Okuyanda içkiye düşkünüm falan sanacak.:))yok düşkünlüğüm falan yok ta,geçen yıldan beri kızlarla yaptığımız günlerde kahve yanında sevgili esra bize kendi yaptığı likörleri ikram ediyordu.likör bardakları malumunuz minicik bir iki yudumluk bişey ve kahveyle enfes oluyor.yaz dönemi memleketten dönerken bahçemizden topladığımız şeftali ve böğürtlenlerden bende denemek istedim.şu ana tam olarak olgunlaşmadı.bu hafta içine votka ekleyeceğim.ayrıca pastalarda da kullanabiliyoruz.zaten kız kardeşime söz verdim.daha önce bahsetmiştim kendisi bir cheff.ve enfes pastalar yapıyor.buraya gelince ona vereceğim çoğunu:))gelelim nasıl yapıldığına:
1 kilo meyve (istediğiniz meyve olabilir)
yarım kilo şeker
meyveleri küçük küçük doğruyorsunuz. ardından cam kavanoza koyup üzerine şeker ilave ediyorsunuz.güneş görmeyen bir yerde ağzı kapalı olarak bi kaç gün bekledikten sonra (şeker eridiğinde) çalkalıyorsunuz.bu işlemi yani bir iki günde çalkalama işlemini yaklaşık 1.5 ay yapıyorsunuz.bu şekilde fermante oluyor.sonrasına arzunuza göre alkol ekliyorsunuz(votka yada apsolito)yaklaşık 35'lik votka yeter sanırım.cidden tadı çok güzel oluyor.içki sevmem hatta kokusu içimi kaldırır ama likör daha farklı ve lezzetli geldi bana.denemek isteyenlere.
Dikkat ettim de içinde alkol yok öyle değil mi? Bu, Keskin'in yaptığı tükenmeze benziyor. TÜKENMEZ
YanıtlaSilhakikatten tadı güzel oluyor mu ya?
YanıtlaSilyaw biz bunu neden denemiyoruz kiii :)
Ev yapımı vişne likörünün hâlâ tadı damağımda :)
YanıtlaSilalanaycım canımmm nerden başlasam güzelim bana bıraktığın o hangi yoruma cevap yazsam bilmemedim blogumu açınca 6 yorum vardı kesin olaganüstü bir durum var dedim sen gelmişsin güzelimmm çok şımartıyorsun beni ama:))) çok saol canımmm güzel düşüncelerin için
YanıtlaSilgegelim liköre :)) hiç içmedim ama nane likörü duymuştum limom vs. renkleri çok güzel görünüyor burdan evde yapmak harika bir fikirmiş bende nar ekşisi yapmayı palnlıyorum bakalım olucakmı:))
Güzele benziyor Dolunay' cım, ben de vişne likörüne bayılırım, denemek lazım ama geç kaldım sanırım bu yaz.
YanıtlaSilmail adresinize ulaşamadım, bana mail atabilir misiniz size bloğunuzla ilgili bir şey soracağım, teşekkürler
YanıtlaSilea@esraalpay.com
aslında ilk 1.5 aydan sonra koyuyorsun gülsüm ablacığım.alkol olmazsa likör olmuyor sanırım:))
YanıtlaSiltadı güzel oluyor figen ablacığım dene derim.öpüyorum..
YanıtlaSilevet vişnede harika sevgili çiğdem:)
YanıtlaSilmavicim canım abartmadımki düşüncelerimi yazdım ve içimden gelerek.çünkü hakediyorsun.nar ekşisi nasıl olacak dene bakalım.sevgiler canım.
YanıtlaSilElelrine sağlık emininm süper olmuştur. Artık kahveye geldiğimde bir yudumluk istgerim alanaycım :D Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim sibelciğim.bittiğinde söz ikram edeceğim.sevgiler..
YanıtlaSilmerak ettim gerçekten...
YanıtlaSilşimdi kış kış neyle denicemki ben bunu :)
Himmm bunlar değişikmiş yapılabilir yani de daha şimdiden aklım karıştı hangi meyveyle yapsam diye. Ben en çok nane likörünü severim de o olmaz sanırım bu yöntemle, bir de vişne ki ben onu da rakı ile yapar idim:) Peki yaa portakal, kabuklu mu kabuksuz mu? yaparsan paylaş:))
YanıtlaSilalkolsuz yapıldıgında nasıl olur acaba canım yaa.??
YanıtlaSil