20 Ekim 2013 Pazar

Evde Detoks Gece Kremi Yapalım

bu tarifi geçen yıl bir arkadaşımdan aldım ve yapıp denedim.denedim derken 1 yıldır kullanıyorum.hatta kendi kendime birde gündüz kremi uydurdum ama daha bitmediğinden onu yapınca paylaşayım dedim.bu tür krem vb kullanırken tabiki dikkatli olmak lazım.cilt yapısını tanımak ve alerjik olup olmadığından emin olmak lazım.tarifteki maddeleri inceleyip bakın ona göre karar verin.benim cildim kuru bir cilt.sadece t bölgesinde yağlanma söz konusu.bu yüzden cildime çok iyi geldiğini kesinlikle söyleyebilirim.ki zaten son 7-8 yıldır hazır nemlendirici krem kullanmıyorum.hepinizin bildiği bepanten krem ile e vitamini ampulünü karıştırıp kullanıyordum.2 yıl öncede sadece Isparta'nın içinde satılan (  bu yılda fuarda gördüğüm) yerel gül kremleriyle devam etmiştim.şimdide ikisinin karışımı diyebileceğim kremlerle devam ediyorum.alerjik bir yapım var hazır kremlerden çok alerji yapan oldu.bende çözümü bu şekilde buldum.bu arada sık sık eczacımda bilgisayarlı kontrolle cilt yapıma ve yaşına bakıyorum.şu an 44 yaşımın içinde olduğum halde cilt yaşım 35 in altında.bu da doğru yolda gittiğimi gösteriyor.aptal sigarayı içmesem daha da şahane olacağından eminim.tek sorunum leke problemim.onuda geçen yıl arnavut bir bayanın yaptığı kremle çözümlemiştim.ancak kremi kullanmayı geç bırakınca cildim toparlanmadan güneşe maruz kaldığından yine lekelenmeler oldu ancak önceki kadar değil.o kremden yine sipariş vereceğim.gelelim detoks kreminin yapılışına :önce malzemeler:
-yarım tüp madecassol (eczanelerde satılıyor.ameliyat  yaralanma vb sonrası cildi toparlamakta kullanılıyormuş)
-1 tüp bepanten krem (artık bepanten yerine bepanthol olarak üretiliyor)
-1 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağı (genelde otamanınkileri kullanıyorum daha güvenilir)
-1 çay kaşığı kayısı yağı
-1 çay kaşığı yasemin yağı
-2 e vitamini ampulü
-kremi hazırlamak ve saklamak için steril edilmiş kab
-tahta kaşık (karıştırmak için)


yapılışı:önce e vitamini ampullerini resimdeki gibi peçete yada havlu arasında ince boyun kısmından kırıp kabımıza döküyoruz.


ardından tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz.



bu arada ben 2 tatlı kaşığı da şu Isparta dan aldığım gül kreminden ekledim.hem koku hem nemlendirme özelliği veriyor.tüm malzemeleri tahta kaşıkla karıştırmanız gerekiyor.ve artık kullanıma hazır.bu krem geceleri kullanacağınız bir kremdir.içinde yağ olduğundan güneşle etkileşimi cildinizi tahriş edebilir.eğer cildiniz yaplı cilt tipi ise yağ oranlarını yarıya ampulleri de bire indirebilirsiniz.kolay gelsinnnn.hepinize selam ve sevgiler...
dip not:gündüz kreminide yapınca paylaşacağım inşallah.
:) uykucu sebonun garip uyuma şekillerinden biri daha :))


51 yorum:

