16 Ağustos 2011 Salı

GERİ DÖNÜŞÜM BİR İKİ...:)

Resimde görünen benim eski kahvaltı setimin tabanı:)kapağı mika tabakları seramikti.kapağı kırılınca fonksiyonunu yitirmiş oldu.malum ağzı açık dolapta yiyecekler hoş olmuyor.tabakları çerezlik olarak kullanıyorum.kapak çöpe gitti ama taban duruyordu.içine seramik rölyef yapacaktım vazgeçtim.mini bir kahve tepsisi oldu.

bu resim eski öğrencilerimizin yaptığı resimlerden.eskiden domino yarışma yapardı.sevgili arkadaşım filiz bu yarışmaya katılmış öğrencileriyle.geç gelen çalışmalar elinde kalmış.ama bu uzun yıllar önce oluyor.3 yıl önce tayini çıktığında giderken dolaplarını boşaltıp götüreceklerini seçiyordu.bu iplerle yapılmış çalışmaları görünce bayıldım."sende kalsın sahipleri almamıştı yıllardır duruyor dolapta" deyince atlayıverdim üzerlerine:)yani uzun lafın kısası bu resim o çalışmalardan bir.tamamen iplerle doldurulmuş.harika bir şey.hele diğerlerini görseniz süperler.
neyse.tabanı boyadım üzerine resmi yapıştırdım.ama bir sorun vardı.herhangi birşey dökülse leke kalacak.yani cam kestirmek gerekti.aklıma bişeyler geliyordu ama denemeden anlayamazdım.evde hazır bir parça kitre vardı.üzerine döktüm.kuruyunca sertleşti ama hala lekelerden kurtulabilecek durumda değil.yani ya cam kestireceğim yada resin dökeceğim.bakalım.camsız ama yinede kullanılabilir haliyle işte böyle oldu.hepinize  kucak dolusu sevgiler.






6 yorum:

  1. Süper. Hepinizin ellerine sağlık. Çok değişik bir çalışma olmuş. İmece usulu.

    YanıtlaSil
  2. Çok değişik bir çalışma olmuş ama ziyan olmasın bu güzellik, bence de cam kestirmek en iyisi.

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim Elisi Defteri.evet cam kestireceğim.

    YanıtlaSil
  4. Elleine sağlık o resime yeni bir hayat vermişsin marifetli arkadaşım. Üzerine bence 100 kat vernik dök hiçbir şey olmuyor yalnızca sıcak şeyler koyma cam kestirmişsin gibi harika duruyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. aklımda sibelciğim ya cam ya 50 kat vernik.teşekkürler...

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)