3 Mayıs 2013 Cuma

Ağaç Obje Üzerine Mumluk (yılanlı tarafından:)

günaydın...baharın tadını alamadan yaza geçtiğimiz günlerdeyiz.hava birden 30 derecelere fırladı.ama şikayet etmiycem.kış bıktırmıştı:) 
memleketten getirdiğim ağaç objelerimi süslemeye  ve işlevsel hale getirmeye devam.yine bir mumluk yaptım.bu kez mumluk üzerinde seramikten bir yılancık  konduruverdim.biliyorum bir çok insan sevmez yılanları.ama ne yalan söyleyeyim ben severim.annem çocukken şahmeranın hikayesiyle büyüttü bizi.en büyük etken belkide ondandır.yılanın dışında bir kaç küçük mantar ve yapay ot ekledim.ağaç parçasının ortası delikti.yılanın kuyruğunu bu delikten doladım. ve bitti:)




bu fotoğrafları yayınladım mı hatırlamıyorum ama benim en büyük yılan hatıram:)



yılanlar hakkında:
Yılanlar, genellikle üç metre öteyi göremezler. Koku almada burun deliklerini değil dillerini kullanırlar. Uzun ve çatallı dillerinin her iki ucu havadan ve yerden gelen kimyasal kokuları alır. Engerek yılanları zehirledikleri avının izini dilleriyle takip ederler ve ölüsünü bularak yutarlar. Yılanların burun delikleri, ağız kapalıyken alt çenedeki hava borusunun üzerine geldiğinden ağızlarını açmadan solunum yaparlar. Çoğu yılanın sadece sağ akciğeri gelişmiş, diğeri adeta kaybolmuştur. Boa ve piton yılanlarında sol akciğerler küçüktür. Yılanlar dış kulakları olmadığından uzun zaman sağır zannedilmiştir. Aslında çeneleriyle kulakları arasında kemik bağlantıları olduğundan, üzerinde bulundukları toprağın yansıttığı sarsıntıları kolayca işitirler. Yılan zehiri av etini eritmeye yarayan kuvvetli bir sindirim sıvısıdır. Zehirsiz yılanlarda bile zehirli olan kuvvetli bir sindirim sıvısı vardır.  Dişleri sökülen zehirli yılanlarda dişler tekrar sürer. Zehirli yılanların başları üçgen ve kuyrukları küt olduğu söylenir.

25 yorum:

  1. çok ilginç oldu gerçekten bu :) Yılanseverlik çok ender bulunuyoor sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Amanım amanım sana inanamıyorum, ben resmi biryerlerden aldın zannetmiştim :O
    Senin yaptığın yılana şöyle sandalyenin kenarına yapışık bir halde bakarken alttaki fotoğrafı görünce hiiiiiiiiiiiiiii oldum... Bravo sana cesaretine hayran kaldım..
    Küçük yılanlıcıklı çalışman çok masum kaldı inanki...Ellerine emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Alanay Hanım, merhaba hakikatten havalar bir anda ısı fırlaması yaptı, neyse ne yapalım şükür halimize diyoruz. Son derece enteresan bir çalışma olmuş doğadan toplanan her türlü güzelliğe hayranım, odun parçası olur, yapraklar olur, sarmaşık dalları olur. Yalnız sizin cesaretinize hayran kaldım;), yılanlarla çekilen fotoğraf hoş bir anı elbette:) güzel bilgiler için de teşekkür ederiz. Bilmediğim hayli detay var doğrusu, Sevgiler:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim.bende bu güzel yorum için teşekkür ederim.kucak dolusu sevgiler..

      Sil

  4. Obje doğal bir mumluk olmuş.
    Alanay çok cesurmuşsun,fotoğraf kanıtı :)

    YanıtlaSil
  5. Alanay hanımcım inanmıyorum size.bunu da yaptınız ha.gerçekten cesaretinize hayran kaldım.mumluk çok doğal olmuş gerçekten hele yılanla beraber.ben de sevmeyenlerdenim ama çok hoş olmuş.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya sevdiğim için bana çok cesurca gelmemişti:) teşekkür ederim sevgili feyza.

