21 Ağustos 2011 Pazar

DÜN GECE MİSAFİRİM VARDI...

Eşim elinde bir kafesle açtı kapıyı.baktım daha önce hiç görmediğim bir kuş cinsi.şahin yavrusu sandım ama değil miş.kerkenezmiş.hayatımda ilk kez görüyordum ve o tesbih gözlerine bakar bakmaz da aşık oldum:)hayatımda bu kadar dikkatli bakan (tıpkı insan gibi) bir kuş görmedim.yanlış anlaşılmasın ne evde beslemek için geldi ne de özgürlüğü elinden alındı.eşim istanbul dönüşü bulmuş.kanadı yaralı.uçana kadar iş yerinde misafir edeceğiz.ilk gece için de (benim hayvan dostaları ne kadar sevdiğimi bildiği için )eve getirmiş.bir kaç saat hasbihal ettik:)o meraklı ve dikkatli gözleri beni büyülerken bakışları da içime işledi.


bu miskin yatan leo.iki yıl öncede bir kutu içinde eve getirmişti eşim.iki köpek.biri kangal kırması biri safkan kangal.hediye gelmiş ama o kadar küçüklerdiki 2 hafta evde misafir edip biraz büyümelerini bekledik.sonrasında eşim iş yerine götürdü,iş yeri deyince orası iş makinası imal eden bir fabrika kocaman ve müsait yani.


bu da efe.can kuşum.o iki hafta boyunca ağlamasına dayanamadığım için benimle yattı.şimdi kocaman ama..

ah benim dostum canım bitanem kukim...:)güzelliğine bakarmısınız.bu arada  kuki kendini kuş olarak görmeyen insan sanan bir muhabbet kuşu:)ciddiyim özellikle necati geldikten sonra uçmayı hepten bırakıp yürümeyi tercih eder oldu.sofraya bizimle oturur.yastığında akşama kadar ikamet eder uykusu geldiğinde de yürüyerek kafese ikamet eden bir dost...


:))bu boklu güzel de necati.kırmızı gözlü bir dilber.erkek sanan oğlum necati adını takmıştı.sonrasında anladık ki dişi ama necatiye o da bizde alıştık bi kere kaldı necati.ama sade necati değil "hoptek necati":)durup durup hopladığından bu lakapta benden ona yadigar:)


bu yakışıklı oli yani oliverin kısaltılmışı.oğlum soyadımızı da dahil edip sesleniyor.oğlumun sevgilisi.3 yıldır bizimle.o kadar dingin ve dost ki.nereye gidersek bizimle gelir.Türkiye de en çok dolaşan kablumbağadır oli...



bu da çapkın.benim sevgili çapkınım.şimdi bizimle beraber değil.annem hastalanınca ona zararı olacağından mecburiyetten ayrı düştük.yakın bir arkadaşıma gitti.temelli.çok özlüyorum çok!

4 yorum:

  1. Kuzum sizin ev hayvanat bakhçesine dönmüş. Asayişi nasıl sağlıyorsun? İyi ki birbirlerine zarar vermiyorlar. Hayvan sevgisi diye buna derim. Biz de kaplumbiş ve muhabbet kuşu besledik ama hepsi bir arada değil:))

    YanıtlaSil
  2. :))evet biraz öyle oldu ama mutluyuz.onlarda öyleler sanırım.teşekkürler güzel yorumlarına...

    YanıtlaSil
  3. tüm hayvanlara içim gidiyor... hepsi de birbirinden güzel...
    içimi mutluluk dolduran güzel paylaşımın için teşekkürler:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim okuyan.senin hayvan sevgini blogunda izledim zaten.ve çok hoşuma gitti.hayvanları sevmeme düşünce ve duygusunu ne anlayabiliyorum ne de düşünebiliyorum ama görüyorum maalesef ve görüncede uzak duruyorum.hayvanları sevmeyi beceremeyen insanı sevebilir mi?

    YanıtlaSil

yorum yazan parmaklar incinmesin:)