23 Ekim 2013 Çarşamba

"Mektubun Var! " Etkinliği

iyi  akşamlar dostlar.sakin huzurlu ve sıcacık bir evden sizlere selam ve sevgilerimi yolluyorum.sizlere bu akşam güzel arkadaşım gülayın 

"MEKTUP ARKADAŞIM OLMAK İSTER MİSİN ??" başlıklı yazısından ve isteğinden haberdar etmek istedim.ilk okuduğumda tamam ben varım diyecek kadar hoşuma gidip heyecanlandırdı beni.zira mektup yazmayı da almayı da severim.mektup yazmak karşılıklı çabadır,resim yapmak gibi,şiir yazmak gibi titizlik,içtenlik  ve özen ister.değerlidir mektuplar ve de özgündür.size özeldir ve iyi hissettirir. Belki de, bizde, mektuplar saklanmadığı, önemsenmediği ve en acısı, yanıtlanmadığı için bu yazı türü gelişmemiştir. hala mektuplaştığım arkadaşlarım var.öğrencilerimden de alıyorum sık sık:)




şimdilerde ara sıra  ama önceden çocuklarımda çok yazardı.hatta çok özenir süslü mektuplar hazırlarlardı:)








kardeşlerimle de sık sık mektuplaşırdık,son bir kaç yıl öncesine kadar.özellikle erkek kardeşimin daima kurşun kalemle yazdığı ve her biri şiirleriyle bezeli deneme tadındaki mektuplarını okumaya doyamazdım.ne zaman ki evlendi mektuplar kesildi :) şimdi ona da bahsettim.senden mektup almak istiyorum dedim."tamam" dedi:) 
biliyorum zaman ister,özen ister hele internet ve sanal iletişim varken ne gerek diyebilirsiniz.doğrudur.ama mektup kokusunu bilen,heyecanını yaşayan dünyasını bilen dostların haberdar olduktan sonra " ne gerek " var demeyeceklerini düşünüyorum.:) ukalayım biliyorum :) eğer mektup arkadaşım olmak isterseniz mail adresim dolunaybatukan@gmail.com,
eğer sevgili gülayla mektup arkadaşı olmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
tüm mektuplarımı saklıyorum sadece kuzenimin bana yazdıkları yok.bir kaç yıl önce istedi bende emanetlerini verdim.çünkü o mektupların her biri bir deneme mahiyetindeydi ve mektubunun birinde günün birinde bunları senden isteyeceğim lütfen sakla demişti.( kitap yazıyor) .diğer tüm mektuplar ve günlüklerim şimdilik ablamda duruyor.günü geldiğinde kızıma verilecekler.günlüklerimin çoğunu kızıma hitaben yazdım.bir gün ona lazım olacak yada beni özleyecek çok ve açıp okuyacak ,özlem giderecek.yukarıdaki fotoğraflarda son tuttuğum günlükten hep.itiraf ediyorum bilgisayar beni tembelleştirdi bu konuda.eskisi gibi uzun uzun yazmıyorum ama en azından önemli günlerle ilgili notlar düşüyor ve anı parçalarını yapıştırıyorum.tıpkı alttakiler gibi.bir nevi çöpçülüğüm orada da devam ediyor.malum biz hobicilerin huyu bu:)) hatta blogcu dostlardan gelen notlarım bile defterimde :)küçük bir gezinti:

 açık öğretim sınavlarında boş oturmaktan sıkıldığım anlarda çaktırmadan yapılan anlık eskizler :)












24 yorum:

  1. Ben de annemin ve babamın ilk evlilik yıllarımda bana yazdıkları mektupları hala saklıyorum. Onlar Bursa'da ben de Samsun'da idim. Tekrar açıp okumalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel..eski fotoğraflara bakmayı ve mektupları okumayı bende çok severim.

      Sil
  2. Doğanay bizim birbirimize benzeyen bir tarafımız daha var;malzemeleri saklıyoruz...Bir an bnmkilerin yaptığı şeyleri saklıyorum.Fotoğrafları bir çalışma ile patchwork gibi yaptıkları rsimleri vs çerçevelemeyi düşünüyorum.
    Öğrencilerin yaptığı çalışmalar ne güzell,birisi kurutulmuş çiçeklerle bir aranjman yapmış.
    Çok sevdimm..:))
    Kendine iyi bak,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ortak yönlerimiz çok bahçe perim.çerçevelem fikri çok güzel.benzer bir proje benimde aklıkmda var:)teşekkür ederim.sende kendine iyi bak.çok öpüyorum.

