Başlık nasıl ama :))
birini yazsam diğerleri küserdi :)
İlk olarak zencefilli karışımdan bahsedelim.;aslında çoğunuz yapıyorsunuzdur ama ben biraz değiştirdim:
birini yazsam diğerleri küserdi :)
İlk olarak zencefilli karışımdan bahsedelim.;aslında çoğunuz yapıyorsunuzdur ama ben biraz değiştirdim:
Taze zencefili genelde
doğruyordum.Ancak tüketirken daha zahmetli geliyordu o yüzden bu kez taze
zencefili rondoda çekip püre haline getirdim.Yemesi hem kolay hem daha
lezzetli.Bu doğal öksürük şurubu için malzemeler:
Taze zencefil (iki kök)
2 adet limon
2 kaşık bal
Tarçın
Taze zencefil (iki kök)
2 adet limon
2 kaşık bal
Tarçın
Çok az karabiber
Zencefili kabuklarını soyup iri parçalar halinde rondoya atın.İçine balı,iki limonun suyunu,toz tarçını ekleyip püre haline gelinceye kadar çekin.Ardından karışımı cam kavanoza koyup rahatça tüketebilirsiniz.Buzdolabında uzun süre kalabiliyor.Afiyet olsun
Zencefili kabuklarını soyup iri parçalar halinde rondoya atın.İçine balı,iki limonun suyunu,toz tarçını ekleyip püre haline gelinceye kadar çekin.Ardından karışımı cam kavanoza koyup rahatça tüketebilirsiniz.Buzdolabında uzun süre kalabiliyor.Afiyet olsun
Doğal kalsiyum için doğal
yöntemlerden biri de yumurta kabuğu.Biriktirdiğiniz organik yumurta kabuklarını
sirkeli suda bekletip yıkayın.Ardından fırında 200 derecede 10 dk
fırınlayın.İyice kuruyan kabukları rondoya koyup un haline gelene kadar
çekin.Ardından cam kavanoza koyup ağzını sıkı sıkı kapatın.Günlük bir tatlı
kaşığı yumurta kabuğu tozunu kalsiyum ihtiyacınız için
tüketebilirsiniz.Çorbanıza yada salatanıza ekleyip yiyebilirsiniz.Afiyet olsun :)
Kolay Peynir Yapımı:
Malzemeler:
5 kiloluk süt ,1.5 bardak yoğurt ,1yemek kaşığı tuz, ve süzmek için bez torba
Öncelikle sütü ısıtıyoruz kaynama noktasına gelince yoğurdu koyup karıştırıyoruz.Süt çökelekleşmeye başlayıp suyundan ayrılıyor.suyun rengi de yeşilimsi oluyor.Bu aşamada tuzu ekleyip ısıtmaya devam edin.Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha pişirin.Ardından bez torbayı süzgece yerleştirip peyniri içine boşaltın.Torbayı ağız kısmından büküp üzerine 3-4 kiloluk ağırlık koyup suyunu sızdırmaya bırakın.Çıkan suyu sürekli dökün.Bu şekilde bir gün bekletin.Ardından peyniriniz hazır.Mayasız olup piştiği için hemen tüketebiliyorsunuz.Bu tarifi alyaberke nın mutfak sırları sayfasından alıp denemiştim.Şimdiden afiyet olsun.
Son olarak da bir kitap:)
5 kiloluk süt ,1.5 bardak yoğurt ,1yemek kaşığı tuz, ve süzmek için bez torba
Öncelikle sütü ısıtıyoruz kaynama noktasına gelince yoğurdu koyup karıştırıyoruz.Süt çökelekleşmeye başlayıp suyundan ayrılıyor.suyun rengi de yeşilimsi oluyor.Bu aşamada tuzu ekleyip ısıtmaya devam edin.Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha pişirin.Ardından bez torbayı süzgece yerleştirip peyniri içine boşaltın.Torbayı ağız kısmından büküp üzerine 3-4 kiloluk ağırlık koyup suyunu sızdırmaya bırakın.Çıkan suyu sürekli dökün.Bu şekilde bir gün bekletin.Ardından peyniriniz hazır.Mayasız olup piştiği için hemen tüketebiliyorsunuz.Bu tarifi alyaberke nın mutfak sırları sayfasından alıp denemiştim.Şimdiden afiyet olsun.
