıyorsunuz çok hoş oluyor bir postta anlatsanız resimli çok sevinirim :) teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili roseone.gülleri yazarak anlatmak zor geliyor ama söz videosunu yapıp koyacağım.

      Sil
  2. günaydınnnnn günaydınnnnn:)) sende benım kızım gıbı mor sevdalısısın demekki:))kızımın odası tamamen mor ...mor un her tonu var hemen hemen ..demek cocuk o yuzden hıc cıkmak ıstemıyor odasından:))bu arada mor a takıldım da kapı süsünü unutuyordum:)) harıka olmus renkelerde cok hoş gercekten..bayılıyorum böyle süslü kapılara..sagolsun sevgılı arkadasım selcen yani delişibunlar.blogspot.com ..bana nefıs bır kapı süsü yapmıştı hala onu kullanıyorum..süsü sevıyorum ben yaa:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)evet.teşekkür ederim güzel yorum için.selcen hanımı bilmiyordum hemen gidip bakacağım.adı kızkardeşimle aynı salt bu sebeble bile bakabilirim.kızınız doğru karar vermiş.en sağlıklı uyku mor renkte olanmış.söylemesi..

      Sil
  3. merhaba alanaycım. çok çıtır çıtır bi kapı süsü yapmıssın. Renkler harika misafirlerini bu güzel kapı süsü ile karşılayıp onlara pozitif enerjini vereceksin. öpüyorum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim prensesim hoşgeldin özlettin nerelerdeydin...

      Sil
  4. Bayıldım kapı süsüne , bu arada mor hakkında birçok şey öğrendim.. Farkında olmadan kapı önü gazeteliğimin güllerini mora boyamıştım hafta sonu :) Güldüm şimdi kendime ...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili neslihan..evet kapı önü gazeteliğin çok güzel olmuştu ayrıca.sevgiler..

      Sil
  5. Çok şık olmuş. Mor rengi çok severim, kendime de yakıştırırım :) Ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim asterias.seni görmek çok güzel.sevgiler..

      Sil
  6. Mor rengini çok severim ama bu kadar geniş anlamını yeni öğrendim :))
    Çok güzel olmuş kapı süsü, hünerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında daha çok vardı yazacak ama sıkıcı olmasın diye kısa kestim:) teşekkür ederim düşlerimden inciler..

      Sil
  7. Bende severim Mor ve tonlarını. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Amanın! Neymiş bu mor böyle sevgili Alanay!!!! Bu arada benim yatak odam da mor renkte. Bir duvarı koyu mor, geri kalan üç duvar açık mor... Hımmmmmmm....

    Bu arada çelengin/kapı süsün yine güzel, hep güzel. Ellerine sağlık! Düğmeler bence harika olmuş

    Gününün güzel olması dileğiyle... Sevgiler efenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) mor çok şeymiş demetcim.yatak odana doğru renk seçmişsin işte bravo!teşekkür ediyorum.sevgiler.

      Sil
  9. Alanaycım vallahi mor rengi sevdiğime bir kez daha mutlu oldum vallahi. Bilirsin ben de mor renk hastasıyım :D

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin mor sevdiğini bilmez miyim.teşekkür ederim canım.sevgiler..

      Sil
  10. mor asaletin rengidir diye biliyorum ben de severim çok:) kapı süsü çok güzel yine alanay:) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle doğru sevgili ecer.asaletin asilliğin simgesi o yüzden kraliyet armalarında çok kullanılmış mor rengi.teşekkür ederim..

      Sil
  11. vay be mor deyip geçmemek lazımmış...
    ben severim aslında moru ama şimdi düşündüm de gardrobumda hiç mor yokmuş benim ama lilalarım var ikame edermi :)
    kapı süsüne düğmeler çok yakışmış ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ikame eder ama bir fırsat bulursa moruda ekleyiver hatta dik derim.şöyle hoş bir etek mesela!teşekkür ederim..

      Sil
  12. Mor rengini ben de severim canım. Çok hoş bir tasarım olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşınım ben teşekkür ederim yanlız bırakmayıp kapımı her daim çalıyorsun iyi ki varsın..

      Sil
  13. Moru ben de çok severim ve harika olmuş.İlginç bilgiler...ne güzel dilekler bunlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili feyza.dileklere gelince hep gerçek olsun inşallah...

      Sil
  14. mor ve pembe en sevdiğim renk süper olmuş...
    ellerinize sağlık.........

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel ya. Mor ile ilgili bilgiler de çok hoş. Gerçekten de kullandığın renkler çok etkileyici. Bir tek ne var biliyor musun dolunay. Kırmızı düğme. İki şekilde algılanabilir. Birincisi, bağımsız ve kendine özgü. İkincisi; Bunun burada ne işi var.
    Acaba diğer izleyiciler kırmızı düğme için ne düşünecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))sen varya cidden çook akıllı bir kadınsın!birincisi şekerim.çalışırken hikaye kurgulamayı çok severim.hayal gücüm hem tuhaf hem kendi açısından geniş.kırmızı ile mor arasındaki husumet benim öyküm.kırmızı çok kıskanç birde hırslı.araya giriverdi öylece.mor asil ya seviyeyi bozmadı bırak orada dağınık kalsın dedi:))

      Sil
  16. çok beğendim ellerinize sağlık çiçeklerin hepsi çok harika :)) moru eskiden çok sevmezdim ama, evim şahane programındaki selim bey çok fazla kullanınca ben de sevmeye başladım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili büşra.sanırım birçok şey gibi bakış açısıyla ilgili.değişmeyen tek şey değişim değil mi?sevgiler..

      Sil
  17. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. fatoşum benim zarif arkadaşım sende ne güzel yorum yazmışsın böyle yorgunluğu alan.teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  19. pembeden sonra sevdiğim renkler arasındadır mor bayıldım yine ellerne sağlık alanayım:)

    YanıtlaSil
  20. Bir renk üzerine bukadar şey söyleyebilmek te bir marifet, bu güzel kapı süsü de ayrı bir marifet. İkisi için de tebrikler...:)

    Renk hakkında ilginç bilgiler edinmiş oldum, Ben mor renge hayatımda pek yer vermem, çok azdır eşyalarım ve giysilerim arasında, kırmızı oranı yüksek olan tonlarını tercih ederim genelde.
    Ve evet son paragraftaki gibi dengeli ilişkilerden yanayımdır..:)

    YanıtlaSil
  21. Ay ben mor konusunda ne kadar negatifmişim :( bana morluk ya da morarmayı hatırlatıyor :( Belki de ten rengime yakışmadığı içindir. Uyumsuz bir ikliyiz morla :) ama kapı süsü bir harika üstümde olmayınca seviyorum moru :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman objelerde kullanmaya devam :) teşekkür ederim .

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)