Bal gerek içinde barındırdığı vitaminler ve minerallerle gerekse yapısal özellikleri sebebiyle insanlar için tam bir şifa kaynağı olduğu tespit edilmiştir. Yaklaşık balın 500 hastalığa faydalı olduğu belirtilmiştir. İşte Balın faydalarından birkaçı:
İYİ BİR KORUYUCUDUR: Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde birçok gıda bozulmadan saklanabilir.
MİDEYE KUVVET VERİR: Baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve Hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.
KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.
DAMARLARI AÇAR: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle Kalp Hastalarına faydalıdır.
ROMATİZMA:Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.
ALERJİ: Alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir.
AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç dakika içinde dindirmeye başlar.
İŞTAH AÇICI: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve mineraller insana zindelik verir.
DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.
KABIZLIK: Bilhassa sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.
ŞİŞMANLIK: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.
YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. Cavanagh ve BEAZLEY adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren Kalbi Tutacoli mikropları ile Candida Albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. İnhibin mikropların üremesini de önler.
BALGAM SÖKTÜRÜR: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.
GÖZE FAYDALIDIR: Gözün görme gücünü arttırır. Nar suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.
KARIN AĞRISI: Karın ağrısını geçirir. Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.
İDRAR: Söktürür. Mesane yollarını temizler. İltihabını giderir.
KÖPEK ISIRMASI’na karşı faydalıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir. Ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür.Kuduz ihtimaline karşı tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.
CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR: Vücud bal ile oğulursa cilt yumuşar. Bitleri öldürür.
SAÇLAR’ ı besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler,uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.
NEZLE’yi geçirir. Bal limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.
VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.
YANIKLAR: Bal zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir. Yanık izi kalmaz.
VARİS’e faydalıdır. Bal vücudda olan olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.
KARACİĞER: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.
SARILIK: Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.
TERLEME’yi giderir. Bal mumu ile birlikte birkaç gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.
İSHAL’i durdurur. Soğuk bal şerbeti ishale çok faydalıdır. Kısa sürede durdurur.
ALACA: Alaca hastası olanlar en az iki-üç ay sabah aç karnına bir su bardağı bal şerbeti içerse şifa görür.
KOLESTOL’ü düşürür. Yatağını ıslatan çocuklar için gayet faydalıdır. İLAÇLARIN YAN TESİRİ’ni önler. Zararlarını nötüre eder. AKNE için iki çorba kaşığı bal iki çorba kaşığı süt limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi faydalıdır. Büyüme çağındaki çocukların ZEKA GELİŞİMİ’ne azımsanmayacak derecede olumlu etkisi vardır. Ayrıca önemli ölçüde CİNSEL GÜCÜ arttırıcı özelliği vardır.buradan alıntıdır...
Evinize yemek için özellikle petek bal aldığınızda bu kez tavsiye ettiğim şekilde hazırlayıp tüketin derim.ilk olarak petek balı bir tepsiye koyup dik olarak tutun.bunu yapmadan öncede bir tencereye tel süzgeç yerleştirin.2 kaşık hazırlayın.bunu iki kişi yaparsanız daha kolay olur sizin için:)
kaşığı yatay olarak peteğin yüzüne daldırıp üzerindeki balı sıyırmaya başlayın.kaşık dolduğunda diğer ikinci kaşıkla üzerindeki balı altında tencere olan tel süzgece aktarın.bu şekilde peteğin her iki yüzeyindeki balları sıyırın.böylece sadece arasındaki balmumu ve üzerindede çok az bal sıvısı kalmış olacak.eh işimiz bitti mi?hayır.süzgecin ağzına bir kapak kapatıp balı sızması için bir kenara kaldırın.ki bu yaklaşık 2 gün sürer.tepsi içindeki balmumunu tahta çıtasından bıçak yardımı ile ayırın.balmumları soğuk ama özellikle dinlendirilmiş yada hazır aldığınız suyla doldurduğunuz bir tencereye koyup ağzını kapatın.bırakın bir gün beklesin.böylece üzerinde kalan bal suya geçecektir.işimiz bitti mi ?hayır.ertesi gün balmumunu koyduğunuz suyu tel süzgeçten geçirerek cam bir şişeye koyun.şimdi bal oranı çok yüksek bir doğal tadlandırıcınız oldu.bu suyu ıhlamur kaynatırken yada komposto yaparken yada meyve sularına şeker yerine kullanabilirsiniz.ben ıhlamurda kullanıyorum ilaçsız bu şekilde gribi yeneceğim inşallah.suyumuzu buzdolabında saklamayı unutmayın.işimiz bitti mi?hayır:) geriye bal mumu kaldı.şimdi bu balmumu ile çok özel ve faydalı bir merhem yapalım.nasıl mı?balmumunu cam bir kavanoza yada eski bir kaba koyup içinde suyla kaynayan başka bir tencereye yerleştirip benmari usulü eritin.balmumu eridikten sonra balmumu oranı kadar sızma zeytinyağı ekleyip donmadan saklayacağınız cam bir kavanoza koyun.merhem hazır.bu kas ağrılarına,eklem ağrılarına çok iyi geliyor arkadaşlar.yapılışını fotoğraflamak istedim ama ben daha öncesinde koca bir kavanoz yapmıştım.balmumunu eritmedim o yüzden.bu yazdıklarım dışında topuk dirsek vb yerlerdeki sertliklere çok iyi geliyor ve süper yumuşatıyor.ellerime ve dizlerime sürekli kullanıyorum.sadece iyice yedirmeniz gerekiyor.mutlaka deyin derim.burada hep görüyorum balı sıyırmadan yiyorlar.ortadaki balmumunu ya çiğneyip çıkarıyorlar yada yutuyorlar ki mideyi son decere yoracak hazmedilemeyecek birşey.balı sıyırdıktan sonra süzmeden de çok rahat yiyebilirsiniz.ancak özellikle çocuklar süzme haliyle daha çok seviyorlar değil mi?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorum yazan parmaklar incinmesin:)