Son olarak da bir kitap:)
Yazar: Giocanda Belli
Yayınevi: Papirüs Yayınları
Yıl: 01.01.2000
Gioconda Belli'nin yazdığı ve Papirus yayınlarından
basılan bir roman.
Zengin bir mimar olan Lavinya sisteme karşı ülkesindeki toplumsal direnişe katılır. Bir mimarın güzel bir toplum kurma mücadelesi...Ancak en çok kadının birey olma, özgürleşme mücadelesini sevdim ben bu kitapta.
Zengin bir mimar olan Lavinya sisteme karşı ülkesindeki toplumsal direnişe katılır. Bir mimarın güzel bir toplum kurma mücadelesi...Ancak en çok kadının birey olma, özgürleşme mücadelesini sevdim ben bu kitapta.
Ülkesinde adet sancısı üzerine yazdığı bir şiir
nedeniyle sansürlenen Belli bu sürükleyici romanda diktatörlükle yönetilen,
gelişmekte olan bir ülkede kadın olmanın psikolojik ve sosyolojik açmazlarını
da çok iyi aktarmış.
Bu yumurtayı kırıyorum, kadın ve
erkek doğuyor. Birlikte yaşayacak ve
ölecekler. Ama yeniden doğacaklar.
Ve yeniden doğduktan sonra yeniden ölecekler ve
böylece yeniden doğmuş olacaklar.
Tekrar tekrar yeniden doğacaklar; çünkü
ölüm bir yalandır.
Eduardo Galeano
Kızılderili mitosu “Ateşin Anısına”
erkek doğuyor. Birlikte yaşayacak ve
ölecekler. Ama yeniden doğacaklar.
Ve yeniden doğduktan sonra yeniden ölecekler ve
böylece yeniden doğmuş olacaklar.
Tekrar tekrar yeniden doğacaklar; çünkü
ölüm bir yalandır.
Eduardo Galeano
Kızılderili mitosu “Ateşin Anısına”
Öksürük şurubu doğal çözümler,nefis peynir yapımı...
YanıtlaSilHarika kitap tanıtımı
Elinize sağlık
çok teşekkür ederim sevgili sibel..
SilYumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok faydalı olduğunu biliyordum ama hiç tüketmedim. Bu tarif pratik geldi bana. Yapmak lazım.
YanıtlaSileğer yapacak olursanız organik olmasına dikkat edin.teşekkürler.
SilZencefil ve balı böyle denemedim bir de böyle deneyeyim bakalım
YanıtlaSilben hasta olunca değil kış aylarında sürekli bulunduruyorum buzdolabında.sürekli bağırarak konuşunca boğaz daha fazla tahriş oluyor ve iyi geliyor.
SilBu doğal öksürük şurubunu denedim ama nedense bir türlü çocuğuma fayda vermedi.
YanıtlaSilöksürük bir çok farklı hastalıktan dolayı olabiliyor fatih bey .ben zaten hastalınca bunu kullanın işe yarıyor demiyorum .sağlıklı olduğum günlerde de kullanıyoruz.ve olaki hastalınırsam daha hafif geçiriyorum.
SilYumurta kabuğu çok ilgimi çekti.Bir deneyeyim bende :)
YanıtlaSileğer denerseniz organik olmasına mutlaka dikkat edin.sevgiler.
SilÖksürük için zencefili hep duyuyorum. Tanışma vakti geldiğinde aklımda olsun :)
YanıtlaSil:)hastalanmadan tanışınn bence.o zaman daha az hastalanırsınız.sevgiler.