      Sil
  6. Ben yılanlara uzaktan bakmayı tercih ederim. Görüntüleri korkutmaz beni ama yaklaşmakta istemem. Sağı solu belli olmaz kapıverir mazallah:) Bir daha yapma böyle, haberlerde izliyoruz kendi sahiplerine bile zarar verebiliyor böyle hayvanlar canım. Kedi, köpek, balık ve kuşlarla fotoğraf çektir:) Mumluğu beğendim. Safari serisine başlıyosun galiba. Ellerine sağlık yaratıcı arkadaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))yok safariye başlamadım ama şöyle bir uğradım:) teşekkür ederim ilknurcum.yazdıklarında haklısın bende öyle haberi çok okudum ve seyrettim.ama kazasız sevdim sonuçta:)

      Sil
  7. ama burası geceden beri soğuuuuk :(
    Mumluğunu sevdim tabii... yılanın da sevimli bir cinsmiş, herhalde senin elinden çıktığı içindir :)
    Fotoğraftaki yılan atkın çok yakışmış :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hep öyle bir atkım olsun istemiştim zaten:)) kıyamam sana akşamları sıkı giyin o zaman.

      Sil
  8. yılanın sevimlisi de budur yani:)
    Şirin olmuş,yanına da yeni soyunduğu kabuğunu koyuversen iyi olur çok seksi görünüyor çünki:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Allah iyiliğini versin nerden aklına geldi:)) kabuğu bulsam kayardım ama yap dersen zor iş zorlar beni kaçarım:)) teşekkür ederim canımcım..

      Sil
  9. Amanin o ne yilan öyleeeeee? Ben korkarim öyle seyden...nasil tuttun onu? Objeler harika..sen de harika bir insansin.. Nasil bunlari böyle dönüstürürsün feyzi nerden alirsin bilemiyorum.. Yedigin ictiginden mi, soludugun havadan mi? ;)) Bana da yolla...evde bir sürü kiyafet dönüsmeyi bekler..eski tsörtler, eski pantalonlar...atmaya, vermeye kiyamiyorum.. Ev doldu cikti gitti..bana bir alanay lazim fikir verecek..sende fikir bol.. Bu mumluklari bile bir parca hicten yapmissin ya....alkis alkis....;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) valla tuttum mıncıkladım çook sevdim zati adama yalvarmıştım ne olur seveyim diye.ama elimde foto çok yoktu:)kuzucum keşkem yakın olsam çok isterdim neler neler yapardık senle.İnşallah Türkiyeye geldiğinde bir fırsat çıkacak.hem böyle şeyler yazma hem utanıyorum hem şımarmak istiyorum:)))

      Sil
  10. Dolunay'cım sen ne kadar şanslısın ya ,vay! hayran kaldım ne kadar büyük ve ağırdır da ,ben de dokunmak isterdim en çok derisinin ele nasıl geldiğini çok merak ediyorum ve gerçekten soğuklar mı?
    bu objeye de bayıldım çok çok güzel zevkli arkadaşım
    kocaman öptüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyy ilk sen yazdın böyle bişey.tevekkeli boşun aböyle yakın hissetmiyorum sana.beğeniler bile çok yakın.:))gerçekten soğuk derisi var.nasıl kaydığını anlamıyorsun teninde.ve cidden çok ağırdı.yaklaşık 80 kiloydu:)) çöktüm yani ama o kadar heyecanlıydım ki anlamadım desem...annem kalp krizi geçiriyordu resmen çok korkar.bana eve git yıkan dedi:)))) teşekkür ediyorum bir tanem..

      Sil
  11. çok değişik çok farklı olmuş ellerine sağlık....yılanlar bencede sevimli hayvanlar ama o boynundaki için aynı şeyi diyebilrmiyim bilemiyorum:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) yok yok o da sevimliydi.hatta yazık korkmuştu biraz.teşekkür ederim sevgili öznur.

      Sil
  12. Değil yılandan uçan kuştan bile korkarım :)
    Cesaret çok farklı bir şey sanırım.

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)