6 Mart 2013 Çarşamba

azıcık sinirliyim postu:)


iyi akşamlar dostlar.soğuk ayaza basmış Ankara akşamından kucak dolusu sevgiler gönderiyorum size.yorucu bir günün ardından gün bitti diye sevinirken bir yandan da ömrümüzden bir gün daha eksildiğini bilmek ne muamma!canını acıtan bunaltan sıkan zaman dilimlerden kurtulmak ve neşe dolu mutlu geçen zaman dilimlerinde boğulmak isteriz hep.ama zaman o kadar haindirki bunaldığınız anlarda zamana ağır bir kapak biner geçmez!ama o çok mutlu olduğunuz anlarda ise hırsız kesilir çabucak geçiverir.zaman bir hırsız bence.
derinlere dalmak istemedim aslında.parmaklarım kendiliğinden klavyede dolanıyor.ben galiba çok doldum.son yıllarda o kadar çok yoğun duygu  yaşadım ki(ki bir çoğumuz gibi) tepkilerini zamanında veremeden ama..zaten bizi böyle büyütüyorlar.hep erteliyoruz.yabancılara hayranım bu yönden.dizlerinde yada filmlerinde dikkat ediyorum birbirlerine soruyorlar:
- ne düşünüyorsun?
sanırım bizdeki soru da şöyle oluyor:
- neden düşünüyorsun?
düşünmenin düşündüklerini özgürce ifade etmenin artık çok uzak olduğu bir ülkede yaşıyormuşum gibi hissediyorum.neden böyle hissediyorum belki merak ettiniz.mesela:sergi masraflarını çıkarmak için velilere ekstra zamanımdan harcayıp onlarında gönüllü olduğu ortamda yaptıklarımızı satarken dilenci oluyorum,zira hediye etmeliyim,paramı helalinden yemeye çalışırken yalaka oluyorum çünkü fazladan iş yapıyorum eh buda müdürün hoşuna gidiyor ya nereden nereye!dürüst olduğum için ukala,çalıştığım için yalaka,çevremdekileri olduğu gibi kabul etmeye çalıştığım için ayrımcı,haksızlığa tahammül edemediğim için kıskanç,yaratıcı olduğum için ezik,planlı çalıştığım için otoriter,öğrencimin en küçük çiziğini bile beğendiğim için kolay öğretmen,notum bol olduğu için veliden çekinen...daha yazayım mı?ihtimal çok anlaşılmadı neden ve neye yazdığım.sadece bir iç dökümü işte.yoksa tüm o yaftaların bir hikayesi var;canımı yakan  canımı sıkan...sadece anlayamıyorum.olduğun gibi olabilmek neden zor?
ama sanmayın ki bunları yazdım da kendimi bırakıyor yada mutsuzum falan.sadece anlamaya çalışıyorum.anlayamadıkça da kafam karışıyor öyleki bazen tüm dünya çıldırmış gibi geliyor:) yada diyorum kendime:Dolunay sorun sen de.anormal olan sensin.:)ama sonra aynı ses 
-yok kızım dellenme yok öyle bişey nereden çıkarıyorum bunları.asıl onlar kafayı yemiş:)
neyse bu yazının sonu gelmez daldan dala daldan dala sabaha kadar yazarım ben valla:)
efendim piktogram çalıştık büyük kuzularla(7 .sınıflarımla) yani akıllı işaret.asıverdim panolara bugün.diğer çalışmalarımızı paylaşmıyorum zira bu ayın sonunda ikinci temamızın sergisi var biliyorsunuz.o zaman inşallah.ama çok güzel ve eğlenceli konular çalıştık.kaftanlar,tezhip,hat,bayramlar,kız istemeler,düğünler,kınalı eller...oo yaz yaz bitmez.tamam bunuda bıraktım.
bu arad geçenlerde paylaşmıştım tki yani toplam kalite yönetimi için okulca ekip raporuyla başvuru yapmıştık yarışmaya.çok ümitliydim çünkü ilk tek ve özel çalışmalar yapmıştık.dün ödül törenine gittik.umutluyum ya!ilk değerlendirme kurulundakileri çağırıp özverili çalışmaları için plaket verdi belediye başkanı,kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürü.iyiiiii.sonra kurum raporunda ve ekip raporunda ilk üçleri açıklayıp sırayla çağırdılar sahneye.kanım dondu.tansiyonum oynadı.meğer değerlendirme ekibindekilerin okulları ödül almış hep.yani kendi okullarını seçmşler.ne kadan yansız cüriymiş:)yuh dedim.başka ne diyeyim sizce.kimi kime şikayet edeyim.insanları bu kadar aptal yerine nasıl kayabiliyorlar?aman neyse .çok sinirlendim ya yazmazsam olmaz!







