27 Eylül 2012 Perşembe

Pişmiş Tavukla Aynı Tencerede Olmak!


masadaki tavuk gibi hissediyorum.ve o yüzden "yaa canım çok sıkkın deyip ardından nedenini sıralayan arkadaşların
 -ayakkabım ayağımı vurdu!
-yemeği yaktım:(
-temizlikçim hastalanmış bugün gelmeyecekmiş!
-benim dizinin gününü değiştirmişler!!
-oğlum /kızım deneme sınavından 450 almış bu kez:((
bla bla bla..
gibi açıklamalarını dinlediğimde ufaktan bir dalış yapmak istiyorum (ama  cidden kendimi tutuyorum.)alışkanlık gibi oldu bir gidip bir dönüyorum birde marifet gibi her seferinde döndüm diyorum ya  bu kez diyemiyorum.çünkü bu içinde olduğum bu servis tabağından bu masadan nasıl kaçacağımı bilmiyorum.ihtimal bişey anlaşılmadı.tekrar deneyeyim.
merhaba sevgili dostlar.gelemedim,soramadım bakamadım hiçbirinizin kapısından...yok böyle yazamayacağım.doğrudan ruh haline uygun devam edeyim olmazsa.karmakarışığım.sanki tüm dünya çıldırmış gibi geliyor.başta milli eğitim bakanı ve tebası.öğrenciler,dağdaki teröristler,araplar, yenimahalle belediyesi yada tüm belediyeler...bende bu çılgınlığın içinde bunaldım çok bunaldım.
okul açılmadan 5-6 gün önce belediyenin açmış olduğu ve üstünü bir türlü kapatamadıkları bir çukura tekerini son sürat içine atan dolmuşçum beni havaya uçurdu.(vucudum mor renge geçmeye karar verdi) daha mordan sıkılamadan bir hafta sonra dolmuş tekerinin hemen çukurların yanıbaşında durması üzerine dizlerimle helalleşti asfalt.ardından açılan okullar,dolduğu halde doymayan sınıflar,buna inanmayan ısrarcı veliler,6 saat çok az deyip 7 (ve birgünde 8)saat olan dersler,yorgun çocuk yüzleri,bezgin öğretmen gözleri,kısılmış sesler,dayatmalar,ağlayan şehit anneleri,feryatlar,dersane paralarının kara gölgeleri,"boşanmakta" ısrar eden kardeşimin eşi,evinin neresi olduğunu artık bilmeyen 4 yaşındaki yeğenim,şaşkın ve küskün kardeşim,üzgün ve moralsiz annem,kırgın babam,çalışmayan süpürgem,gidiyorum diyen çamaşır makinem,suyu içinden atmak isteyen klozetim,değiştir beniii diye bağıran elektirik tesisatım,yazılacak planlar,boyanacak duvarlar,artık elimden alınan atölyem,kırtasiye listesi,sabah erken  kahvaltısı...bunaldım işte.yazamadıklarım,çekincelerim...derken kaşınmaya başladım bi kaç gün önce.kollardan başladı,boynummu sardım yüzümde patladı.dün gece dayanamayınca yanmaya ve kaşınmaya sabah gittim doktora.dermatit bilmem ne  dedi.yani ne dedim türkçesi:egzama başlamış dedi.oyy kaçtığım sakındığım şeyler.nasıl niye derken stres dedi.yolladı beni kortizon iğnesini dayadıktan sonra kafa doktoruna.kafa doktorumda kafa adam.bilinçli hastasın dedi.düzelecek dedi.3 lü ilaç verdi.bi tek zanaks ı biliyorum.ağır bişey gibi hatırlıyorum.yok dedi 10 gün kullan sonra bırak ne zaman kötü hissedersen o zamn alırsın dedi.önce dermatit için verilen ilaçları kullanacağım sonra onlara başlayacağım.
işte böyle dostlar.yani döndüm:)))
çocuklar yaz döneminde bilgisayarla yatıp kalktıkları için ailece evde bilgisayarı yasaklamıştık.onlara hala yasak ama en azından bilgisayarsız hayata alıştılar.bu süreçte bende gelemedim işte ve diğer nedenlerle beraber..şimdi başından beri yayınlayıp yayınlamakta gidip geldiğim bu postu bitirip pazartesi yapacağımız 1 ekim Dünya Çocuk Günü Duvar Boyama Etkinliği için taslak hazırlamalıyım.projeyi Keçiören Belediyesi yapıyor bizimle beraber.çok cici 3 bayanla tanıştım bu sayede,psikolog ve sosyologlar.aynı gün usta Suluboya Ressamlarımızdan Kemal Çelik te aramızda olacak.işi olmayan,aramızda olmak isteyen tüm arkadaşlar davetlimiz.sevgiler...hepinizi kocaman öpüyorum..

