26 Ocak 2019 Cumartesi

Öksürük ve Boğaz Ağrısına Zencefilli Karışım-Doğal Kalsiyum Tarifi ve Evde Peynir :)

Başlık nasıl ama :))
birini yazsam diğerleri küserdi :)
İlk olarak zencefilli karışımdan bahsedelim.;aslında çoğunuz yapıyorsunuzdur ama ben biraz değiştirdim:



Taze zencefili genelde doğruyordum.Ancak tüketirken daha zahmetli geliyordu o yüzden bu kez taze zencefili rondoda çekip püre haline getirdim.Yemesi hem kolay hem daha lezzetli.Bu doğal öksürük şurubu için malzemeler:
Taze zencefil (iki kök)
2 adet limon 
2 kaşık bal
Tarçın
Çok az karabiber
Zencefili kabuklarını soyup iri parçalar halinde rondoya atın.İçine balı,iki limonun suyunu,toz tarçını ekleyip püre haline gelinceye kadar çekin.Ardından karışımı cam kavanoza koyup rahatça tüketebilirsiniz.Buzdolabında uzun süre kalabiliyor.Afiyet olsun


Doğal kalsiyum için doğal yöntemlerden biri de yumurta kabuğu.Biriktirdiğiniz organik yumurta kabuklarını sirkeli suda bekletip yıkayın.Ardından fırında 200 derecede 10 dk fırınlayın.İyice kuruyan kabukları rondoya koyup un haline gelene kadar çekin.Ardından cam kavanoza koyup ağzını sıkı sıkı kapatın.Günlük bir tatlı kaşığı yumurta kabuğu tozunu kalsiyum ihtiyacınız için tüketebilirsiniz.Çorbanıza yada salatanıza ekleyip yiyebilirsiniz.Afiyet olsun :)


Kolay Peynir Yapımı:
Malzemeler:
5 kiloluk süt ,1.5 bardak yoğurt ,1yemek kaşığı tuz, ve süzmek için bez torba
Öncelikle sütü ısıtıyoruz kaynama noktasına gelince yoğurdu koyup karıştırıyoruz.Süt çökelekleşmeye başlayıp suyundan ayrılıyor.suyun rengi de yeşilimsi oluyor.Bu aşamada tuzu ekleyip ısıtmaya devam edin.Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha pişirin.Ardından bez torbayı süzgece yerleştirip peyniri içine boşaltın.Torbayı ağız kısmından büküp üzerine 3-4 kiloluk ağırlık koyup suyunu sızdırmaya bırakın.Çıkan suyu sürekli dökün.Bu şekilde bir gün bekletin.Ardından peyniriniz hazır.Mayasız olup piştiği için hemen tüketebiliyorsunuz.Bu tarifi alyaberke nın mutfak sırları sayfasından alıp denemiştim.Şimdiden afiyet olsun.

Son olarak da bir kitap:)

Yazar: Giocanda Belli
Yayınevi: Papirüs Yayınları

Yıl: 01.01.2000
Gioconda Belli'nin yazdığı ve Papirus yayınlarından basılan bir roman.
Zengin bir mimar olan Lavinya sisteme karşı ülkesindeki toplumsal direnişe katılır. Bir mimarın güzel bir toplum kurma mücadelesi...Ancak en çok 
kadının birey olma, özgürleşme mücadelesini sevdim ben bu kitapta.
Ülkesinde adet sancısı üzerine yazdığı bir şiir nedeniyle sansürlenen Belli bu sürükleyici romanda diktatörlükle yönetilen, gelişmekte olan bir ülkede kadın olmanın psikolojik ve sosyolojik açmazlarını da  çok iyi aktarmış.



Bu yumurtayı kırıyorum, kadın ve
erkek doğuyor. Birlikte yaşayacak ve
ölecekler. Ama yeniden doğacaklar.
Ve yeniden doğduktan sonra yeniden ölecekler ve
böylece yeniden doğmuş olacaklar.
Tekrar tekrar yeniden doğacaklar; çünkü
ölüm bir yalandır.
                                  Eduardo Galeano        
                                  Kızılderili mitosu “Ateşin Anısına”

40 yorum:

  1. Öksürük şurubu doğal çözümler,nefis peynir yapımı...
    Harika kitap tanıtımı
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Yumurta kabuğunun kalsiyum açısından çok faydalı olduğunu biliyordum ama hiç tüketmedim. Bu tarif pratik geldi bana. Yapmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer yapacak olursanız organik olmasına dikkat edin.teşekkürler.

      Sil
  3. Zencefil ve balı böyle denemedim bir de böyle deneyeyim bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hasta olunca değil kış aylarında sürekli bulunduruyorum buzdolabında.sürekli bağırarak konuşunca boğaz daha fazla tahriş oluyor ve iyi geliyor.

