4 Temmuz 2014 Cuma

kitaplar kitaplar kitaplar....

bu yayın öncelikle kendim için baştan yazayımda.özellikle son aylarda öncelikle emanet kitapları okurken bu arada sürekli aldığımdan bazı kitapları çift aldığımı farkedip görsel hafızamın yeterli gelmediğini (baskılarda kapak resimlerininde sık değişmesinden mütevvellit ) anladım.çok üşeniyordum am aartık buraya okuduğum tüm kitapları not almaya kesin karar verdim.sıkılabilirsiniz zira liste çoooook uzun.en iyisi ara ara gelip bakın :D bu arada bu kitaplar emanet kitaplardı.yani dostlardan aldığım kitaplar.bi sürü kitap almışım bu arada yaklaşık 50 adet var ve nihayet aldıklarımı okuyabiliyorum :))



BÖĞÜRTLEN KIŞI
Kitabın Yazarı: Sarah Jio
Çeviren:Duygu Parsadan
Yayınevi:Arkadya Yayınları
Kitap Türü:Roman 
Yayınlandığı Yıl:2013
Sayfa Sayısı:360
yazarın arka arkaya çıkan 3 kitabını okudum ve kesinlikle bundan sonra kitaplarını kaçırmayacağımdan eminim.kurgu çok iyi.uslubuda öyle.hele duygusal bir dönemdeyseniz başka etkiliyor.ancak anneliği anlatışı ve kederi ifade edişi beni mest etti.
Kalbinizin derinliklerine işlenen acıyı, tek kelimeyle nasıl dile getirirsiniz?
“Canım Daniel’ım, 
Kaybolduğun gün dünyam sona erdi, canım oğlum. Seni her kim alıp götürdüyse, seninle birlikte kalbimi, hayatımı da çaldı. Ben senin gülümsediğini görmek, kahkahalarını duymak, mutluluğunu paylaşmak için yaşıyordum…”


Vera Ray 1933 yılının o karlı mayıs akşamında üç yaşındaki oğlu Daniel’ı son kez öptüğünü bilmiyordur. Her ne kadar oğlunu yalnız bırakma düşüncesinden nefret etse de hayatlarını devam ettirmek için çalışmak zorundadır. Tek avuntusu, gün ağardığında küçücük oğluna sarılacak olmasıdır. Ancak Vera geri döndüğünde karşılaştığı manzara, Daniel’ın boş yatağıdır. Bir de karlar içine gömülmüş olan oyuncak ayısı…
Seksen sene sonra Seattle yine mayıs ayında karlar altındadır. Köklü bir gazetede muhabir olan Claire Aldridge, bu doğaüstü olayı haber yapacaktır. Araştırmalarına devam eden Claire, küçük çocuğun bu zamana kadar sonuçlanmamış kaçırılma davasıyla karşılaşır. Evlat kaybetmenin ne demek olduğunu çok iyi bilen Claire, bu olayı çözmeye karar verir. Ancak çözdüğü her düğümün, onu Vera’yla olan bağlantısına yaklaştırdığından habersizdir…
Böğürtlen Kışı aşkı, umudu ve umutsuzluğu derinden anlatan muhteşem bir kitap. Bu öyküyü yüreklerinizden kolay kolay silip atamayacaksınız.
*****************
MART MENEKŞELERİ

SARAH JIO
Çevirmen: Nihan GİRAY
Arkadya Yayınları
Ekim 2012, 1. Baskı
336 Sayfa
Yazarın ikinci kitabı.yine sürükleyici kurgusu olan kitabı elimden bırakamayıp çabucak bitirdim :)

Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir...

Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez.

Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adasında geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder.

Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir...

Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman… İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülüne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor.
***************
GÜL LİMANI OTELİ " ÇİÇEKLER İÇİNDE"


Yazar: Debbie Macomber
Çevirmen: Deniz Hüsrev
Editör: Meltem Erkmen
Sayfa Sayısı: 368

Hepimizin tanıdığı yazarın kitaplarını baskıya girdiği andan itibaren alıp okuyorum.edebi bir değer aramayıp salt rahatlamak için debbie'nin kitaplarından iyisi var mı ? :)
Burası Gül Limanı Oteli… 

Gelen her konuk, burada hayatına dair ikinci bir şans yakalıyor. Geçmişiyle barışıyor, geleceğine umutla bakıyor. Kırılan kalpler Gül Limanı Oteli'nde onarılıyor, hastalıklar burada iyileşiyor, dostluklar pekişiyor, aşk acıları unutuluyor.

Bir yandan bozulan nişanının üzüntüsünden kurtulmaya, bir yandan da büyükanne ve büyükbabasının ellinci evlilik yıldönümünü organize etmeye çalışan Annie ile kanserle mücadele ederken yıllar öncesinde kalmış aşkına yeniden kavuşan Mary otelin şimdiki konukları.

Otel sahibi Jo Marie ise bir yandan Sedir Koyu'na alışırken, öte yandan öldüğü düşünülen kocasının geri döneceğine dair inancından hiç vazgeçmiyor.
(Tanıtım Bülteninden)

**********
ÇİÇEKLERİMİ RÜZGARA VERDİM 

En iyi intikam yaşamaktır.
Kaderin size gülmediğini düşünüyorsanız, birilerinden yardım beklemek yerine iç sesinizi dinlemenin vakti gelmiş demektir. Bu konuda hâlâ şüpheleriniz varsa, her şeyi geride bırakıp uzun bir yolculuğa çıkan üç nesilden üç farklı kadının ilham veren hikâyelerine kulak verin.
Çocuklar için küçük çaplı ve temalı doğum günü partileriyle işe koyulmuştu. Yarattığı onlarca konseptin arasında en popüler olanı Alis Harikalar Diyarı‘nda temalı çay partisiydi.
Grant’in boşanmak istediğini söylediği sabahı asla unutmayacaktı.
Onunla ve çocuklarla ne kadar az görüşürse, o kadar iyiydi. Temiz bir ayrılık en doğru şey olacaktı.
*************************
BİR TUTAM GÜNDÜZ BİR TUTAM GECE

BİR TUTAM GÜNDÜZ BİR TUTAM GECE
Yazar: Kristin Hannah
Çevirmen: Solina Silahlı
Yayınevi: Pegasus

Kristin Hannah bana göre yüreklerimize dokunan bir yazar.hele duygusal anlarınızın yoğun olduğu zamana denk gelirse peçete elinizde okuyorsunuz kitaplarını.bu kez daha farklı karakterler ve konu seçmiş.şefkat üzerine bir roman okuyun derim :)