11 yorum:

  1. Dolunay' cım ne desem bilemedim, neler olmuş böyle, geçmiş olsun, sağlıktan önemli değil hiç bir şey. Böyle olmayacak ararım seni yarın.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun Alanaycığım, şu anda çoğunluğun yaşadığı sıkıntıları dökmüşsün kaleme, o kadar çok şey yazmak ve seni rahatlatmak istiyorum ki ama ne yazacağımı da bilemedim. Umarım en kısa sürede keyifli ve sağlıklı hayatına tekrar dönersin diyorum ve merakla tekrar etkinliklerini ve yaptıklarını ve yapacaklarını takip etmeyi bekliyorum. Kendine iyi bak lütfen.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Alanay'ım,bu yaz ben de biraz daha düşük dozlar ve farklı versiyonarla geçiren biri olarak seni anlıyorum. Hem de çok iyi anlıyorum.
    Bu sebeple de geçer kardeş aldırma diyemiyorum.
    Ama aldırmamaya çalışmak en iyisi.Zaten ilaçlarını başlayınca bunu daha rahat yapabildiğini farkedeceksin.
    Allah kolaylıklar versin sende telefon numaram vardı, yazmıştım. Anlatmak istediğinde beni arayabilirsin. Buluşup bir şeyler yapabiliriz diyorum.
    Telefonlarım sende yoksa da maille isteyebilirsin.
    nalanguler@gmail.com

    YanıtlaSil
  4. Alanaycım canım benimmmm, neler gelmiş başına güzelim geçmiş olsun öncelikle. Ben de yeni geldim tatilden, blogları gezinirken sensiz olmaz tabi hemen geldim ama yazını okuyunca da tüh dedim...

    Diğer yazılarını da okudum, koyuşhisarı da senin fotolarınla biraz görmüş olduk, süper işler yapmışsınız ellerinie sağlık...

    En kısa zamanda görüşelim canım, geçmiş olsun tekrar. Ayrıca projelerinde kolaylıklar diliyorum ve sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederim rengim.aslında ben aramalıyım seni.sesini duymalıyım prensesi sormalıyım ne vefasızım değil mi?

    YanıtlaSil
  6. dileğim canım teşekkür ederim.ne zarif ve düşünceli olduğunu biliyorum.en kısa zamnda görüşmek üzere diyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. sevgili nalan sana zaten çok mahcubum tıpkı dileğe olduğu gibi.inan çok görüşmek istedim ama hep bi engel yada başka bişey çıktı.şu iki haftayı atlatırsam zaten aklımda inşallah.çok teşekkür ederim.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. sibelim öncelikle hoşgeldin.teşekkür ederim diyorum ve evet kısa zamanda görüşelim.sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. uyyyy... neler olmuş böyle. Bak şimdi bir şey anlatacağım. Bir gün gözümdeki tuhaflığı farkedip yüzümü tekrar yıkadım. Gözlükle denedim, gözlüksüz denedim. Bulanıklık gitmedi bir türlü. Sağ gözüm sanki görmüyor gibiydi. Soluğu doktorda aldım. Sağ göz görme yeteneğini %70 kaybetmişti. Türlü türlü muayeneler, testler yapıldı ama sebep anlaşılamadı. Bir anda sağ göz karanlığa merhaba deyivermişti. Serinkanlı davrandım ama içimde fırtınalar koptu. Sonra kendiliğinden azaldı belirtiler. Şimdi %90 görüyor ve hala nedeni bilinmiyor. Yani her an yine olabilir. O gün gözümden daha önemli hiç bir yoktu inan. Ne zaman bir şeye sıkılsam aklıma bu olay gelir ve sıkıntı duyduğum şeye gülümsemeye başlarım. Derin soluk al ve değiştiremeyeceğin her şeyi olduğu gibi kabullen. Ferah tut içini ve bizi ihmal etme tamam mı? Seni özlüyorum. :)

    YanıtlaSil
  10. :))canım benim yorumun nasıl iyi geldi.okuyunca cidden Allah korusun dedim.Rabbim sana bir daha yaşatmasın böyle bir korku ve rahatsızlık.seni çok seviyorum ve çok teşekkür ediyorum canım ablacığım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. delivers the latest breaking dirt and advice on the latest top stories, withstand, business, divertissement, statecraft, and more. Pro in-depth coverage
    oczyszczanie
    [url=http://oczyszczanie-organizmu.com.pl]oczyszczanie[/url]

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)