      Sil
  3. Dolunaycığım canım arkadaşım.
    Her zamanki gibi yine çok güzel bir yazı hazırlamışsın ....
    Ellerine sağlık.
    Günlük fikri çok güzel. Çocuklara senden kalacak en önemli miras olacak...
    Bu arada öğrencilerin yazdıkları mektuplara bittim :)
    Kara kaşlım, kahverengi gözlüm :)
    Ah ne aşk bu ....
    birde ondan sonraki var
    bitesiye kadar öğretmenim olursun :)
    Maşallah ne güzel yazmışlar yaaaaaaa:)
    En kısa zamanda mektuplaşmak dileği ile canım :)
    Kocaman kocaman öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ilk okuduğumda o tabirlere bende hem güldüm hem çok yüreğime dokunmuştu:)evet en kısa zamanda inşalalh canım.sevgilerimi yolluyorum sana kucak dolu.

      Sil
  4. biz de 10marifette bu tarz birşey yapmıştık canım.mektup değil kartpostal yollamıştık.ama kartpostalları herkes kendi elleriyle hayal gücü ile yapmıştı.ve işin en farklı tarafı da şuydu: ben senden istiyorsam eğer direk adresi sana mail atıyordum:) yani kimler kimlerden istiyorsa ona adres yolluyordu.adres alan kişi de o kişiye kartpostal yolluyordu:)güzel bir etkinlik olmuştu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakın bu fikirde çok güzelmiş. El yapımı kartpostallar :)
      Çok sevdim :)

      Sil
    2. kartpostalda çok güzel.yılbaşı için yapalım bunu ne dersiniz?

      Sil
  5. her şey çok güzel de ama öğrencilerinin mektupları en tatlıları yaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evet öyle deep.çünkü çok doğlallar.olduğu gibiler.:)

      Sil
  6. Hımmmmmmm..... sanırım bu konuda ben çok ruhsuzum! Ben hiç saklamam böyle şeyleri, yani saklamadım. Aklıma da helmedi hiç :( Hani olur da bundan sonra biriyle mektuplaşırsam eğer kesin saklayacağım!

    Öğrencilerden gelenler harika :)

    Sevgiler ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman ruhsuzluğu bırakma zamanı :)) ilk mektubuda ben istiyorum karışmam ona göre yoksa mektubumu keserim :)teşekkür ederim.öpüyorum ..

      Sil
  7. Çok özel ve güzel bir yazı olmuş arkadaşım.
    Mektup arkadaşın olmak isterim çok sık değil de ara sıra olursa iyi olur,tadında olur.
    Öğrencilerinin yazdığı mektuplar çok güzel saf ve gerçek duygular,ben de öğretmenlerime çok yazardım onlarda saklıyorlar mı? bilmem.
    Edebiyatta mektupların çok büyük bir yeri var Nazım Hikmet'den mektuplar gibi ,tez zamanda kuzeninin mektupları da kitap olur.
    kocaman öptüm canım :)))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sık olmasada olsun sen mektup yaz yeterki fatoşum :) kesinlikle haklısın.bizimkiler edebi olmayacak ama özel mektuplarında en güzeli olacak :) bende seni çoook öpüyorum sevgiler canım.

      Sil
  8. Ah Alanay hep o eskiler değil mi? Nasıl da özlüyoruz. Teknoloji ilerledi, mertlik bozuldu.

    YanıtlaSil
  9. Alanayım ben çocukken dedemler Giresun'da idi onlara mektup yazardım ve gelenleri büyük bir merakla okurdum :) hani derler ya söz uçar yazı kalır. Sırf bu yüzden mektuplaşmayı seviyorum ama şimdilerde maalesef yok :( eski mektupların bazılarını hala saklıyorum.
    Öğrencilerinin gönderdiği sıcacık mektuplar ne kadar hoş :) ayrıca anlık eskizler dediklerin çok başarılı bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çocukluğumda babamın görevi sebebiyle kısa süreli Giresun'da yaşamıştım :)

      Sil
    2. teşekkür ederim aslım.seninde bu konunun içinde olacağını düşünüyorum.ne güzel yazmışsın söz uçar yazı kalır.

      Sil
  10. ne güzel yazı olmuş canım benim.sevgilerimi yolluyorum sana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgiler benden mormenekşem.teşekkür ederim.çok öpüyorum.

      Sil
  11. Sen benim zate mektup arkadasimsin be alanaycigim.. Ama istersen kagit kalemlisine de geceriz..pullari yapistiririz..benim pul toplama hastaligim hala devam ediyor.. ;) ne güzel olur..

    YanıtlaSil
  12. Bir de yukarida bloglar yarisiyorda oy vermeye calistim olmadi.. Anlayamadim niyedir..:( ya da verdim ama sayfa bir garipti.. Anlayamadim iste.. Yoksa yani her bir oylarim sanadir..;)

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)