Büyülü bir ormanın sonsuz karanlığında saklanan mucizevi bir inci…
Yağmurlu bir günde, dehşet içindeki bir kız çocuğu kasabadaki bir ağacın dallarına sığınmış halde bulunur. Kimsesi olmayan bu küçük orman kızının karanlık geçmişi, parçalanmış bir ailenin kaderini değiştirecektir.
Kariyerinde yaşadığı büyük skandalın ardından şehirden uzaklaşıp kasabasına geri dönen psikiyatr Julia ve yaşadığı küçük çevrede gerçek aşkı hiç tatmamış ablası Ellie, ailesi bulunana kadar Alice adını verdikleri küçük kızın bakımını ve tedavisini üstlenirler. Alice için gösterdikleri fedakârlık ve çaba, iki kız kardeşi yakınlaştırıp geçmişte kendilerine bile itiraf edemedikleri sırların gün yüzüne çıkmasına yol açar. Julia ve Ellie hayatlarında eksikliğini hissettikleri her şeyin aslında çok yakında olduğunu keşfederken sevginin, umudun ve bir aile olabilmenin anlamını yeniden öğrenirler.
“Göz alıcı, vahşi ve capcanlı bir roman.
Kristin Hannah her cümleyi sevgiyle kuruyor.”
-Luanne Rice -
“Hannah insan ruhunun derinliklerine dokunuyor. Ümit ve neşe dolu.”
-Romantic Times-
“Daha en baştan zihninizi kuşatıp sevgi, aşk ve şefkat hisleriyle içinizi ısıtacak bir hikâye.”
-Southern Pines Pilot-
*******************


İLKBAHAR RÜYASI 
Yazar:Krıstın HANNAH
Yayınevi:Pegasus Yayınları

sevgi dilini iyi bilen ve iyi yazan krıstından yine süper bir kitap :)
Hataların daima bir bedeli olur. Ancak gerçek sevgi geçmişi telafi edecek sonsuz olasılıklara sahiptir...

Madelaine on altı yaşındaki kızı Lina`yı tek başına büyüten bekâr bir annedir. Dünyaca ünlü bir cerrah olarak başarılı bir kariyere sahip olsa da ergenlik çağındaki kızının sorunlarıyla başa çıkamaz. Annesiyle neredeyse iki yabancı haline gelen Lina ise kim olduğunu bir türlü öğrenemediği babasının izini bulmak için her şeyi göze almıştır.

Holywood`daki ışıltılı hayata kendini kaptıran, tüm kadınların hayran olduğu yakışıklı aktör Angel DeMarco alkol ve uyuşturucu bağımlılığının sınırına dayanan, vurdumduymaz bir hayat yaşamaktadır. Ancak zayıf kalbi onu bir gün yarı yolda bıraktığında Angel hayatını tamamen değiştirmesi gereken bir yol ayrımına gelir. Bu noktada unutmak istediği her şeyle yüzleşmek durumunda kalacaktır.

Zorlukların ve sıkıntıların hiç tahmin edilmeyen güzelliklere kapı açabileceğini gösteren İlkbahar Rüyası kalbinize hiç solmayan çiçekler ekecek…

"Duyguların önemini, bağışlamayı ve mucizelerin her an gerçekleşebileceğini anlatan şefkat dolu bir roman."
-Publishers Weekly-

"İlkbahar Rüyası aşkın ve hataları telafi etmenin hikâyesini anlatıyor."
-Library Journal-

"Sarsıcı, düşündüren ve duyguları harekete geçiren bir kitap…"
-RT Book Reviews-

"Kristin Hannah`yı tüm dünya seviyor…"
-Newsday-
**************************************


ATEŞ BÖCEĞİNİN  ŞARKISI

Yazar: Kristin Hannah
Çevirmen: Solina Silahlı
Yayınevi: Pegasus

bu kitabın ilkini yani ateş böceği yolunu annemin kanser olduğu yıl  okumuştum.konu itibarıyla aynı hastalık söz konusu olduğundan çok etkinlenmiştim. ve devamı da çok güzel.en çok da Tully'in annesinin hikayesi hem şaşırtıp hem etkiledi.
Ateşböceğinin unutulmaz hikâyesi devam ediyor...

Uzun zaman önce, hayatımın en kötü gecesinde Ateşböceği Yolu denen kapkaranlık bir sokakta yapayalnız yürürken ruhuma dokunan biriyle karşılaştım.

O gün bizim başlangıcımızdı. Aradan otuz yıl geçti... Tully ve Kate. Sen ve ben dünyaya karşı. Seninle sonsuza dek dost kalacağız. 

Ama her hikâyenin bir sonu vardır, değil mi? Bir şekilde yola devam etmen gerekir.

Geçmişi yaralarla dolu Tully...
Fedakârlığıyla etrafına ışık saçan Kate...
Onların dostluğunu ölüm bile bozamaz.


"Ailesi için büyük bir savaş verenlerin hikâyesi... Ateşböceğinin Şarkısı sizi çok şaşırtacak."
-Publishers Weekly-

"Derin ve etkileyici karakterlerin olduğu duygu dolu bir roman..." 
-Wisconsin Book Watch-

"Fedakârlığı, sevgiyi ve affetmeyi Kristin Hannah kadar güzel anlatabilen başka bir yazar yok."
-Kristine Huntley-
(Tanıtım Bülteninden)
*************

FRİDA
Yazar: Hayden Herrera
Bilgi Yayınevi
Çeviri:Elif Böke
basım yılı:2003
sinirlerimin sağlam olduğu döneme sakladığım bir kitap.insan hayatı boyunca bu kadar acı ve şanssızlıkla yoğrulup her şeye rağmen mücadele edip ve tüm bu duyguları nasıl boyalara bu kadar muhteşem dökebilir!

“Frida, (…) radikal sanatın, romantik politikanın, tuhaf aşkların ve fiziksel acının, insanın aklına ‘Neden bunları daha önce anlatan olmadı?’ sorusunu getiren büyüleyici öyküsüdür.”
R.Z. Sheppard, Time
“Hayden Herrera’nın hem doğrudan öyküsel bir biyografi, hem de Kahlo’nun çalışmalarının eleştirel açıklaması olan bu kitabı, son derece kapsamlı bir belgeleme ve kolay anlaşılan, cömert, yapmacıksız bir eser örneğidir. (…) Kitap bizlere sanatçının ve dünyasının tamamıyla gerçekçi bir portresini sunmaktadır.”
Robert Storr, Art in America
“Büyüleyici, dramatik ve eksiksiz bir biyografi.”
Kay Larson, New York Dergisi
Frida Kahlo hiç tartışmasız yirminci yüzyılın en önemli kadın ressamlarından biridir. Özgün oto-portreleri, asi yaratılışı, fırtınalı aşkları, çektiği acılar, sıradışı yaşamı ve sanatı onu tüm dünyada benzersiz kılmıştır. Picasso’nun, “Onun yaptığı portreleri resmetme yeteneğine sahip değilim” diyerek andığı bu son derece hayat dolu ve zeki kadının çarpıcı kişiliği, kısa yaşamına sığdırdığı iki yüze yakın tablosuna da yansımıştır. Meksika Devrimi sırasında Mexico City’de geçen çocukluğu… On sekiz yaşındayken sakat kalmasına neden olan korkunç kaza… Ünlü duvar ressamı Diego Rivera’yla fırtınalı evliliği… Leon Trotsky ve Isamu Noguchi gibi erkeklerle yaşadığı tutkulu aşklar… Rivera aracılığıyla Komünist Parti’yle kurduğu ilişki… Politik bilinçle beslenen benzersiz yetenek ve yirminci yüzyıl resim sanatına vurulmuş bir damga…
Sanat tarihçisi Hayden Herrera tarafından, detaylı biyografik araştırmalar, Frida’nın mektupları ve resimlerinin analizleri sonucunda hazırlanan; tüm dünyada büyük ilgi gören; “Frida” filmi ile beyazperdeye de aktarılan bu kitap; Meksikalı ressam Frida Kahlo’nun efsanevi şöhretinin, acılarla dolu yaşamının bugüne kadar yazılmış en objektif öyküsüdür.
**********************

