3 Aralık 2012 Pazartesi

Ben Doktordayken...

Bugün işe gitmedim.içimden gelmiyordu zaten ama sebeb bu duygu değil.3 gündür yükselen ateşim nedendir bir sorayım dedim doktora.meğer yine bronşit olmuşum.bu iki yıldır çok çabuk hastalanır oldum oysa eskisine nazaran daha bir bilinçli besleniyorum ama yoruluyorum sanırım.eve yakın bir özel hastane var yıllardır (çocuklarımın doktorunun orada olmasından dolayı)en çok oraya giderim.sağlık ocağına gitmeye korkuyorum doktorum ne yazayım diyor tırsıyorum.(ve çok ama çok yaşlı) bu özel hastanedeki de işitme engelli ve ellerindeki parkinsonu bayağı ilerlemiş bir doktor.bilgisine diyecek sözüm yok zira eleştirecek konumda değilim ama ister doktor ister öğretmen olsun yada başka bir meslekte zamanı geldiğinde bırakmayı bilmek lazım.çevremde bir sürü öğretmen var 45 yıl olmuş hala çalışıyorlar.çok kızıyorum.gidin!gençler işsiz açıkta bekliyor.daha enerjik,hevesli azimli ve gençler!nerden nereye değil mi?daldan dala atlıyorum ama çok kızdım bugün doktora ne yapayım.ne desem duymuyor birde titriyor.off.para hırsımıdır bu yoksa başka bişey mi?kendi adıma erken emekliliği bekleyen biriyim.devlet yıpranma payını çıkarmış olsa da bu mesleğin ciddi anlamda yıpranma payı var.artık hissettiğim bu tıkanma duygusunu eğitimde ki yeni güncellemelerde daha da fazla hisseder oldum.emekliliği beklersem yolun sonu gelmeyecek o yüzden erken emekli olma hakkımı elde edince bırakmayı düşünüyorum.(büyük konuşmak yok tabiki. hayat şartları belli olmuyor.eh malum erken emekli olunca maaş da ikramiyede olmayacak) bakalım. doktorcuğumun parkinsonu beni nereler getirdi:))
ilaçlarımı içtim.hafta içi bu saatlerde evde olmanın tadını çıkarayım dedim:)) yattığım yerde laptop kucağımda siz dostları ziyaret edeceğim.ama önce kızımın doğumgünü hediyesini paylaşayım önce.bir sonraki postta.

8 yorum:

  1. ben de diyorum öglen öglen nasil yorum yazdi alanay bana..okulda degil mi?
    demek hastasin gesmis olsun..
    gecen yilda bu zaman benimle bereber hasta olmamismiydin sen yaaa??
    ic ilaclarini..
    haklisin..zamani gelince genclere yer acmayi bilmek gerek.. (tabi gecim yasam kosullari umarim iyi olur o zaman..) öptüm..

    YanıtlaSil
  2. Postunuzu okurken dün misafirim olan öğretmen bir arkadaşla konuştuğumuz konuyla aynı olduğunu farkettim okullarında altmış yaşına yakın bir öğretmenin artık derslere girmemesi için velilerin imza topladığını söylemişti... veliler çocuklarını yaşlı olduğu için ona teslim etmek istemiyorlarmış... o öğretmeninde ekonomik sebeblerden dolayı mesleğini bırakmak istemediğini söylemişti...keşke insanlar emekli olduklarında ekonomik sıkıntıya maruz kalmasalarda yaşları çok ilerlemeden emekli olsalar hem kendileri biraz hayatın tadını çıkarsa hemde gençlerin önü açılsa...bu düşüncelerimizin temenniden ziyade hayata geçmesi dileğiyle...sizede çok geçmiş olsun bu arada

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun ,inşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun :(

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun Dolunay' cım. Dikkat et kendine, gerçekten üst üste geliyor son zamanda sıkıntılar...

    YanıtlaSil
  5. nar çiçeğim teşekkür ederim.evet geçen yıl bu zamanlarda böyle oldu sonrada zatüreye çevirdi.of of..

    YanıtlaSil
  6. sevgili nevban teşekkür ediyrum ilginize.sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. teşekkür ederim düşlerimden inciler..

    YanıtlaSil
  8. rengim haklısın ve aslında dikkat de ediyorum ama ne bileyim....

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)