11 Temmuz 2011 Pazartesi

KINA GÜNLERİ...:)

Resimdeki kız kardeşim selcen Amerika da celine...bir kaç gün önce geldi Türkiyeye özellikle sevgili annemi görmek için gelmişti.dünde yolcu ettik Amerikaya.yeni pastalar yapacak biz de sadece web sayfasından bakıp ağzımızı sulandıracağız.:)o da benim gibi kınayı çok sever.gitmeden kına yakmamı istedi.hayır diyebilir miyim.akşam saçını boyadıktan sonra oturdu önüme başladım kınayı yakmaya.bu arada evde hem kına hem kına taşı kalmamıştı bir gün önce kendi kınamı yenilediğimde bitmişti.oğlumu yalvar yakar en yakın aktara gönderip aldırdık.rengi bi garipti kokusu da öyle.inşallah sorun çıkmaz dedim.istediği gibi bir model çalıştım sırtına.

bunlar benim elim.



ilk gece yaptığım kına buydu.bir saat sonra yıkadık bide ne görelim yada göremeyelim hiç bişey.suya yazı yazmak gibi oldu adeta.gram iz bile yok.çok canım sıkılmıştı.aktar kına taşı yerine toprak satmış...böyle ticaret olur mu?özellikle çocuklarla bişeyler aldırdığımızda daha fazla başımıza geliyor.

bu rsim üsttikinin aynısı değil.ertesi gün her zaman alışveriş yaptığımız aktardan gidip malzemelerimi alıp yeniden kınaladım my sisteri :)


yüzüksüz olur mu?

bu da sevimli güzeller güzeli asyamın (selcenin kızı) elleri.nasılda yakıştı pamuk parmaklarına kına..

bu da yine selcenin elleri...bu arada desenleri bi yerden bakıp çalışmak yerine kafamdan uydurduğumu söylemek isterim.tamamen özgün yani.sadece sırtta çalıştığımızı bi yerden esinlendik...

8 yorum:

  1. Hadi ya.. Şimdi bütün bu yaptıkların "puufff" uçtu mu? :(

    YanıtlaSil
  2. yok yok uçmadı,ilk yaptığım sadece ertesi gün hepsini yeniden yaptım...

    YanıtlaSil
  3. Hay Allah..Korkuttun beni. Ama ne kadar zarif , ne kadar ahenkli olmuş.. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  4. Hayatımda hiç kına yaktırmadım desem, tuhaf değil mi? Geçenlerde bir yerde görmüş ve aklımdan geçirmiştim acaba hint kınası yaptırsam mı? Evde sizin yaptığınız şekilde zor mu, benim gibi acemiler yapabilir mi acaba? Bir de başka bir soru, kız kardeşinizin web sitesinin adresini verseniz de biz de pastalara baksak:))

    YanıtlaSil
  5. evde rahatlıkla yapabilirsiniz.sadece bazı konularda çook dikkatli olmak gerekiyor.ilk olarak kına taşını aldığınızda toz değilse dışarda ezin onun tozu konduğu yerde korkunç leke bırakıyor ve asla çıkmıyor.tekstilde en azından.kınayı yaktıktan sonrada kınalı bölgedeki kınaları dökmemek gerek.zira dökülen kınalarda leke yapıyor.tecrübeden sabit:) kınayı ben eyeliner fırçasının ucunu biraz kestim onunla yakıyorum.aklınıza takılan bişey olursa yardımcı olurum.kızkardeşimle ilgili yeni post hazırlayacağım o zaman web adresinide koyacaktım.ama şimdide yazabilirim.sherbetcake.com

    YanıtlaSil
  6. ailece yeteneklisiniz sevgili alanay. pastalar çok eğlenceli gözüküyor. lezzetleri de mükemmeldir eminim. bu arada kınalar yine çok güzel. özellikle sırttakine bayıldım. ama ellerdekiler de ayrıca çok hoş.

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim güzel yorumların ve ilgin için asteriastaki..sevgiler.....

    YanıtlaSil
  8. Harika olmuş kınalar, ellerinize sağlık. Kına malzemelerini tam olarak verebilir misiniz?

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)