ŞİFACI
Yazar: Antti Tuomainen
Çevirmen: Gizem Yanbolluoğlu
Yayınevi: Koridor Yayıncılık

bir ara Ankara sürekli bir yağmur bombardımanı yaşıyordu hatta yazılarımda bahsedip dertleniyordum :) o dönemde okuyup psikolojimi iki kat bozan bir kitap :) çok beğenip sevmesemde bitirdim.ki gizem kitaplarını severim.ödüllü bir kitap olmasına da ayrıca şaşırdım.yazarın okuduğum ilk kitabı.
Ülkenin en ünlü ve en zengin ailelerinin nasıl birden ortadan kaybolduğuyla ilgili bir haber üzerinde çalışan gazeteci Johanna, kimsenin aklına bile gelmeyecek bir planı devreye sokmak üzere olan bir adamın, ya da herkesin bildiği ismiyle Şifacı'nın kara listesinde artık ilk sıradadır.

Johanna kaybolalı 24 saat olmuştur. Kocası Tapani'ye bıraktığı son şey ise yanlışlıkla kaydettiği bir telefon görüşmesidir. Dünyanın unuttuğu bir şair olan Tapani, Noel'den iki gün önce hayatın cehenneme döndüğü, metro tünellerinin sele kapıldığı, terk edilmiş araçların sokaklarda alevler içinde kaldığı Helsinki'de hem hayatta kalmaya çalışan çok az insandan biri olacak, hem de umutsuzca kaybettiği karısının izlerini kendisine bırakılan ipuçlarıyla arayacaktı. 

"Sade bir dille yazılmış, bir o kadar şaşırtmacalı ve beklenmedik bir anda yumruk kadar sert. Daha önce okuduklarınıza hiç benzemiyor." 
-The Sunday Telegraph, (İngiltere)-

"Tuomainen'in konuyla bütünleşmiş eşsiz üslubu önemli bir soruyla zihninizi kurcalıyor: Kanun ve düzen yerle bir olduğunda umut ışığını nerede arardınız?" 
-Financial Times, (İngiltere)-

"Her sayfada kan kokusu almanıza neden olacak nefes kesici bir gerilim. Son sayfaya gelmeden gözlerinize uyku girmeyecek." 
-Turun Sanomat, (Finlandiya)-

"Kıyameti andıran bir zaman diliminde derine gömülü sırların birer birer ortaya çıktığı bu kitap, size her anını ürpertiyle hatırlayacağınız bir okuma deneyimi sunuyor. 2011 yılının en iyi cinayet romanı seçilse de şiirsel-politik bir kisveye bürünmüş bir psikolojik gerilim romanı." 
-Berlingske, (Danimarka)-

"Karanlık bir atmosfer ve hiç bitmeyen bir yağmurun hakim olduğu mükemmel bir gerilim romanı." 
-Le Courier de l'ouest, (Fransa)-

"İskandinav gerilim romanı okurlarına güzel haber! Toumainen En İyi Fin Polisiye Roman Ödülü aldı ve 26 ülkede yayınlandı. İyi bir romandan da bu beklenir."
-Library Journal, (Amerika)-
*************

PARDAYANLAR
OLUŞ YAYINEVİ
Çeviri:Süheyl Becan
Basım yılı :1972
374 sayfa
michel zevaco' nun yazdığı 10 ciltlik, klasikler arasında yer almış muhteşem ve tadına doyulmaz eser. serinin kahramanı şövalye pardayan (pardaillan) ortaçağ fransasında yaşayan usta bir silahşör. benim gözümde şövalyelik ruhunu temsil eden en büyük ve en mükemmel roman kahramanı. gerektiğinde fransa kralı karşısında bile sözünü sakınmayan, zor durumda birini kurtarmak için onlarca kişinin karşısına korkusuzca dikilen gözüpek bir şövalye.son kitabını bulunca çok sevindim.ortaokul yıllarımı kitaplarıydı benim :)
"İnsanlar ikiye ayrılırlar. PARDAYANLAR'ı okuyanlar ve okumayanlar."
Ahmet ALTAN
 "PARDAYANLAR'dan çok şey öğrendim. Öğrendiklerimin başında birtakım 'değerler' ve 'inançlar' gelir. Bunlar benim yaşamım bakımından son derece önemlidir.'
Emre KONGAR
***********************************

KÖŞKTE CİNAYET
yazar:Agatha Christe
Basım yılı:1978

Agatha christeyi okumayan kalmışmıdır aranızda :) bu eski basım kitabını arkadaşımın kitaplığında bulunca okumadan bırakamadım :)
Arkadaşı için yerine getireceği basit bir angaryanın onu uluslararası bir cinayet komplosunun tam ortasına düşüreceği Anthony Cade'in aklının ucundan bile geçmezdi. 
Birileri ne pahasına olursa olsun Herzoslovakya'da monarşinin tekrar kurulmasına engel olmak istiyordu. 
Tüm bu bilinmezler düğümünü çözmek için güçlerini birleştiren Scotland Yard ve Fransız Emniyeti Surete dönüp dolaşıp aynı noktada kilitleniyorlardı... Ta ki Bacalar Köşkü'nde işlenen cinayet, bilinmezler düğümünün çözülmesini sağlayan ipucunu verene kadar. 
(Arka Kapak'tan)
*************************
DAN BROWN SÜLEYMA'IN ANAHTARI VE ŞİFRELERİ

Yazarı: GREG TAYLOR 
Çeviren: ZEYNEP DİNÇERLER 
Yayınevi: MİA YAYINCILIK 
Yayın Yeri: İSTANBUL 
ISBN NO: 
Yayın Yılı: 2006 
sıkılmadım desem yalan olur :)
Dan Brown’un yeni kitabı  The Solomon Key hakkında toplanan bilgi ve belgelerden yola çıkarak kitap hakkında ekstradan yazılmış bir kitaptır.Dan Brown’un kitaplarını yayınlamadan önce editörlere,kitap eleştirmenlerine gönderdiği ve bu sayede kitabı hakkında fikir aldığı söyleniyor.Greg Taylor’da Dan Brown’un sitesinden ipuçları toplayıp,diğer kitaplarından da benzer hikayelerden kitabın nasıl olabileceğini yazıyor.Kitapta ilgi çekici başka konular da var,Amerika’nın Hıristiyan devleti olduğu düşüncesinin aksine ilk kurucularının mason,illuminati,farmasonluk,gibi gizli örgütlerle bağlantıları oldukları ve Yahudi devleti olduğu söyleniyor.Bu gizli örgütleri ve şifreleri seven ve kitaplarında kullanan Dan Brown’un başka bir kitabında kullanacağı örgüt veya şifreler hakkında da görüş bildiriyor. 
**********************

