19 Eylül 2011 Pazartesi

kızgınımmmmmm....

ahhh çok yorgunum .sesim ilk günden battı.keşke son bi kaç gün yüksek sesle konuşma çalışması yapsaymışım:)boğazım feci acıyor.tabanlarım sızlıyor.ahhh . yeni Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer e göre biz çok az çalışıyormuşuz.haftada 2.5 gün o yüzden yeni bir tasarı hazırlayıp sunmuşlar.buna göre sabah 8:30 akşam 5 e kadar çalışacak ders bitince okulda öğrencilerin okul imkanlarından (hangi imkan o da ayrıca tartışılır.sanki devlet okulları özel okul ayarındaymış gibi.ayol temizlik elemanı bile çalıştırmaktan aciz oldular neredeyse ) faydalanmalarını sağlayacakmışız.ayrıca cumarteside(yine aynı gerekçe) okula gelecekmişiz.ders ücreti artık verilmeyecekmiş.miş miş.evet çalışma saatimiz yarım gün görünüyor ama el insaf evrak işimi yapıyoruz.biz İNSAN la uğraşıyoruz.yani gelecek nesillerimizi eğitiyoruz.hangi meslekle kıyaslayabilirsiniz ki?evde 2 çocukla uğraşmak ne kadar zor gelir okulda binlercesiyle dövmeden bağırmadan izah ede ede  eğitmeye çalışıyoruz.mesela bugün 2 . ders 4 C ye derse girdim.öğrencinin biri öğretmenim karnım ağrıyor dedi.tuvalete git bir bakalım eğer rahatlayamazsan anneni ararız dedim.çocuk 2 dk sonra geldi.renk gitmiş.yanına gidip elimi alnına dayayıp nasıl oldun dememe kalmadan çocuk kusuverdi.yavrum nasıl titriyor.üzerime kusmuş olmasına mı arkadaşlarının önünde kusmuş olmasına mı yansın garibim.bu arada kısa kollu ile gelmiş okula.evet hava çok sıcaktı ama sabah (5.45 te kaktım buz gibiydi.)anne evden o şekilde gelmesine nasıl izin veriyor anlamıyorum.bu olayı neden yazıyorum malum haberden dolayı çok kızgınım.hala az çalışıyor diyen bakan okullara yardım yapmayıp velilere bağış yapmayın diye talkın verir.bu arada cidden devlet okullarına devletin tek yardımı yakıtın belli miktarı birde ofis malzemeleri ki genelde kullanılmış ve döküntü olur.eğer bağış yoksa okul onca masrafı nasıl karşılayacak düşünülmez.ama tuvaletler azıcık pis olsun veli ayağa kalkar.ama hizmetlinin maaşını verecek para yoktur.nerden nereye geliyorum biliyorum ama çok kızgınım ne yapayım içimi dökeyim de rahatlayayım bari.bir ülkede en önemli iki kurum var ki en iyi yapılandırmayı sağlıklı ve başarılı bir gelecek nesil için hakediyorlar.eğitim ve sağlık.eğer senin doktorun yada öğretmenin kirasını yada faturasını yada başka bir borcunu düşünerek okula geliyorsa,kapasitesinin üzerinde ders ve öğrenci yada hasta yüklüyorsan,ve imkanlarını iyileştirmiyorsan geleceğe yaptığın yatırımın çoğu havaya gidiyordur.bunu bilir bunu söylerim.o kadar.:))(biraz rahatladım)söylenecek ne çok şey varda ...hep söylediğim başka bişey varki ülkemde rağmen yaşıyoruz.

12 yorum:

  1. dök arkadaşım içini.. ne güzel yazmışsın.. bir de yaz tatili 3 aymış.. bunu söyleyen bir de milli eğitim bakanı görev süremizi bile bilmiyor..

    YanıtlaSil
  2. Ahh Alanaycığım gerçekten zor meslek. Özellikle devlet okullarında imkansızlar altında eğitim vermeye çalışmanın zorluğu bir başka. Lakin ben okula çocuğunu gönderen velilere de en az bakanlık kadar kızıyorum. Tamam zorunlu yardım adı altında zorla para toplanmasın da çocuk senin çocuğun, onun okuması daha iyi şartlarda bilgiye ulaşması senin geleceğinken neden sabah giydirip okula göndermeyi maharet sayıyorsun. Elinde, bütçenin yettiği kadar cebinde, paran yoksa emeğin de üstünde olsun çocuğunun. Mevlam kayıra saldım bayıra hesabı.
    Beyinlere chip yerleştirmedikçe de düzeleceği yok bu durumun bu aymazlığın malesef.
    Eskiden bizim zamanımızda okul aile birlikleri vardı öyle iyi çalışırlardı ki veremeyecek durumu olan öğrenciler o eksiği bile hissetmezlerdi, haberleri olmazdı, mahçup olmazlardı.

