29 Mart 2012 Perşembe

Tess Gerritsen ve Kitapları

son günlerimi genelde okuyarak geçiriyorum son bir ayda sadece 15 e yakın kitap okudum.biraz tembellikten birazda unutkanlıktan burada paylaşmayı unutuyorum.
geçen hafta Tess'in serisini bitirdim.her birini soluk soluğa okuduğumu itiraf etmeliyim.polisiye severim ama içine kriminoloji ve tıbbi gerilimde eklenince daha da heyecanlı ve keyifli oluyor.


Tess Gerritsen, ABD’nin San Diego kentinde doğdu. Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans yaptı, Kaliforniya Üniversitesi’nden de tıp diploması aldı. Stajını Hawaii’de tamamladıktan sonra, doğum iznine ayrıldığı sırada ilk romanı "Geceyarısından Sonra Gelen Telefon"u yazdı. Romantik gerilim olarak tanımlanan bu kitabı aynı türde sekiz roman daha izledi. "New York Times"ın en çok satan kitap olarak tanıttığı "Hasat" ile tıbbî gerilim romanları yazmaya başladı. Ondan sonra yazdığı her tıbbî gerilim romanı da çok satanlar listesinin müdavimleri arasında yerini aldı. "Life Support", "Bloodstream", "Gravity", "Çırak" ve "Cerrah" bunlar arasında yer almaktadır.


ilk "CERRAH" ı (2001)  okudum.etkileyici ve ürperticiydi.
ardından "ÇIRAK " (2002) geldi.heyecan giderek yükseliyordu.çırağı okumadan önce kitaptaki duygu ve olayları daha iyi anlayabilmek için önce cerrahı okumanız gerekiyor.

üçüncü olarak "İKİZ BEDENLER" isimli kitabını okudum ki kurgusu çok iyi olan kitap yine bir gün içinde gözlerimde tükeniverdi.

4.cü okuduğum kitabı "GÜNAHKAR" oldu.

5.kitap olarak " KEMİK BAHÇESİ" isimli kitabını okudum ki kurguların içinde en çok hoşuma giden bu kitap oldu.

6.olarak "MEFİSTO KULÜBÜ " isimli kitabı aldım elime yine aynı  heyecan ve merakla:)


ve son olarak "HASAT"  oldu okuduğum kitap.






12 yorum:

  1. maaşallah canım sana bir ayda 15 kitap her babayiğidin harcı değil

    cerrahı okumuştum en sevdiğim tarzlardan gerilim ,macera ,polisiye türler
    çırağı okuyacağımda bulursam,canım paylaşım için sağol
    hayran kaldım maaşallah
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. söylemeyi unuttum Jean-Christophe Grange da tavsiye ederim buda aynı tarz yazarı seveceksin bence
    sevgiler tekrardan

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim fatoşum.aslında hep okuyorum ama paylaşmıyordum artık yazacağım yoksa birazını unutuyorum çünkü.
    yazdığın yazarı yani Jean-Christophe Grange biliyorum.Taş meclisi,Kızıl nehirler ve kurtlar imparatorluğunu okudum.aldıkçada devam edeceğim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. 41 kere maşallah benim arkadaşıma. Ben de bazen kana kana su içer gibi kitap okurum ama bazen de bir durgunluk dönemine girerim. Seninki de çölde su bulma durumu gibi olmuş:)
    Keyifli okumaların olsun.
    Öptüm canım:)

    YanıtlaSil
  5. Yazarın kitaplarından uyarlanan bir de dizi var "Rizzoli&İssles" Kitap konuları ile paralellikler, karakterlerde biraz farklılık var ama yine de güzel bir dizi, keyifli okumalar....

    YanıtlaSil
  6. yine bir ortak yan daha ayşınım.teşekkürler canım ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. limonlu kek o diziyi bilmiyordum ve iyiki yazdınız çok teşekkür ederim.sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Severim bu tür romanları... amaaaa...
    Bazen bütün herşeyi bırakıp kitap okumaya vermek istiyorum kendimi, çünkü zaman bulamamaya başladım, gündüz işler, akşam elişi, gece blog işleri, hani kitap okumaya zaman, yatınca birkaç sayfa ancak, halbuki ben eskiden başlar çarçabuk bitirirdim, o zamanlar çalışıyordum, ev-bahçe işi de yoktu, elişi de bloglarda yoktu , naapsak kiiii :(

    YanıtlaSil
  9. Cerrah ve Çırak'ı okudum, diğer kitaplarını da en kısa zamanda okuyacağım. Bu okuduğunuz kitaplar birbirleriyle bağlantılı mı acaba? Mesela Günahkar, İkiz Bedenler, Menfisto Kulübü gibi? Yani okuma sırasını değiştirsek birşey değişir mi?

    YanıtlaSil
  10. bazen bırakmak gerekiyor da banucam işler seni bırakmıyor ki yazdığın gibi.elime kitabı alınca hep bahaneler yaratıyorum kendime her işi bırakıp bitiriyorum yoksa aklım daima kitapta kalıyor.

    YanıtlaSil
  11. murat bey evet birbiriyle bağlantılı şöyleki kurgudaki ana kahramanlarımız aynı.duygusal boyutta devam sayılır o yüzden hepsini okuyun derim.

    YanıtlaSil
  12. HASAT isimli kitabı arıyorum uzun bi süredir. Yardımcı olabilir misiniz? "mcakiroglu85@hotmail.com"

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)