20 Ekim 2011 Perşembe

...

Yorgun ve omuzlarım düşük bir şeklide eve döndüm.sular kesik ama benim de beynimin devreleri kesik zaten! iş yapmak istemiyor canım.internetten haberleri okuyayım dedim.Yine bir şehidimiz var,Kekliktepe de.doymuyor kana susamış canavarlar.Ülkemin her yerinde terörü kınayan gösteri ve yürüyüşler yapılmış.Ölen şehidlerimizin kimlikleri belli olup isimleri açıklanmaya başlamış.Dün gece eğlence yerleri mekanları yas nedeniyle açmamış buna bazı sosyetikler hayat devam ediyor diyerek isyan etmişler!Kaddafi öldürülmüş.Adapazarında yıllar önce babasını kaybetmiş,biri engelli üç kardeşi ve annesini geride bırakıp askere giden şehidlerimizden Birol!un evinde elektrikler kesikmiş.tabiki borcundan dolayı.şehid haberinin gelmesiyle birlikte elektrik şirketinden acil bir ekip gelip elektriği açmışlar! bu okuduğum son haberdi ve burnumdaki sızlama artık gözllerime hucum etti.dayanamadım.elektirği bağlasanız ne olacak ?o anne ebediyyen karanlığa mahkum oldu.yazık yazık ne diyeyim.milyar dolarlar suriye,somali yada başka yere yamamacağına önce kendi fakirini fukaranı doyursana.!
tutamıyorum çenemi.tutmalı mıyım ?devlet memuru olarak siyaset yapamam,gösterilere katılamam!koyunum yani bir nevi.ama buradan konuşabilme özgürlüğüm var.o yüzden bloğumu pazartesine kadar kapatıyorum,yazmıyorum vs gibi eylemlere katılmıyorum.ne olacak yazmayınca?kim duyacak sessizliğinizi anlamıyorum.biz değil miyiz paylaştıkça çoğalıyoruz diyen.sustukça azalmayacak mıyız.neden sesimi keseyim neden bilakis isyanımı elimde olan imkanımı kullanarak belli etmeyeyim.ben post yazmasam çok arayan olmayacak ihtimal ama çığlık attığımda da duyan olacak bir kişi olsa bile.DUYARSIZLIKTAN değildir bu kararım ...
Gülsüm ablam çok güzel bir post hazırlamış.okuduğumda yine beni ağlattı.tepkisini ve uğurlamasını kendince ve çok doğru yapmış.duayı hatasız yazmak adına oradan buraya kopyalayıp bende ekiliyorum.eklerken bir kez daha okuyacağım.

Bismillahir Rahmanirrahim
Elhamdülillahi Rabbil âlemin
Errahmanir rahim
Mâliki yevmid dîn iyyâke na'budu ve iyyâke nesteîn
İhdinessırâtal müstekim
Sırâtallezîne en'amte aleyhim
Ğayril mağdubi aleyhim velâd-dâllin(Amin)

3 yorum:

  1. Amin. Dualarımız onlarla.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar haklısın,ne e güzel yazmışsın alanayım.
    Artık ne konuşmak ne yazmak ,düşünmek bile istemiyorum sigortam tıyor .
    Kendimi ev işine vurdum .Derken Van yıkıldı,al sana bir dert daha.Biri bitmeden birş daha geldi.
    3 yıl önce Vanı gördüm. Ercişe gidemedim Yol ayrımındaki benzinlikte çay içtik. Çok içten insanlardı,Vanın en sevebileceğim ilçesiymiş öyle demişti arkadaşım. tam senin aradığın insanlar diyerek anlatmıştı...

    YanıtlaSil
  3. Haklısın Nalan o adi yorumları bugün bende duydum kimini gazetede kimini sosyal paylaşım sitelerinde kimini de okulda.kanım dondu.Allah hepsini bildiği gibi yapsın.o kadar üzülüyorum ki!yarından itibaren kar gelecek diyorlar.ne yapacak bu insanlar.yaşadıkları şok bir yana yetim kalanlar.yarını kaybedenler.annesini yada babvasını kardeşini kaybedenler! evsiz kaldılar ama bu adi yorumlarla yurtsuz kalıyorlar!

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)