5 Ekim 2013 Cumartesi

Beladan uzak durun :)

hayırlı geceler dostlar.hayırlı kısmını özellikle belirtiyorum zira facede okudum bu ay bela ayıymış.okuduğuna hemen inanmayarak biraz araştırdım ve cahilliyye araplarına ait söylemler olduğuna dair bir çok yazı okudum.Rabbim hakkımızda hayırlısını versin bizleri belalardan ,bela saçanlardan uzak eylesin diyelim.bu arada son yıllarda çoğalan ve hızlanan güneş patlamalarından dolayı özellikle eylül ayında insanların çok etkilendiklerini okudum geçen gün bir makalede.olabilirde diyorum.tüm belirtiler uyuyor bende:)
canımı sıkan,üzen birkaç durum yaşıyorum.birincisi eşimin rahatsızlanması.hafta sonu acile götürdüğüm  eşimi hafta içi hastaneye götürdüm.kalp temiz ama dispbe olduğundan yoruluyor.2 gün tansiyon aletiyle dolaştı ve sonuç aşırı yüksek tansiyon vede yine çok yüksek şeker. kolestrolde yukarı seviyede.doktor beyin kanaması geçirmediğine dua et deyince elim ayağım boşandı.kilo sorunu var eşimin.acilen zayıflaması gerek.göğüs hastalıklarına da gittikten sonra diyetisyen ve uyku merkezine de gideceğiz.şükür ki kilo vermeye karar verdi.kızımda 3 gündür hasta.yüzü yine kaşık kadar kaldı.neyse ki şimdi ateşi düştü.ve bende bunca gerginliğe dayanamadım sanırım sabah sağımdan soluma dönerken öylece kaldım.kas spazmı yani.zaten sağ omzum yırtık yılda 3-4 kez oluyor.:(iğne yiyorum kas gevşetici,ama bugün kazık halimle işe gittim.haftaya annem geliyor kontrole ve aynı gün hastane işimiz olduğundan üst üste aynı sınıflar boş kalsın istemedim.şimdi ise adeta bir kazık yemiş gibi yazıyorum.en kötü anımız böyle olsun diyeyim.hani gidip gelemiyorum ya azıcık dardayım bilesiniz istedim.Rabbim şifa bekleyen tüm hastalara derman ,şifa versin.
bu arada sizinle paylaşmak istediğim ne çok iş ,kitap,etkinlik birikti.zamanla inşallah.sanırım yoruldum.yaz dönemi yaptığım keçe nazarlıklarla başbaşa bırakıp kaçayım sizi.






28 yorum:

  1. Hepinize çok geçmiş olsun Dolunay'cığım Allah acil şifalar versin umarım kısa sürede atlatırsınız.Nazarlıklar çok,çok güzel olmuş emeklerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Aminnn.Geçmiş olsun.Ben de resmen bel fıtığı nedeniyle kalakaldım.Dr arkadaşım; "ameliyat olmayı düşün"dedi.Sol ayak hissetmiyorum..Hepimize ,Allah şifa versin.Nazarlıkları sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( ya çok üzüldüm bahçe perim.ameliyatı iyice bir araştır.bu konuyla ilgili demet (my sunny funny days) çok sıkıntı yaşadı.çok geçmiş olsun ve teşekkür ederim.bende amin diyorum.sevgiler..

      Sil
  3. Dolunaycımmm canım çok çok geçmiş olsun allahım eşinede kızınada sanada ve anneciğinede acil şifalar versin hiç bir zaman kötü düşünme ki kötü olmasın ;)

    Bu arada nazarlıkların şahane olmuşşş ellerine sağlık fikir olarak aklımda bulunsun ;))))))) Çok öpüyorum canım sevgiyle kal ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolasın nehirim.evet olumlu düşünmeye çalışıyorum:) ara da sırada kaçıyor işte. teşekkür ediyor ve selam ve öpücüklerimi yolluyorum...

      Sil
  4. çok geçmiş olsun Alanay'cım ama iyi düşünün iyi olsun sağlığınız düzelsin gerisi kolay zaten Rabbim acil şifalar versin hepinize....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın öznurum.teşekkür ederim.amin diyor ve kocaman öpüyorum.sevgiler...

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun..
    Hem bela ayı hem mevsim geçişi derken hepsi bir araya gellince hastalıklar kaçınılmaz oluyor tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. araştırdım ya bela ayı değilmiş ama mevsim geçisi doğru,dikkat etmeli.çok teşekkür ederim.sevgiler..