PAZAR GÜNEŞİ

Yazar:Cemil Kavukçu

Cemil Kavukçu'nun ilk öykülerinden oluşuyor kitap.
Pazar Güneşi'nde, Cemil Kavukçu'nun ilk öyküleri var. Buradaki öykülerin büyük bölümü, 1983 yılında, yine bu ad altında yayınlanmıştı. O baskının dışında kalan üç öyküyü de bu kitaba eklerken, yazar, öykülerin tümünü yeniden gözden geçirdi. Kitaba adını veren Pazar Güneşi adlı öykünün Cemil Kavukçu için ayrı bir anlamı var: Yazdığı ilk öykü. Ancak, gelecekte Cemil Kavukçu'nun öyküye getireceği özelliklerin ipuçlarını taşıyan bir öykü. Aynı yalın anlatım, aynı titiz dil yapısı, aynı sağlam kurgu: Bunlar, bu usta öykücümüzün daha yolun başındayken bile öykülerine yerleştirdiği nitelikler. Küçük dünyalar, kıstırılmış yaşamlar, toplumun kıyısında yaşayan insanlar: bütün bunlar Cemil Kavukçu'nun ince bir duyarlılık, keskin bir gözlem gücüyle sunduğu kesitler; daha sonra başka yollara açılıp genişleyen öykücülüğünün ana izlekleri. Cemil Kavukçu, bildiği, tanıdığı dünyaları, insanları yazıyor; bilmeyenlere, tanımayanlara okutup sevdiriyor, benimsetiyor. Değerli eleştirmenimiz Fethi Naci'nin deyişiyle: "Cemil Kavukçu elini neye değdirse öykü oluyor." Son yılların en başarılı öykücülerinden birini tüm yapıtlarıyla tanımak isteyenler için iyi bir başlangıç Pazar Güneşi.
**********************


HAYAT YOLLARINDA
Yazar:Panait İstrati
Varlık Yayınları
Basım Tarihi:1997

"Kurulmuş bir nüfuz, zayıfların gözünde sınırsız bir güç gibi görünür, buna boyun eğer ve katlanırlar. Ulusların, zorbaların bütün kötülüklerine sabretmeleri de bu yüzden değil midir? Zalimlerin milyonlarca insanı hükümleri altında tutmaları birtakım sözde erdemleri yüzünden değil, sadece ezilenlerin korkularındandır."
Panait İstrati
Hayat Yollarında
Panait Istrati'nin başıboş yolculuklarla geçen ilk gençlik yıllarının en hüzünlü sayfalarını bu kitapta bulacak ve 'Hayat Yollarında'yı okuduktan sonra onu daha çok seveceksiniz. Malaparte'nin savaş sonrası Napoli'sinin, bu kitapta ondan çok daha önce, aynı güçle canlandırıldığını görecek ve yoksunluklarla dolu küçük insan yazgısının acı sonuçlarından büyük ölçüde etkileneceksiniz.
“Her çocuk bir devrimcidir. Yaratılışın yasaları onunla tazelenir ve olgun insanların onlara karşı yükselttiği ahlak, önyargılar, hesaplar, pis çıkarlar gibi engelleri ayaklar altına alır. Çocuk, dünyanın başlangıcı ve sonudur; hayatı yalnız o anlar, çünkü hayata ayak uydurur; devrimler ancak çocukluğun saflığıyla yapıldığı zaman daha iyi günlerin geleceğine inanacağım. Çocukluktan çıktı mı insan canavar kesilir: ikiyüzlülükle başka bir kalıba girerek hayatı inkâr eder.Sizler, kanunlar yapmışsınız, akademiler kurmuş, ahlak kürsüleri tesis etmişsiniz, kulakları patlarcasına çanlarını çalarak merhameti öğretmeye çalışan klişeleriniz var, meclisleriniz var, ama bir çocuğun göğsü içinde neler kaynaştığını bilemezsiniz, güzel olabilecekken sakat bıraktığınız bu hayat hakkında da bir bilginiz yoktur”  
çok ama çok severek okudum...


*********************


Kitap Adı: Charlotte Bronte’nin Gizli Maceraları, Aşk Peşinde – The Secret Adventures Of Charlotte Bronte
Yazar: Laura J. Rowland
Çevirmen: Ceren Taştan
Sayfa Sayısı:  532
Format Yayınları - 2011
 sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap.
Arka Kapak

Yayımcısı tarafından sözleşmesine uymamakla suçlanan Charlotte Bronte, kız kardeşi Anne’i de alarak bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek üzere Londra’ya doğru yola çıkar. Yaşadıkları maceralar ve Charlotte’un tanıklık ettiği cinayet sonrasında bütün Bronte ailesi kendilerini tehlikenin içinde bulur. Dünya’nın temellerini kökünden sarsmak isteyen gözü dönmüş bir katilin peşine düşen Charlotte, bu yolculuğu sırasında hiç ummadığı bir aşka da yelken açar.

Ve bu sırada hayatı baştan sona değişir.
**********************

 ŞEYTANİ İNTİKAM
Yazar:Thomas Perry
çeviri:selim yeniçeri
Yakomoz Yayınları

polisiye severlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir kitap.sıkılmadan bir heyecanla okudum :)
Joe Carverın istediği tek şey, Los Angelesta yeni bir hayata başlayabilmek için güvende olmaktı. Ama güçlü bir adam onun peşinden haydutlarını gönderirken bunu gerçekleştirmesi zordu. Sorunların çözülmesi için elinden geleni yapmıştı. Gözden uzak kalmış ve tehdidin geçmesini beklemişti ama Manco Kapakla basit bir ateşkes yapmak mümkün değildi. Adam, Carverın kendisine zarar verip vermemesini umursamıyordu. Ve şimdi, yanlış bir kararda ısrar etmenin ne kadar pahalıya patlayabileceğini öğrenecekti... "Olağanüstü karakterlerle dolu ‘Şeytani İntikama, sizi soluk soluğa bırakacak temposu boyunca tutsak kalacaksınız..." Globe and Mail "Saf ve katıksız eğlence..." Library Journal "Perrynin hassas zamanlaması ve ustalığı, paralel ilerleyen hikâyeleri neredeyse mükemmel bir sonla bitiriyor. Başka bir dünyada bir süre vakit geçirmek isteyenler için ideal..." Publishers Weekly "Perry, ‘Şeytani İntikamda en hınzır formunda... Kitabı elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. Bitmesini istemeyeceksiniz. Çok ama çok iyi zaman geçireceksiniz." Josh Bazell, Beat the Reaper adlı romanın yazarı
 **************************

UMUDA YOLCULUK

Kitabın Yazarı :  Kim Gruenenfelder

Kitabın Çevirmeni :  Mehtap Gün Ayral

Kitabın Yayınevi :  Yakamoz Yayınevi

Basım Tarihi :   Kasım 2011 


okurken çok güldüğüm ve eğlendiğim bir kitap.espriler çok iyi.okuyun derim :)
Charlie, Hollywood''un en çekici aktörü seçilmiş olan Drew Stanton''un asistanıdır. Otuz yaşında, müzmin bekâr Charlie''nin hayatı kız kardeşinin düğün planları ve hayatına giren bir yakışıklı ile altüst olur. Charlie yaşamını bir kez daha gözden geçirmeye karar verdiğinde şimdiye kadar edindiği deneyimler-ömrü boyunca bekâr kalacağını düşündüğü için- yeğeninin torununa aktaracak bir kitap yazmaya başlar.

