8 Eylül 2013 Pazar

Çit Kapı Süsü (keçeden)

günaydınnnnn!güneşli sıcacık bir pazar diliyorum dostlar.havalar soğumaya başladı maalesef.oysa daha yaza doyamamıştım ben.yaz çocuğuyum ben.güneşi ve sıcağı çok seviyorum.hele okulların açılma tarihiyle denk düşünce daha bir etkiledi:) ne yalan söyleyeyim hiiç istemiyorum açılmasını.bu sene daha bir hengame olacak her şey.ne yapacağız bakalım.tek sevindiğim şey sabahçı olmam.ama ders çok erken başlayacak.yetişmek için 6:40 de evden çıkmam gerek .sağlık olsun ne yapalım.şimdiden plan yazmak vs başladım kalan zamanı da ev temizliği ve dostlarla geçirdiğimden eskisi kadar gelemiyorum bloğuma.
sizler nasılsınız? umarım her biriniz iyi ve sağlıklısınızdır.her şey yolundadır.mutluluk çatınızın üstünden eksik olmuyordur.
gelelim kapı süsümüze.böyle bir kaç kapı süsü kestim.bittikçe paylaşırım inşallah.çitleri sentetik kalın keçeden kestim.çiçekleri ise ince keçeden yine elle kestim.bir de kuş kondurdum ki sebonun dibi düştü:)





ben bu satırları yazarken sebo çiçeklerimden kirpiyi (margarita oluyor adı sanırım) kökünden kırdı.ay kalbim sıkıştı öyle fena oldum ki.12 yıldır benimle ve çok seviyorum.yanına ağaç parçası dikip bağladım.acaba iyileşir mi.çok az parçası kırılmamıştı:( seramiklerimi kırmıştı geçen haftalarda bu kadar üzülmemiştim.
bunlardan tam 4 tane vardı.2 si salonda 2 si yatak odam da .sadece bir adet kaldı:( çok yaramaz çokk! hemen internetten baktım şimdi.tekrar suda ya da toprakta köklendirilebiliyormuş.inşallah.





37 yorum:

  1. Aaa Hay Allah ya kötü olmuş.. İnşallah tekrar tutar. Sanırım tutar ben fazla anlamıyorum çiçeklerden..
    Sebo nun en oyun zamanı şimdi.. Bebekler ya da yaramaz çocuklar gibi aynı.. 1 yaşını doldursun. Bir de kısırlaştırırsanız hiiiç bir sıkıntınız kalmaz..
    Benim Mestoşum bu sene 3. yaşında ve yalnızca bir köşede uyuyor ya da kucağıma gelip yerleşip uykuya dalıyor.
    Hiç bir yere atlamaz hoplamaz masaların üstüne filan çıkmaz.. Çok enteresan bir kedi oldu çıktı..
    Sizin Sebonun da bu dönemleri geçecektir inanın..
    Hem kedilerde hem köpeklerde 1-1.5 yaşına kadar böyle haşarılıklar oluyor..:))
    Allah yeni Eğitim döneminde size kolaylıklar versin. Öğretmenlik ne kadar zor bir meslek.. Benim hem annem hem babam öğretmen emeklisi Annem 25 yıl babam ise rahmetli 41 yıl öğretmenlik yapmış şaka gibi..
    Allah emeklerinizi karşılıksız bırakmasın inşallah..
    Keçe mükemmel olmuş söylenecek söz yok.. Her zaman ki gibi mükemmel..:))
    Öpüyorum çok selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla beni rahatlattın özlemciğim.internette sık sık bakıyorum yorumları okuyorum o kadar değişken ki hepside.ne düşüneceğimi şaşırıyorum.sağolasın ve inşallah diyim.güzel dileklerin için de ayrıca teşekkürler.cidden zor bir meslek daha da bir zorlaşıyor.sistem,değişen öğrenci profili vs vs..annened babanada maşallah özellikle babana.imkansız geliyor bana 41 yıl.bende çok öpüyor ve selamlarımı yolluyorum.

