14 Ocak 2012 Cumartesi

HUZUR İÇİNDE HUZURUNUZDAYIM:)

O nasıl bir başlık öyle derseniz aynen okuduğunuz gibidir diyeceğim:)) huzuru yaşamak ne kadar muhteşem.yüreğinizde daraltmayan yer kaplamayan sıkıntıların olmaması demek huzur.yaklaşık bir haftadır bloğumada sizlere de gelemedim bakamadım.çok yoğun bir haftaydı.annem ve babam geldiler.annemin kemoterapi sonrası ilk kontrolüydü.kan verdi.sonuç ne çıkacak diye zaten uzun zamandır yüreğimde sıkıntısını yaşıyordum.o sıkıntı giderek yer kaplıyordu içimde.şimdi terk etti beni:) sonuç iyi yani.sadece el ve ayaklarında özellikle parmaklarındaki uyuşma ve hissizlik için artık yan etki değil hasar olduğunu söyledi doktorumuz canımız sıkıldı ama şükür!nörolojiye gidecek test yaptıracak ve ilaca başlayacak.babam da hastalandı ilk geldiği gün aksi gibi.hasta hasta yolladım onları İstanbula.raporum bitti işe başladım.yüzlerce resim baktım yine.notları girdim e okula.çalışmalarını yapmayan öğrencilere ne vereceğim konusunda iki gece kıvrandım:( orta yolu buldum.yönetmeliğe göre gitmiyorum bu konuda yani şöyle yapıyorum resmin nasıl olduğundan ziyade malzeme getirip getirmediğine ve çalışıp çalışmadığına ve bitirip bitirmediğine bakıyorum ki aslında doğrusu da bu.zümrem benim 100 verdiğim resimlere bakıp dudak büküyordu(1 yıldır konuşmadığım için dudağını da bükse görmüyorum-ne kötü değil mi hele bir öğretmenin küs olması ama uzuun hikaye ve inannın vicdanen çok rahatım) hatta bana sergi hazırlarken "3'lük resimleri neden asıyorsunuz ?diyordu ona göre 'lük tabiki.:)bak bide dedikodu yapıyorum:)sözün kısası çocuk kendini ifade edecek bunu yaparken teknik konuda bilgi verip yönlendirebilirim.ama gökyüzünü kırmızı boyamak istiyorsa neden olmasın?zaten 6.sınıftan sonra kaygılanmaya başlayıp gerçekçi yapacağım diyerek hayallerine ket vuruyorlar.çok uğraş veriyorum bu konuda ama öyle bir yetiştiriliyoruz ki farkında olmadan işleniyorlar ve yaptıkları resimlerde bile kendini gösteriyor bu .
fotoğraflarını çekecektim kuzularımın ama makinem yanımda değildi.görmenizi isterdim özellikle 4 ve 5 . sınıflarım önce gelip bi güzel sarılıp mıncıkladıktan sonra ellerini bellerine  koyup "NEDEN GELMEDİN?" diye sormaları çok şekerdi:)) dersi çok seviyorlar.atölyeye gelirken ki hallerini görseniz.ama işte 6 ya geçince bi haller oluyor büyüdük diyorlar sarılmayı,seni çok seviyorum demeyi bırakıp yandan yandan çaktırmadan yapılan bakışlara saklıyorlar sevgilerini...
lafı çook uzattım.özlemişim.önce dostlarımın kapılarını çalayım dedim ama benim çalışkan dostlarım boş durmamışlar o kadar çok şey paylaşmışlar ki yaz yaz bitiremedim.zamanla inşallah..
annemler  eli boş gelirler mi kocaman kolilerle geldiler.yazması ayıp ama bir ikisini paylaşmazsam çatlayacağım:)
bu domatesler bahçemizden.bu mevsimde hala bahçeden yiyebilmek muhteşem.biraz buruşmuşlar olsada tadları harika:)
bu gördüklerinizin ne olduğunu çıkarabildiniz mi? :) mantar.evet mantar.yine bahçeden ama yemek için değil formları babamın çok hoşuna gitmiş ve onları öylece kökünden söküp kurutmuş.kızım bunları mutlaka değerlendirir demiş:) ma aile geri dönüşümcüyüz:) henüz nasıl değerlendirirm bilmiyorum ama benimde çok hoşuma gitti.sizce de öyle değil mi?