  1. Süpersin canım :)
    Bende bepanten ve medecassolun karıştırılıp lekelere iyi geldiğini duymuştum :)
    Maşallah sana vallahi göstermiyorsun 44 falan :)
    Bendemi cilt analizi yaptırsam cilt yaşımı öğrenmek için.
    Bir kez yaptırmıştım o kırışıklıkları ölçüyordu yaşıma göre çok çok iyimiş kırışıklıklarım:)
    Yalnız çok nemsiz :(
    Ben anlamıyorum bol su tüketirim ama cildim ve özellikle saçlarım inanılmaz kuru ...
    AMa bunu denemek lazım hoş ben 2-3 sürer sonra bıkarım :)
    Öpüyorum canım seni:)
    Bu arada bende kedilik var sanırım bende o garip uyku pozisyonlarına giriyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak bende lekelere iyi geldiğini bilmiyordum.benimkiler çok derin olduğundan onlarla çözümleneceği yok.bunu yapan (ücretsiz) eczaneler var bir bakıp yaptır bencede.bendede çok kuruluk var.siyah giyip çıkardığımda resmen belli oluyor.suyuda ihmal etmiyorum böbreklerimden dolayı ama oluyor işte.ankara çok kuru zaten yani havası (gerçi kendide öyle ya:))sende kedilik olduğunundan eminim ) çünkü çook sevecensin:) çok teşekkür ediyorum gülayım öpüyorum çok.

      Sil
    2. :)
      En kısa zamanda yaptırayım :) Bu arada bana adresini mail ile iletirsen hafta içi güzel mektup kağıtları almaya gideceğim . Mektup yazmaya koyulalım değilmi :)
      gulayakbal@hotmail.com
      Öpüyoruuummm mırnav :)

      Sil
    3. :) tama canım.mailinide ekledim.en kısa zamanada başlarız inşallah.yazı hazırlayacağım bunun için.çook öpüyorum sevgiler..

      Sil
    4. Tamam canım bende çook öpüyorum. iyi geceler...

      Sil
  2. Harika bir tarif bu Dolunay Ayrıca gerçekten sorsan 44 demezdim sana. Helal olsun :)
    Ben de lekelerden muzdaribim bu arada. Sende işe yarayan kremin adresini alsam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim rengim.istersen o kremi almak için aracı olan bayanın telefonunu mesaj atarım sana.ama herşeyin bişeyi varın yazdıklarını bir oku istersen.bir araştırayım aynı kremm mi.geçen yıl 16 kişi kullandık ve herkeste çok işe yaradı.mucize gibiydi.bendeki lekeler çok derin.derim ince olduğundan ve yüzümde varis olduğundan lazerde yaptıramıyorum.bir araştıralım olur mu? çook öpüyorum seni ve larayı.

      Sil
  3. Dolunay sen neler neler bilir miişsinnn?! Benim de cildim ,Gülay 'a benziyor.Zamanında önlem almazsanız kırışırsınz dediler,şu sıra gerildiğimi hissediyorum.Hiç bana cilt yaşımı söylemediler.Herhalde ellerindekini satmak için...Zora düştüm mü buğday yağını sürüveriyorum.O rahatlatıyor.Bir de meyve maskeleri...Neyse öptüm.Başını şişirmeyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) hep diyorum ya meraklıyım bahçeperim.o kremlere aldan mayın aslında yurt dışında çok ucuza satarlarken burada bize manyak paraya satmaya çalışıyorlar.geçen yıl şu ömlçüm için gittiğim bir eczanede bana 796 lira (indirimli) hesap çıkardılar.akşam kızkardeşime tel açıp leke için krem baktım orada imal ediliyormuş bir baksana dedim.bana dediği fiyat 120 dolar falandı.aradaki farka bakarmısın yuh yani:) cildine iyi bak ve mutlaka nemlendirici kullan.hiç ihmal etmedim ben.bu arada başımı şişirmiyorsun aşkoolsun.ne zaman ve ne kadar istersen yaz memnun oluyorum.sevgiler..

