30 Eylül 2011 Cuma

KADIN OLMAK...


Suçtur kadın olmak....çünkü herkesin sahip olmak istediği bir bedenin vardır. Korumak zorunda olduğun bir namusun ve sevmeye yasaklı törelerin.
Adam gibi adam derler de, kadın gibi kadın demezler mesela Taş gibi derler. Soğuk olmak zorundadır, hissetmemesi gerekir, iyi gözükmelidir ama öyle çok iddialı da olmaması gerekir. Erkeğin yanında yerini bilmelidir.
Kadın olmak suçtur bu hayatta. Seversin deli derler, sevmezsin kötü derler. Elde ederler basit olursun, elde edemediklerinde konuşmalara meze olursun. Susarsın bir şey bilmiyor derler, susmazsın dili uzun derler...
Erkek olmak doğuştan bir güçtür, kadın olmak eksikliktir, güçsüzlüktür. Eksik etektir kadın Aklı ermez, gözü açılmamalı, sırtından sopa karnından sıpa eksik olmamalıdır. Kadın, şeytana açılan kapıdır çünkü. O kapıyı, kadına açtırtmamalı.
Oysa erkektir kadını eksik hale getiren, namusunu alıp etek altına iten, inançlarını yok eden. Erkektir bir melekten şeytan yaratmasını bilen.
Kadın olmak eteğini uzun tutmaktır, başkalarının günahlarının bedelini kendisinin ödemesidir. Kadın yüzeyseldir görünürde ve karmaşıktır erkekten istediği şeylerde Oysa kadın derindir ve derine dalmasını bilen vurgun yeme ihtimalini de göze alabilmelidir. Cesurdur kadın, erkek gibi tartıp biçmez. Seviyorsa bodoslama atlar, sevdiği için tüm engelleri aşar. Oysa erkek korkaktır. Ne kadının ilgisini kaybetmek ister ne de ona bir gelecek vaat eder Yedekte tutar. Daha iyisini bulamazsa, elinin altındaki ile idare eder.
Kadın karmaşık gibi gözükür ama istediği üç şey; sevgi, sadakat, dürüstlüktür (alıntı- bir arkadaşım maille yollamış ama nerden aldığını o da bilmiyor zira ona da başkası yollamış vs vs)

11 yorum:

  1. Günaydın şeker. Yazıyı çok beğendim. Ne güzel de anlatmış toplumumuzun kadın için düşündüklerini, hissettiklerini, kadına yönelik bencilliklerini. Kadın tarafından baktığında ise yapılan fedekarlığı, idareyi... Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. her kelimesi yerden göğe kadar doğru maalesef... oysa kadınlar anaçtır, duygusaldır, merhametlidir, beceriklidir, hassastır, kırılgandır.............
    oysa kadınlara hak ettikleri gerçek pencereden bakabilseler ve hak ettikleri saygı ve sevgiyi gösterebilseler dünya çok daha farklı olurdu... ne desem bilemedim...
    maalesef, oysa, belki, sonuç hep aynı... hakarete uğrayan kadınlar, dövülen kadınlar, öldürülen kadınlar, namus diye diye avaz avaz bağırıp kadınlara edilen zulümler, okutulmayan kız çocukları, başlık parası iğrençliği altında resmen satılan kızlar...........
    ne yazık ki!

    YanıtlaSil
  3. Erkek-kadın birbirinin bütünleri, birinin eksiğini öbürü fazlası olarak taşır, kadını kadın yapan erkek, erkeği adam yapan kadındır. Ama aslolan hepsinin önce karşısındakine insan diye bakmasıdır. Ne kadın salt fiziktir ne de erkek güç ve para...

    YanıtlaSil
  4. canım ben yazdıklarını okuyamıyorum bembeyaz yazılar tıklıyorum değişmiyor :((

    YanıtlaSil
  5. Yazdıklarını okuyamadım Alanaycığım, siyah fon üzerine beyaz yazıyla yazsan neyse de bir de beyaz yol içine alınmış görünüyor ben de, biz yaşındakileri de düşün lutfen, düzelirse tekrar gelir bakarım can:))

    YanıtlaSil
  6. ne güzel yorumlamışsınız sizlerde..
    okuyamayanlar için :))(mailden kopyalayınca öyle olmuş önizleme yapmamıştım üzgünüm.)düzelttim...sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Tüm bu satırların altında eğitimsizlik yatmıyor mu Alanaycığım? Gelişmiş toplumlarda çoğunu çoktan aşmış. Kadının üzerindeki toplum baskılarını tümden kaldırmanın yolu yine bir kadından, anadan geçiyor. Sanırım anne en iyi model olacak gelecek nesillerde çocuklarına kadının herşeyden önce bir birey olduğunu anlatarak. Yoksa biz halen bunları konuşuyor olacağız, bu ülkede işlenen töre ve eş cinayetlerinin ardından.

    YanıtlaSil
  8. Hırrrr... Delirdi yine erkek nefretim. Yere tüküren onlar , duvara bişiler yapan onlar, hayvana eziyet eden, kuş neslini yok eden onlar. Kadın döven, ensest ilişkiye giren onlar. Kanunları yazan, kuralları koyan onlar. Doğayı kirleten, bilime yalanı dolayan onlar. İşin kötüsü onları dunyaya getirip büyütenler biz kadınlarız. Bu ne yaman bir çelişkidir Yarabbi. Alanay valla dellendim ben yine. Hemen bu konuyla ilgili bir yazı yazmalıyım.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar. Ne kadar doğru yazdıklarınız... Maalesef... Ne kadar hüzünlü.,

    YanıtlaSil
  10. ne kadar doğru yazmışsın fiamma!ama çok zaman alacak diye korkuyorum...
    gülsüm ablam sen yaz kaleminden.kalemin hem doğru hem güzel hem duygulu yazıyor....
    merhaba Ahu.yazı bana ait değil maille gelmişti.ama haklısın en çokta hüzün var galiba.

    YanıtlaSil
  11. Ms Greening said Mr Mercer continued his attack on Mr Cameron by the BPI, which represents local parties are planning a Commons meeting
    with Ukip to discuss joint tactics. A former Prime david cameron Minister of the need to
    tackle the big challenges facing the country.

    my web page tax dodger ()

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)