bu pembiş örtü ise söylemesi ayıp genç kızken kasnakta yaptığım çin iğnesi yatak örtüsüydü.gençlik ve cahilliğin birleşimiyle böyle bir renk seçmişim ama erinmeden kasnakta çin iğnesi yapıp tek tek bu motifleri işlemiştim.yanlarında farbası vardı.annem onu söküp kenarlarını dikip söktüğü saten farbalarla bana geri getirdi.(evlenirken yatağımıza küçük geldiğini görünce anneme bırakıp misafir odasında kullanırsın demiştim ama o kıyıp kullanmamış) sen bişleyler yaparsın bunu dedi ama aklıma bişey gelmedi(henüz):)sizce ne olur ki bu?




28 yorum:

  1. canım benim öyle çok sevindim ki sonuçların iyi çıkmasına... şükürler olsun... dilerim bundan sonra hep güzel ve olumlu haberler alın sağlık adına... sevgili anneciğine saygı ve sevgilerimi ilet lütfen... babacığına da geçmiş olsun...
    aslında ben örtünün özellikle rengini çok beğendim... valla bravo ne kadar da güzel yapmışsın canım...
    mantarlar gerçekten pek ilginç:)
    sevgiyle ve huzurla kal canım...

    YanıtlaSil
  2. Ayşınım senin samimiyetin ve güzel duyguların o kadar dokunuyorki bana.çok teşekkür ediyorum canım arkadaşım.selamlarını ileteceğim.
    örtüyü beğenmene sevindim.o zaman daha sabırlımıydım ne şimdi hele kasnakta elde işleyemem:)kocaman öpüyorum seni.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Alanay, ben de uzun zamandır yazamıyordum ve takip edemiyordum sizleri. Ama artık geri döndüm :) En güzel haberi senden aldım, sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim, umarım huzurlu günlerin asla bitmez. Çok geçmiş olsun. Pembe örtün muhteşem bir sabırla ve emekle işlenmiş belli ki, ellerine sağlık. Bu arada küçük bir gecikmeyle de olsa, sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yıl diliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Her şeyden önce sonuçların temiz çıkmasına çok sevindim, onlar bizim canlarımız ya. Babanın saglıgı daha iyi olucaktır sanırım soguklardan öyle oldu, çok geçmiş olsun.

    Mantarlar bu formlarıyla bile çok dekoratifler zaten böyle bile kalabilir bence :) işleme ne kadar güzelmiş, çok begendim. Zaman içinde mutlaka aklına bir fikir gelir ama böylede çok sevdim ben..

    Birde çocukların hayal gücü çok geniştir neden kurallar getirilirki? gökyüzünü kırmızı çiziyorsa mutlaka onun için bir anlamı vardır :)

    YanıtlaSil
  5. Canımcım anneciğine ve babacığına geçmiş olsun. Çok sevindim annenin kan sonuçlarının iyi çıkmasına. İnşallah el ve ayaklardaki uyuşmalar içinde en kısa sürede çözüm bulunur. Öğrencilerinin seni çok sevdikleri kesin. İnsan özlediklerini sorar hep değil mi? Not konusunda da demekki sıfırcı hocalardan olmadığını anladım he he. Sebzelere gelince, yeyin bakalım afiyetle organik organik. Sağlıcakla kalın. Aaaaa el işini de çok beğendim ellerine sağlık. Rengide pek hoşmuş.

