8 Ekim 2011 Cumartesi

GECE GECE GECELİK,BAKIN OLDU BİR KAÇ HECELİK :))

Ha ha gece gece çok çalışmak biraz internet,çok çikolata,az televizyon,bol cola oratay böyle absürt bir başlık işte:)ama siz başlığa değil efendim gerisine bakın..bu kayınvaldemin çeyizinde danteliyle beraber elleriyle örüp diktiği gecelik.yaklaşık 45 yıllık yada daha fazla.sandığını boşalttığında eşime ait ne varsa vermişti.sonrada benim sandığımda bekliyordu.sandığı havalandırmak ve yeni mamüllere yer açmak için açtığımda bekletmenin bir anlamı olmadığına karar verdim zira sarmaya kumaş deforme olmaya başlamıştı.bi kere (kayınvaldem ufak tefek ama kiloludur) çok kocamandı.boyunu kestim ama içine iki ben sığarım.dantelin kumaşla birleştiği göğüs bölgesine doğru üçgen parçaları kesip aldım.makinam olmadığından elimde diktim.dikiş fena değil ama yinede benim istediğim gibi durmayacağını düşündüğüm için birleşme yerlerinden çarpı işi işledim.eteğindeki dantelide bluzun ucuna diktim.bu hale geldi.






bu saç bantlarıda geceliğin kesilen etek kısmından yapıldılar.arka kısımlarına enli lastik geçirip üzerini pullarla işledim.




bunda ise sadece işleme yaptım.daha natürel oldu.
iki tane daha var ama bitiremedim.yarımlar.bitince paylaşırım onlarıda.


16 yorum:

  1. bluzda bandanalarda çok şık olmuş emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım ellerine sağlık böyle otantik şeyleri çok severim, bantlarda süper yok yok en kısa zamanda bir dikiş makinası alacağım benimde bir hobim olmalı değilmi...Hoş bu aralar Gülümsenin seramik bebeklerinede taktım kafayı ama hadi hayırlısı..

    YanıtlaSil
  3. Geceliğin eski halini bilemem ama bu hali çok güzel. Şimdilerde böyle elde dantel gecelik kim yapıyor ki? Kıymetini bilin derim. Saç bantları nefis olmuş, ,işlemeli de, çarpı işi olanı da...

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim ! ! !{sevimlihayat ...
    Meral hanım o bebekleri bende çok beğeniyorum.teşekkür ederim güzel yorumlarına..evet dikiş makinası almalı hobi için şart.
    teşekkür ederim Semi`nin Mutlu Elleri.haklısın kimse yapmıyor.bende kıymetini bu şekilde bilmeye çalıştım.kumaş erimeye başlamıştı.daha fazla saklayabileğimi düşünmedim...teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. nasıl güzel insan kıyıp giyemez ya:)çok güzel gerçekten:)

    YanıtlaSil
  6. Evet eski hali nasıldı bilemedim ama yeni hali pek otantik olmuş. Artan kumaşları de çok güzel değerlendirmişsin Dolunay' cım :)

    YanıtlaSil
  7. ben çok beğendim çok güzel iğne işide pek yakışmış vintek gibi olmuş

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim sezobigo, Cebimdeki renkler , turkuazft ..
    komşucum eski hali üst kısım hemen hemen aynıydı.boyu bileklerin altındaydı ve çok kocamandı:)

    YanıtlaSil
  9. Ah o sandıklar yok mu, o sandıklar? Hazine sandığı âdetâ. Bu da onlara bir örnek olmuş:)) Çok güzel hepsi Alanay'cığım. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  10. gerçekten harika olmuş... gönülden tebrik ederim... emeğine sağlık...
    saç bantların da çok güzel...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. sandık bekçiliğinden kurtarmışsınız geceliği..iyi günlerde kullanın harika olmuş.. saç bantları da ayrıca çok şık ve güzeller.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Oooo...gece gece ilham sana gelmiş bakıyorum, ne güzellikler bunlar böyle, üstelik elde dikmişsin, harikasın ne diyeyim :)

    YanıtlaSil
  13. Hadi ya... Gecelik miydi o? Alanay çatır çatır çatlayacağım şimdi. Ya.. senin elinden gelmeyen yok mu? Nereden biliyorsun bütün bunları bu genç yaşta? Şaka bir yana gerçekten çok güzel olmuş tatlım. Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  14. Valla nedeyim çok kıskandım. Hep yapmak isterimböyle şeyler ama hala zaman bulamıyorum. Hele de bu aralar. Ellerine sağlık arkadaşım çok beğendim. Emeğine sağlık. Sağlıkla giyin.

    YanıtlaSil
  15. okuyanım çok teşekkür ederim güzel yorum ve beğenin için...
    teşekkür ederim sevgili EMİNE ÖZTÜRK ...
    evet Banuca genelde ilham gece geliyor.sakinliği sevdiğinden kanımca:)teşekkür ederim..
    teşekkür ederim Gülsüm ablacığım.senin kadar değilim ama..
    teşekkür ederim Dilekciğim güzel yorumlarına.öpüyorum..

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel,güle güle kullanın.Bloğunuza tesadüfen ulaştım.Tam bana göre;yeniden üretmeye bayılırım.Benim de bloğuma beklerim... :)

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)