15 Şubat 2012 Çarşamba

yeniden mi?

Şu sinerji olayına inanmaya başladım.geçen hafta pazartesinden başlayarak devam eden olumsuzluklar işimde evimde ve burada yakamı bırakmadı.pozitif olmaktan uzaklaştıkça negatifleştim.negatifleştikçe de olumsuzlar çoğaldı sanki...yorgunum,mutsuzum ve hala hastayım.şikayet etmek için değil kendimi ifade etmek için yazıyorum.çünkü bunca şeyin üzerine sorun yaratanların gözünde sanki birde görünmez oldum..
tüm bunlar bir tarafa iki gündür anneannem hasta.

annem ve babam İstanbuldalardı.apar topar memlekete döndüler bugün.babamla konuştum bir iki saat önce.anneannem şuurunu tamamen kaybetmiş.annemi tanımamış.konuşamıyor,yiyemiyor.yani bir nevi komada.serumla besleniyor.babam sabaha çıkamayabilir dedi.kanım dondu.evet yaşlı anneannem.82 yaşında.çocuk yaşında babasız kalmış.

13 yaşında daha ergenliğe bile adım atamadan evlendirilmiş.evlendiği yıl kocası yani dedem yıllar süren askerliğe gitmiş(o yıllarda en az 4 yıl diye biliyorum) kayın validesini anne sayıp koyun koyuna yatmış yıllarca onunla.sonra oda yitip gitmiş.çocuk kadın bir başına kalmış.koca askerde ,yokluk bir taraftan.sonra dedem gelmiş.12 kez anne olmuş anneannem.ama 8 çocuk yaşıyor.çok çalışmış.ev,çocuklar,tarla,bahçe,hayvanlar...dedem yitip gittikten sonra yaşlı anneannem oldu.şimdide yaşam mücadelesi veriyor yada vermiyor.içim acıyor.ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum sadece korkuyorum.hem ona kıyamıyorum hem anneme.annem bunu nasıl kaldırır bilmiyorum.ya yine hastalanırsa.kafam da yüreğimde karmakarışık..
bu videoyu ben hazırladım.ne alaka derseniz fotoğraflara bakarken bir yandan da teyzemin billur sesinden şarkılar dinliyorum ve farkında olmadan bu ortaya çıktı.fotoğraflardaki amerikada yaşayan kızkardeşim.şarkıyı söyleyen ise teyzem.teyzem dediğime bakmayın benden sadece 3 yaş büyük yani ablamla aynı yaşta.annem ablama hamileyken anannemde teyzeme hamileymiş.aralarında 6 ay var:).dinleyin bakalım beğenir misiniz? şarkı kız kardeşime çok uyuyordu zaten bilinçsizce yaptım sanırım sözler sahibini buluyor değil mi?


27 yorum:

  1. Canım, çok geçmiş olsun, arayacağım seni...

    YanıtlaSil
  2. Alanaycim..bir can ucmaya hazirken, hazirlanirken , diger canlar buna zor katlanir..ici acir..haklisin..kendi anneannem olsa onun arkasinda birakacagi bosluga ben de hazir degilim.. Hic de olamayacagim..böyle seyler hazirlanmakla olmuyor..gelip buluyor.sonra kabulleniyoz..vakti saati geldiginde bulusacagiz yine desem , kendim ondan da korkarim. Hani henüz korkarim..belki yaslandikca insanlar daha bir farkli oluyorlar.. Yüce bir kabullenisi, boyun egisi, gecmisi ile baris yapmayi biliyor insanlar belirli bir yastan sonra, yada birtakim olaylardan sonra.ben bunu gözlemliyorum...insallah bizlerde o mertebeye gelebiliriz.nur yüzlü nineler oluruz bir gün ..cocuklarimiz torunlarimiz, torunlarimizin cocuklari..düsünsene ne mutlluluk..
    Siz anneanneni cok mutlu ettiniz merak etme..

    YanıtlaSil
  3. Canım allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun canım, çok üzüldüm, ben de Ocak 25'te dedemi kaybettim, bir anda felç oldu, 2 hafta sonra da gitti, tam düzeldi demişken. İnşallah, inşallah düzelir. Kardeşin de çok tatlı, sana benziyor:) Teyzenin sesi nefis bu arada:)Bu kaydı nasıl yaptınız çok merak ettim:)

    YanıtlaSil
  5. canım seni çok iyi anlıyorum aynı duyguları bende babaannemde yaşamıştım. gerçekten zor günler yaşamışlar. Biz bugün dayanamayız. Allah hayırlısını nasib etsin kendini üzme

    YanıtlaSil
  6. rengim teşekkür ederim sesini duymak çok güzeldi ve iyi geldi..