bunlarda kursa gelen velilerimle ortaya çıkan ilk ürünler.fotoğrafa kanmayın yüzlerce ve burada olmayan farklı ayraçlar yaptık veeee 350 liradan fazala para kazandık yaşasın ki asıl satışı sergide yapacağız:)şimdi keçe çalıştırıyorum onlarda bittikçe paylaşırım sizlerle.ayol okuyanda beni keçe uzmanı felan sanacak.sadece nacizane...:)



:)) size yazarken buradan bir tıkırtı geliyor baktım kurabiyelerime bir ortakçı çıkmış:)) oliiiiii




15 yorum:

  1. Canım arkadaşım insanlar bazen maalesef çok acımasız, anlayışsız ve terbiyesiz olabiliyorlar. Tutturulan ve yutturulan sisteme uymadığın zaman, dediğin gibi disiplinli, çalışkan, anlayışlı, dürüst olduğun zaman da yola çıkan bir taş muamelesi görebiliyorsun. Sinirlenmekte ve üzülmekte çok haklısın. Ama bırak böyle güzel bir yüreğin olduğu için de ayrık otu olarak görsünler. Herkes gönlü kadar güzel yaşar hayatı. Bak kurabiyeni yiyen muhteşem canlı bile senin mutluluğun için yeterli.
    Rabbim karşına senin gibi sevgi dolu ve iyi yürekli insanlar çıkarsın inşallah hep.

    YanıtlaSil
  2. Çalışma hayatında bir çok olayla karşılaşabiliyorsunuz. Sizin işiniz daha zor. Bir çok çocukla ilgilenmek, daha yetmedi velileriyle ilgilenmek oda yetmedi sergi, kermes vs. Takdir ediyorum siz öğretmenleri. Bizler evimizde bir çocukla uğraşamazken sizler kendinizi paralıyorsunuz. Eminim bir çok kişide benim gibi düşünüyordur. Merak etme canım herkes yaptığının karşılığını, bir gün mutlaka bulur. Can sıkmaya değecek insanlar için can sıkılır.:) Her günün, dünden güzel ve mutlu olsun. İyi geceler..

    YanıtlaSil
  3. canım...üzülmüyorum desem de biraz kırılıyorsun ayşınım.pazartesi öğretmenler odasında okula yan okuldan bizim okula geçiş yapmış zat hediye etmek yerine - ki velilerim odaya girip öğretmenlerimizden de destek isteyelim dediler- neden satıyorsun sen dilencimisin diyor.bunu bana diyen adam hafta sonu kurs açmak için kırk takla atıp kursa gelene fazla not veren öğretmen kılığında bişey işte.bana o lafı ettiğine değil eden adamın bir eğitimci olmasına içerlemem...gibi...teşekkür ederim birtanem.sevgiyle kucaklıyorum sımsıkı..