    YanıtlaSil
  3. Benim de en saygı duyduğum meslek dallarından biri öğretmenlik diğeri de doktorluktur. İkisi de insana hayat verir.
    Hayat görüşü kazandırılmayan, önünde yeni ufuklar açılmasına imkan sağlayan donanım yüklenmeyen, okuduğunu *okula gidebilmişse*, dinlediğini, gördüğünü anlamlandırmasına katkı sağlayacak eğitim verilmeyen bireylerin ne kendine ne çevresine ne de ülkesine
    artı değerler katmasını beklemek hayalcilik olur. Birey aileden aldığı eğitimden sonra en önemli ve kalıcı eğitimi okullardan alır. Okul dediğimiz şey de taş duvardan ibaret olmadığına göre içindeki öğretmenlerin el üstünde değil baş üstünde tutulması gerekir. Devlet olarak öğretmenine gereken değeri verecek, onları birer maaşlı eleman olarak değil de ülkenin geleceğini ellerinde tutan değerleri olarak görecek ki gelişmekte olan ülke konumundan gelişmiş ülke mertebesine geçişimiz daha hızlı olacak.
    Senin ve senin gibi ülkemin öğretmenleri adına ben hırslandım. Hırsımdan da ne yazacağımı şaşırdım:) İdare et artık beni:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Millet cahilleşecek ki bazı amaçlara ulaşılsın..... Amaaan başlamayayım şimdi, bitmez :(

    YanıtlaSil
  5. Haklısın Alanay' cım. Öğretmenler ve doktorlar bence hepimizden daha kutsal işler yapıyor, ikisine de canlarımızı emanet ediyoruz her anlamda ve onlar mutlu olmalılar ki bize iyi baksınlar. Kafaları en azından maddi anlamda rahat olmalı ki tüm konsantrasyonlarını işlerine verebilsinler. Çalışma koşulları da elbette çok önemli. Tabi ki bu meslekleri seçen insanlar da o bilinçte olmalı, yani yaptığı işin kutsallığının farkında olmalı. Bazı öğretmenlerimi hala yüzümü buruşturarak hatırlıyorum, doktorlar ona keza. Devlet okullarındaki koşullar ve eğitim eşitliği de gerçekten önemli konular. Uzun uzun değerlendirilmesi gerekir.
    Yeni ders yılı hayırlı olsun sana ve hepinize...

    YanıtlaSil
  6. Canım ya gerçekten de çok kızmışsın. Haklısın tabii kendi pencerenden baktığında. İnsanlar kendi yapmadıkları işler için maalesef çok kolay fikir yürütebiliyorlar. Herşey daha güzel olur inşallah demek istiyorum ama....

    YanıtlaSil
  7. Yerden göğe kadar haklısın. Benim annem de öğretmendi. Devlet okullarunda milim iyileşme yok. En az 3 çocuk diyenler, onları nasıl okutacaklarını hesap etmezler. Okumuşa ihtiyaçları yok çünkü. Cahili idare etmek daha kolay. Nereye çekersen gelir. ''Neden?'' diye sormaz:(

    YanıtlaSil
  8. Alanaycığım, çok ama çok haklısın. Benim annem babam da emekli öğretmenler, seni çok iyi anlıyorum, çok kutsal bir meslek öğretmenlik ama maalesef şartları çok zorlaştırıyorlar.

    YanıtlaSil
  9. Hay ağzına sağlık sevgili emine yazmayı unutmuşum 3 ay dedi değilmi basın açıklamasında sevgili bakanımız.daha çalışanının resmi olarak tatili ne kadar bundan haberi yok ahğğğkkk...
    fiammacım kesinlikle haklısın.ben dört dörtlüğüz demiyorum elbette her kurumda olduğu gibi bizim kurumda da olmaması gereken öğretmen tiplemeleri var.keşke olmasa.ama bunu engellemenin de yolu yine eğitim.okul aile birliğimiz hala var ama işlevselliği eskisi gibi değiği maalesef.
    canım okuyanım aslında seni bakan yapmalıyız.cidden ne güzel yazmış
    sın.ağzına sağlık ve de düşünen beynine...
    başlamayalım sevgili banuca.başlarsak labirentten çıkmayız,çıkamıyoruz da!
    güzel dileğin ve harika düşüncelerin için teşekkür ederim cebimdeki renkler.harikasın.
    teşekkür ederim dilekciğim.(eveeeet çok kızgınım hala)inşallah herşey daha güzel olacak...
    nedret hanım ne kadar haklısınız.ben 2 çocukta hemen hemen her anlam da yetebildiğimi düşünmüyorum hele 3 çocuk hiç düşünemiyorum.zaten sorunda bu düşünüp düşünmemek!
    teşekkür ediyorum elişi defteri güzel desteğin için...
    aslında tekrar teşekkür etmek istiyorum siz sevgili dostlarıma.varlığınız cidden bana moral ve heyecan veriyor.sağolun var olun...

    YanıtlaSil
  10. bana bakanlık verselerdi verdiklerine pişman olup ülkeden ihraç ederlerdi sanırım:)
    sen moralini yüksek tut...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. askerimize, köylümüze, doktorumuza, öğretmenimize, halkımıza, bu toprakları toprak, ülkeyi ülke, insanı insan yapana değer vermeyen bir devletten ne beklenir ki? emeğe, insana saygı mı? hiç sanmıyorum. kendi halkına, yurttaşına ne koparsak kardır diye bakan bi zihniyetten fazlasını beklemek zaten söz konusu bile olamaz. siz kendinizi yine de üzmeyin hatta sevinin; çünkü bütün bunları bir gün değiştirebileceğimize inanmak değil, bütün bunları değiştireceğimizi bilmek gerçekten güzel:)

    YanıtlaSil
  12. yok okuyan bence benimki yerinde tespit.
    eylemciğim ne kadar haklısın ve evet bilmek çok güzel!

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)