3 Ağustos 2011 Çarşamba

STRAFORLU KUTU...

Kızkardeşim geldiğinde biraz alışveriş yapmıştı.ayakkabı da onlardan biriydi.kutular bana kaldı.360a tabiki atmayı düşünmedim.dolap yaptırdığımdan beri ayakkabıları kutularda saklamıyorum.neyse duruyordu iki kutu.ilkinden başladım yapmaya.bu kutu süslemeyi geçen yıl bir sitede görmüştüm denemek içinde siyah strafor elime geçtikçe biriktirdim ama yeterince biriktirememişim zira kutunun yanları da straforla kaplanacaktı yetmediği için sadece kapak kısmını kaplayabildim. kısacası formatla tüm adreslerim gittiği için adres belirtemiyorum??? (yani kimden esinlendiğim konusunda)ki aslında hoşlanmadığım bişey eğer o bayan ya da erkek görürse şimdiden affola.ama ben onun çalışmasını değil kendi çalışmamı yayınlıyorum .sakıncası yoktur umarım.gelelim nasıl yapıldığına.gerçi fotoğraflarla anlatmaya çalıştım ama...


önce kutuyu akrilik siyah boya ile boyadım.

ardından diktörtgenler (farklı boylarda) haline getirdiğim straforları tutkalla yapıştırmaya başladım.yapıştırma işlemi bitince ucu sivri bir aletle (bıçak yada çivi vb olabilir) doku verdim straforlar üzerinde.yumuşak olduğu için zorlanmıyorsunuz.ardından beyaz akrilik boya ile straforları boyayıp kurumaya bıraktım.kuruma işlemi bittiğinde ise kutunun içini dışını ve straforları sprey vernikle vernikledim.böylece strafor sağlamlaşıp üzerine sert bişeyler geldiğinde deforme olmayacak.sonuç ortada.siz ne dersiniz.322s  bu arada ben çok aceleci davranıp bi gece yarısı başına oturduğum için baştan savma oldu ama eminim deneyecekler olursa daha güzelini yapacaklardır.herkese kucak dolusu sevgiler....321s 180c 340a






6 yorum:

  1. Evet evet kesinlikle karar verdim. Sende çok cin fikirlisin. Bu fikrini çalacağım haberin olsun. Bende de epeyce ayakkabı kutusu birikti. Ellerine sağlık. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Alanay, bloguma hoşgeldiniz.Herzaman buyrun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. sevgili dilek tabiki çalabilirsin ama sonucu görmeyi çok isterim.:)teşekkür ederim.sevgiler.
    merhaba nedret hanım.bloğunuz güzel ama yaptıklarınız çok daha güzel.nasıl gelmem.sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Alanay... Dur biraz ya.. Takip etmeye yetişemiyorum. Hangi arada yapıyorsun sen bütün bunları. Diyorum ki, şu straforları ne ile yapıştırıyorsun? Tutkallar eritiyor onları.
    Çok güzel olmuş. Fikir bir harika zaten.
    Sen de benim gibi başladığın şey bitmeden rahat edemiyorsun değil mi? Ben sonucu bir an önce görmek için alelacele yapıyorum. Sonra da "acele yaptım, hiç güzel olmadı" deyip, moralimi bozuyorum. :))

    YanıtlaSil
  5. harika fikir, bende denemek istiyorum :) ellerinize saglık..

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim aslı ve gülsüm ablam...
    ablacığım evet biz benziyoruz bu anlamda hem de çok:) straforu tutkalla yapıştırdım ve erimedi.tutkalım bay bi koyuydu.daha öncede yapıştırdım eritmedi.

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)