9 Eylül 2012 Pazar

Memleket (koyulhisar) Günleri...


Merhaba sevgili dostlar.yine uzun bir aradan sonra döndüm.bu sıralar bunu sık sık tekrar ediyorum değil mi?Memleketteydim.Yani Koyulhisar da.Ailemle beraber oldum.bayramı birlikte geçirdik.tek eksiğimiz Amerika da ki kız kardeşim ve kızıydı.inanılmaz yoğundu.bayram telaşından sonra annemin evi boyadık ablamla birlikte.bahçe işleri ile uğraştık;erik çarptık,erik kırdık ve kurutmaya bıraktık:






                                             bahçemiz her zaman ki gibi şahaneydi ve bereketliydi...












                 ormana gittik,piknikler yaptık.nasıl özlemişim dağları,ormanın kokusunu,dokusunu...










                                                        dağ çileği.aroması inanılmaz güzel...


                                                                yedik içtik eğlendik...



                                                              balıklar kardeşim Afşin den...



                                       kışlık süt yufkası,erişte,şehriye,kuskus,kadayıf vs yaptık...


 bu arada irem yufka açmayı iyice öğrendi:)hatta mahalledeki hanımların bazılarından bile daha iyi açtığını söyleyebilirim:)pişiren ben olduğum için kimin yufkası daha iyi biliyorum:) süt yufkası kış için hazırlanan kışlık yiyeceklerimizden.memleketim dışında hiç bir yerde görmedim.yozgat da şebit yapıyorlar ama ekmek niyetine.bizdeki süt yufkası ise bir aile için yaklaşık 8 kilo süt çok az yoğurt ile yoğrulup incecik açıldıktan sonra sacda azıcık pişirilip katlanıp ardından kurutmaya bırakılan bir tür kışlık yiyecek.kışın ılık suda ıslatılıp normal yufka ile nasıl börek yapıyorsanız aynı şekilde yapılır.ve tadı şahanedir.bu sene fotoğraf çekimi ile çok uğraşamadım yoğunluktan dolayı aslında kuskus,erişte,şehriye,kadayıf vs nasıl yapılır fotoğraflayarak anlatmak isterdim.pestili nasıl yaptık,pekmezi nasıl kaynattık,reçeller,marmelatlar...:))bir daha ki sefere.


                son olarak kerdeşimin gözüyle bir kaç kare daha ekleyip bitiriyorum bu uzun postu.





























16 yorum:

  1. Hoşgeldin canım ooo sen kışlıkları bitirmişsin, kışın afiyetle yeminizi dilerim.
    canım resimler harika senden bir ricam var en sondan ikinci resime büyük isimlerle kendi logonu yaz çünkü o çok süper bir resim ve bir çok yerde göreceğimize eminim, sana ait olduğunu başkalarıda bilmeli kendi blogunun adresini çaprazlama üstüne yaz ki silme imkanlarıda olmasın , bayıldım bayıldım bir geldin pir geldin:))

    YanıtlaSil
  2. hoşbulduk kuğum.teşekkür ediyorum öncelikle.resimlerin üzerine tavsiyen üzerine logo yazdım ama son yüklediklerim yazılı olanlarla bir türlü değişmedi.sonra yine deneyeceğim.tekrar teşekkür ediyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldin Dolunay' cım. :)
    Ben de yine sitede mi bir sorun var diye düşünmüştüm geçen gün, yazıların gelmeyince. Ne güzel bütün kışlıklar hazır. Pekmeze varana kadar yapmışsınız, bravo, ellerinize sağlık. Ağız tadıyla yensin hepsi. İrem' e de bravo doğrusu ben onun kadar başarılı değilim hamur açma işinde...

    YanıtlaSil
  4. Olá querida! Há quanto temo... estava sentindo sua falta. Que lugares lindos vc nos mostra... parabéns! Bjssssssssss

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel günler geçirmişsin bereketli doğanın kucağında, bilmem şimdi kendini şehirde nasıl hissediyorsun :)
    Hoşgeldin canımcım, özledik ama seniii :)

    YanıtlaSil
  6. hoşgeldin:) ne güzel fotoğraflar.. görmek istedim oraları:)

    YanıtlaSil
  7. Hoşgeldiniz hoşgeldiniz.. Cidden uzun ara verince ne oldu dedim. İyisiniz şükür..
    Evet sizi izlemeye devam..:))
    Selam ve sevgilerle....