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ...Yazınızı okurken benim başımdan geçenler geldi aklıma. Kızıım ilkokuldayken 4 sene okul aile birliğnde çalıştım. Kermesler sergiler yapıldı. Ne emek harcandı tahmin edersiniz. Çok güzel gelirde elde ettik. Ama süreki eleştirilere maruz kaldık. Zaman içinde burda ne işin var git evine dediğim anlar çok oldu. Fakat yılmadım güzel şeyler çıkardım ortaya. Şimdi olsa yine yaparım herhalde. Ama eleştiirenlerinde hiç bir kazançları olmadı. Siz yine içinizden ne geliyorsa onu yapın:))pes ettirmelerine izin vermeyin :))Sevgilerimle ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bize göre güzel ve destekleyen yorumuna teşekkür ederim.yok pes etmedim zaten mayamda yok öyle bişey:)sadece biraz doldum galiba..

      Sil
  5. yazmak içini dökmek en güzeli, ama inasanları anlamak gercekten çok zor.BOOOŞŞVER derimsadece. ortakçında çok tatlı ama benlik değil açıkcası sana uygun olanları yap. başkalarına uygun olnaı değil. K.i.b bye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende boşverdim zaten birmavimbirpembem.teşekkür ederim..

      Sil
  6. Sevgili Alanay.... Yazdıklarını bir çırpıda okudum. Okurken de (ne yazık ki) çalıştığım dönemde yaşadıklarım gözümün önünden geçti. Belki farklı şekillerde, davranışlarla ya da sözlerle her yerde karşılaşılan durumlar. Her yerde var derken bunu asla kabullenmişlik ya da benimsemiş olmayı kastetmiyorum. Ama maalesef ki herkes bir olmuyor... Kişisel hırslar, eksiklikler, eğitimsizlik, kendini geliştirememe, hissedile aşağılık duygusu... onlarca sebep insanların davranışlarını şekillendiriyor.
    Elbette hepimizin kusurları var ama bazen karşılaştığımız şeyler "karşındakini olduğu gibi kabul edebilme"nin de çok üzerinde oluyor. İşte bu durumlar için senin için dileyebileceğim tek şey "sabır". Allah yardımcın olsun...
    Güzel bir gün geçir, yüzün hep gülsün.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. demetcim teşekkür ederim hepimizin benzer yaşanmışlıkları var çünkü dünya karşıtlıklarla dolu buna engel olmak mümkün değil.

      Sil
  7. Ohh.. ne iyi etmişsin de içini dökmüşsün. Hep bildiğimiz, yaşadığımız, sineye çektiğimiz şeyler bunlar. Kimi zaman bunalacağız ki tekrar silkinip kalkabilelim. Hayatın kolay olduğuna dair hiç bir kanıta radtlamadım bugüne kadar. Tam tersi yaşamanın çok zor olduğunu snlattılar hep. Ne zaman hayatın ZOR olduğunu kabullendim, işte o zaman hayat kolaylaştı.
    Kapluş... Ah o ne şirin yaratık ya.. Gerçek olduğuna inanamadım. Nereden geldi o? Ben de istiyorum. Kurabiyeyi değil kapluşu istiyorummm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklsın ablacığım.teşekkür ederim.
      o şirin yaratık 3 yıldan fazladır bizimle.gerçek ailemizin 5.üyesi biz nerede o orada..

      Sil
  8. azıcık:) sinirlenmekte haklısın tabiki tatlım bunlar hayatın gerçekleri olmasına rağmen tahammülü oldukça zor şeyler...
    Ama şu açıdan düşün kötüler olmasaydı iyilerin bir anlamı olmazdı değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)ne güzel yazmışsın x madame.teşekkür ederim.sevgiler..

      Sil
  9. anaaaaa...senin kaplumbağan mı vaaaar :) Çok şeker yaaa :)
    Şişşşt şişşt sakin ol...sinirlerine hakim ol...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeet.hemde 3 yıldan fazla oldu bizimle banucam.teşekkür ediyor banu ablası:)
      tamam sakinim ben!

      Sil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)