      Sil
  2. Bende soğuk havaları hiç sevmiyorum Alanay'cım,ama okulların açılacak olmasına seviniyorum..Sonunda rutin düzenimize kavuşacağız..Keçe çit kapı süsü çok şık olmuş ellerine sağlık..
    Dip not:Bu gidişle evde sağlam birşey kalmayacak gibi..Ne dersin:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana katılıyorum bağnucuğum.dün çok kızmıştım ama sonrasındada üzüldüm.sonuçta insan gibi her şeyi algılamasını nasıl beklerim.teşekkür ediyorum.
      dipnot:havalar bu sıralar iyi gidecekmiş:)

      Sil
  3. Çiçeğine çok üzüldüm:((( Kapı süsün ise muhteşem olmuş. İnce ince ne uğraşmışsın böyle:))))

    Bu arada yaz ve gitmemesi konusundaki duygularına ise tüm kalbimle katılıyorum. Hani serinlikle birlikte akşamları rahat uyumaya başladık ama yine de gitmesin güneş...Ara ara denize gidelim, serin serin yüzelim. Hele o koca koca kışlıklar çıkmıyor mu ortaya....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle.tabiki senin yerimede yüzmen gerekecek:)ama bana güneş olsun yeter.lekelendirmesine rağmen uzak kalamıyorum:)teşekkür ederim.

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ya. Renkler, çiçekler. Nasıl da keyif almışsındır. Ellerine sağlık ama sebonun yaptığı hiç de iyi olmamış. Üzüldüm. İnşallah yeniden köklenir çiçeğin. Evde hayvan beslemek çok zor. Ben 3 ay zor dayandım. Sonra da bir şantiyeye verdik onu. Konteynırların arasında fare avlarken çok eğlendi. Mutfaktan da öyle bir beslendi ki şişko bir kedi olup çıkmıştı. Bir daha da eve hayvan sokmadım. Sevmek başka evde besleyebilmek başka.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle ablacığım.sabır ve anlayış gerektiriyor.ama eve gelmesi tercihim değildi ve göndermemek tercihim kesinlikle.evimizin beşinci üyesi artık.biraz o öğrenip büyüyecek birazda ben daha dikkatli olacağım..teşekkür ederim.çook öpüyorum.

      Sil
  5. pozdrawiam z miłością :)
    dobrego tygodnia:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana da muhteşem bir hafta diliyorum barbara.teşekkür ederim.sevgi ve selamlar...

      Sil
  6. Ben serin havaları sevenlerdenim enerjim daha yüksek oluyor.Kapı süsü harika olmuş Dolunay'cığım renklerine modeline bayıldım ellerine,emeğine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)enerji konusunda haklısın mehtap hanımcığım:)teşekkür ediyorum.sevgi ve selamlar..

      Sil
  7. Canım benim:) Kapı süsün harika olmuş, bayıldım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Evet Alanay abla bu havayla okulun açılmasının aynı zamana denk gelmesi beni de huzursuz etti.Ama hayırlısı.İnşallah güzel bir eğitim öğretim yılı geçiririz.
    Çok tatlı bir kapı süsü olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım hayırlısı ve inşallah.çok teşekkür ederim.kucak dolusu sevgi ve selamlarımı yolluyorum.

      Sil
  9. Çitli, çiçekli, kuşlu harika bir kapı süsü olmuş, eline sağlık, sebo'nun resmini istiyorum ben:)))
    e afacanlıklar yapacaklar tabii:)çiçek ben o yüzden evde bulunduramıyorum kırması bir yana, çiğnerse kötü zehirlenebiliyor hatta ölümcül...:(
    bitkilerin çoğu kedilere, köpeklere zehirli
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)resim ne demek yayınlarım .bende resim çok:)her hali o kadar ilginç ve şekerki sürekli çekiyorum ama hep faceden paylaştığımdan buraya çok koymuyorum.ama her yazıya bir sebo pozu fikri güzel olur kanımca:)
      çiçeklerim yıllardır var ve nasıl seboyu seviyorsam onlarıda seviyorum ayrılmaya kıyamam.o yüzden artık daha pür dikkatim.bu arada 2 çiçeğim tamamen öldü sebo sayesinde.eh kalan sağlar bizimdir deyip dikkatli olacağım:)