Mavi renkli, hiçbir şey giyme.

Kadınların çoğu spor ile ilgilenmez. Bu yüzden özür dilemene gerek yok.

Hiçbir erkeğe hiçbir zaman eski sevgilisini sorma.

Mutlu sonla biten filmler izle.:))))
************************

AŞK SENİ BULURSA
Yazar: Rachel Gibson
Çevirmen: Ayşe Tunca
Yayınevi: Nemesis Kitap


Eğlenceli zaman geçirmek için okunacak çerez kitaplardan biri.:)
Uzaklaşmak isteyen güzel bir kadın.
Uzakta onu bekleyen yakışıklı bir erkek.

Kışkırtıcı bir aşk hikayesi…

Sadece 'gitmek' istediğiniz bir zaman oldu mu hiç? Yaşadığınız şehirden, yoğun işinizden uzaklaşmak, yeni bir hayata başlamak istediğiniz bir zaman… Bunu kaçımız başarabiliriz ki?

Bu kitabın sihirli dünyasına adım atın. Gerçek aşk, tutku ve eğlence bu sayfalarda sizi bekliyor.

Rachel Gibson "Amerikan Aşk Romanı Yazarları Birliği" tarafından Rita Award Ödülü'ne layık görülmüştür ve romanlarıyla iki defa yılın en beğenilen yazarı olarak seçilmiştir.

"Aşk Seni Bulursa" USA Today ve Newyork Times tarafından belirlenen "En Çok Satılan Elli Kitap' listesine girmeyi başarmıştır…

Dolayısıyla elinizde tuttuğunuz kitap, gittikçe yükselen bir yıldıza aittir.
*************************
ZEHR-İ KATİL
Yazar:Cenk Çalışır
Yayınevi:Nemesis

yazaın okuduğum ilk kitabı.beğendiğimi söylemeliyim.
Takip edilmesi gereken yeni bir polisiye yazarı, tanışmalısınız.
Osman Aysu

Aşk ve cinayet yaşamı kesintiye uğratan iki sıradışı olaydır. Aşkla cinayetin yolu kesiştiğinde, karşımıza derin insanlık hikâyeleri çıkıyor. Umarım aşkla cinayetin iç içe geçtiği bu romandaki çarpıcı insan hikâyelerini siz de seversiniz
Ahmet Ümit

Satranç Cinayetleri adlı romanıyla Nemesis Kitap okurlarıyla tanışan Cenk Çalışırdan sürükleyici bir yeni roman: Zehr-i Katil. Yeni romanıyla yazarın takipçisi olacaksınız!
Gece boyunca türlü kararlar alıyor, bazen Kenana rest çekiyor ya karın ya ben diyordum, bazen terk edip gidiyordum, bazen bir mektup yazıp bırakıyordum. O mektubun ilk kelimelerinin nasıl olması gerektiğine karar veremiyordum.
Nazan

Evliliğimizi bu şekliyle yürütüp yürütemeyeceğimi düşünmeye ihtiyacım vardı. Bir süre için tekrar deniyor olabilirdim. Ailem için, çocuklarım için. Anlıyorsunuz değil mi? Bunu yapan bir sürü kadın varken...
Berna

Ben çocuklarımı benim devamım saydım. Ölüp gittiğimde onlarda yaşayacağıma inandım. Onlar ölünce onların çocuklarında. Hep yaşayacağıma. Belki de bu nedenle kutsal saydım çocukları. Onlar saftır. Onlar Masumdur. Hepimiz temiz doğar, büyüdükçe kirleniriz. Büyüklerin yönettiği dünyada ne kadar saklayabilirsin içindeki çocuğu. Hangi sandığa koyar, hangi kapının arkasına kilitlersin. Nasıl taşırsın yarınlara. Yolu yok büyüyecek ve kirleneceksin. Berna gibi, Nazan gibi, ben gibi, sen gibi Kenan

Aşk ve cinayetin çıkmaz sokaklarında kaybolmaya hazır olun!!!
************************
SANA YÜREK DAYANMAZ
YAZAR:HOPE TARR
Yayınevi:Sonsuz kitap

başlangıcına aldandığım ama sonrasında sadece çerezlik kitaplardan olduğunu düşündüğüm boş zaman kitaplarından :)
Simon Belleville, zavallı fahişeyi doğruca Newgate Hapishanesi’ne götürmeliydi. Majestelerinin Ahlak Komisyonu’ndan sorumlu başkan olarak görevi, genelevleri kapatmaktı, orada çalışan kadınlarla yoldaş olmak değildi. Ama Christine’in tatlı, masum yüzüne attığı bir bakış, tuzağa düşmesine neden olmuştu. Onu bir hapishaneye tıkmak yerine, hanımefendi olma yolunda eğitim görmesini sağlayıp bir gün aklından atabilmenin umudunu taşıyordu. Parlamento’da bir sandalye kazanma şansı doğmuşken isteyebileceği son şey bir skandaldı; ama güzel Christine başka hiçbir kadına benzemediğini kanıtladı: Göz alıcı, akıllı, son derece gizemli ve tatlı bir şekilde hazırcevap. Simon şimdiye kadar hiç bu kadar ayartılmamış, bu kadar baştan çıkartılmamıştı...


“Hope Tarr, kendinizi Viktoria Devri’nde sıkı adabımuaşerete hapsolmuş hissedeceğiniz, müthiş, tutkulu bir roman yazmış. … Dönemin ruhunu, öyküye, ayrıntılarda kaybolmadan ve sıkılmadan okuyacağınız biçimde müthiş yedirmiş. Kesinlikle öneriyorum.”
The Best Reviews
“Hope Tarr, unutulmaz karakterler yaratma ustalığını kanıtlamış ve bu karakterler okumayı gerçekten keyifli kılıyor.”
All About Romance
“Tarihsel detay, romantik entrikalar ve eğlencenin baştançıkartıcı bir karışımı.”
Susan Wiggs
 **********************

KİTAP HIRSIZI
Yazar: Markus Zusak
Yayınevi: Encore Yayınları
Öncelikle sindire sindire okumanız gereken bir kitap.ara ara sıkılabiliyorsunuz o yüzden ağırdan alın derim :) ama çok beğendiğimi ve zaman zaman boğazıma  yumru bıraktığını da eklemeliyim.