    YanıtlaSil
  8. Süper bu ne muhteşem bir manzara bu ne bereket bolluktur öyle herkesin kısmeti bereketi burada toplanmış sanırım ,Dolunay'cim sen ve kızın da süpersiniz maaşallah ne marifetlisiniz siz öyle,çok güzel bir köyünüz var bu güzelliklere sıkı sıkı sarılın ki yitip gitmesin köy hayatı çok güzel
    hoş geldin canım öpüyorum

    YanıtlaSil
  9. Hosgeldin alanaycim.. Ne kadar güzel hazirliklar bunlar.. Allah agiz tadiyla yemek nasip etsin.. Fotograflar harika.. Cok özlettin kendini..
    Sizin süt yufkasi bizim memlekette yukadir.. Yuka derler yani..denizli buldan ilcesinde...
    Kurutulur.. Kisin islatilip börek yapilir.. Yada kizartilir yagda, icine peynir ya da kavurma konur yenir.. Kuru yukalar üst üste mis gibi dizilir... Hamuruna ne kadar ne kondugunu bilmiyorum.. Anneanneme sorup ögreneyim ..ögrenmek lazim... ama senin dediklerinden baska birsey yok tabi.. Ben oranlarini bilmiyorum...;)))
    Hep hazirdan yedim bu zamana kadar..;)))) Artik ögrensem fena olmaz hani..kizina aferin valla.. Eline yakismis hem de.. Kimin kizi oooooo?;)

    YanıtlaSil
  10. alanay benim bloğumda sen ekliydin yani izliyodum sonra senin adresinde sadece yabancı bir blog olarak karşıma çıktı bende belki bu bloğa dönüş yaptın yada bir kaç yayın böyle yayınladın diye üstüne durmadım sonra baktım değişen bişey yok ama sana da ulaşamadım (face arkadaş değilmişiz nereden ulaşıp soracağımı bilemedim)sonra mavi ye sordum sana yorum yazarsa sorarsın dedim dur ben bakayım deyip senin bloğa girdi o da "bende de aynı bir yanlışlık olabilir ben ona ulaşabilirsem söylerim dedi"
    demin baktım bir bloğa yorum yazmışsın şükür buraya geldim.

    "http://alanay-alanaysblog.blogspot.com/" bizde kayıtlı olan adres bu ,nedense daha önce izlediğim senin bloğun bu bloğa kaymış-yönlendirilmiş.Seni bilgilendirmek istedim .
    HOŞGELDİN bu arada:)

    YanıtlaSil
  11. aaa inamıyorum geldin mi canım çok şükür çok şükür sezo bigoyla ben seni bukucaz die yemiştik kafayı aslında daha çok o çünkü blogun ingilizce olmuştu teknoloji blogu çıkıyordu çok şükür yurdumdan kareler var herşey nesif on numara o havayı içime çekmek isterdimmmm dinlenmişsin gezmişsin ne güzek canım güüzel kızını ve seni öpüyorum bi daha kaybolma emii

    YanıtlaSil
  12. Hoş geldiniz:) ne kadar güzel vakit geçirmişsiniz:)Kızınızı da tebrik ederim yufka açmak kolay bir iş değildir.Kendimden biliyorum çok zor öğrendim:))

    YanıtlaSil
  13. Canım hoş geldin. Ben biraz geç gördüm ama:)
    Görseller harika. Keyifle baktım her birine.
    Kocaman öperim ^-^

    YanıtlaSil
  14. Hoşgeldin şeker. Yine görüntüler süper.

    YanıtlaSil
  15. herşey harika görünüyor ama böreklere bayıldım alıp kaçsam bir kaç tane =)

    YanıtlaSil
  16. teşekkür ediyorum sevgili dostlar güzel yorumlarınıza.hepinizi kocaman öpüyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)