22 Ocak 2012 Pazar

Okuldan Haberler...(türkülerimiz)

Değerler Eğitim Kapsamında zamane çocuklarımızın çok özümsemediği  dinlemediği eski rağbetini ve değerini görmeyen "türkülerimiz" konusunda 5.sınıflarıma araştırma ödevi verdim.her biri bir türkü seçip hikayesini araştırdı.hikayeleri sınıfta okuduk.aman duygulanıp ağlayanlar ah vah edenler:) o türkülerin neden yazıldığını sebebsiz olmadığını her birinin ardında savaşlarda kaybedilenlerin ardından duyulan acıların,anne baba ve memleket hasretinin ya da sevdiğini kaybetmenin verdiği acının yattığını anladılar.ardından en çok etkilendikleri sahnelerin resimlerini yaptılar.aşağıya bazılarının fotoğraflarını koydum.ben çok beğendim.biliyorum ki sizinde hoşunuza gidecek.Bu yıl derslerde yaptırdığım çalışmaları sene sonunda sergimizin ardından paylaşmayı planlıyorum.süpriz olsun sizlere:)










29 yorum:

  1. Ne güzel işler yapıyorsunuz!!
    Seçtiğiniz konu anlamlı, ortaya çıkan işler güzel. Sizin gibi öğretmenlere çok ihtiyaç var!

    YanıtlaSil
  2. ne güzel çocuklar yetiştiriyorsun canım... senin gibi bir öğretmenleri oldukları için çok şanslılar... ve gerçekten de yetenekliler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Alanay,harika bir şey öğretmişsiniz cocuklarımıza.İnanki bu bile çocuklarda izi kalacak.Ben 7 yaşındaydım,4 Eylül kutlaması Sivas lisesinde yapılıyordu.Yaşlı bir adam birilerinin yardımıyla salona girdi ve saz çaldı.Herkez hayranlık ve ciddiyetle çıt çıkmadan izliyordu.Tabi o zamanlar nerden bileyim bu halk Ozanımızı.Sonradan anladım,öğrendim ki,o büyük Şair AŞIK VEYSEL'di.Hep çocuklarıma anlatıp durdum.Demek ki çoçuk olsakta o önemli, anlamlı gün hiç silinmiyormuş çocuk hafızasından.Keşke çocuklar az çok görselde öğrenebilseler.Bu değerler hiç silinmez o zaman.Hoşcakal,okulunda nice başarılar.

    YanıtlaSil
  4. Alanay bu öyle anlamlı bir aktivite olmuşki. Çocuklarımızla yapılabilecek en güzel şey diyebilirim. Türkülerimiz ve hikayeleri..

    YanıtlaSil
  5. dersin konusu çok hoşuma gitti, harikasın.

    YanıtlaSil
  6. İşte eğitimci dedim okurken. Bravo Dolunay. Ne kadar güzel bir çalışma olmuş. Ne öğretici, yaratıcı. Helal olsun sana arkadaşım...

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel çizmişler o küçük eller düşündüklerini. Ama en güzelide demekki hala çocuklarımızın duyguları kalmış. Yazdığım yanlış anlaşılmasın malum siber çağdayızya hani. Dolayısıyla çocuklarımızda siber he he.

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel bir konu seçmişsin, kutluyorum seni... Çocukların bu yaşlarda kendi öz değerlerini öğrenmeleri, anlamaları ne güzel :)

    YanıtlaSil
  9. çocukların çalışmaları ne kadar yaratıcı, çok beğendim. ayrıca araştırma konularını çok sevdim, ben olsaydım inanın hep birlikte ağlardık:)) hikayesini bildiğim türküleri dinlerken, ben de o anı yaşar gibi duygulanıyorum. seni kutluyorum alanaycım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir ödev olmuş. Bayıldım yüreklerine sağlık çocukların

    YanıtlaSil
  11. Semi`nin Mutlu Elleri teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

    YanıtlaSil
  12. sibeltunay bu güzel anıyı paylaştığınız için teşekkür ederim. ve tabiki güzel yorum ve beğeniniz için de.bu arada olay Sivas ta geçtiğine göre ACABA Sivaslı mısınız?eğer öyleyse hemşeriyiz diyecektim:)

    YanıtlaSil
  13. teşekkür ederim sevgili Aslı.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. rengim teşekkür ederim.utandım şimdi..