"Yılın en çok beklenen kitabı. Olağanüstü… gerçekten muhteşem!"
-Publishers Weekly-

"Merak uyandıran, hayat dolu ve son derece ustalıkla yazılmış, nefes kesen bir roman; aynı zamanda harikulade ve sürükleyici."
-The Guardian-

Ödüllü yazar Markus Zusak'ın akıllara kazınacak kadar etkileyici ve şiirsel bir dille yazdığı bu roman, okuyucuya sunulan benzersiz bir hediye gibi…
"Hayatınızı böylesine derinden etkileyen başka bir kitaba daha rastlamamışsınızdır. Muhteşem!"
-GoodReads-

"Bu unutulmaz hikâye kalbinizi çalacak!"
-The New York Times-

"Güzel, felsefi bir yanı da bulunan sürükleyici bir roman...
Herkes okumalı!"
-Kirkus Reviews-

"Markus Zusak, zorlu bir konuyu ustalıkla anlatarak gerçek bir başarı yakalamış. Olağanüstü… tek kelimeyle harika bir kitap."
-The Wall Street Journal-
(Tanıtım Bülteninden
*************************
KISA KES
Yazar: Leıgh Russell
Yayın evi: Arvo Yayınları

çeviri çok daha iyi olabilirdi.ancak bir solukta okuduğum kitaplardan.
Masumiyetini yitirmiş bir adam, vahşi cinayetler işleyen bir katil… Kimliğini saklayabilen usta bir oyuncu ve her an, her yerde sizinle birlikte. Gölgeler içinde kaybolmuş bir dedektif, kontrolden çıkmış yaşamlar… İçeriğini, gerçeğe daha yakın hale getiren psikolojik etkisiyle bütünlük sağlayan bir anlatı. Kısa ve öz bölümleriyle birlikte insanı sürükleyen ve buna ek olarak ince detaylara önem veren, dikkatli okuyucunun elinden düşüremeyeceği, heyecan verici bir roman…
Dedektif Geraldine Steel, kendini, bir anda katille birlikte oynadığı bir saklambaç oyununun içinde bulur. Katili bulmada kanıtların akılcı yöntemlerin yetersiz kaldığı yerde, dedektifin ince zekâsıyla birlikte, özellikle içgüdüsel yeteneği ön plana çıkar. Zamanla yarışmak ve katili yakalamak tek amaçtır.
Karşımızdaki insanların gerçek yüzlerinin, aslında gördüğümüzden farklı olduğunu hatırlatan bir roman.

"KISA KES şık, birinci kalite bir suç romanı; psikolojik davranışların ve sağlam polisiye prosedürünün kusursuz bir harmanı... Emin olun Dedektif Geraldine Steel'i çok seveceksiniz."
Jeffery Deaver

"Russell, bir taraftan hayran kazanacağından emin olan, duygu yüklü ve sevecen bir kadın kahraman geliştirirken, diğer taraftan da küçük bir İngiliz topluluğunun dikkatli ve entrikalarla dolu bir portresini ortaya koymaktadır."
Publisher's Weekly

"Tek kelimeyle mükemmel! Leigh Russell'ın bu romanı nefesinizi kesecek."
eurocrime.co.uk

"Tam isabet! Muhteşem, usta işi, mükemmel bir gerilim."
Watford Observer
*********************

6 SANİYE
Yazar: Rick Mofına
Yayınevi :Pegasus Yayınları

gerilim dolu satırlar var.elinizden bırakamayacağınız türden bir kitap.
ÜÇ YABANCI, BİR KOMPLODA KARŞI KARŞIYA GELİR.
BU KOMPLO DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEKTİR, YALNIZCA 6 SANİYE İÇİNDE.
DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK KOMPLO GERİ SAYIMDA...
Cennette kendisine vadedilen yere ulaşmak isteyen, intikam arzusuyla dolu bir kadın.
Irakta canice bir saldırıda kocası ve oğlu öldürülen bir hemşire, dehşet dolu bir çatışmada bir Amerikalının hayatını kurtarır.
Ailesinin yok edilmesinin intikamını almak isteyen kadın, bu adamın yardımı olacağına inanmaktadır.
Kaçırılan çocuğunu bulma konusunda çaresiz, acı içindeki bir anne.
Kaliforniyada bir anne, oğlunu almak için okula gider; ancak kadının kocası oğullarını ondan önce okuldan alarak kayıplara karışmıştır.
Yaptığı hatanın kefaretini ödemek isteyen bir dedektif.
Geçmişiyle boğuşan, görevinden izinli bir polis, küçük bir kızın ölümü üzerine kendi soruşturmasını başlatır. Bu soruşturma adamı, tarihin akışını değiştirecek bir olayın geri sayımının başladığı bir okula sürükler.
***********************

KÜPE ÇİÇEĞİ
Yazar:Naşide Gökbudak
Yayınevi:Nemesis

ablamda diğer kitapları vardı.yazın gidince alıp okuyacağım.zira uslubunu beğendiğim bir yazar.ancak kitabın sonu sanki biraz hızlıca bağlanmış havası verdi bana :)

Osmanlı hanedanının Avrupa devletlerinin emri ve isteği yönünde idare edilmesi, tahtı korumak için çok taviz verilmesi, birçok vatanperveri rahatsız ettiği gibi, Kemal Nizamettin Efendi'yi de rahatsız etmektedir. Aklı fikri Anadolu'da başlayan yeni istiklâl hareketinin başındaki, daha evvel sarayda da karşılaştığı mavi ışık saçan gözleri olan, vatanperver miralay Mustafa Kemal'in yanında olmaktır. Ona inanmaktadır. Kemal Nizamettin Efendi'ye göre de insanlar olsun, milletler olsun ya hürriyetine sahip yaşamalı veya hiç yaşamamalı! Mustafa Kemal'in inanarak söylediği "Ya İstiklâl, ya Ölüm."sözüne canıgönülden inanmakta, ve bu konuda, O büyük insanın arkasında olmayı hayal etmekte, bunun için de Anadolu'ya geçmek için fırsat kollamaktadır. Genç ve güzel eşi Şahende Hanım ve çocuk yaşlarda iki küçük kızının oluşu bu işi oldukça zora sokmaktadır. Bir tek kendisi olsa, ölmüş veya kalmış önemli olmayacak, hiç tereddütsüz yollara düşecekti. Ama bir eş, bir baba olarak onların yaşamını tehlikeye atamazdı. Ve tabii bu tehlikeyi aşıp, Anadolu'ya kavuşması da ihtimal dâhilinde değil gibiydi. 1920 yılının başlarıydı. O görkemli Dolmabahçe Sarayı'nın en az güneş alan odalarından birinde çalışıyordu. Gerçi bugün hatta günlerdir güneş zaten yoktu…
...
Kemal Nizamettin, Fransız Gazetesindeki Mösyö Jirac'ın Mustafa Kemal ve Türkiye hakkındaki yazısını buldu. Gazete özet olarak, Anadolu'daki bu yeni hareketi alaya alıyor. Topları, düzenli orduları hatta yiyecek ekmekleri bile olmayan, bir avuç zavallı insanın toplandığını, başlarında ki övgü ile bahsedilen kumandanın da yanlış taktikler üreten bir macera adamı olduğunu yazıyordu. Oysa gerçek çok farklıydı, Mösyö Jirac oltaya ne kadar güzel takılmıştı...
***************************
SEVGİLİMDEN SON MEKTUP
Yazar:JOJO MOYES
Yayınevi: Pegasus Yayınları

yazarın daha öncede senden önce ben isimli kitabını okumuş ve beğenmiştim.bu kitabınıda yine beğenerek okudum :)

En azından şunu bil ki bu dünyada seni seven bir adam var.
Seni her zaman seven ve bu ona zarar verse de hep sevecek olan bir adam...