      Sil
  4. sizi hiç görmedim ama arkadaşların söylediğine göre yaşınızı göstermiyorsunuz ne güzelll :D
    şimdiiiiiiii ...size birkaç sorum olacak...
    1- bepanthenin yüzde tüylenme yaptığı söyleniyor..e siz de 1 senedir kullandığınıza göre kessin cvp verebilirsiniz yapıyor mu gerçekten ??
    2-arnavutların ''aklık'' dedikleri bir krem vardır ondan mı bahsediyorsunuz acaba?? onun yüksek oranda cıva içerdiği için dişleri döktüğünü duymuştum siz ne düşünüyorsunuz böyle bir duyumunuz var mı (kayınvalidemlerden biliyorum arnavutlar da ;)
    3-bu kremi ve gül kremini nereden sipariş edebiliriz acaba mahvolduk kozmetiklere para dökmekten... vee...son olarakkk... ben de bloğuma beklerim gelirseniz çok mutlu olurum ;) http://mrlgrck74.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))önce teşekkür edeyim .sorulara gelince:
      1.tüylenme olmadı.(şükür)
      2.aklık kremini bilmiyorum.bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yaptırdım.bu arada kremi yapan kadını hiç göremedim.arada 3 kişi oluyor.yani direkt numarasını vermiyorlar.dişlerime gelince ilk kaplamam 15 yaşımda yaptırdığım için zaten dişlerim feci durumda.şuan tüm dişlerim kaplama hatta geçen haftadan beride üst üç dişim çıkmış durumda sabah randevum var.çıkma sebebi ise sürekli diş sıkmamamdan dolayı diş eti çekilmesi.kreme bağlamam doğru mu bilmiyorum acaba etkisi oldumu bak şimdi merak ettim bunu bir araştırmak istiyorum.
      3-gül kremini eşim orada iş yaptığından temin edebiliyordum.artık eşimin arkadaşından rica edeceğim bittikçe.orada tanıdığınızvar mı hiç?
      4.tabiki gelip ziyaret ederim.umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil
    2. elbette ;) tüylenme olmamasına sevindim sırf bu yüzden erteliyordum kujllanmayı..sevgiler :)

      Sil
    3. sağol canım bizimle paylaştıkların için bir de bepanten ampul saç kürü var biliyor musun gülçin uğur

      Sil
  5. Geçmiş bayramın mübarek olsun canımmmmm umarım iyisindir öpüyorummm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siyah kuğum canımmm!teşekkür ederim.beni bırak umarım sen daha iyisindir.şükür ses çıktı.seninde geçmiş bayramın kutlu olsun.çook öpüyorum.sevgiler..

      Sil
  6. Benimde cildim kuru,nemlendirici harici hiç bir kozmetik ürünü kullanmam,göz çevremde kaz ayakları denilen türden kırışıklıklar başladı..Bu kremi tuttum,denemek lazım..Teşekkürler sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman tebbir almalısın bağnucuğum.umarım işe yarar.sevgiler benden..

      Sil
  7. Benim de cildim çok kurudur. Maalesef oğluşlarımın da.....Nemlendiricisiz bir günüm geçmez. Bugün sabahtan beri ellerime belki 3 kez sürdüm görsen felaket yine de.....Malzemeleri edinip seninkini de denemeli.....Ama ben de en çok leke kremini merak ettim. Yaş ilerledikçe güneş bana acımasız davranmaya başladı. bir de çok gittiğimizden sanırım son yıllarda küçük de olsa lekelenmeler başladı yüzünde. Şimdiden önlem almak istiyorum onlara....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. leke kremini araştırdım herbalist bir arkadaşımada sordum ve evet aklık kremiymiş yani lekeye paaydos ama dişlerede.aman sakın.bende yeniden sipariş verecektim vazgeçtim.ama kendi yaptığım kremi ben ve yapıp verdiğim tüm arkadaş ve akrabalarım kullanıp memnun kaldı.hiç alerji vs olmadı.içinde ağır metal vs olmadığından gönül rahatlığıyla yazıyorum.sevgiler..

      Sil
  8. Senin 44 olduguna inanamiyorum.. :) kesinlikle göstermiyorsun.. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) ama 44 düme ağustosta girdim :) teşekkür ederim narçiçeğim.öpüyorum.sevgiler benden.

      Sil
  9. Paylaşım için teşekkürler şeker. Denemek lazım. Miskin miskin uyuyan minnoşu da yerim ben.

    YanıtlaSil
  10. 44 yaşında 35 yaş cildi. Maşallah diyorum. Benim de cildim çok kuru, hem de allerjik. Denesem mi acaba, karar veremedim...

    YanıtlaSil
  11. teşekkür ederim dileğim.hoşgeldin tekrar.bizde seni öpüyoruz.sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. keyif olsun bu konuda illaki dene deme şansım yok ama cilt tipimiz benzer görünüyor.memnunum ben yani.