    YanıtlaSil
  6. Sağlıklı olmanaçok sevindim,örü ise muhteşem bence cıvıl cıvıl olmuş ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili alanay..önce hosgeldin.;)cok sevindim huzur icinde dönmene..böyle postla okumak sevindiriyor.. Becerikli hatunsun vesselam.. Ne güzel cini isi o...rengi de güzel..ben olsam kizimin yataginin üstüne örtü yapardim.. Ama benim elimden gelmiyor... ;( ögrencilerine ne kadar merhametli bir ögretmensin bu arada..
    Senin ögrencin olmak isterdim..ben sayisalciyim.. En kötü notlarim resimdendi..;)))ne yapsam begenmezdi hocam..;)))
    Ne diyeyim..hayal gücüm asiri kuvvetliydi... ;)))) zincir vurulamayan cinsten...;))soyut calisiyordum diyeyim kurtarayim..

    YanıtlaSil
  8. canım benim,annen için ğecmiş olsun sonucların iyi cıkmasıda sevindirici.örtüde süper eskiden hep böyle elde yapılırdı nakışlar.bendede var bir tane türkişi yatak örtüsü.kursda yapmıştım.yatağıma küçük geliyor 35 yıldır öylece bekliyor.sizde ğörünce aklıma ğeldi.siz degerlendirin bakalım bende sizden fikir alayım:))
    sevğiler....

    YanıtlaSil
  9. sevgili annenize gecmisler olsun
    insallah hersey gonlunuzce gitsin
    domatezlere hayranlikla baktim:))
    u mevsim
    yanlismi okuduum diye bidaha baktim
    yatak ortusunu en iyi sekilde degerlendirirsiniz insallah,cok guzel
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Herşeyin başı sağlık... Hele sevdiklerimizin sağlığı söz konusu olunca huzurumuz kaçar elbette. Ama neyse ki hepsi geride kalmış. Geçmiş olsun...
    Öğrencilerinden ne güzel bahsediyorsun. Çok hoşuma gitti. Benim oğlum 7. sınıf ve görsel sanatlar öğretmeni aynı senin gibi davranıyor. Malzemesi tamsa, birşeyler yapıyorsa 100 veriyor. Resim zaten yetenek işi. Herkesin yeteneği olamaz ki. Bu arada resim öğretmeni, sınıfta daha çok sohbetle, hayat dersiyle geçiriyor dersleri. Kendisi eski tanınmış bir müzik grubunda solistti:) Çok şeker bir insan ayrıca.
    Yatak örtünün rengi çok güzel bence. Yine yatağında kullanabilirsin. Keanrlarını içindeki renklerden bir kaç sıra çerçeveyle büyütebilirsin. Hatta eteklerine kadar bu şekilde devam edebilir. Bence fırfır falan yapma düz insin yerlere kadar, daha ağır durur:) Haa, ben yatak örtüsü olarak kullanmayacağım dersen ve de kıyabilirsen, kesip kesip seccade yapabilirsin. Kırlent veya yer minderi de olur.
    Gece gece benden fikir bu kadar.
    İyi geceler, sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  11. çoook şükür cnm inan öyle sevindim ki.. için nasıl ferahlamıştır tahmin edebiliyorum cnm .tek
    rar çook geçmiş olsun
    makına nakışının renkleri ve çiçekleri öyle güzel kiii elerine saglık:)

    YanıtlaSil
  12. Alanay' cım, seni göremeyince bir süredir merak etmeye başlamıştım annenin geleceğini ve tetkikleriniz olacağını da anlatmıştın aslında. Çok sevindim sonuçların temiz çıkmasına. Güzel anneciğin dilerim hep daha da iyiye gider. Babanın rahatsızlığı için de çok geçmiş olsun. Hafif bir rahatsızlıktır dilerim.
    Getirdiklerine gelinceee : Mantarlar çok şirin minik ağaçlar veya kayalar gibi. Domateslerin kokusunu da buralardan aldım :)
    Örtünün rengi evet çok cesur ama çok güzel, böyle kalsa mı dedim ben.
    Çocuklar için en sık ettiğim dualardan biri de hayal güçlerinin kaybolmamasıdır. İçleri hep temiz kalsın, hayal güçleri de hiç kaybolmasın.