      Sil
  10. Tekrar tutacağı için sevindim çiçeğinin.
    Ah yaramaz Sebo :)
    Kapı süsüne bayıldım bende yapacağım inşallah çok güzel :)
    Bu arada sana uzun zaman Alanay dedim sende hiç düzeltmedin beni.
    Canım ya.
    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah gülaycığım.umutla gidip gelip bakıyorum:)sanki hemen belli olacakmış gibi.teşekkür ediyorum canım.
      bu arada alanay demendede sakınca yokki zaten kullanıcı adım ve bir çok kişi bu şekilde tanıyor.sorun yok yani.
      bende öpüyor ve sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  11. canım bu okulların açılma konusunda bende biraz sıkıntıdayım malum kızımyarın 1. sınıfa başlayacak ve benim için koşuşturma başlayacak :) Bu arada çok özlemişim sizleri bizleri ihmal etme ;) Kapı süsünede bayıldım ellerine sağlık canım rengarenk içim açıldı sevgiyle kal ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayırlı uğurlu olsun sevgili nehir.hem keyifli hemde zorlu bir süreç olacak ama buda ilk mürivetlerden biri işte:)bizde seni ve güzel işlerini özledik.teşekkür ederim ve tabiki ihmal etmem.sevgiler.

      Sil
  12. Alanaycım çok güzel olmuş ellerine sağlık .... çiçeğinde umarım yeniden yeşerir...

    YanıtlaSil
  13. keçe kapı süsü çok güzel olmuş ellerine sağlık. keçe olayı oldukça yayıldı artık benimde el atmam gerekir bu işe diye düşünüyorum böyle güzel yapılanları görünce.
    bu arada yeni öğretim yılı tüm öğretmenlere hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle denemelisin keçeyi.çok keyifli.teşekkür ederim güzel yorum ve dileklere.inşallah hayırlı olur.sevgiler..

      Sil
  14. Kapı süs çok sevimli olmuş, ellerine sağlık.Ayrıca yeni eğitim döneminde başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim sevgili nazan hem beğeni hem güzel dileğin için.sevgiler..

      Sil
  15. Yaaa.. gene yapmışsın güzellikler ama yaaa... Yok yok keçeye bulaşmayacağım inatla, ama benzerini yapmazsam çatlarım, hemen listeme ekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)ekle şekerim.yorumunun hem farklı hem çok güzel olacağından eminim.bakalım hangi malzemeleri çıkarırsın ortaya:)öpüyorum kocamannnn...

      Sil
  16. Canıııım, ben de yaz rehavetiyle pek bir ayrı kaldım alemden :D Dolişim ne yapmış bir bakayım dedim kiii bayıldım o bahar havasındaki kapı süsüne.Ellerin dert görmesin.
    Postun sonuna doğru da üzüldüm.Benim hiiiç anlamadığım bir şey bu çiçek işi.Umarım tez zamanda toparlanır çiçeğin.Sen onu o kadar seviyorsan mutlaka can bulur bence ;) Öpüyoruuum.
    Özellikle plânlarını hazırlarken bol şansın olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah selcenim.bakiciz bekleyeceğiz:)evet sende baya bir ara verdin ama neden verdiğinde ortaya çıktı işte.tam deli işi ama süper bir proce yapmışsın.maşallah sana valla yaa.ve teşekkür ediyorum inşallah diyorum.

      Sil
  17. çok güzel olmuş eline sağlık.yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun .sevgiler yolluyorum

    YanıtlaSil
  18. merhana nebahan hanım.hoşgeldiniz,ne iyi ettinizde geldiniz.beğenmenize çok sevindim ve tabikide gelirim.sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Eline saglik..güzel olmus da sebonun yaptigi güzel olmamis.. :( ögrenir ama zamanla..bebek daha ooooo...simarik..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) maalesef narçiçeğim.evdeki düzeni artık ona göre ayarladık napalım.evet büyüdükçe sakinleşiyor sanırım.sevgiler ve öpücükler canım.

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)