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim selda.hoşgeldin.inşallah diyorum.ve tabiki gelirim sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Yarısını istiyorummmm:((bananeee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krem içeriği nedir acaba

      Sil
    2. Yardımcı olursanız çok sevinirim benim cildim de lekeye meyilli ve sivilce izleriyle güneş lekeleri var🥺

      Sil
  15. Merhabalar alanaycım güzel bir karışıma benziyor..Birkaç sene önce yüzüme yani göz altlarıma sadece Bepanthol kullanmıştım göz altlarımda küçük küçük yağ bezeleri oluşmuştu..Bir daha göz altlarına sürmedim ama yanaklarım kuru,oralara nemlendirmek amaçlı kayısı yağı ile birlikte sürüyorum..Daha önce hiç cilt yaşıma baktırmadım bende mi baktırsam acaba? :)Ama sen hiç 44 görünmüyorsun..Sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) baktır canım bir ara.o yağ bezeleri ara ara bendede oluyor hatta bir keresinde çok büyümüştü.doktora gittim iğne ucunu dezenfekte edip alınca sonrasında kendi hallettim :) ama doktorcum bana yağ bezelerinin güneşten olduğunu söylemişti.şuan öyle bir sorunum yok.yani o konuda bir bilgim yok.ve teşekkür ederim.çok öpüyorum.sevgiler..

      Sil
  16. Amaney! Sende neler varmış Alanay!!!!! Ben de deneyeceğim, aksi olmaz, çok merak ederim. Bana uygun olmazsa şayet, o zaman da güzel bir el kremim olmuş olur :)

    Evet.... Herkesinb dediği gibi 44 değilsin ki sen!

    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) teşekkür ederimmm:) dene ve mutlaka yaz merak ederim bende.sevgiler canım.

      Sil
  17. Merhabalar blogunuzu ne yazıkki biraz geç keşfettim bende uğraşıyorum böyle cilt kremleriyle , çünkü hiçbir tedaviye cevap vermeyen sivilceli bir cilde sahibim.antibiyotik alerjimden dolayı da ilaç kullanamıyorum alternatif kremler peşindeyim :) kozmetikler cildimi daha da kötüleştirdiğinden kulanmıyorum. Bu kullandığınız leke kreminin benzerini kullandım ama sanırım sahteydi ki bana bi faydası olmadı hatta renk açar dediler ama tek ton değişmedim :) inatçı bi cildim var ne yazıkki..merak ediyorum siz memnun kalmışsınız acaba nasıl temin edebilirim bu kremi ? Yardımcı olursanız çok seviniirm yaşım 29 ve 13 ümden beri sivilceliiym :) duam büyük olur yani :) sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdığım kremi kendim yapıyorum.tüm malzemelere eczaneden ulaşabilirsiniz.

      Sil
  18. MERHABA UZUN ZAMANDIR KREMİ YAPMAK İSTİYORUM FAKAT BU KREMİ YAPARKEN DEĞİŞTİRDİĞİNİZ BAZI PÜF NOKTALARI VAR MI?

    YanıtlaSil
  19. İyi geceler Bu karışıma avicap ve jojoba yağı da eklerseniz daha başarılı bir sonuç elde edersiniz ben yıllardır kullanıyorum bunu bana yurtdışında yalayan bir güzellik uzmanı arkadaşım vermişti

    YanıtlaSil
  20. Gündüz kremini ne zaman paylaşacaksiniz

    YanıtlaSil
  21. Arn
    avut bayan ne kremi yaptı nerde satılıyor?

    YanıtlaSil
  22. Göz altına da kullanılır mı
    cevap verirseniz memnun olurum

    YanıtlaSil
  23. Baya faydalı bir makale teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. Net ölçülerini verir misiniz?

    YanıtlaSil
  25. Neden e vitamini artık kullanmıyorsunuz

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Avicap A vitamini küçük jelibon gibi onu nasıl kullanabilirim kremi dün yaptım ama avicapı 4 5 tane bütün attım içine bilgilendirirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)