13 Temmuz 2012 Cuma

" Mandala" Çalışmalarımız

Kimi sınıflara hazır çizim üzerine çalışmalar yaparken kimi sınıflarda mandalalarını kendileri tamamladılar.çok keyif aldıkları bir çalışma.mandala bilmeyenler için:
 Mandala Nedir?
Mandala hemen hemen daire veya merkez anlamına gelir. Belirgin bir şekilde duran merkez noktası etrafına şekiller ve desenler yerleştirilmiştir. Mandala, boyama yoluyla insanı sakinliğe ulaştırır, rahatlatan bir etki yapar. Günümüzde çocuklardan birçok şey bekleyerek onları çeşitli stres faktörleriyle karşı karşıya getiriyoruz. Hafif bir klasik müzik eşliğinde boyanan “Mandala” sonunda çocukların stresleriyle kolaylıkla mücadele edebildikleri, sakinlik ve soğukkanlılık kazandıkları görülmüştür. Mandala çalışmasından sonra çocukların, grup çalışmalarında, gruba uyum sağlamalarında ve dinleme becerilerinde olumlu etkiler görülür. Ayrıca Mandala çocukların kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerine yardımcı olurken, dikkat sürelerinin de uzamasını sağlar.

 







1 yorum:

  1. çok yetenekli öğencilerin varmış.tabi öğretmenleri böyle becerikli olunca.bu arada bende bloğuma beklerim http://goznurum48.blogspot.com/

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)