    YanıtlaSil
  15. teşekkür ederim Dilekciğim.haklısın içinde bulunduğumuz çağ bunları demode yapıyor çocuklarımıza karşı...

    YanıtlaSil
  16. teşekkür ederim Banucam.sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. sevgili AsOrTiK teşekkür ediyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. sevgili AsOrTiK teşekkür ediyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. seçtiğin konuyu mu alkışlayayım, bu kadar şahane bir öğretmen oluşunu mu alkışlayayım, öğrencilerinin yeteneklerini bulup çıkarmanı mı alkışlayayım, öğrencilerini mi alkışlayayım, bilemedim...
    ben toptan alkışlıyorum güzel yüreklim..

    YanıtlaSil
  20. İyiki tekrar gelmişim buraya.Baba tarafımın hepsi Sivas'lı.Dedemler kale altında oturuyorlardı,büyüklerden kimse kalmadı artık.Bir tek amcamlar kaldı.Çocukken her yaz giderdik.En son bende 84 de ayrıldım.Cumhuriyet Üniversitesinde Fizyolojide bir buçuk yıl mastır yaptım.O zamanlar babannemde kalıyordum.Evlendikten sonrada daha gitmedim.Hemşehri olduğumuza sevindim.

    YanıtlaSil
  21. Ben bu ara yine calismaktan kafa kaldiramadigim icin gecikmeli okuyorum yayinlarini..

    Sevgili alanay..
    Artik sistem mi degisti, yoksa bu sana has birsey midir?
    Eskiden bizlere derlerdi ilkbahar resmi yap, sonbahar resmi yap, 23 nisan resmi yap..
    Ama sen cocuklari hem arastirmaya, hem onlardan bir sonuc cikarmaya yönlendiriyorsun..
    Müfredat gercekten bu kadar degisti mi.. Etkilendim hani..

    Bu sayede cocuklar sadece sanatsal yönlerini ortaya cikarmakla kalmiyor, tarih ögreniyor,toplum bilim ögreniyor..
    Hatta ic dünyalari zenginlesiyor..türkülerin icindeki yasanmisliklar onlari etkiliyordur eminim..
    Kutlarim bu tür konular esliginde ders yaptigin icin..
    Ben okul cocugu iken, nerelerdeydin ey alanay..;)

    YanıtlaSil
  22. oyy bende bu güzel yorumu yazan elleri öperim.teşekkür ederim ablam benim.öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
  23. sevgili sibel bende sevindim.bizde Atatürk caddesinde oturduk en son 14 yıl.her yıl gidiyorum oraya içinde akrabam çok ama annem ve babam ilçesi olan Koyulhisarda oturuyorlar.seni misafir etmek isterim.sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. :))Nar Çiçeğim sanırım bende senle aynı yaşlardaydım (gerçi yaşını bilmiyorum ama)
    sistem değişti evet 7 yıl önce yaklaşık.ama ben 15 yıldır bu şekilde ders yapıyorum.dersi yaşamlarıyla hayalleriyle ve duygularıyla birleştirebilmeliler ki kendilerini ifade edebilsinler..teşekkür ederim ilgin güzel yorum ve beğenin için sevgiler.bu arada yakın zamanda şu misafir blogculuğunu seninle başlayalı olur mu?

    YanıtlaSil
  25. Ben seni misafir ettim bile;)))sen farketmeden..(gerci misafir blogculuk tam olarak bu degil ama olsun.. )

    YanıtlaSil
  26. Nar Çiçeğim teşekkür ediyorum.çok keyifli ve ince bir ev sahibesisisn.sevgiler ..

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)