1960. Jennifer Stirling zengin kocasının servetiyle lüks bir hayat yaşamaktadır. İstediği her şeye sahip olduğunu zannetse de bir gün ondan her şeyi arkasında bırakıp kendisiyle gelmesini isteyen bir adama âşık olur. Hayatında ilk defa tutkuyu hisseden Jenniferın önünde iki seçenek vardır: Ailesine ihanet etmek ya da aşkının peşinden gitmek...

2003. Gazetecilik kariyerinde zirveye yükselmek isteyen Ellie Haworth ünlü ve karizmatik bir yazarla ilişki yaşamaktadır. Aslında çok mutlu olması gerekirken sevdiği adamın başka bir kadına ait olması Ellienin hayatını ve tercihlerini gözden geçirmesine yol açar. Bundan böyle ya eksik bir sevgiye razı gelecek ya da kendini korkusuzca gerçek aşkın kollarına bırakacaktır...

Bir gün Ellie, gazete binasının tozlu arşivinde 1960lardan kalma aşk mektuplarına rastladığında iki kadının hayatı beklenmedik bir biçimde kesişir. Acı bir aşk hikâyesinin eksik parçaları bir araya gelirken Jennifer ve Ellienin hayatı geçmiş, gelecek ve günümüzle tekrar şekillenir.

"Size aşk cümleleri yazdıracak bir roman..."
-Glamour-

"Modern ancak tüm zamanları aşan bir kitap. Ölümsüz bir aşka sımsıkı tutunanların hikâyesi..."
-Leila Meacham-

"Tutku denizinde yüzmek istiyorsanız Sevgilimden Son Mektup kendinize vereceğiniz en güzel hediye olacak."
-Sunday Herald-
**************************

SEVİÇIRA
Yazar:Ertuğrul Oğuz Fırat
Yayınevi:Doruk Yayınları

ilk kez okuduğum yazarlardan.tek solukta okuyamadım.ara ara elime alıp çok uzun sürede okudum.
Nedir "Seviçıra"?
Olanaksız bir roman, olanaksız bir öykü ve olanaksız bir şiir. Çok zamanlı bir "Cumhuriyet Mesnevisi". Başka bir sözdizimde anlatılmayacak ya da anlatılabilse de aynı tadı, aynı doygunluğu vermeyecek denli özgün bir yapı örneği.
Kartpostal Türkçesiyle akınlara çıkılıp sözlükler yakılan ülkemizde, bu denli yetkin bir Türkçe'yle örülmüş kaç metin sayabiliriz ki?.. Az, çok az.
-Süleyma Murat Dinçer-
***********************

ŞAHANE HATALAR
Yazar:Heather McElhatton
Yayınevi:April Yayıncılık

kitap çok ilginç.neden mi? zira kitabın kahramanı sizsiniz.kitap bölümlerden oluşuyor ve hangi bölüme giderseniz o sonu yaşıyorsunuz.her birini denedim.öldüm,öldürüldüm,aldatıldım,attan düştüm vs :)) eğlenceli.deneyin deriim :)
Bu kitabı okumaya normal bir kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze bir yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin. Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz. Kitabı okurken bazen hiç beklemediğiniz bir yere ulaşacak, bazen de kendinizi daha önce olduğunuz yerde bulacaksınız. Hayatın size neler hazırladığını asla bilemezsiniz. Ama bunu biliyorsunuz, iyilikler her zaman ödüllendirilmiyor ve bazen hatalı kararlar, şahane olayların başlangıcı olabiliyor. Her yolculuğun sonunda başa dönüp tekrar başlayın, unutmayın, herkes ikinci bir şansı hak eder. Yuzlerce farklı hayat sizi bekliyor. İyi şanslar.
"Tıpkı hayatın kendisi gibi, ne zaman ne olacağını asla tahmin edemeyeceğiniz, dopdolu bir kitap."
Forbes
"Uyuşturucu, tecavüz, patlama, sevgi, aşk, huzur. Duygulu anlatım, kapkara mizah."
Publishers Weekly
"Raydan çıkmaya hazır mısınız?"
NY Times
"Başroldesiniz, hakkını verin."
Newsweek
**********************************

İHTİRAS
Kitabın Yazarı :  Jacqueline Susann

Kitabın Çevirmeni :  Hülya Dayan

Kitabın Yayınevi :  Arvo Yayınları

Basım Tarihi :   Mart 2011 
sinirden öldüm desem yeriydi.kurguyu sevmedim.bahsedilen duygular belkide çok aykırı geldiğinden.okumanızı tavsiye edebileceğim bir kitap değil.
Herşeyleri olup da mutsuz yaşayanların öyküsü... Milyonları kazanmış, sonunda yapayalnız kalmış bir adamdı...

Genç, güzel, zengin ve aşka susamış bir kadındı ama hiç bir şey ona mutluluk sağlamıyordu...

Genç, mevki sahibi; zengin bir erkekti, yaşlı kadınla, hayatının anlamını bulacağını sanıyordu...

Mutluluğu arayıp mutsuzluk çukurunda çırpınan insanların iç dünyasını, ilişkilerinin çarpıklığını, sürükleyici ve büyüleyici bir dille anlatan mükemmel bir roman...


 **************************

ÇEMBERİN DIŞINDAKİLER
Yazar: Craig Silvey
Çevirmen: Nilgün Birgül
Yayınevi: Martı Yayınları


Yazarın diğer kitabı 'Tanrı'nın Unutulan Çocukları' nı okumuş ve çok beğenmiştim.bir umutla aynı uslup ve zeki kurguyu bulacağımı düşünürken yanıldığımı anladım.çok sıkıcı ve iç karartıcıydı.tavsiye edebileceğimi düşünmüyorum.

Gözler karanlığa da alışır...
İnsan kendi yarasını saramaz,
dost bir elin dokunuşuyla
iyileşir ancak…

Geçirdiği kazadan sonra gözlerini karanlığa açan Eleanor'un zorluklarla dolu hayatı, bir gece duyduğu çello sesinin izini sürmesiyle değişir. Çelloya can veren, kendisi gibi kırgın bir gençtir.

