Dango İçin Malzemeler:
200g pirinç unu(sanırım onun pirinç unu dango yapmak için ama bunu Türkiye'de bulmak zor.)
200ml sıcak su
Mitarashi Sosu:
100ml su
yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar soya sosu(tuzsuz değilse kullanmayın)
70g şeker
1,5 yemek kaşığı kadarda pirinç unu
Dango'yu herhangi bir sosla da yiyebilirsiniz(reçel, çikolata sosu v.s.)
öncelikle orta büyüklükte bir kap alın. içine pirinç ununu ve suyu ekleyip yoğurun. fazla su veya fazla un koymayın ikiside yeterli miktarda. eğer damak tadıma uymayabilir derseniz biraz pudra şekeri ekleyebilirsiniz. İrem eklemiş.
bir tencere alıp içine büyük bir çorba kasesini ters çevirip koyun. tencere kaynarken dangoları ıslatmayacak şekilde su ekleyin. ters çevirilmiş kasenin üstüne bir tabak ve onun üstüne peçete yerleştirin. üstüne dangoları parça parça yerleştirin ve peçeteyle kapatın. tencereyi kapakla kapatıp suyunu kaynamaya bırakın. dangolar parlak ve yumuşak kıvama gelinceye kadar bekletin.
bütün hamurlara aynı yöntemi uyguladıktan sonra hepsini birleştirip iyice yoğurun. ardından yılan haline getirip küçük parçalara ayırın. küçük parçaları elinizle yuvarlayıp kürdanlara batırın.
dangolarınız hazır!soya sosunu ailece sevmediğimizden kızım bir çikolatalı birde böğürtlenli hazır sos kullanmış.damak tadıma çok uygun olmasa da fena değil di diyebilirim.
Ellerine sağlık prensesinin:) Hoş bir görüntüsü var.
YanıtlaSilSevgiler canım.
teşekkürler canım..
YanıtlaSilsenin kızı sevdim vallahi ,Japon animelerine ben de bayılırım selamımı söyle canım
YanıtlaSilzahmetli bir tarife benziyor
denesek mi acaba
sevgiler
Ellerine sağlık. Bravo valla. Afiyet olsun.
YanıtlaSildango ne dedim bian bu nasıl degişik bir tarif cnm en son güzel kızın un helvası yapmıştı blogunda donmuştu uzun bir süre ben bunları nasıl kaçırıyorum:(
YanıtlaSilbu çok hoşuma gitti bayılırım degişik kolay şeyler denemeye teşekkürler cnm
bloguma bıraktıgın sıcacık yorumlar için teşekkürler öpücükler
Maşşallah kızına hem çok tatlı hem de becerikli birisi aynı annesi gibi :D ne de lezzetlidir onlar di mi dolunaycım :D
YanıtlaSilIlginc..denemek gerek...;)
YanıtlaSilfatoşcuğum çok zahmetli değil aslında.dene bi bakalım.teşekkürler..
YanıtlaSilteşekkürler dilekciğim..
YanıtlaSilmaviim senin kadar becerikli değiliz ama esinlenmediğimi söyleyemem:)teşekkür ederim.sevgiler..
YanıtlaSilevet tatlı değil mi bide kabul etse:)teşekkürler sibelim.sevgiler..
YanıtlaSilnar çiçeğim seni pek sarmadı hissedebiliyorum:) ama bi dene bakalım belki beğenirsin:)
YanıtlaSilDün bunu yazdiktan sonra cin lokantasina gittik.. Onlarinda böyle ilginc yemekleri var..valla beni sasirtan tatlarla karsilastim.. Farkli susileri de vardi.. Soya soslu ördek kizartmasi, cubuklarla yenen farkli farkli sebzeler, pilav.. Tatlar tabi farkli ..ama kötü degil.. Acik olmak denemek gerekmis.. Deneyimler bunu gösteriyor.. Tutucu olmamak lazim.. Bu japonlarin birde wasabisi var.. Denedin mi onu?
YanıtlaSilAma yinede ben dikkatliyim.. Önce azicik alip deniyorum;)))) bazen tadi bizim tatlara uymayan yemeklerde cikiyor ...
aslında tarifte bi yanlışlık var türkiyede satılıyo mu bilmiyorum ama pirinç unu yerine tatlı pirinç unu kullanılıyo bu dahada tatlı bi hal katıyo ._. bide sonunda genelde gıda boyası ile sarı pembe ve yeşil halde 3 top bambu çubuklarına dizilip sos dökülüyor :D
YanıtlaSilkızınızla evlenmek isterdimmmmmmmmmmm
YanıtlaSilhımm kızınızın ellerine sağlkık bende narutocuyum ve bende resimleerini çizerim ve bir tek narutonun değil :)
YanıtlaSil