      Sil
  4. Bu doğal öksürük şurubunu denedim ama nedense bir türlü çocuğuma fayda vermedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öksürük bir çok farklı hastalıktan dolayı olabiliyor fatih bey .ben zaten hastalınca bunu kullanın işe yarıyor demiyorum .sağlıklı olduğum günlerde de kullanıyoruz.ve olaki hastalınırsam daha hafif geçiriyorum.

      Sil
  5. Yumurta kabuğu çok ilgimi çekti.Bir deneyeyim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğer denerseniz organik olmasına mutlaka dikkat edin.sevgiler.

      Sil
  6. Öksürük için zencefili hep duyuyorum. Tanışma vakti geldiğinde aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)hastalanmadan tanışınn bence.o zaman daha az hastalanırsınız.sevgiler.

      Sil
  7. Ah yazında geçenlere bayıldım! ''Portakal kabuğunda oturan kadın '' adı bile ilgi çekici ;)
    Zencefilli karışımı deneyeceğim ;) Yumurta kabuklarının böyle değerlendirilebileceğini bilmiyordum
    Peynir yapımını denemek istiyorum hep ama nasıl olur bilmiyordum tarifini deneyeceğim ;)

    Mermaid'den çokca sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. peyniri mutlaka deneyin.yanılacak bir durum çıkarmıyor karşınıza.ve çokda lezzetli.üstelik tuz ayarı size kalmış.Kitaba gelince adı cidden güzel ve çevirmen bu konuda iyi iş yapmış.

      Sil
  8. Güzel tarifler ,deneyeceğim ,teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  9. Yumurta kabuğunu hiç bilmiyordum. Çok farklı geldi bana. Günde bir kaşık yiyebilir miyim bilmiyorum ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)günde bir kaşığı direkt almanıza gerek yok.yemeklerinize çorbanıza süte vs azar azar atarak yiyebilirsiniz.

      Sil
  10. başlık tam doktor reçetesi gibi :D <3

    YanıtlaSil
  11. başlık tam doktor reçetesi gibi :D <3 bişeyler yazıyor ama anlamak için azcıkın daha fazla okumak gerekiyor :D seviliyorsunuz önceki yoruma elim değdi ^_^

    YanıtlaSil
  12. Yumurta kabuğu tarifi harika teşekkürler 😉

    YanıtlaSil
  13. Ben bir tarifi zor giriyorken 3 tarif vermiş helal olsun diyordum ki bir de bonus kitap yorumu çıktı 😃 Saygıyla eğiliyorum şu anda :)
    Yumurta kabuğundan hep korkarım bakteri sebebiyle :) Peynir lor peyniri bayılırım hep yaparım oğluma!
    Zencefil de tam zamanı!
    Tüm yayınlar için elinize sağlık!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. utandım okurken.çok teşekkür ederim.sizinde yorum yazan parmaklarınıza sağlık.sevgiler benden...

      Sil
  14. Hepsi de harika bilgiler :)

    YanıtlaSil
  15. Çok şaşırtıcı bir tarafın olduğunu biliyor muydun sen ;)

    YanıtlaSil
  16. ayyyy galeano süfer yaaa bir dünya tarihi kitabını okudum müthişti. roman hoşa benziyoo. ben de şöyle yapıyom baak. sıcak su bal zencefil limon sirke karabiber :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) o tarifde okulda içiliyor sevgili deep.teşekkürler.kitabı sen okursun kaçırmazsın kanımca:)

      Sil
  17. boğazımız ağrıyodu,bu tarif iyi oldu,bi deneyelim.. yumurta kabuğunun toz haline gatirilmesi de pratikmiş gerçekten,bence denemeli..insanın kendi peynirini yapması ne güzel ama,çok güzel ve sağlıklı gözüküyo..kitabı okumadım ama okunmaya değer..🙂tarifler için elinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  18. Ne yalan söyleyeyim en çok peynir dikkatimi çekti:)) Peyniri çok tükettiğim için sanırım:) Denemek isterim doğrusu. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bigün dene semi sonra hep yaparsın hem sağlıklı hem doğal hem lezzetli.

      Sil
  19. Zencefili ben de cok tüketirim ve verdigin tarifi de uyguluyorum evde. Peyniri evde yapmak ilginc dener miyim bilmem bir mutfak tembeli olarak 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))hala üşeniyorum yapmaya ama yapınca bol malzemeyle yapıyorum .dolapta uzun süre kaldığından rahat ediyorum.

      Sil
  20. Dolu dolu bir yazı olmuş bende peyniri çok sevdiğim için ilgiyle okudum.

    YanıtlaSil
  21. beğenmenize sevindim.teşekkür ederim.sevgiler..

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)