    YanıtlaSil
  13. Anne ve babana geçmişler olsun,sonuçların iyi çıkmasına sevindim (ben daha yeni öğreniyorum) mantara gözüm takıldı :)) madem kurutulmuş bir güzel vernikle derim vitrin süsü:)) hem babadan hatıra... Yatak örtüsünün alt kısmına veya kenarına 15-20cmlik içindeki renklerden kapitone kumaş geçirebilirsin hem büyümüş olur.İşlemesi çok güzelmiş.Çocukları bende çok severim,sevgiye ilgiye ihtiyaçları var,eleştirilip değilde biraz hoşgörüyle eğitilmeliler diye düşünüyor ve sizi tebrik ediyorum:)) sevgiler,saygılar...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, anneniz daha iyi olur inşallah. Babanıza da acil şifalar.
    Benim kızım da 4.sınıfta çizdiklerine not verilmesi ve sergilenmemesi beni üzüyor. Siz ne güzel düşünüyorsunuz bu konuda.
    Mantarları ilk kez görüyorum. Çok ilginçler, ne yapacaksınız acaba?
    Yorgan da harikaymış. Ne kadar çok emek ve sabır vermişsiniz.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. canım çok sevindim annenin sonuçlarının iyi çıkmasına geçmiş gitmiş olsun. Allah hepimizi korusun. Hafta sonu girince araya özledim seni. Bu arada yorgan çok tatlı nasıl kıyacaksın onu bozmaya bilemiyorum. Fikir sormuşsun mesela onuda sevgi yorganı yapabiliriz :))))) benim aklıma böyle kare kare tablolar yapabilirsin diye geldi ama yazık olur ay yok yapma kıyma pembişe

    YanıtlaSil
  16. sevgili asteriastaki çok teşekkür ediyorum güzel yorum ve dileklerin için.bu arada hoşgeldin.umarım herşey yolundadır.sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Aslıcığım güzel yorum ve ilgin için teşekkür ediyorum.sağolasın..

    YanıtlaSil
  18. dilekciğim sağolasın canım.inşallah diyorum.bu arada umarım eşin ve kayınvalden de iyidir.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. teşekkür ederim Meral ablacığım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. :) Nar cicegi alemsin.soyut aslında en zorudur bak sen zoru başarmışsın:)teşekkür ediyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. halimeciğim teşekkürler canım.hala aklıma bir fikir gelmiş değil olmadık yerde olmadık zamanda bişey çıkar eminim:)

    YanıtlaSil
  22. sevgili cihan dometesler bu mevsimin evet.yedikleri her şey bahçeden ama bu kadar organik yaşamak bile annemin hasta olmasını engellemedi:(teşekkür ediyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  23. MARİFETLİ PERİ gece gece döktürmüşsün bence :)güzel fikirler kenarlara çerçeve fikrini dikkate alacağım.teşekkür ederim.oğlunun öğretmeninin özellikleri çok güzel o zaman oğlunu şanslı diyeyim:)sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. mavicim teşekkür ediyorum canım benim.

    YanıtlaSil
  25. rengim vefalı komşu olduğunu belli ettin bi kez daha.:)teşekkür ediyorum ve amin diyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. Nuraycatasarimlar bende teşekkür ediyorum:)önerilerinizi dikkate alacağım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  27. Nergiz GP kızınızın resimlerini belki dönem sonu sergileyecektir öğretmeni.bence gidip mutlaka konuşun ve beklentisinden bahsedin.haftada 1 saat olunca ders tüm öğrencilere ilgi vb göstermek neredeyse imkansız oluyor.mantara karara vermedim beğeni ve yorumlarını için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  28. mahmur prenses bende seni ve sizleri özlemişim:)örtüyü şimdilik öylece kaldırdım:)sevgi perdesine başka bişeyler düşünüyorum inşallah..teşekkür ediyorum güzel dilek ve yorumların için.sevgiler..

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)