      Sil
  6. Çok geçmiş olsun Alanay'cığım, kas spazmı aynı dediğin gibi bana da iki kez oldu o yüzden biliyorum acısını:(((aman ne olur dikkat et kendine, eşin de şekeri azaltsın, et yiyorsa kırmızı et değil balık yesin, bol yürüsün, ceviz yesin kolesterolün doğal düşmanı demişti doktor bana, kızına da, sana da, eşine de şifalar diliyorum canım...nazarlıklar harika eline sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın müjdem.sanada çok geçmiş olsun.benim omzum yırtık o yüzden sık yaşıyorum.yeni bir tedavi öğrendim araştıracağım bakalım.teşekkür ediyorum.sevgiler ve selamlar...

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun Alanay'cım,geldimi üst üste gelir zaten,Allah beterinden korusun..Nazarlıklar çok şık olmuş,ellerine sağlık canım..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin diyorum bağnucum.teşekkür ederim.kocaman öpüyorum.sevgiler..

      Sil
  8. Canım çok çok geçmiş olsun. En acilinden şifa diliyorum her birinize.

    YanıtlaSil
  9. Ayrica nazarliklar da pek bir güzeller. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim ayşınım...٩(•̮̮̃•̃)۶

      Sil
  10. Dolunaycığım çok ama çok geçmi olsun.
    Kurban olduğum Allah hepsini verdimi üst üste verir.
    Ama evet senin dediğin gibi bu ayın bela ayı olduğunu bende biliyorum.
    O yüzden daha az alıngan daha az takmaya çalışıyorum...
    Bu arada eşinin mecburen de olsa zayıflama kararı almış olmasına çok sevindim...
    Sağlıklar diliyorum canım hepinize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en iyisini yapıyorsun gülayım.çok teşekkür ederim.bende sana kocaman öpücüklerimi ve sevgilerimi yolluyorum.♥* ♥♥

      Sil
  11. canım geçmiş olsun çok üzüldüm :( Allah acil şifalar versin dualarımız seninle....
    buarada keçelerin yine her zaman ki gibi çok güzeller....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım.Rabbim razı olsun sizden.sevgi ve selamlar...

      Sil
  12. Canım Dolunay'cım eşine çok çok geçmiş olsun ,üzüldüm kilo gerçekten bazı hastalıkları tetikliyor .Allah acil şifalar versin sana ve kızına da çok geçmiş olsun canım bu aralar dediğin gibi bela ayımı bilmem ama hastalık ayı olduğu kesin .Dikkat et kendine .
    Annene çok selamlarımı söyle ellerinden öperim :)
    bu keçeler çok cici olmuş bayıldım ellerin dert görmesin canım .
    kocaman öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın fatoşum.haklısın hastalık ayı bugün bir çok arkadaşımdan hastalandıklarını öğrendim:( dikkat etmeli.anneciğime ilettim oda sana çook selam yolladı.tekrar teşekkür ediyor ve kocaman öpüyorum.

      Sil
  13. Gecmis olsun dolunaycigim..:( acilmsifalar diliyorum..perhiz iyi gelecek esine bak... Perhiz zor is.. Sinirleri ilk zaman bozulabilir..ama ilk haftalar atlatildiktan sonra rahatlar..seker benim hamilelikte ciktiydi.. Ben de ileri yasta tehlike grubundaymisim.. Simdiden dikkat et dedi doktor..ya ben bu ara emzirme olayindan herseyi yiyiyorum.. Ama biliyorum gecen yildan perhizin ilk haftalarinin sinir bozuklugunu..vücut alustigini istiyor...sabir diliyorum esine..sana da gecmis olsun..kizina da... Bir tütsü yapin evin kapisinin önünde.. Allah nazarlardan korusun.., yaptigin nazarlklarda güzel olmus...elie saglik...annen insallah iyinsonuclarla cikacak testlerden..icini rahat tut..kucaklandin sevgiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)ayol şimdiden sinir bastı adamı.olan bize olacak galiba:)) tütsü yaktım hatta sirkeylede sildim teşekkür ederim narçiçeğim.Rabbim hepimizi korusun.öpüyorum çok kuzularıı.

      Sil
  14. Öncelikle geçmiş olsun. Dilerim çabucak atlatırsınız kötü süreci. Bu arada nazarlıklar süper. Hele birincisi müthiş. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim sevgili nurten.inşallah diyorum.sevgiler..

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)