21 Ocak 2012 Cumartesi

...


BİR GÜN
DAVİD NİCHOLLS
Son bitirdiğim kitap.çok ta beğendim.mizah anlayışı ve kurgusu beni etkiledi.
konusu:
Trajik bir aşk öyküsü.
Dexter ve Emma'nın yirmi yıl önce üniversitede başlayan tek gecelik ilişkileri, yirmi yıl boyunca kesintilerle, arkadaş olarak devam eder. Hayat ikisini de değişik yerlere ve insanlara savurur durur.
Yıllar içinde ara ara karşılaştıkları dönemlerde arkadaşlık adını verdikleri ilişkileri o zamanlar fark etmeselerde, aslında büyük bir aşktır.
İkisinin de sevgilileri olur zaman içinde. Dexter evlenir ve bir çocuk sahibi olur. Kısa bir süre sonra da boşanır.
Boşanmasının ardından Paris'de yaşamaya karar veren Emma'yı ziyarete gider
20 yıl sonra Emma'ya aşık olduğunu ve onsuz olamayacağını artık iyice fark etmiştir. Ancak Emma'nın Fransız bir sevgilisi olduğunu öğrendiğinde dünyası başına yıkılır.
Bütün bunlara rağmen Emma'ya aşkını ve onsuz yapamadığını itiraf eder.
Emma ise tam o sırada Fransız sevgilisi ile buluşmaya gidecektir. Dexter'a bunun mümkün olamayacağını söyleyerek, hazırlanmak üzere banyoya gider....
Yarım saat sonra banyodan çıktığında, hızlı adımlarla telefona doğru gider ve Fransız sevgilisini arar. Artık onunla görüşmek istemediğini, başka birine aşık olduğunu söyler ve telefonu kapatır.
Birbirlerine sıkıca sarılırlar. Yirmi yıl önce start alan büyük aşk artık büyük finale doğru yaklaşmaktadır.
Dexter ile Emma evlenirler.
Çok mutludurlar ve aşklarını doya doya yaşamaktadırlar
Ancak beklenmedik bir şey olur.....
Canınızın sıkıldığınızda ve keyifli bir zaman geçirmek istediğinizde okunacak bir kitap.
*****************************************************************************
Dave Pelzer
“Bütün o yıllar boyunca, beni yok etmek için elinden geleni yaptın; ama ben hala buradayım. Hatalar yaptım, başarısız oldum; ama öğrendim. Kendi sorunlarım için başka insanları suçlamıyorum. Kendi ayaklarımın üzerinde durabiliyorum.Ve göreceksin, kendi adıma bir şeyler başaracağım."

Yukarıdaki satırlar kitaptan bir alıntı.bu kitabı 10 yıla yakın oluyordu okuyalı.geçenlerde tekrar okudum.hepimizin  içinde var olan gerçek yaşama gücünü anlatan çok güzel bir kitap.zaman zaman içimizi acıtan...
*******************************************************************
"Geriye bakıp çocukluğumu anımsadığımda, nasıl hayatta kalabildiğime hâlâ şaşarım." Ekonomik kriz sırasında, Amerika'ya yeni gelmiş bir göçmen ailesinin çocuğu olarak, Brooklyn'de dünyaya gelen ve İrlanda'nın Limerick kentindeki yoksul mahallelerde büyüyen Frank McCourt'un anıları böyle başlıyor. Frank'ın babası Malachy, genellikle çalışmadığı, çalıştığı zamanlar da aldığı parayı içkiye yatırdığı için, annesi Angela'nın çocuklarını bakıp besleyecek parası yoktur. Ancak aynı Malachy, sorumsuz ve garip bir adam olmasına karşın, Frank'ın hikâye yazma yeteneğini ortaya çıkaracaktır. Frank, babasının, İrlanda'yı kurtaran Cuchulain hakkında anlattığı hikâyelerle, annesine bebekler getiren, Yedinci Basamaktaki Meleğin hikâyesiyle büyür.
Yine yıllar önce bir solukta okuduğum ve çok etkilendiğim kitaplardan biri.Şükretmeyi bilmeyenlerin,şımaranların,hayatın ona istediğini vermediğini düşünenlerin özellikle okuması gerekiyor.tavsiye ederim dostlar...
******************************************************************************
Angelanın Külleri 2 -UMUDA DOĞRU
FRANK MCCOURT
Umuda Doğru işte bu öykünün devamı; Frankie'nin yoksul bir göçmenden pırıl pırıl bir öğretmene ve mükemmel bir yazara dönüştüğü Amerika serüvenini anlatıyor.
Yazarın ikinci kitabı ve devamı.yine bir solukta okuyup çok etkileneceğiniz bu kitabı da okumanızı tavsiye ederim dostlar...
**************************************************************************

5 yorum:

  1. Birgün'ü o kadar beğenmedim açıkçası ama bunda kafamın o dönem çokyoğun olmasıda olabilir :) lakin Angelanın külleri tamamdır süper kitaplardır... sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Kimi zaman sadece kafa dağıtmak adına, üstüne çok düşünmeden rahat akan kitaplar iyi gelir. Sanırım Bir Gün de o tarz bir kitap. Keyifli ve akıcı.
    Angela'nın Külleri evde okunmayı bekleyen kitaplarımdan. Adadan döndüğümden beri elime hiç kitap alamadım.
    Paylaşımın için teşekkürler canım.
    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  3. Ayşınım mutlaka oku derim.:)
    Fatma'nın Hobileri :) belki de öyledir.diğer konuda hem fikir olmamak mümkün değil..

    YanıtlaSil
  4. Alanaycım bende dün tesadüfen Birgün' nün cd.sini buldum. Sinemaya gitmeyi çok istemiş ama kaçırmıştım. Evde cd keyfi yapacağım

    YanıtlaSil
  5. saan keyifli seyirler diliyorum mahmur prensesim..

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)