SilAh yazında geçenlere bayıldım! ''Portakal kabuğunda oturan kadın '' adı bile ilgi çekici ;)
YanıtlaSilZencefilli karışımı deneyeceğim ;) Yumurta kabuklarının böyle değerlendirilebileceğini bilmiyordum
Peynir yapımını denemek istiyorum hep ama nasıl olur bilmiyordum tarifini deneyeceğim ;)
Mermaid'den çokca sevgiler
peyniri mutlaka deneyin.yanılacak bir durum çıkarmıyor karşınıza.ve çokda lezzetli.üstelik tuz ayarı size kalmış.Kitaba gelince adı cidden güzel ve çevirmen bu konuda iyi iş yapmış.
SilGüzel tarifler ,deneyeceğim ,teşekkürler:)
YanıtlaSilrica ederim:)teşekkürler nuraycım.
SilYumurta kabuğunu hiç bilmiyordum. Çok farklı geldi bana. Günde bir kaşık yiyebilir miyim bilmiyorum ama..
YanıtlaSil:)günde bir kaşığı direkt almanıza gerek yok.yemeklerinize çorbanıza süte vs azar azar atarak yiyebilirsiniz.
Silbaşlık tam doktor reçetesi gibi :D <3
YanıtlaSil:)) galiba öyle.
Silbaşlık tam doktor reçetesi gibi :D <3 bişeyler yazıyor ama anlamak için azcıkın daha fazla okumak gerekiyor :D seviliyorsunuz önceki yoruma elim değdi ^_^
YanıtlaSilönemli değil.çok teşekkür ederim.sevgiler.
SilYumurta kabuğu tarifi harika teşekkürler 😉
YanıtlaSilrica ederim:) sevgiler.
SilBen bir tarifi zor giriyorken 3 tarif vermiş helal olsun diyordum ki bir de bonus kitap yorumu çıktı 😃 Saygıyla eğiliyorum şu anda :)
YanıtlaSilYumurta kabuğundan hep korkarım bakteri sebebiyle :) Peynir lor peyniri bayılırım hep yaparım oğluma!
Zencefil de tam zamanı!
Tüm yayınlar için elinize sağlık!
Sevgiler
utandım okurken.çok teşekkür ederim.sizinde yorum yazan parmaklarınıza sağlık.sevgiler benden...
SilHepsi de harika bilgiler :)
YanıtlaSilteşekkürler sevgili handan.
SilÇok şaşırtıcı bir tarafın olduğunu biliyor muydun sen ;)
YanıtlaSil:))süpriz yumurta gibi mi mesela:))
Silayyyy galeano süfer yaaa bir dünya tarihi kitabını okudum müthişti. roman hoşa benziyoo. ben de şöyle yapıyom baak. sıcak su bal zencefil limon sirke karabiber :)
YanıtlaSil:)) o tarifde okulda içiliyor sevgili deep.teşekkürler.kitabı sen okursun kaçırmazsın kanımca:)
Silboğazımız ağrıyodu,bu tarif iyi oldu,bi deneyelim.. yumurta kabuğunun toz haline gatirilmesi de pratikmiş gerçekten,bence denemeli..insanın kendi peynirini yapması ne güzel ama,çok güzel ve sağlıklı gözüküyo..kitabı okumadım ama okunmaya değer..🙂tarifler için elinize sağlık..✔😊
YanıtlaSilrica ederim:) teşekkür ederim ertuğrul bey.
SilNe yalan söyleyeyim en çok peynir dikkatimi çekti:)) Peyniri çok tükettiğim için sanırım:) Denemek isterim doğrusu. Teşekkürler.
YanıtlaSilbigün dene semi sonra hep yaparsın hem sağlıklı hem doğal hem lezzetli.
SilZencefili ben de cok tüketirim ve verdigin tarifi de uyguluyorum evde. Peyniri evde yapmak ilginc dener miyim bilmem bir mutfak tembeli olarak 😃
YanıtlaSil:))hala üşeniyorum yapmaya ama yapınca bol malzemeyle yapıyorum .dolapta uzun süre kaldığından rahat ediyorum.
SilDolu dolu bir yazı olmuş bende peyniri çok sevdiğim için ilgiyle okudum.
YanıtlaSilbeğenmenize sevindim.teşekkür ederim.sevgiler..
YanıtlaSil