28 Ekim 2011 Cuma

DEKORATİF MUM YAPIMI...

Aman başlığı okuyunca çok ciddi bir şey gibi düşünüp gerçekten mum yaptığımı falan düşünmeyin.sadece evde yarım kalmış,eğilmiş bükülmüş vs mumunuz varsa onları değerlendirebilirsiniz.bende öyle eski kötü olmuş mum yoktu  marketten aldım:) gelelim yapılışına mumları benmari usulü eritiyoruz.yani bir tencereye su koyup kaynatıyor sonra o kaynayan tencerenin içine başka(eski kap önerilir ve tabi ki plastik olmayan) bir kaptaki mumları koyup eritiyoruz.eriyen mumun içine hangi renk yapmak istiyorsak o renk pastel boyayı çentiyoruz.çentiyoruz diyorum  çünkü çok atarsanız rengi çok koyu oluyor.tonlamasını pastelin oranlarıyla belirliyorsunuz.en iyisi az az atarak istediğiniz rengi elde etmek.daha sonra başka derin bir kapta dekoratif çiçeklerde yada akvaryumlarda kullanılan kumu koyup azıcık suyla nemlendirim sıkıştırıyorsunuz.sonra hangi bardak yada kase formunda olmasını istiyorsanız mumunuzun o kase yada bardakla kuma kalıp alıyor ve eritip renklendirdiğiniz eritilmiş mumu kuma döküyorsunuz.mum donduktan sonra kumdan çıkarıp fazla kumları silkeleyip daha sonrasında kumların dökülmemesi için sprey vernik atıp istediğiniz yerde değerlendiriyorsunuz.bu arada mumu dökmeden önce fitil yerleştirmeniz gerekiyor yazmayı unutmuşum.:) elimden geldiğince fotoğrafladım zaten .














13 yorum:

  1. Bayıldııımmm:) Ne zamandır denemek istediğim bir çalışmayı hayata geçirmişsin. Ayrıntılı olarak yapım aşamalarını görmek de benim için çok iyi oldu. Ellerine sağlık arkadaşım. Mumlar, mumluklar çok dekoratif objeler. Ben de çok seviyorum. Özellikle deniz kabukluları ile olanı ne zamandır denemek istiyorum. İyi günlerde kullan canım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. ama gerçekten mum yapmışsın:) Ellerine sağlık, çok güzeller.

    YanıtlaSil
  3. alanaycım ne kadar güzel birşey ögrettin bize çok prat,k bir yöntem çok ta dekoratif olmuşlar elerine saglık bende biara merak salmıştım ama deneme yapmaıştım portakal kabuğu veya kakao lu da olur belki bu yöntemle denerim cnm saolasın:) hepside çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  4. aaaaa çok iyiymiş bu iş bende birkç değerlendirilecek mumlar var o zaman değerlendirmeli, ama önce sıraya sokacağım. Tatlım ellerine sağlık. İyi bir değerlendirme.

    YanıtlaSil
  5. OOOoovvv.. Çok güzel olmuş. Yapabilir miyim acaba? Şu kum faslını anlayamadım. Bir daha anlat desem faydasız. Daha dikkatli okumalıyım. :) Ellerin dert görmesin deli kız. Yine çılgın bir çalışma olmuş.

    YanıtlaSil
  6. ben hep rujlarimi eritiyordum onlarla ugrasiyordum, mum yapmak gelmedi hic aklima. bende deneyecegim, tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. İçine tarçın çubukları da koy çok güzel kokuyor...

    YanıtlaSil
  8. ne güzel olmuş bunlar, ellerine sağlık bende denemek istiyorummmmmm, atelye açsanda bizde gelsek :P

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim arkadaşlar güzel yorumlarınız için.bu arada mavii nin dediği gibi portakal veya kakao yada meral hanımın yazdığı gibi tarçında koku vermesi açısından çok güzel olur ki genelde kokulu yapardım unuttum:) kuma mumu dökmeden önce deniz kabukları döşeyecektim unuttum.ama siz deneyebilirsiniz.önceden gerçek mum yapıyordum parafin ve streatin ile ama çook pahalıya geliyor.böylesi daha kolay ve keyifli.
    yektacım yer bulsakta ortak bi atölye açsak hem üretsek hem birbirimizden öğrensek.ahhh ne güzel olur.aaa aslında bunu düşünelim yaa cidden::)

    YanıtlaSil
  10. nasıl kaçırmışım bu güzelliği harika olmuş ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
  11. teşekkür ederim sevgili mihrimah ...

    YanıtlaSil
  12. hım çok güzel bir fikir sevgili alanay güzel kokması için içine çiçek yağlarıda koyabiliriz

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler turkuazft evet haklısın koku süper olurdu bide unutmasaydım:))

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)