Hayatın kıyısında kalıp kendi kabuklarına çekilen bu iki genç, zorlukların üstesinden birlikte gelmeye çabalarken, kendilerini ve başka yaşamları keşfetme fırsatı yakalar. Aşk ile kaybedişin, dostluk ile yalnızlığın romanı olan Çemberin Dışındakiler, hayatta daima bir çıkış yolunun olduğunu özgün ve şiirsel bir anlatımla fısıldıyor…

"Tanrı'nın Unutulan Çocukları'yla çok sayıda ödül kazanan Craig Silvey, yine çok farklı ve dokunaklı bir hikâyeyle karşımıza çıkıyor."
Sydney Morning Herald

"Hüzünlü ve neşeli, cesur ve dokunaklı bir kitap."
The West Australian

"Mizahi ve derinlemesine yazılan, kimi kez hüzünlendirip çoğu kez neşelendirmeyi başaran bu roman kesinlikle okunmalı."
Melbourne Weekly

"Çemberin Dışındakiler, hayatın kenarında kalmış insanların iç dünyasını anlamaya dair zekice yazılmış bir roman."
The Bulletin
********************************

BECERİKLİ HELEN 

Yazarı: ARNOLD BENNETT
Çeviren: SEMA E.EGE 
Yayınevi: KÜLTÜR BAKANLIĞI
Alman edebiyatını çok sevmiyorum.yani bana göre değil.kuşak çatışmasının anlatıldığı kitapta zaman zaman sıkıldım ama tavsiye etmemde diyemem.güzeldi.
Becerikli Helen; 1920'lerdeki Potteries insanlarından genç bir kızla yaşlı bir adam arasındaki "kimin sözü geçecek" mücadelesinin alaycı bir üslupla gözler önüne serildiği bir kitaptır.
 **************

FORSYTE EFSANESİ
Yazarı: JOHN GALSWORTHY
ALTIN YAYINLARI

sanırım 1980 baskısı bu.Nobel ödülü kazanmış bu roman TV ye dizi yapılmış ve zamanın en sevilen dizisi olmuş İngilterede.Forsty ailesiyle berabver toplum düzeninin çalkantıları içinde bir ailenin zikzaklı panoramasını çiziyor .

********************

ZEHRA
Yazar:Nabizade Nazım

Nabizade Nazım'ın Zahra Romanı edebiyatımızdaki ilk psikolojik roman denemesidir. 
Zehra romanında kıskançlıkların, ihanetlerin ve intikamların görüldüğü bir aile faciası sergilenir. Teknik bakımdan çok başarılı olmasa bile, devrin aile yapısı hakkında az da olsa okuyucuya belli bir fikir vermesi bakımından roman başarılı sayılabilir. 
*********************

EKSİK KALMIŞ CEMİYET
Yazarı: milovan djilas
Çeviren: dr. necdet bingöl 
Kültür Bakanlığı Yayınları

almış bulundumç.sıkılmadığımı söylesem yalan olmaz.
Milovan Djilas 1911'de, gençlik yıllarına ayırdığı kitapta, "Adalet Olmayan Ülke" de tasvir ettiği çıplak ve büyük memlekette, Montenegro'da doğdu. Ergenlik çağımn üçte birini hapiste geçirdikten sonra, bugün Belgrad'da yaşıyor. 1929 da Belgrad'a üniversite öğrenimini yapmak için gelmişti; zaman kaybetmeden Komünist partisine girdi, organizatörlerden biriydi artık. Bu ro1 yüzünden Krallık devrinde işkence gördü ve üç yıl hapis yattı. Yirmi yedi yaşında, Yugoslav Komünist partisi Merkez Komitesinin, 1940'da ise Politik Büro'nun üyesi idi. Alman işgalinden sonra, Partizanların silâhlı mücadelesine katıldı ve şeflerinden oldu. 1944'de Partizanların generali sıfatiyle, askeri bir heyetin başında Moskova'ya gitti. Ertesi yıl, Tito'nun Komünist hükümetin bakanı olarak da, Stalin ve öteki komünist şeflerle konuşmak üzere Moskova'ya tekrar geldi. Komünist devletler arasındaki ayrılığı önlemeyi denemek için 1948'de tekrar Moskova'ya gitti, başaramadı. Bu ayrılık tamamlanınca da Djilas Yugoslav tutumunun, yani "bağımsız" bir komünist ülkenin sözcüsü ve savaş sonrası Doğu Avrupa'da "milli bir komünizm" in savunucusu oldu. (Sunuştan)



7 yorum:

  1. Alanayım kitaplara bir baktım Kitap Hırsızı ve Frida dışında okuduklarım yok :)
    Ama seni cidden kutluyorum o kadar ayrıntılı ve emekli bir liste oluşturmuşsun ki valla tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın aslıcım :) ah birde unuttuklarım var ki halada hatırlamıyorum :))

      Sil
  2. Bayılıyorum sizlere ,kitap okumaya vakit ayırmak çok güzel çok nadir okuyorum kitabı elime alınca hiç el işi yapamıyorum ikisini birlikte yapabilsek ne güzel olurdu :)))) masaya kitabı koyup sandalyede oturup el işiyle birlikte okuyanları duyuyorum ama mümkün değil benim için. film seyrederken süper iş çıkarıyorum ah bir de kitap da aynı şey olsa:)))
    keyifli okumalar canım sizler sayesinde arada da olsa vakit ayıracağım bu gidişle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın sevgili hatice.ama bu çocukluktan gelen bir alışkanlık.babacığım hep size bırakacağım mirasım kitaplarım der hergün bir torba kitapla gelirdi eve.akşam hepimizin elinde kitaplar...ama yemek yaparken ve ev işi yaparken molalarda çok okuyorum.özellikle yemek yaparken dene mesala çorba karıştırıken :)))

      Sil
  3. Maşallah canım. İyi okumuşsun.
    Ben okuduklarımı arada not alıyorum. Hoş blog sağolsun o konu da gerçekten yardımcı oluyor. Birde belki duymamışsındır diye Vikitap adlı bir site var canım.
    Sosyal kütüphane. Okuduğun , okuyor okduğun ve okumak iatediğin kitapların kaydını tutuyorsun.
    Her yıl hedef belirleyip okuduğun kitapları ekliyorsun.
    Okuduğun kitabın her gün sonunda sayfa sayısını girip yüzdesini takip ediyorsun.
    Kitap takası yapabiliyorsun.
    Ben çoook seviyorum Vikitabı. Bir göz atarsan eminim sana da çok faydalı olacaktır.
    Tabii biliyorsanda başkalarına kaynak olur
    Öpüyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülayım sıkıldım da bıraktım ve daha yazacağım ah birde unuttuklarım var.vikitabı biliyorum ama bir sürü site sayfa falan derken çok dağılıyorum gibi geliyor.yinede çok teşekkür ediyorum.not alma işinie çok başladım ama deftere yazmayıda unjutuyorum çoğu kez.o yüzden şimdilik böyle.birde pinterese attım böylelikle topluca görebiliyorum oradada :))

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)