    YanıtlaSil
  7. Nar çiçeğim zaten yazmışsın üzerine ne söyleyeyim ki..çok teşekkür ediyorum.Allah razı olsun..

    YanıtlaSil
  8. Dilekciğim teşekkür ederim canım sağolasın..

    YanıtlaSil
  9. baharcığım teşekkür ediyorum canım.evet teyzemin sesi nefis.8 kardeşim sekizininde sesi süper.ahh bi ben almamışım:( kaydı laptoptan yapmışlar.müziği internetten indirip laptoptaki mikrofona okumuş:)

    YanıtlaSil
  10. baharcım yazmayı unuttum sanada tekrar başsağlığı diliyorum.Allah geride kalanlarınıza uzun ve sağlıklı ömürler versin.

    YanıtlaSil
  11. prensesim haklısın onlar çok farklı bir nesil.teşekkür ediyorum canım..

    YanıtlaSil
  12. bitanem çok geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah..
    yaw şimdi öteki blog ne oldu cankız?
    yok mu oldu, buraya mı taşındı tamamen ben anlamadım ki...
    çook öpüyorum seni sevgiyle bitanem..

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim ablacığım.öteki blog bende tam görünüyor:)valla bende bir halt anlamadım ama üzerine tıklayınca mevcut değil diyor.bu yeni bloğum olmuş oldu.bende seni öpüyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. geçmiş olsun acil şifalar, anneanneler çok değerli gelir bana bende anneannemin son yıllarında onunla beraber yaşama şansını yakaladım, yaşlı bir insanla yaşamak aslında sabırda istiyor çocukları sevmiyorsanız yaşlılarıda sevemezsiniz,annaannenizin yılların kırıştırdığı ellerini ve yanakları sevgiyle öptüm.
    video çok güzeldi bana çok profesyonelce yapılmış hissi verdi zevkle izledim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Çok geçmiş olsun! Annene acil şifalar diliyorum.
    Moralini düzeltmekte yardımcı olmak için sana meleklerle güneşin sıcak ışıltısı yolladım 8))) Ulaştı mı acaba?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Canım, nasıl da içli, nasıl da hasret ve hüzün kokuyor yazın. Aslında ne diyeceğimi de bilemiyorum. En azından bu hüznü seninle paylaştığımı bil istedim.

    YanıtlaSil
  17. çok geçmiş olsun Allah dan acil şifalar diliyorum ,hayırlısı ne ise onu versin
    bu arada şarkıyı şu an dinliyorum çok güzel söylemiş ağzına sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Şimdi okudum bu yazıyı.
    Allah dan yardım diliyorum.

    YanıtlaSil
  19. siyahkuğu sana katılıyorum (çocukları sevmeyen çocukları sevemez)...teşekkür ediyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. sevgili Deniz teşekkür ediyorum evet ulaştı:).sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Gülsüm ablacığım teşekkür ediyorum.çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  22. turkuazft teşekkür ediyorum canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. sevgili tülin teşekkür ediyorum.bende amin diyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Biz anneannemizi 1989 da o 75 yaşındayken kaybettik, Allah bizlerden yakınlarımızdan uzak etsin.
    Babaannemizi ise 2 sene önce o 92 yaşındayken kaybettik. İlginç olan ikisinin kardeş olması...
    Yaş kaç olursa olsun, sevdiğin bir yakınını kaybetmek çok acı veriyor insana, Allah anneannene acil şifa versin size de metanet.
    Bu arada Teyzenin sesi çok güzelmiş, söylediği parça da harika...

    YanıtlaSil
  25. Çok çok geçmiş olsun,a cil şifalar dilerim canım.İnşallah annanen sağlığına kavuşur..
    Zor yılların güçlü kadınları onlar ,böylesi zorlu bir hayatı omuzlamak kolay olmasa gerek :(
    İnşallah iyi haberlerini alırsın...

    YanıtlaSil
  26. ANG kesinlikle haklısın.teşekkür ediyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. Düşlerimden İnciler teşekkür ediyorum canım.sevgiler..

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)